najlegendarnija utakmica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#76 Re: najlegendarnija utakmica
Pehli - Šopan - Zuban (Zuban dan ) - NEPONOVLJIVO, NEPROCJENJIVO ......

- janje_
#77 Re: najlegendarnija utakmica
i meni je ovo jedna od boljih tekmi ikad. mislim da je zavrsilo 3-3 u regularnom dijelu i onda 5:4 za liverpool. vrijeme javi morena i jordi krojfa u alavesu (ako nisam pobrko loncice).ja.neron wrote: sjećam se kad je palermo slomio nogu na jednoj utakmici (saznalo se kasnije da jeste) i usput je dao tri gola
Kup UEFA Finale Liverpool-Alaves 5-4 http://www.bebo.com/FlashBox.jsp?FlashBoxId=4214408944&
- kelly lake
#78 Re: najlegendarnija utakmica
uhh...za ovu nisam znao...ja sam mislio da je najveci rezultat bila ona:kijameta wrote:
Najveci rezultat; Zmaj od Bosne-Zeleznicar 12-1![]()
![]()
Lukavac-Velez 11:1
- perfect_guy
#79 Re: najlegendarnija utakmica
zadnja tri finala evoprskih prvenstava su interesantna i napeta bila. a treba pomenut tekmu iz zadnjih kvalifikacija kad smo digli turke.
-
Rottweiler
#80 Re: najlegendarnija utakmica
Norveska - BiH u Oslu prosle godine - LIVE
-
AbU_JamaL_MovE
#81 Re: najlegendarnija utakmica
Svjetsko prvenstvo '98-me u Francuskoj. Polufinalna utakmica Brazil - Holandija. Svaki napad sansa za gol.
- Neelix
#82 Re: najlegendarnija utakmica
jel na tom prvenstvu (ili na sljedecem europskom), komentator rekao, kada je dosudjen penal za holandiju protiv italije "ovo ni Prolic Sarajevu ne bi dosudio"AbU_JamaL_MovE wrote:Svjetsko prvenstvo '98-me u Francuskoj. Polufinalna utakmica Brazil - Holandija. Svaki napad sansa za gol.
-
elSaik
#83 Re: najlegendarnija utakmica
kijameta wrote:Najveselija ; Zeljeznicar - Videoton 2-1![]()
![]()
![]()
Najofirnija ; Zeljeznicar-Zmaj od Bosne 4-4![]()
![]()
![]()
Najborbenija ; Polufinale svjetskog 82 Francuska-Njemacka 3-3
Najljepsa; svjetsko 86 Argentina-Engleska 2-1
Legendarne sve utakmice Sarajeva u prvenstu 84/85,posebno protiv Partizana-kuci 3-1,Dinama 1-2 i Hajduka 0-0 na strani i naravno zadnje kuci protiv Zvezde2-1,kao i sve utakmice ukojima je igrao NJ.V. Safet Susic.
Najtrenutak ;igra Maradone u dresu Barse protiv Zvezde na Marakani 83 2-4.
Najtemka, uživo: Željezničar - Široki Brijeg 3:2
Najtemka, umrtvo: Bayern - Manchester United 1:2
- dino84
#84 Re: najlegendarnija utakmica
Dakle,bila je zadnja sedmica nastave u 7.razredu osnovne skole...Juna,te 98.godine...
Sa zadnjeg casa se regularno pobjeglo da bi se naoruzalo zastavama i dresovima i krenulo na mec za sampionsku titulu.Na Kosevu te veceri 37 500 ljudi,slobodnog mjesta ni za lijeka.Zeljo ocajan,sastavio se sa loptom nije citavih 90 minuta,Sarajevo 10 puta bolje,redaju se sanse,Begic pogadja precku iz slobodnjaka,pa poslije i stativa za Sarajevo,Avdic zabija go koji sudija ponistava a neki kazu da su mu i danas prve rijeci poslije budjenja "nije bio ofsajd"...
I onda dolazi ta 90 min. kada nam je istorija vratila sve ono sto nam je uzela mnogo godina prije toga...Pehlivanovic spasava jednu vec izgubljenu loptu,Sopovic izbacuje Zubanovica koji salje u ocaj i plac pola grada...Na Jugu kolektivni gubitak identiteta od radosti i srece,na terenu se mijesaju plac i suze sa smijehom i radosti...Titula se slavi usred Koseva,igraci na rukama navijaca...
