najljepsi gradovi ex-yu
-
radostan dan
#376 Re: najljepsi gradovi ex-yu
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:25, edited 1 time in total.
-
IHAVEDREAM
#377 Re: najljepsi gradovi ex-yu
radostan dan wrote:Nisam znao da se i morski pikaju.
-
radostan dan
#378 Re: najljepsi gradovi ex-yu
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:26, edited 1 time in total.
- vox-populi
#379 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Zar tamo ima stanovnika u periodu jesen-zima?radostan dan wrote:Svi gradići na moru su super, samo ja imam fobiju od stanovnika takvih gradića s jeseni i na zimu.
-
radostan dan
#380 Re: najljepsi gradovi ex-yu
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:26, edited 1 time in total.
-
neshto_pisem
#381 Re: najljepsi gradovi ex-yu
hm najljepsi gradovi u ex yu ...
realno i nema neki grad da je nesto posebno kad se uporedi sa budimpestom , pragom ili drugim evropskim gradovima ...
mozda je jedino dubrovnik spada u tu kategoriju ...
ali da krenem ...
recimo stavio bih na prvo mjesto dubrovnik , jer grad je originalan i stvarno se izdvaja od primorskih gradova ...
lijep je grad i ima fascinatnu istoriju ...
ono sto mi se ne svidja u dubrovniku je da je stari grad previse izglancan i okrecen , kao da se ne nalazis u starom gradu ...
s druge strane kotor je malo manje izglancan pa daje autenticniju sliku starih primorskih gradova , jedino sto u kotoru idu u drugu krajnost i nekada ne paze dovoljno na ocuvanje starih zgrada , sto jedan grad koji je pod zastitom UNESCO-a sebi ne bi smio dozvoliti ...
ali svakako kotor je sarmantan ...
primorski gradovi su generalno lijepi , pula mi se cini lijepa ali nisam bio ...
mostar je zanimljiv i lijep ... stari grad u mostaru izgleda kao neka mjesavina izmedju orijentalnog i mediteranskog stila ... prostima rijecima receno kao mjesavina bascarsije i dubrovnika tj. primorja i zbog toga je mostar zanimljiv ...
zagreb , grad je lijep i cist i ljudi su kulturni i ljubazni ... i moj utisak o zagrebu je da ljudi uopste nisu toliko hladni kao sto se prica , mada nisam puno ni bio u zagrebu da upoznam grad bolje ...
mada realno , zagreb mozda izgleda lijepo i uredjeno u odnosu na istocne gradove ex yu , ali u odnosu na budimpestu ili bec nije nista posebno , skoro dodje kao provincija budimpeste ...
novi sad je prelijep , ulice su jako lijepe i ciste i ljudi ljubazni i srdacni ... grad ima austro ugarski stil ali ljudi nisu toliko hladni kao u zagrebu ili sloveniji ...
beograd , realno grad nema nista posebno za ponuditi .. ono ima par lijepih zgrada ili dijelova , ali koji grad na svijetu nema to ... realno daleko privlacniji za turiste su dubrovnik ili kotor ... a i imaju stariju istoriju ...
i uz to beograd je prilicno prljav i zapusten i oronuo , mogli bi malo ocistiti fasade ...
i ljudi su nekako namrgodjeni i neljubazni , realno imam utisak da bi grad imao vise za ponuditi nego sada , tj. da bi grad mogao biti bolji nego sto je sada , kao da je oronuo sada ...
ali dobra stvar u beogradu je sto je najveci grad , skoro kao metropola , i realno je centar vecine kulturnih i drugih desavanja u ex yu , a i mogu se naci zanimljivi ljudi ...
tako da su mi misljenja o beogradu podijeljena tj. ambivalentna ...
sarajevo , realno gledajuci grad po izgledu je zanimljiv ... nije sad nesto impresivno kao dubrovnik ili budimpesta , ali opet sarajevo je zanimljivo sto se susrecu razni stilovi , austrijski , turski itd ...
mada realno da nije bilo austrijanaca ne bi ni licio na grad danas ...
ali u sarajevu mi se ne svidja mentalitet ljudi , mada grad je zanimljiv , ne nesto impresivno ali izgleda sarmantno zbog razlicitih stilova ...
i moram priznati da orijentalna arhitektura u istanbulu izgleda daleko luksuznije i profinjenije i grandioznije nego u gradovima na balkanu ...
