"A vi ne volite karanfile?"
kad sam bio mali Taška sam se strašno bojao, čak i kad bi se pojavio u Boljem životu...
Moderator: _BataZiv_0809

1906 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:_MaYa_ wrote:hehe...ko bi bio taj negativac...?
strasan mi je samule l jackson...jako je dobar
al stvarno toliko je dobro glumio negativca da sam cak jedno vrijeme bila zaljubljena u njega
kojeg negativca?
Unbreakable

jooooooooooj gdje me nadje hahahaha upravo pregledavam prvu sezonu ^^manki wrote:
Ritaaaaaaaaaaaa iz Power Rangersa! <3
IT'S TIME TO CONQUER EARTHHHHH!![]()

I ja sam u zadnje vrijeme skidao prvu i drugu sezonu i gledao, pa se sjetih nje... A i Cruella je tu negdje hehe..DžipaloRipalo wrote:jooooooooooj gdje me nadje hahahaha upravo pregledavam prvu sezonu ^^
kad smo kod zenskih zloba:
[/quote]ha...to je dosta slozeno pitanje kao sto su uostalom i slozene sve dobro napisane uloge... rijetko da se u nadprosjecnim filmovima moze pojaviti lik koji je apsolutno arhetip zla(og)...naravno da ima filmskih likova koji su kreirani tako da dolazi do punog izrazaja ona tvrdnja o "banalnosti zla"... meni je lik Stansfielda (Gary Oldman) iz Leona olicenja zla covjeka, koje itekako moguce sresti u drustvu pogotovo u izvanrednim okolnostima (rat i sl.)...ultima_palabra wrote:Spacey u Seven, Bardem u No Country, Waltz u Basterdsima, Walken u svakom svom filmuBrando u Apokalipsi, mada se na kraju saživimo sa tim likom toliko da ga ne smatramo negativcem.
@brko, jeste lik Michaela Corleonea jedan od najkompleksnijih u istoriji filma, ali nije negativac... jednostavno čovjek koji se pomirio s tim da su uloge unaprijed podijeljene.
perrier wrote:Anton Chigurh (Javier Bardem) u No Country for Old Men

Ellinor wrote:![]()
ema_ wrote:Najgori negativac definitivno De Niro u onom nekom starijem filmu gdje je oženio mamu od Leonarda diCaprija (onaj imao 15-ak g čini mi se)![]()
Tad mi se zgadio za sva vremena i nikad više ne bih pogledala njegov film
![]()

Bloo wrote:ema_ wrote:Najgori negativac definitivno De Niro u onom nekom starijem filmu gdje je oženio mamu od Leonarda diCaprija (onaj imao 15-ak g čini mi se)![]()
Tad mi se zgadio za sva vremena i nikad više ne bih pogledala njegov film
![]()
sta muci gilberta grapea il tako nekak mislim
DaysleepeR wrote:Joe Pesci u Casinu.
Ed Harris u Just Cause.
Michael Madsen u Reservoir Dogd.
Al Pacino u Devils Advocate.
Kevin Spacey u Seven.
Tom Cruise u Interview With The Vampire.
Brad Pitt u 12 Monkeys.
Percy iz Green Mile-a.
Woody Harelson u Natural Born Killers.
Agent Smith u Matrixu.
I na kraju Hannibal Lecter u Silence Of The Lambs.

Kao i ovi:madtv wrote:vjeciti negativac...