I kada malo razmislim,i bolje da smo izgubili od Videotona na onaj nacin,izgubili bi od Reala u finalu kao i Videoton 5 - 0,i niko ne bi toliko pricao o tome.Ovako,stvorena je jedna legenda koja je vezana za velike klubove,i koja ce se vjecno pricati sa koljena na koljeno.
I zato pitari ne trebaju spominjati Videoton,jer za ovih 10 godina sam sa milion njih pricao i znam sta ih najvise boli,i sta ce ih vjecno najvise boljeti...Taman da osvoje 100 titula u drzavi,taman da igraju u LP 100 godina zaredom,najveca rana na srcu ce im ostati jedan datum i jedan covjek,zauvijek....
Meni je licno najdraza utakmica prvi poslijeratni derbi 2 maja 96g. kada se nas tim vratio na svoj stadion koji je bio okupiran kao i citava Grbavica i na cijoj Juznoj tribini su bili cetnicki bunkeri.Nikada necu zaboraviti tu srecu i tu radost na licima ljudi,ali za mene je najvazniji datum cak i u Zeljinoj istoriji i najlegendarnija utakmica 5.juni.
Malo prisjecanje,i Bahin ocaj...Hvala ti Zubane,gdje god da si.
http://www.youtube.com/watch?v=NQ3dahAR ... re=related
Sa zadnjeg casa se regularno pobjeglo da bi se naoruzalo zastavama i dresovima i krenulo na mec za sampionsku titulu.Na Kosevu te veceri 37 500 ljudi,slobodnog mjesta ni za lijeka.Zeljo ocajan,sastavio se sa loptom nije citavih 90 minuta,Sarajevo 10 puta bolje,redaju se sanse,Begic pogadja precku iz slobodnjaka,pa poslije i stativa za Sarajevo,Avdic zabija go koji sudija ponistava a neki kazu da su mu i danas prve rijeci poslije budjenja "nije bio ofsajd"...
I onda dolazi ta 90 min. kada nam je istorija vratila sve ono sto nam je uzela mnogo godina prije toga...Pehlivanovic spasava jednu vec izgubljenu loptu,Sopovic izbacuje Zubanovica koji salje u ocaj i plac pola grada...Na Jugu kolektivni gubitak identiteta od radosti i srece,na terenu se mijesaju plac i suze sa smijehom i radosti...Titula se slavi usred Koseva,igraci na rukama navijaca...
I kada malo razmislim,i bolje da smo izgubili od Videotona na onaj nacin,izgubili bi od Reala u finalu kao i Videoton 5 - 0,i niko ne bi toliko pricao o tome.Ovako,stvorena je jedna legenda koja je vezana za velike klubove,i koja ce se vjecno pricati sa koljena na koljeno.
I zato pitari ne trebaju spominjati Videoton,jer za ovih 10 godina sam sa milion njih pricao i znam sta ih najvise boli,i sta ce ih vjecno najvise boljeti...Taman da osvoje 100 titula u drzavi,taman da igraju u LP 100 godina zaredom,najveca rana na srcu ce im ostati jedan datum i jedan covjek,zauvijek....
Meni je licno najdraza utakmica prvi poslijeratni derbi 2 maja 96g. kada se nas tim vratio na svoj stadion koji je bio okupiran kao i citava Grbavica i na cijoj Juznoj tribini su bili cetnicki bunkeri.Nikada necu zaboraviti tu srecu i tu radost na licima ljudi,ali za mene je najvazniji datum cak i u Zeljinoj istoriji i najlegendarnija utakmica 5.juni.