te carsije na balkanu , bez obzira je li skoplje , bascarsija , novi pazar ili bilo sta drugo , one dodju kao neka sela , a otomanska arhitektura u istanbulu izgleda ljepse , zgrade su bogatije i ljepse , vidi se da su bogati ljudi zivjeli u njima , i ta orjentalna arhitektura u istanbulu skoro lici na evropu ...
dakle da rezimiram ...
dubrovnik , kotor i jos par primorskih gradova ...
novi sad i zagreb ...
barem po onom sto sam ja proputovao ...
realno i nema neki grad da je nesto posebno kad se uporedi sa budimpestom , pragom ili drugim evropskim gradovima ...
mozda je jedino dubrovnik spada u tu kategoriju ...
ali da krenem ...
recimo stavio bih na prvo mjesto dubrovnik , jer grad je originalan i stvarno se izdvaja od primorskih gradova ...
lijep je grad i ima fascinatnu istoriju ...
ono sto mi se ne svidja u dubrovniku je da je stari grad previse izglancan i okrecen , kao da se ne nalazis u starom gradu ...
s druge strane kotor je malo manje izglancan pa daje autenticniju sliku starih primorskih gradova , jedino sto u kotoru idu u drugu krajnost i nekada ne paze dovoljno na ocuvanje starih zgrada , sto jedan grad koji je pod zastitom UNESCO-a sebi ne bi smio dozvoliti ...
ali svakako kotor je sarmantan ...
primorski gradovi su generalno lijepi , pula mi se cini lijepa ali nisam bio ...
mostar je zanimljiv i lijep ... stari grad u mostaru izgleda kao neka mjesavina izmedju orijentalnog i mediteranskog stila ... prostima rijecima receno kao mjesavina bascarsije i dubrovnika tj. primorja i zbog toga je mostar zanimljiv ...
zagreb , grad je lijep i cist i ljudi su kulturni i ljubazni ... i moj utisak o zagrebu je da ljudi uopste nisu toliko hladni kao sto se prica , mada nisam puno ni bio u zagrebu da upoznam grad bolje ...
mada realno , zagreb mozda izgleda lijepo i uredjeno u odnosu na istocne gradove ex yu , ali u odnosu na budimpestu ili bec nije nista posebno , skoro dodje kao provincija budimpeste ...
novi sad je prelijep , ulice su jako lijepe i ciste i ljudi ljubazni i srdacni ... grad ima austro ugarski stil ali ljudi nisu toliko hladni kao u zagrebu ili sloveniji ...
beograd , realno grad nema nista posebno za ponuditi .. ono ima par lijepih zgrada ili dijelova , ali koji grad na svijetu nema to ... realno daleko privlacniji za turiste su dubrovnik ili kotor ... a i imaju stariju istoriju ...
i uz to beograd je prilicno prljav i zapusten i oronuo , mogli bi malo ocistiti fasade ...
i ljudi su nekako namrgodjeni i neljubazni , realno imam utisak da bi grad imao vise za ponuditi nego sada , tj. da bi grad mogao biti bolji nego sto je sada , kao da je oronuo sada ...
ali dobra stvar u beogradu je sto je najveci grad , skoro kao metropola , i realno je centar vecine kulturnih i drugih desavanja u ex yu , a i mogu se naci zanimljivi ljudi ...
tako da su mi misljenja o beogradu podijeljena tj. ambivalentna ...
sarajevo , realno gledajuci grad po izgledu je zanimljiv ... nije sad nesto impresivno kao dubrovnik ili budimpesta , ali opet sarajevo je zanimljivo sto se susrecu razni stilovi , austrijski , turski itd ...
mada realno da nije bilo austrijanaca ne bi ni licio na grad danas ...
ali u sarajevu mi se ne svidja mentalitet ljudi , mada grad je zanimljiv , ne nesto impresivno ali izgleda sarmantno zbog razlicitih stilova ...
i moram priznati da orijentalna arhitektura u istanbulu izgleda daleko luksuznije i profinjenije i grandioznije nego u gradovima na balkanu ...
te carsije na balkanu , bez obzira je li skoplje , bascarsija , novi pazar ili bilo sta drugo , one dodju kao neka sela , a otomanska arhitektura u istanbulu izgleda ljepse , zgrade su bogatije i ljepse , vidi se da su bogati ljudi zivjeli u njima , i ta orjentalna arhitektura u istanbulu skoro lici na evropu ...
dakle da rezimiram ...
dubrovnik , kotor i jos par primorskih gradova ...
novi sad i zagreb ...
barem po onom sto sam ja proputovao ...
