Najljepsi poklon

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

mamica papucarka

#26 Re: Najljepsi poklon

Post by mamica papucarka »

najljepsi pokloni su mi bili u ratu. Ono , nekakav parfem a nidje nista nemas. Spomenula sam i farbu za kosu koju sam dobila u pismu :) a definitivno najdrazi poklon mi je bio kada mi je muz (tadasnji momak) pokazao kutiju u kojoj se cuvao sve nase vozne karste sa putovanja, moj parfem, maramu i sl :D
e to me je bacilo sa nogu.
:D
ili prijatelj koji mi je poklonio karanfil za 8 mart i to ga nedje naso kokuz :)

Macci, i meni si pjesmu napisala. :) jest da je tematika aman jarabi :lol: , ali hvala ti na poklonjenih pet minuta :D
maccarona

#27 Re: Najljepsi poklon

Post by maccarona »

tematika je krojena tacno po tebi :D i tvojoj licnosti :D
ma dobicete vise sipak :D
Kjajević Majko

#28 Re: Najljepsi poklon

Post by Kjajević Majko »

maccarona wrote:nis ne brini :D kod mene su sve veze :D bezveze :D

hvala na pjesmici :D vidim napeo si sva cula :D
Ma mogu ja napeti baš sva čula ali zlobnici će reći ovaj cuko grize, pa nek ostane na lajanju. :)
maccarona

#29 Re: Najljepsi poklon

Post by maccarona »

a zlobnici veze nemaju da cuko koji laje ne grize cccc :) :D
BarbaDue

#30 Re: Najljepsi poklon

Post by BarbaDue »

ja poklanjam sve i svasta, a najvise ljubavi.... :-D :D

ali ja ti imam jedan problem, meni matrijalni pokloni ne izazivaju neke emocije bez obzira kakvi bili tako

da nekad moram da odglumim zadovoljstvo ili srecu...joj zajebancije :-D :D :lol:
maccarona

#31 Re: Najljepsi poklon

Post by maccarona »

hocu srce njegovo :( sa aortom i plucnom arterijom :D hocu sve! :oops:
dacina_curica

#32 Re: Najljepsi poklon

Post by dacina_curica »

maccarona wrote:hocu srce njegovo :( sa aortom i plucnom arterijom :D hocu sve! :oops:
samo mi daj njegove koordinate i imaces sve veceras :oops: :D ...pusticu ga i da zivi ako ti je volja :oops: ...........a mogu ga i raskomadati, nije meni tesko :oops: :mrgreen: :evil:
maccarona

#33 Re: Najljepsi poklon

Post by maccarona »

hahahaha :D zavezi vene :oops: :D gornju sa donjom :D :D i izgraviraj moje ime :oops: na njemu :oops: za uspomenu :D
fa84

#34 Re: Najljepsi poklon

Post by fa84 »

ma ima bruka dragih poklona
ali najdrazi mi je jedan privjesak koji nosim na kozici oko vrata ;)
a povod je bio moj rodjendan i poklon od voljene osobe lol

a sta sam ja poklanjao: nakit,odjecu,romanticne vecere u kucnoj atmosferi lol posto volim da kuham za voljenu osobu lol
daleko vise volim to nego odlazak u restoran....
mada jednom tako poslije vecere i ogromnih kolicina alkohola i jos necega hihihi u po frke probudim se i skontam da smo se mogli zapaliti jer sam kako sam se napio zaboravio pogasiti svijece koje sam prije popalio hehhe a one se sve u 16 rasplamsale hehehe
sreca pa se probudi ili bi moglo biti svasta ;)
tranquil

#35 Re: Najljepsi poklon

Post by tranquil »

nebojeplavo wrote:Ispravljam :oops: jesam skoro dobila pjesmicu od jedne meni jako drage osobe :oops: a ona ce se prepoznati :oops: :D :kiss:
Huh, valjda nisam ja ?!? Nedavno sam bio u biznisu poklanjanja pjesama samo koliko znam hmmm nebitno, sigurno nisi ti...
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#36 Re: Najljepsi poklon

Post by anjusha »

Hmm, kad citam ovako neke stvari sta ljudi rade, bas se rastuzim- evo npr Erbog... Meni se desavalo da sam smisljala, pravila, poklanjala tako neke stvari, a dobijala sam uglavnom kupljeno. Mislim, ok, lijepo je kad neko zna sta volis, pa ti ode u prodavnicu i to kupi i pokloni. No nekako se to uvijek dogadja na datume kad ocekujem tako nesto. Ali sto sam uvijek htjela, a nikad nisam dobila, je da mi musko nesto samo napravi. Pa makar vijenac od trnja. Makar cvijet iskruzen od papira. I to na dan kao danasnji, kad je nikakva vazna godisnjica, niciji rodjendan, nikakav praznik. Samo glupi, mracni, kisni septembar.