Malo prisjecanje,i Bahin ocaj...Hvala ti Zubane,gdje god da si.
http://www.youtube.com/watch?v=NQ3dahAR ... re=related
- Topla voda
#85 Re: najlegendarnija utakmica
zeljina najveca pobjeda u istoriji ...pobjeda protiv sarajeva
da se vratimo na temu...dakle:
alaves 4-5...zijan
dzigera,uzimanje milana...nevjerovatno
bajern..ulazi hasan..1-2 manutd
prije krista:
argentina penali ,piksi precka,fula brnovica,fula hadzije...ivkovic skida maradoni penal...hodamo gradom i saramo grafite"smrt argentini"
prije toga piksi 2 gola spaniji,citavo sarajevo na ulici,voznja na haubama i krovovima auta i paljenje bengalki,stekanih za posebne prilike
iz lige:
sarajevo-dinamo...prekid...sudija pogodjen flasom,ne znam zasto al se ove tekme s koseva pravo sjecam...haoticno je nesto bilo na tabeli ,garant nama trebalo za opstanak
sarajevo osijek 0-0 ..nikad veci snijeg nije padao .....uzmem onu pahulju i smijem se..neki poremecaj,pahulje 20 sa 20
sarajevo-partizan..tuca po kosevskom i na stanici..
partizan -sarajevo...razbijanje supermarketa u beogradu,..jedinstveni osjecaj
jugoslavija-s.irska na grbavici i 3 gola fadilja vokrija...ludara
mesino pljuvanje sudije protiv norveske i kad je nestalo struje
sarajevo-psg,kad je pape odlazio...sjecam se onog cupe roshetoa iz psg,dade 2 gola,50 milja ljudi na kosevu
sarajevo-zvezda..za titulu 85,husrefovih sansi i pobjede 2-1
napredak -sarajevo 2-3 za jesenju titulu ,neke 83/84,ucio prirodu i drustvo..gledo tekmu na tv
i sarajevo- zeljo prije olimpijade,na otvorenju renoviranog koseva,55 milja ,odstajao na jednoj nozi ,nisam je imao gdje spustiti....dobili naravno

da se vratimo na temu...dakle:
alaves 4-5...zijan
dzigera,uzimanje milana...nevjerovatno
bajern..ulazi hasan..1-2 manutd
prije krista:
argentina penali ,piksi precka,fula brnovica,fula hadzije...ivkovic skida maradoni penal...hodamo gradom i saramo grafite"smrt argentini"
prije toga piksi 2 gola spaniji,citavo sarajevo na ulici,voznja na haubama i krovovima auta i paljenje bengalki,stekanih za posebne prilike
iz lige:
sarajevo-dinamo...prekid...sudija pogodjen flasom,ne znam zasto al se ove tekme s koseva pravo sjecam...haoticno je nesto bilo na tabeli ,garant nama trebalo za opstanak
sarajevo osijek 0-0 ..nikad veci snijeg nije padao .....uzmem onu pahulju i smijem se..neki poremecaj,pahulje 20 sa 20
sarajevo-partizan..tuca po kosevskom i na stanici..
partizan -sarajevo...razbijanje supermarketa u beogradu,..jedinstveni osjecaj
jugoslavija-s.irska na grbavici i 3 gola fadilja vokrija...ludara
sarajevo-psg,kad je pape odlazio...sjecam se onog cupe roshetoa iz psg,dade 2 gola,50 milja ljudi na kosevu
sarajevo-zvezda..za titulu 85,husrefovih sansi i pobjede 2-1
napredak -sarajevo 2-3 za jesenju titulu ,neke 83/84,ucio prirodu i drustvo..gledo tekmu na tv
i sarajevo- zeljo prije olimpijade,na otvorenju renoviranog koseva,55 milja ,odstajao na jednoj nozi ,nisam je imao gdje spustiti....dobili naravno
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#86 Re: najlegendarnija utakmica
Joj ovog se kroz maglu sjecam. Imao sam tad nekih 5-6 godinaTopla voda wrote: mesino pljuvanje sudije protiv norveske i kad je nestalo struje![]()
-
LSD
#87 Re: najlegendarnija utakmica
-
shadow
#88 Re: najlegendarnija utakmica
Topla voda wrote: iz lige:
sarajevo-dinamo...prekid...sudija pogodjen flasom,ne znam zasto al se ove tekme s koseva pravo sjecam...haoticno je nesto bilo na tabeli ,garant nama trebalo za opstanak![]()
Kakav je to lom bio...skupljeni pred sarajkom, krecemo ka Kosevu odlucni da mora biti lom, ako pobjedimo za ostanak, ako zijanimo za castan oprostaj od prve lige...metar baklji, svi u fajerkama, na sjeveru ludnica kao nikad prije...poletjela pivka sa istoka, sudija dobio po glavi, prekid...na putu kuci prevrtanje yuge sa zg tablama, kasnije su ga valjda i kresnuli...helem, nismo ispali jer smo bili previse veliki za ispadanje, da su komsije iz novog Sarajeva bile u pitanju garant se ne bi puno razmisljalo, bilo bi - druuuuga ligaaaa
- Topla voda
#89 Re: najlegendarnija utakmica
kako su nas tu odradili...to su kvalifikacije bile za sp u italiji..i mesa dobio 6 mjeseci zabrane,taman da ne moze igrat na SP.LSD wrote:mesino pljuvanje sudije protiv norveske i kad je nestalo struje![]()
![]()
dobro si se sjetio ovog...i ja se sjecam te scene ko djete...kad Meša pljunu sudiju u lice
![]()
..valjda je zbog toga bio suspendovan i nije mogao otici na SP '90 i Italiju.