- Ivo Lola
#382 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Omis, nema dalje
Celje, za petama
Trst, ups on nije nas
Celje, za petama
Trst, ups on nije nas
- Zanaaa
#383 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Po meni su:
Sarajevo
Mostar
Dubrovnik
Split
Beograd
Sarajevo
Mostar
Dubrovnik
Split
Beograd
- spreca
#384 Re: najljepsi gradovi ex-yu
[quote="Ivo Lola"]Omis, nema dalje
Celje, za petama
Trst, ups on nije nas
Omis
Celje, za petama
Trst, ups on nije nas
Omis
- Zanaaa
#385 Re: najljepsi gradovi ex-yu
like!!IHAVEDREAM wrote:Perast, MN
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#386 Re: najljepsi gradovi ex-yu
U Zg postoji kvart kojeg svi zovu mala Bosnaspreca wrote:Imas kod Subotice selo zove se Mala Bosnarespo wrote:jeste znali da i u novom sadu postoji kvart koji se zove grbavica?
- spreca
#387 Re: najljepsi gradovi ex-yu
U okolini Subotice imas Veliko selo zove se Mala Bosna1pajdo wrote:U Zg postoji kvart kojeg svi zovu mala Bosnaspreca wrote:Imas kod Subotice selo zove se Mala Bosnarespo wrote:jeste znali da i u novom sadu postoji kvart koji se zove grbavica?
To uZg je vjerovatno u Dubravi?
- Ivo Lola
#388 Re: najljepsi gradovi ex-yu
u maloj bosni postoji kvart zove se St Louis 
-
ultrajvosa
#389 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Sarajevo najljepsi grad na svijetu, za ovaj grad nije umrijeti grijeh. 
- Korisnicko ime
#390 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Steta...Trst je meni prelijep.Ivo Lola wrote:Trst, ups on nije nas
I po kvaliteti zivota je u vrhu u Italiji...
- madame
#391 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Sombor, definitivno.
- kriticarka_nikova
#392 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Novi Sad je prelijep zbog zelenila i čistoće. Beograd mi se sviđa najviše zbog Kalemegdana…primorski gradovi Istre su čarobni: Pula, Opatija….itd. Generalno svi su lijepi na Hr. obali, ali najljepši su mi u Istri.
I da li je iko spomenuo mali Beč…iliti Varaždin?
Od gradova u BiH, najljepši je Mostar.
I da li je iko spomenuo mali Beč…iliti Varaždin?
Od gradova u BiH, najljepši je Mostar.
-
plavo oko
#393 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Sarajevo i Dubrovnik
- kriticarka_nikova
#394 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Ovdje neki trebaju da razgranice ljepotu gradova i ljubav prema gradovima. Ne mora znaciti ako volite neki grad da je on i najljepsi....ili ako je vas da je najljepsi....treba biti iskren...
- XOptimisticna
#395 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Novi Sad,definitivno.
Poslije Sarajevo(valjda zato sto je moj grad),Zagreb i Split.Tu su negdje i Zadar i Mostar
Poslije Sarajevo(valjda zato sto je moj grad),Zagreb i Split.Tu su negdje i Zadar i Mostar
-
radostan dan
- Indigia
#397 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Tivat, Beograd, Kotor, Pula
-
sRKi mouche
#398 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Novi Sad je meni najljepši grad u regiji, grad u kome bih volio živjeti. Što se tih primorskih mjesta tiče, Dubrovnik definitivno.
-
Googlerica
#399 Re: najljepsi gradovi ex-yu
svaki grad na moru
najljepsi grad ravnice : Novi Sad,Karlovac
najljepsi grad ravnice : Novi Sad,Karlovac
- Hajvan
#400 Re: najljepsi gradovi ex-yu
onaj u kojem živim.
tu sam jer je najljepši i najbolji.. ha ja
kad više ne bude - odoh u sledeci najljepsi i najbolji…
vrlo jednostano
tu sam jer je najljepši i najbolji.. ha ja
kad više ne bude - odoh u sledeci najljepsi i najbolji…
vrlo jednostano

Perast, MN