zapravo, jednom mi se desilo da sam dobila od djecaka od 15 godina (meni tad bilo 12) kovertu koju je sam napravio, i prosio rukom sa strana, u kojoj je bila jos jedna koverta, u kojoj je bila treca koverta- sve napravljene i ukrasene nekim njegovim crtezima i natpisima u stilu: samo ti, zauvijek tvoj i sl, i u cemu je na kraju bio papir formata a4 na kojem je pisalo: Volim te! Nepotrebno je reci da to i dan danas cuvam. :-D I cisto se pitam- jesu ti djecaci svi do sad umrli? :sad:

Ali, eto, volim da skupljam (kao neko prije mene sto je rekao) razglednice... To mi uvijek znaci da je neko, tamo negdje daleko, na godisnjem odmoru ili poslovnom putu mislio na mene makar 3 puta- dok je kupovao, pisao i slao u posti i uvijek me obraduju jako, cak vise nego neki suvenir koji mi se donese s puta. :wink: Zadnji poklon koji me je obradovao jako - jer je bio neocekivan i dosta personaliziran i zapravo jako jako lijep- srebrni lancic sa privjeskom - kamenom mog horoskopskog znaka. Ne skidam ga :D

Ostale drage i lijepe poklone sam dobijala od prijateljica :)

A sto sam ja poklanjala? Pa puno toga, u zavisnosti od financijskih mogucnosti u tom trenu, poznavanja osobe i zapravo osjecanja prema njemu. Od tanjih svesaka ispunjenim fotografijama i pjesmama koje sam ja licno pisala njemu, pikada u drvenom sanduku koje je zelio dugo, majica sa natpisima po narudzbi (nije je skidaooooo.... duuuugooooo), vecera u nocnom vozu - sa vinom i vinskim casama, iskopanih ispod otiraca CD-a koje je dugo trazio... Svasta nesto. Najmanji mi je bio problem potrositi pare. Samo na sto? :arrow: Na nesto sto ce mu pokazati da sam ga upoznala dovoljno, da sam birala poklon pazljivo, da mi je stalo....
Uf al se rasprica.... :D
Daphna

#37 Re: Najljepsi poklon

Post by Daphna »

Ja sam inače osoba koja voli neobične stvari pa samim tim volim primati ali i poklanjati neobične poklone! Jer meni je nekako ekvivalentno neobično i lijepo!

Najljepši poklon koji sam primila? Skulptura izrađena njegovim rukama... Od neke grane sa obala Drine, u bliku srca... A unutra kamen, koji podjeća na anatomski oblik srca...

Pa onda smo si skupljali kamenčiće... Ali ne bilo kakve nego dva spojena u jedan... Tako, neke sitnice koje su imale neko značenje samo za nas...

Pjesme naravno...
Daphna

#38 Re: Najljepsi poklon

Post by Daphna »

Evo ga...

Image
vajkrem

#39 Re: Najljepsi poklon

Post by vajkrem »

imam ben na lijevom plucnom krilu :D ....opjevan u pjesmi by my hazbnd
onaaaaa

#40 Re: Najljepsi poklon

Post by onaaaaa »

Mislim da najljepsi poklon sto sam nekome poklonila osim svog srca naravno :)
da je bila razglednica.
Mislim da nije to bilo do razglednice vec je to vise do trenutka u kom je urucena.
Sigurno cu idalje poklanjati poklona i pokusavati da to bude nesto posebno ali ipak nece biti kao ta razglednica.

Kao sto je vec receno nema veze uvijek s tim sta je poklonjeno vec od trenutka poklanjanja.
mali Ninja

#41 Re: Najljepsi poklon

Post by mali Ninja »

joj ja čitajući ove komentare morat ću da odbijem novog audija A4 kojeg planiraju da mi poklone, dajte šta ste svi udarili po nekoj socijali ... :D

http://www.youtube.com/watch?v=EpEipgoZ3Kk :lol: :lol: :lol:
Dr.Cuddy

#42 Re: Najljepsi poklon

Post by Dr.Cuddy »

anjusha wrote:Hmm, kad citam ovako neke stvari sta ljudi rade, bas se rastuzim- evo npr Erbog... Meni se desavalo da sam smisljala, pravila, poklanjala tako neke stvari, a dobijala sam uglavnom kupljeno. Mislim, ok, lijepo je kad neko zna sta volis, pa ti ode u prodavnicu i to kupi i pokloni. No nekako se to uvijek dogadja na datume kad ocekujem tako nesto. Ali sto sam uvijek htjela, a nikad nisam dobila, je da mi musko nesto samo napravi. Pa makar vijenac od trnja. Makar cvijet iskruzen od papira. I to na dan kao danasnji, kad je nikakva vazna godisnjica, niciji rodjendan, nikakav praznik. Samo glupi, mracni, kisni septembar.

