jesam jasulesavic wrote:Je li ko probav'o?dinchy84 wrote:10. Chuck Norris CAN lick his elbow.
Najdebilnija serija :D
Moderator: _BataZiv_0809
-
callmethebreeeze
- Karabaja
Ne fali ništa.. ima viška.. jedno 10 sezonarihakm wrote:a sta to fali frendsima majke ti,pa bi trebali biti medju najgorima!!!Karabaja wrote:a gdje su vam friendsi u anketi?
Ma nervira me njihovo debilno ponašanje i onaj kvazi humor.. baš debilno
-
shin
Neelix je mlak momak zato mu ne lezi Oz.rashomon wrote:Ajd' sad, i ti Neelix, 10 razloga zašto Oz ne valja!InfraRedRidinghood wrote:Nele, ne daj se smesti, apsolutno podržavam tvoju listu i zalažem se za proširenje iste![]()
![]()
Oćete diskusiju????![]()
![]()
Inace komplet americki humor je kita, ja sam jednom pokusao gledati Seinfield ne znam cemu se raja kida od sege.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ne bih rekla da zaglupljuju vec ukrivo vaspitaju djecu, a nazalost osim domacica i starijih zena, djevojcice mahom prate serije pa uce odlicno kako lagati, spletkariti, varati, gaziti preko leseva itd...cica maca wrote:Dno dna su mi sve sapunice, treba ih zakonom zabranit, zaglupljuju ovaj ionako poglup narod (cast izuzetcima) !!!
Moj glas je otisao za sex i grad, jer u pocetku bjeshe zanimljivo a onda se oteglo...ko i Viza... zene s broja 13, prava domaca verzija sex i grad, je jos i gledljiva...
od stranih mi je presiroka ponuda da se odlucim samo za par...
PS Mislim da je anketa siromashna, fale fakat neke od extra giga mega popularnih serija, ali mi je drago da je dijapazon sirok, od vize do sopranosa....
za svaciji ukus
- Neelix
infra, na zalost ne mogu editovat anketu 
a oz...je, kao i fast & furious filmovi, klasicna furka kockastoglavih likova
jo musafa mi jesam golfom uzeo onog porsea, sad ce me u zatvor sestre mi pa cu razvalit onog levata ala'a mi
i to
ne svstavam i tebe rasho u tu skupinu, al je cinjenica da je 99% "fanova" oza ovakvo
uostalom, sto je to oz drugaciji od kuchanica, osim sto su svi pederi i radnja je smjestena u zatvoru?
zapitaj se malo 
btw ja sam glasao za sex i grad
a oz...je, kao i fast & furious filmovi, klasicna furka kockastoglavih likova
-
incognito071
ti LAIK ces da ocjenis kvalitet jedne serije po tome sto je ta neka grupica (cudnih) likova slucajno gleda:?Neelix wrote:infra, na zalost ne mogu editovat anketu
a oz...je, kao i fast & furious filmovi, klasicna furka kockastoglavih likovajo musafa mi jesam golfom uzeo onog porsea, sad ce me u zatvor sestre mi pa cu razvalit onog levata ala'a mi
i to
ne svstavam i tebe rasho u tu skupinu, al je cinjenica da je 99% "fanova" oza ovakvo
uostalom, sto je to oz drugaciji od kuchanica, osim sto su svi pederi i radnja je smjestena u zatvoru?
zapitaj se malo
jarane smjesan si ba
-
incognito071
tanak si jarane..tanakNeelix wrote:vidim ja da se ti pronalazis medju onim likovima![]()
![]()
ide opet preporuka: idi malo prosetaj uzmi zraka....nije ovo za tebe okano
-
incognito071
tanak si jarane..tanakNeelix wrote:vidim ja da se ti pronalazis medju onim likovima![]()
![]()
ide opet preporuka: idi malo prosetaj uzmi zraka....nije ovo za tebe okano
-
rashomon
Vidi...Neelix wrote:infra, na zalost ne mogu editovat anketu
a oz...je, kao i fast & furious filmovi, klasicna furka kockastoglavih likovajo musafa mi jesam golfom uzeo onog porsea, sad ce me u zatvor sestre mi pa cu razvalit onog levata ala'a mi
i to
zapitaj se malo
Serija nije ni prva ni posljednja stvar nastala kao plod fascinacije čovjeka samim sobom i svojom prirodom kada se izloži neobičnim, ili ekstremnim uvjetima života.
Tako ja vidim život u sociološkom eksperimentu koji se zove zatvor (a tako ga čini mi se tretira i serija koja se idejom zasniva na postavci zatvora u ugodnijem, liberalnijem obliku - dakle, licemjerje)...
Uglavnom, u zatvoru, sve one podjele koje postoje u vanjskom svijetu, dobijaju na jačini.
Rasizam, homoseksualnost, korupcija, narkomanija, psihološka labilnost, intertnost, unutrašnja previranja...sve to kada ti se život svede na minimum pojačaj par stotina puta...što i nije stvar
koju viđaš u Kućanicama...