a bio kapiten repke..
-
LSD
#90 Re: najlegendarnija utakmica
Ja fakat..tu su nas odradili momacki...ali je zato Švabo pozvao Papeta u 36 godini života i to prvih 11 za SP (a Boban,tada najveca mlada nada Yuge lagano na klupu)...kad Pape zabi glavom protiv nesretnih arapaTopla voda wrote:kako su nas tu odradili...to su kvalifikacije bile za sp u italiji..i mesa dobio 6 mjeseci zabrane,taman da ne moze igrat na SP.LSD wrote:mesino pljuvanje sudije protiv norveske i kad je nestalo struje![]()
![]()
dobro si se sjetio ovog...i ja se sjecam te scene ko djete...kad Meša pljunu sudiju u lice
![]()
..valjda je zbog toga bio suspendovan i nije mogao otici na SP '90 i Italiju.
a bio kapiten repke..
- Topla voda
#91 Re: najlegendarnija utakmica
znam da je bila ponovljena tekma i da smo uzeli 1-0.al nije ta ponovljena bila "the" tekmashadow wrote:Topla voda wrote: iz lige:
sarajevo-dinamo...prekid...sudija pogodjen flasom,ne znam zasto al se ove tekme s koseva pravo sjecam...haoticno je nesto bilo na tabeli ,garant nama trebalo za opstanak![]()
Kakav je to lom bio...skupljeni pred sarajkom, krecemo ka Kosevu odlucni da mora biti lom, ako pobjedimo za ostanak, ako zijanimo za castan oprostaj od prve lige...metar baklji, svi u fajerkama, na sjeveru ludnica kao nikad prije...poletjela pivka sa istoka, sudija dobio po glavi, prekid...na putu kuci prevrtanje yuge sa zg tablama, kasnije su ga valjda i kresnuli...helem, nismo ispali jer smo bili previse veliki za ispadanje, da su komsije iz novog Sarajeva bile u pitanju garant se ne bi puno razmisljalo, bilo bi - druuuuga ligaaaa, tamo su bili pretplaceni
a u ovoj prvoj...sjecam se sjevera i ogromne bakljade ,najvece bakljade hz-a do tad i kako sam morao stajati na sjeveroistoku,haman kod stangle,jer se nisam mogao probiti do sredine tribine ,koliko je raje bilo
- Topla voda
#92 Re: najlegendarnija utakmica
jahJa fakat..tu su nas odradili momacki...ali je zato Švabo pozvao Papeta u 36 godini života i to prvih 11 za SP (a Boban,tada najveca mlada nada Yuge lagano na klupu)...kad Pape zabi glavom protiv nesretnih arapa...e ono su bila muda staviti covjeka od preko 35 kuka u prvih 11.
al da je mesa bio,bilo bi sve bolje...pa kapitena nam izbacise sa SP
i uglavnom
-
shadow
#93 Re: najlegendarnija utakmica
fakat jebo te..cim je otisho tamo zavalio je par fantasticnih auto-golova, sve pod precku stare miTopla voda wrote: jahi proda se spasic u real...onakav kloc
![]()
- madalen
#94 Re: najlegendarnija utakmica
Jugoslavia - Argentina , penali na svjetskom prvenstvu ,daleko najuzbudljivija
ima ih jos
Real Madrid -Juventus 1-0 Shampin liga 1998.
