NAJKVALITETNIJA PONUDA RACUNARA U SARAJEVU?
Moderator: Benq
-
nevidljiva
I ja se slazem za IT Computers,ni slucajno kupovat kod njih.Losi djelovi,nema sta nisam mjenjala i jos uvijek mjenjam.Usluga nula,morala sam nosit centralnu na Bascarsiju.Nisu mi ni objasnili sta se tacno nalazi na cdima koje su mi dali pa kad mi neko popravlja kompjuter ja ko budala nemam pojma gdje sta
.
-
SHOCK
Pa zar moraju objasniti šta se nalazi na CD-ovima?Ako ti neko popravlja računar a ne zna šta je na tim CD-ovima otjeraj ganevidljiva wrote:Nisu mi ni objasnili sta se tacno nalazi na cdima koje su mi dali pa kad mi neko popravlja kompjuter ja ko budala nemam pojma gdje sta.
Plus Computers mi se čine jako ozbiljni.
-
IDEA
Razočaralo me šire mišljenje o IT.
Ipak je kod njih garancija 3 godine a kod drugih 1. A i krediti su im pravo povoljni tako da bi si mogla priuštiti mnogo bolji računar nego da ga kupim kod drugih.
Sada sam u dilemi ... u petak skoro da sam uzela predračun...
Ipak je kod njih garancija 3 godine a kod drugih 1. A i krediti su im pravo povoljni tako da bi si mogla priuštiti mnogo bolji računar nego da ga kupim kod drugih.
-
zeljeni_nadimak
Ne znam kod koga je garancija 1 godina. Znam da sam procitala da je u NTCHS-u kakvi god da su im racunari, to nemam pojma, garancija na monitore 3 a na racunare 2 godine.IDEA wrote:Razočaralo me šire mišljenje o IT.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Nije ti bitna garancija ako ti uvale smeæe od komponenti i ako je servis jedna obièna karina... Kreni logikom jel bolje imati kvalitetne komponente i garanciju od 1 godinu ili smeæe s garancijom od 3?
- Alfons Kauders
Kakvi crni krediti ?!IDEA wrote:Razočaralo me šire mišljenje o IT.
Moj jaran je gledao cijene prosle godine u IT-u.... Otprilike te izadje njihova cijena bez poreza (tada nije bilo PDV-a), kao cijena Geneleca ili Zicompa u Tuzli s porezom, koji je tad iznosio 20%...
Lako je njima dati beskamatni kredit na 12 ili 24 rate, kad su u startu skuplji 15-25% od normalnih firmi... Ni pod razno, vjeruj mi... Sto se tice Sarajeva - iskljucivo Plus, i mozda Disti...
-
dripac
Mislim da treba da uzmeš neki od BRAND name računara i tu se priča sa kvalitetom završava. Cijene nisu puno veće, recimo u "4 YOU" u Tešanjskoj ulici možeš naći DELL računare, cijena nije uopšte veća od ovih ostalih, garancija zavisi od modela i ide od 12-36 mjeseci, a imaju i kredite do 24 mjeseca.
-
ztluhcs
Neki ljudi nemaju izbor.Alfons Kauders wrote: Lako je njima dati beskamatni kredit na 12 ili 24 rate
Neki ljudi nemaju ke¹.
Nekim ljudima nije bitno.
Neki ljudi ne znaju.
Neki ljudi padaju na reklame.
-
IDEA
Svima mnogo hvala na savjetima. Neću se zaletati bez obzira na želje. A ovaj moj "Metuzalem" PII može raditi još dovoljno dugo dok se dodatno ne posavjetujem sa iskusnijim.ztluhcs wrote: Neki ljudi nemaju izbor.
Neki ljudi nemaju keš.
Nekim ljudima nije bitno.
Neki ljudi ne znaju.
Neki ljudi padaju na reklame.
Ali ono gore podebljano - stoji
-
ztluhcs
Savjet: Od gotovih konfiguracija bje¾i ¹to dalje mo¾e¹ i potrudi se da naðe¹ nekoga da ti sastavi (komponentu po komponentu) tvoj raèunar i da sa gotovim prijedlogom ode¹ u prodavnicu.IDEA wrote:dok se dodatno ne posavjetujem sa iskusnijim.
Gotove konfiguracije su ti u 90% sluèajeva: zajeb, navlaku¹a, èi¹æenje starih zaliha, recikla¾a dijelova sa servisa i sl...