Moja firma posluje u Norveskoj i mogu ti reci da norvezani zive jako dosadan zivot u odnosu na zivotni standard. Plate su ogromne, ali je sve preskupo (Oslo je jedan od tri najskuplja grada na svijetu). Norvezani idu u Svedsku, pa cak i Njemacku po namirnice u vecim kolicinama. Sjevernije, gdje su platforme, plate su do tri puta vece nego u Oslu, ti ljudi zaradjuju ogromne kolicine novca. Vecinom imigranti u startu idu gore, napate se malo jer je klima katastrofalna. Cim zarade nesto para bjeze na jug i Norveska ce imati velikih problema sa imigrantima. U Oslu imate jako veliki broj Pakistanaca koji se bave dobrim poslovima (veliki broj bankara u Oslu su Pakistanci)golman wrote:Što se tiče sigurnosti od rata..Novi Zeland,Fidži,sjeverni dio Kanade,nepregledna prostranstva Sibira,Sjeverni pol,Antarktik...
a što se tiče ekonomske strane Norveška,Kanada,Švajcarska,Singapur,Austrija,Švedska...Norveška je zemlja sa najvećom prosječnom platom u Evropi
Moj izbor bi bio Island samo su mi malo sumnjivi oni vulkani, nema covjek gdje pobjeci