zapravo, jednom mi se desilo da sam dobila od djecaka od 15 godina (meni tad bilo 12) kovertu koju je sam napravio, i prosio rukom sa strana, u kojoj je bila jos jedna koverta, u kojoj je bila treca koverta- sve napravljene i ukrasene nekim njegovim crtezima i natpisima u stilu: samo ti, zauvijek tvoj i sl, i u cemu je na kraju bio papir formata a4 na kojem je pisalo: Volim te! Nepotrebno je reci da to i dan danas cuvam. :-D I cisto se pitam- jesu ti djecaci svi do sad umrli? :sad:

Ali, eto, volim da skupljam (kao neko prije mene sto je rekao) razglednice... To mi uvijek znaci da je neko, tamo negdje daleko, na godisnjem odmoru ili poslovnom putu mislio na mene makar 3 puta- dok je kupovao, pisao i slao u posti i uvijek me obraduju jako, cak vise nego neki suvenir koji mi se donese s puta. :wink: Zadnji poklon koji me je obradovao jako - jer je bio neocekivan i dosta personaliziran i zapravo jako jako lijep- srebrni lancic sa privjeskom - kamenom mog horoskopskog znaka. Ne skidam ga :D

Ostale drage i lijepe poklone sam dobijala od prijateljica :)

A sto sam ja poklanjala? Pa puno toga, u zavisnosti od financijskih mogucnosti u tom trenu, poznavanja osobe i zapravo osjecanja prema njemu. Od tanjih svesaka ispunjenim fotografijama i pjesmama koje sam ja licno pisala njemu, pikada u drvenom sanduku koje je zelio dugo, majica sa natpisima po narudzbi (nije je skidaooooo.... duuuugooooo), vecera u nocnom vozu - sa vinom i vinskim casama, iskopanih ispod otiraca CD-a koje je dugo trazio... Svasta nesto. Najmanji mi je bio problem potrositi pare. Samo na sto? :arrow: Na nesto sto ce mu pokazati da sam ga upoznala dovoljno, da sam birala poklon pazljivo, da mi je stalo....
Uf al se rasprica.... :D
da se ne ponavljamo...100% se slažem s tobom...način razmišljanja, pristup, realizacija, inventivnost! otišla bih i na kraj svijeta, ako treba, da voljenoj osobi pružim trenutak iznenađenja, nešto što nije očekivao a sigurno bi mu se svidjelo...

:)
Zox

#43 Re: Najljepsi poklon

Post by Zox »

Interesantno, ljudi kojima sam postavio ovo isto pitanje u RL su mahom vise materijalisticki orijentirani od nas ovdje forumasa. Moja kolegica kaze: samo nek je skupo, ja bih voljela vidjeti koju zenu neces obradovati nakitom, tasnom, mobitelom... 8-)
popi

#44 Re: Najljepsi poklon

Post by popi »

Zox wrote:Interesantno, ljudi kojima sam postavio ovo isto pitanje u RL su mahom vise materijalisticki orijentirani od nas ovdje forumasa. Moja kolegica kaze: samo nek je skupo, ja bih voljela vidjeti koju zenu neces obradovati nakitom, tasnom, mobitelom... 8-)
:?
Mozda mi imamo vise tajminga za razmisljanje o odgovoru :D
Ne, fkt, kada sam tek usla u ovu temu, pokusala sam da se sjetim svih mogucih poklona koje sam primila...tek me je ovaj post podsjetio
da je jedan od tih i mobitel :-D .... i to me vraca na ono vec spomenuto - poklon je tu -ok, podsjeca,
ali na sto - tu osobu, naravno prije svega, ali i trenutak !!!
Divlja_Djevojka

#45 Re: Najljepsi poklon

Post by Divlja_Djevojka »

hm nemogu se odluciti sta mi je najljepsi poklon od njega..sve mi je fino i drago sto sam dobila od momka. Najvise su to medice i bombonjere :D i to svaki put kad se vidjamo ja nesto dobijem.
Al ja nikad neznam sta bi ja njemu mogla pokloniti :sad: i jos sad se blizi rodjendan njegov :-?
zeleno volim te

#46 Re: Najljepsi poklon

Post by zeleno volim te »

Najljepsi poklon koji sam dobila je kad me je voljeni (nekad bilo sad se spominjalo) odvezao na mjesto gdje me prvi put poljubio i iz gepeka izvadio buket gladiola (moje omiljeno cvijece).
Ono sto je posebno je to da smo dugo bili prijatelji i spontano se desilo da smo postali i nesto vise.Trajalo je dok je trajalo,5 godina a poslije smo postali neprijatelji. Prijatelji,zaljubljeni a sad nista od toga...!
Sve prosli,vidjeli da znamo i svak na svoju stranu...

