Ne bih bas rekao nametnuti... I iako se meni vise svidja tursko-bosnjacki stil ado ima pravo sto se tice toga da ne smijes(ako si musliman) mrzit Boziju Kucu!mehopuzic wrote:Božija kuća nije zgrada od betona nego srce i duša to zapamti...addo888 wrote:a sto ti ide turski a ne ide arapski? dzamija je dzamija,kako mozes mrzjeti Boziju kucu???mehopuzic wrote:Svaka je lijepa koja nije iz inata napravljena... iskreno najmrže su mi ona kralja Fahda, nova na otoci i nova na čengić vili... takodjer ne volim onu iznad DIF-a gdje su srušili dječije obdanište pa npravili džamiju...
također mi se ne sviđa što nam nameću arapski stil džamija koji ne ide nikako uz Bosnu...
Najljepša mi je Begova, Careva i Ali-pašina...
Inace,lijepa je dzamija iz Tatarstana ona nova..najveca u Rusiji
Turski mi stil ide jer su turci utkani u tradiciju Bosne i Hercegovine a arapi su nametnuti ratom...
jasno?
Najljepsa dzamija
-
mr__bosnjak
-
mr__bosnjak
saangel21 wrote:Sve džamije su lijepe, jer to je Allahova kuca i nema te koja nije lijepa.
-
mehopuzic
Ne bih bas rekao nametnuti... I iako se meni vise svidja tursko-bosnjacki stil ado ima pravo sto se tice toga da ne smijes(ako si musliman) mrzit Boziju Kucu![/quote]
ako ti misliš da je Bog samo u džamiji sa hodžama i ljudima koji idu redovno na molitvu a ja znam da nisu čista obraza(iako nije na meni da sudim), onda si ti daleko od pravog muslimana
ako ti misliš da je Bog samo u džamiji sa hodžama i ljudima koji idu redovno na molitvu a ja znam da nisu čista obraza(iako nije na meni da sudim), onda si ti daleko od pravog muslimana
- seljak_cojek
@meho, malo si ispreturao stvari. Džamija, kao objekat, se smatra Bižijom kućom, a to što čeljad u njoj nisu čista obraza ne čini je manje vrijednom ili manje lijepom.mehopuzic wrote:ako ti misliš da je Bog samo u džamiji sa hodžama i ljudima koji idu redovno na molitvu a ja znam da nisu čista obraza(iako nije na meni da sudim), onda si ti daleko od pravog muslimanaNe bih bas rekao nametnuti... I iako se meni vise svidja tursko-bosnjacki stil ado ima pravo sto se tice toga da ne smijes(ako si musliman) mrzit Boziju Kucu!
- vatrogasac
...imaš na petoj strani....danas wrote:
predivno....![]()
![]()
![]()
zna li neko koje je godine izgradjena?
-
branimir_s
- danas
vatrogasac wrote:...imaš na petoj strani....danas wrote:
predivno....![]()
![]()
![]()
zna li neko koje je godine izgradjena?
pa tamo kaze pocetak 17-og stoljeca, a cula sam da je u pitanju i kraj 16-og.. pitala sam bas za godinu... zna li neko tacnu godinu? i da li je tacno da je to najstarija 'stojeca' dzamija u evropi, jer i to sam cula od tuzlaka?
-
mehopuzic
znači po tebi je recimo ona crkva kod Srebrenice koja je napravljena na tuđoj zemlji prava Božija kuća... Ja ti isto govorim da se zna kako se prave džamije(na kojoj razdaljenosti) kroz bosansku istoriju,a da je ovo sad samo kontriranje drugim vjerama...seljak_cojek wrote:@meho, malo si ispreturao stvari. Džamija, kao objekat, se smatra Bižijom kućom, a to što čeljad u njoj nisu čista obraza ne čini je manje vrijednom ili manje lijepom.mehopuzic wrote:ako ti misliš da je Bog samo u džamiji sa hodžama i ljudima koji idu redovno na molitvu a ja znam da nisu čista obraza(iako nije na meni da sudim), onda si ti daleko od pravog muslimanaNe bih bas rekao nametnuti... I iako se meni vise svidja tursko-bosnjacki stil ado ima pravo sto se tice toga da ne smijes(ako si musliman) mrzit Boziju Kucu!