Jesu li u kućanicama problematizirale rasizam, netrpeljivost i fundamentalizam, pravni sistem, ili ljudsku prirodu, i sl.????
Recimo da sam čitao par knjiga sa manje-više istom sadržinom i sličnim zaključcima (s tim da su te knjige bolje naravno), tako da mi je i ona serija baš legla...
Recimo da si rekao da su je razvukli i da je trebala završiti ranije, zajedno sa sudbinom pojedinih likova, ili sa onom velikom pobunom to bi imalo smisla, ali ovo "romboidne glave", opet dolazimo u sukob.
To što imam puno više veze sa Mašinskom i Saobraćajnom školom, a ne sa nekom gimnazijom, pretpostavljam neće ti se svidjeti!!!
Al' recimo da imam raje sa fakulteta, gimnazijalaca koji su isto tako oduševljeni serijom.
Tako da mi to "romboidne" glave kao kritika i ne pije puno vode...
- van Basten
svojom friškom pojavom bio je pravo osvježenje. No, nakon 1-2 sezone razvodnio se (kao i sve serije uostalom, ali Cosby se BAŠ razvodnio) i sve je više bilo epizoda koje mi ni smješak nisu izvlačile.sulesavic wrote:Možda bogohulim, ali kakvi su vam stavovi o Cosby Showu? Jučer-prekjučer, čini mi se, odgledah zadnju epizodu. Između te i prve - svega je bilo...
nevezano za citirano : porediti oz i kućanice... niđe veze
-
zlotscha
Oz je zakon!
a Vila MArija heheheheehe, Ljubav u zaledju heheheheh, ova sad saga iz Italije u prime timeu na FTV...
a danas slucajno nacuh, da se emituje posljednja sezona VIZE za BUducnost!
eto ko nije pratio od pocetka, moze se radovati jer tesko je vjerovati da se nece reprizirati bar sedamnessss puta!
a Vila MArija heheheheehe, Ljubav u zaledju heheheheh, ova sad saga iz Italije u prime timeu na FTV...
a danas slucajno nacuh, da se emituje posljednja sezona VIZE za BUducnost!
eto ko nije pratio od pocetka, moze se radovati jer tesko je vjerovati da se nece reprizirati bar sedamnessss puta!
- Neelix
vidi ti...rashomon wrote:Neelix wrote:
Vidi...
ne dovodim u pitanje toliko nacin izvedbe serije, iz prostog razloga zato sto je nisam pratio, ono nedavno kad je isla na hrt2 savrseno mi je odgovarala da me uspava
-
zlotscha
cuj kao zene?Neelix wrote:rashomon wrote:vidi ti...Neelix wrote:
Vidi...
ne dovodim u pitanje toliko nacin izvedbe serije, iz prostog razloga zato sto je nisam pratio, ono nedavno kad je isla na hrt2 savrseno mi je odgovarala da me uspavatako da sam pratio po prvih 5-8 minuta epizode. ono zbog cega seriju vole kockastoglavi je sama tematika zatvorskog zivota...ne mogu da shvatim fascinaciju takvim necim
sve i da su oni smijesni dogadjaji realni, (svaka epizoda jedan mrtav), a i da nisu, oni bi ujutro za kafom kao zene prepricavali "sta je sinoc bilo u OZ-u".
jojjjjjj
kad malo bolje razmislim, ni "debilan" nije bas izraz za pohvalit
- Tesssa
Neelix, evo ja ne spadam u tu "socijalnu grupu" koju si naveo kao primjer ljudi koji gledaju Oz. A gledala sam ga redovno. Iz vise razloga. Tematika zatvora me je uvijek zanimala i fascinirala, cisto radi socioloske pozadine citave price. Zasto ti je to toliko tesko da razumijes? Osim toga, malo je blesavo raspravljati o seriji koju nikad nisi gledao 
- cyprus
Evo da pružim podršku Neelixu oko Sopranosa. Vala i meni su bili nidže veze, i smrtno sam se dosađivo gledajući ih. Mada opet, možda je to kako neki kažu previše filozofska serija bila za mene.
Ali ipak apsolutni "my number one" je Sex and city. Čitava serija se bazira na sjedenju 4 droljetine za jednim stolom ispijajući kafu i pričajući kako su se krhale prošle noći.
Al haj da su malo mlađe i ljepše pa bih imao šta i gledat.
Kućanice su mi bile blizu prethodne serije, ali ipak zbog nešto bogatije fabule su izbjegle titulu broja 1.
Domaće serije: Viza za budućnost, Sex i selo, Tata i zetovi mislim da ne zaslužuju ni pošten komentar, s tim što bih im ja pridodao i ove hrvatske sapunice od Vile Marije pa nadalje, a i jako interesantne pandane Sex i Cityju, ona jedna serija beogradska naka i ova što se ničim izazvana prikazuje na Hayatu domaća.