Najljepse sto sam ja uradila za nekoga je da u ponoc pravim pitu od zare (dobro ste procitali). Rekao je kako je nekad jeo pitu od zare i kako mu se svidjela i ja sam poslije posla otisla da naberem zaru (proljece je bilo) a kako nisam neka kuharica,nisam znala da ima laksi nacin i da zaru treba obariti nego sam je onako rezala (mozete misliti kako je bilo) i u ponoc sam pravila pitu da bi dragom sutra ujutro poslala taxijem na posao da ga iznenadim.
Iznenadjenje je uspjelo al su meni ruke bridjele 3 dana! :x :x :x
otherside

#47 Re: Najljepsi poklon

Post by otherside »

zeleno volim te wrote:Najljepsi poklon koji sam dobila je kad me je voljeni (nekad bilo sad se spominjalo) odvezao na mjesto gdje me prvi put poljubio i iz gepeka izvadio buket gladiola (moje omiljeno cvijece).
Ono sto je posebno je to da smo dugo bili prijatelji i spontano se desilo da smo postali i nesto vise.Trajalo je dok je trajalo,5 godina a poslije smo postali neprijatelji. Prijatelji,zaljubljeni a sad nista od toga...!
Sve prosli,vidjeli da znamo i svak na svoju stranu...

Najljepse sto sam ja uradila za nekoga je da u ponoc pravim pitu od zare (dobro ste procitali). Rekao je kako je nekad jeo pitu od zare i kako mu se svidjela i ja sam poslije posla otisla da naberem zaru (proljece je bilo) a kako nisam neka kuharica,nisam znala da ima laksi nacin i da zaru treba obariti nego sam je onako rezala (mozete misliti kako je bilo) i u ponoc sam pravila pitu da bi dragom sutra ujutro poslala taxijem na posao da ga iznenadim.
Iznenadjenje je uspjelo al su meni ruke bridjele 3 dana! :x :x :x
:lol: :lol: :lol: haj' priznaj da si ga mrzila ta tri dana :D
najljepsi poklon koji sam dobila je jedna plava ruza. poslije sam saznala da je moj tadasnji dragi dao svu lovu koju je imao u novcaniku za tu ruzu :( studenti-kokuzi bili :D
shipak

#48 Re: Najljepsi poklon

Post by shipak »

meni najdraži poklon.....
....
....
...
ma ne znam svi su mi dragi koje sam od muža dobila. mozda mi je najdraži zaručnički prsten i cijela organizacija zaruka i iznenađenje koje sam tada doživjela. bili smo zajedno sedam godina i bila sam ubijeđena da ću ga sigurno pročitati i skontati kada on to sve bude pravio, a bilo mi je totalno iznenađenje :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

a drago mi je i kada me sada iznenadi nekim sitnicama. neki dan mi je donio kilogram cedevite (od limuna) za poklon. uuu što je to bilo dobro. :D :D
halilova vila

#49 Re: Najljepsi poklon

Post by halilova vila »

Najvise ikad u zivotu sam se obradovala kad sam kao mala curica za Novu godinu dobila paketic koji je bio veci od mene. Da ste vidjeli taj osmijeh:)

Najljepsi poklon jos uvijek nisam dobila, sarenu laz:)

Kad sam bila mala to je bila najveca navlakusa mojih roditelja, to da ce mi kupiti sarenu laz, a nisu nikad.
Ja sam stvarno mislila da to postoji, bila sam mala, 4-5 godina, mislila sam da je sarena laz ogroman sareni balon pun bombona :lol: :lol: :lol:

Nijedan me momak dosad nije ozbiljno shvatio, a svakom sam ispricala za taj moj poklon iz djetinjstva koji nikad nisam dobila :-D
Cekam da se pojavi pravi, sa lebdecom sarenom vrecom bombona na vratima :lol:
kenanz

#50 Re: Najljepsi poklon

Post by kenanz »

Daphna wrote:Evo ga...

Image

no comment
Last edited by kenanz on 24/10/2008 10:38, edited 1 time in total.
Post Reply