Juventus- Milan penali Shampion liga 2003.
ima ih jos
Real Madrid -Juventus 1-0 Shampin liga 1998.
Juventus- Milan penali Shampion liga 2003.
-
LongDong
#95 Re: najlegendarnija utakmica
Malo ste u krivu, prvo tekma je zavrsena 0:0. Pa kakvu su mu trebali dati nagradu za ono, mozda zlatnu pljuvackuTopla voda wrote:jahJa fakat..tu su nas odradili momacki...ali je zato Švabo pozvao Papeta u 36 godini života i to prvih 11 za SP (a Boban,tada najveca mlada nada Yuge lagano na klupu)...kad Pape zabi glavom protiv nesretnih arapa...e ono su bila muda staviti covjeka od preko 35 kuka u prvih 11.
i proda se spasic u real...onakav kloc
![]()
al da je mesa bio,bilo bi sve bolje...pa kapitena nam izbacise sa SP![]()
i uglavnom..nestane struje na kosevu...mi vodimo 1-0,trebaju nam bodovi za SP....drama
Nadrealisti su se dobro ishegali povodom toga. A Boban nije vidio Italije zbog poznatih desavanja na Maximiru netom prije Mundijala.
-
piskerernest
#96 Re: najlegendarnija utakmica
sjeća li se iko davora jozića,bivši stoper sarajeva,igrao na sp 90.
je li igrao ikada za bih
je li igrao ikada za bih
- husref
#97 Re: najlegendarnija utakmica
Da ga hoće nano, daga hoće joj nanice,...., zabio ga nano, zabio ga joj nanice, zabio ga želji Matko joj nano nanice, na sred tužne grbavice joj nano nanice...
- Luke Perry
#98 Re: najlegendarnija utakmica
Nije. Svi Bosanci su 90 vec bili dobro zasli u tridesete. Jedini pozitivac u utakmici protiv njemacke. U Tempu odma izasao posterpiskerernest wrote:sjeća li se iko davora jozića,bivši stoper sarajeva,igrao na sp 90.
je li igrao ikada za bih
Svrstao bih i tu utakmicu protiv Njemacke u legendarne. Kakvu su lekciju Nijemci odrzali
- olduser
#99 Re: najlegendarnija utakmica
evo sad nadjo zmaj -zeljo 9:1, al opet mozda je 12:1 tacnokelly lake wrote:uhh...za ovu nisam znao...ja sam mislio da je najveci rezultat bila ona:kijameta wrote:
![]()
Lukavac-Velez 11:1![]()
gledam nesta ove rezultate pa se ismija pravo..malo offtopic al jbg
evo jos nekih vecih rezultata
vec spomenuti velez 11:1
bosna - turbina 11:3
jedinstvo-radnik 9:1
bosna - leotar 0:9
velez - drina 8:0
drina - jedinstvo 0 - 8
ovu drinu svi napucavali
Derzelez Zenica - Velez 0:9
Zeljeznicar - Krajina 8:0
Siroki Brijeg - Krajina 9:0
joj krajine
Brotnjo - Krajina 11:0
Velez - Derzelez Zenica 9:1
Derzelez Zenica - Olimpik 0:10
Brotnjo - Derzelez Zenica 9:0
il npr. ovi
Sloga (Trn) - u 38 utakmica primili 211, a dali 15 - liga rs-a 99/00
-
piskerernest
#100 Re: najlegendarnija utakmica
pa on je rođen 1960.,što će reći da 1993. ili 94. nije bio star,koliko znam i baždarević je odigrao nekoliko tekmi a isto su godišteLuke Perry wrote:Nije. Svi Bosanci su 90 vec bili dobro zasli u tridesete. Jedini pozitivac u utakmici protiv njemacke. U Tempu odma izasao posterpiskerernest wrote:sjeća li se iko davora jozića,bivši stoper sarajeva,igrao na sp 90.
je li igrao ikada za bih
Svrstao bih i tu utakmicu protiv Njemacke u legendarne. Kakvu su lekciju Nijemci odrzali