Mexičko-peruansko-brazilsko-argentinsko-kolumbijske serije su mi također dno, ali ipak postoje mi i iritantnije od njih, a to su ove italijanske tipa Čarolija etc. Mada moram priznat kao dijete do neke svoje 14-te godine sam redovno gledao sapunice španskog govornog područja
, a posljednja serija koju sam odgledao je bila Yago ili kako se već zvala. Nakon toga sam reko: nikad više.
Od humorističnih serija zna se naći dosta iritantnih, ali im slabo pamtim naslove pa ih sad ne bih mogo nabrojat sve al eto probaću neke: Gotovo savršen (ili tako nešto), Frejzer (ili tako nešto), Ally McBeal, itd.
Također i Lost mi je solidno glupa serija, a znam da se mnogi neće složit sa mnom ovdje.
Onda one razne forenzičarske, bolničke, advokatske i policijske. Istina u ovom žanru se zna nać i finih serija, al uglavnom su bezgranično glupe i bezlične.
Eto nađe se svega.
Danas se svako može dočepat kamere. 
Ali ipak apsolutni "my number one" je Sex and city. Čitava serija se bazira na sjedenju 4 droljetine za jednim stolom ispijajući kafu i pričajući kako su se krhale prošle noći.
Kućanice su mi bile blizu prethodne serije, ali ipak zbog nešto bogatije fabule su izbjegle titulu broja 1.
Domaće serije: Viza za budućnost, Sex i selo, Tata i zetovi mislim da ne zaslužuju ni pošten komentar, s tim što bih im ja pridodao i ove hrvatske sapunice od Vile Marije pa nadalje, a i jako interesantne pandane Sex i Cityju, ona jedna serija beogradska naka i ova što se ničim izazvana prikazuje na Hayatu domaća.
Mexičko-peruansko-brazilsko-argentinsko-kolumbijske serije su mi također dno, ali ipak postoje mi i iritantnije od njih, a to su ove italijanske tipa Čarolija etc. Mada moram priznat kao dijete do neke svoje 14-te godine sam redovno gledao sapunice španskog govornog područja
Od humorističnih serija zna se naći dosta iritantnih, ali im slabo pamtim naslove pa ih sad ne bih mogo nabrojat sve al eto probaću neke: Gotovo savršen (ili tako nešto), Frejzer (ili tako nešto), Ally McBeal, itd.
Također i Lost mi je solidno glupa serija, a znam da se mnogi neće složit sa mnom ovdje.
Onda one razne forenzičarske, bolničke, advokatske i policijske. Istina u ovom žanru se zna nać i finih serija, al uglavnom su bezgranično glupe i bezlične.
Eto nađe se svega.
-
Hakala
heh neelix je iskusni provokator
..zato je moj odgovor: star drek
:D
kakvu glavu za takvo njesra moras imati....trodimenzionalnu
..sta li tamo *fascinira* da mi je znati
sve latinoamercike safunice,sve domace poslijeratne serije,i skoro sve americke *humuristicke* bljuzgavice...
kakvu glavu za takvo njesra moras imati....trodimenzionalnu
sve latinoamercike safunice,sve domace poslijeratne serije,i skoro sve americke *humuristicke* bljuzgavice...
- Topla voda
ma ne moze gore od sunset beacha,teoretski neizvodivo.
od domacih je najgora crna hronika.
a crna hronika je za sunset beach amarkord.
jedino tu sto basta spominje,strasti il kako vec, nisam ni probo gledat,pa je ne komentiram.
od domacih je najgora crna hronika.
a crna hronika je za sunset beach amarkord.
jedino tu sto basta spominje,strasti il kako vec, nisam ni probo gledat,pa je ne komentiram.
- Neelix
ccc znas i ti provocirat misha tiHakala wrote:heh neelix je iskusni provokator..zato je moj odgovor: star drek
:D
kakvu glavu za takvo njesra moras imati....trodimenzionalnu..sta li tamo *fascinira* da mi je znati
![]()
cyprus, pogledaj ovo
http://www.youtube.com/watch?v=sq0YbbvoGTg
savrsen rezime "sex i grada" u samo 3 i po minute
-
incognito071
sta ces, on je gospodin viseg redadinchy84 wrote:Neelix, evo ja ne spadam u tu "socijalnu grupu" koju si naveo kao primjer ljudi koji gledaju Oz. A gledala sam ga redovno. Iz vise razloga. Tematika zatvora me je uvijek zanimala i fascinirala, cisto radi socioloske pozadine citave price. Zasto ti je to toliko tesko da razumijes? Osim toga, malo je blesavo raspravljati o seriji koju nikad nisi gledao
mora da si iz 'Ceeeeentra'
- cyprus
Neelix wrote:ccc znas i ti provocirat misha ti![]()
![]()
cyprus, pogledaj ovo
http://www.youtube.com/watch?v=sq0YbbvoGTg
savrsen rezime "sex i grada" u samo 3 i po minute![]()