Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hadzinicasa wrote: ↑06/10/2020 12:36
de uslikajte taj sendvic koliko pricate o njemu ogladnih
dobro izgleda, mada i ja mislim da je poskup za sendvic...
hvala
Sa jedne strane, za 16 KM, nekako mi izgleda jeftino, cak i prilozi nisu nesto a sa druge strane ipak je to biftek. Presudno za konacnu ocjenu je kvalitet i ukus mesa, to mora biti vrhunsko za tu cijenu.
mirsek wrote: ↑06/10/2020 14:36
Jel korpa dostavlja bas na vrata ? Znam da donesi.ba dostavlja.
Dostavlja, s tim da su mi uzeli 5.50 KM za prevoz hrane od Boccone-a do Stupa.
Donesi.ba dostava 3 KM na sve lokacije ako ne grijesim.
Ne znam, 5.5 KM samo za dostavu definitivno nije malo tj. jeste malo ako narucis vecu turu, npr. 100 KM.
Gdje u Tuzli sutra sta pojest'? Prosli put uletih u bingo, odmah prvi sendvic u kafeteriji u prizemlju, mislim da to drzi neki iz kiseljka, bezeze klopa, al palacinci popravise dojam
iceman ze wrote: ↑06/10/2020 20:55
Gdje u Tuzli sutra sta pojest'? Prosli put uletih u bingo, odmah prvi sendvic u kafeteriji u prizemlju, mislim da to drzi neki iz kiseljka, bezeze klopa, al palacinci popravise dojam
imas gore na I spratu u bingu, sendvici od piletine i čiken burgeri, nije lose...
wewa wrote: ↑06/10/2020 20:20
Meni ovaj biftek djeluje prepeceno. Nije mi jasno zašto nisu u pecivo stavili tagliatu, tj tek bi takav sendvič opravdao cijenu.
Pa sam tražiš kakav ćeš biftek, neće konobar bacat grah već će te pitati. Čak i za biftek u sendviču pita kakav ćete.
I nije prepečen, ovo je medium rare što i jest ono kako bi biftek trebao da bude. Crvenkast unutra a da ne krvari
A sad mi ispuni želju pa mi reci kako sa slike prepoznaješ da ovo nije tagliata već klasični biftek, znači jedan pogled na sliku na kojoj je sendvič iz kojeg viri komad mesa i ti vidiš razliku.
Ja probao i tagliatu i klasični biftek i sem načina mariniranja radi se o najobičnijem bifteku s tim da se tagliata servira baš rare. Znači biftek sa svake pijace možeš spremiti kao tagliatu pa mi je zato interesantan komentar
wewa wrote: ↑06/10/2020 20:20
Meni ovaj biftek djeluje prepeceno. Nije mi jasno zašto nisu u pecivo stavili tagliatu, tj tek bi takav sendvič opravdao cijenu.
Pa sam tražiš kakav ćeš biftek, neće konobar bacat grah već će te pitati. Čak i za biftek u sendviču pita kakav ćete.
I nije prepečen, ovo je medium rare što i jest ono kako bi biftek trebao da bude. Crvenkast unutra a da ne krvari
A sad mi ispuni želju pa mi reci kako sa slike prepoznaješ da ovo nije tagliata već klasični biftek, znači jedan pogled na sliku na kojoj je sendvič iz kojeg viri komad mesa i ti vidiš razliku.
Ja probao i tagliatu i klasični biftek i sem načina mariniranja radi se o najobičnijem bifteku s tim da se tagliata servira baš rare. Znači biftek sa svake pijace možeš spremiti kao tagliatu pa mi je zato interesantan komentar
objasnjenje je vrlo jednostavno, ja ne jedem nista pecenije od medium rare a preferiram rare - na slici je medium u najboljem slucaju, mada je tesko ocijeniti kod ovako tankih snita.
prepeceni biftek mozes zamijeniti bilo kojim drugim komadom mesa, kad si mu vec unistio dusu.
biftek ne krvari ako se pravilno termicki obradi, cak ni kad ostane rare.
ne volim ni cevap ni hamburger da je iznad medium, a kamoli prvoklasni komad mesa.
samo sto se kod nas narod boji kad ugleda i blijedo roze meso, navikli svi na prepeceno ili ono sto se lagano pece satima pa spada s kostiju....
wewa wrote: ↑06/10/2020 20:20
Meni ovaj biftek djeluje prepeceno. Nije mi jasno zašto nisu u pecivo stavili tagliatu, tj tek bi takav sendvič opravdao cijenu.
Pa sam tražiš kakav ćeš biftek, neće konobar bacat grah već će te pitati. Čak i za biftek u sendviču pita kakav ćete.
I nije prepečen, ovo je medium rare što i jest ono kako bi biftek trebao da bude. Crvenkast unutra a da ne krvari
A sad mi ispuni želju pa mi reci kako sa slike prepoznaješ da ovo nije tagliata već klasični biftek, znači jedan pogled na sliku na kojoj je sendvič iz kojeg viri komad mesa i ti vidiš razliku.
Ja probao i tagliatu i klasični biftek i sem načina mariniranja radi se o najobičnijem bifteku s tim da se tagliata servira baš rare. Znači biftek sa svake pijace možeš spremiti kao tagliatu pa mi je zato interesantan komentar
objasnjenje je vrlo jednostavno, ja ne jedem nista pecenije od medium rare a preferiram rare - na slici je medium u najboljem slucaju, mada je tesko ocijeniti kod ovako tankih snita.
prepeceni biftek mozes zamijeniti bilo kojim drugim komadom mesa, kad si mu vec unistio dusu.
biftek ne krvari ako se pravilno termicki obradi, cak ni kad ostane rare.
Ja sam pitao kako na prvu vidis razliku između tagliate i klasičnog bifteka - taj odgovor je izostao a da ti pomognem, razlike nema.
Tagliata je samo način spremanja bifteka a biftek je samo određeni komad mesa sa određenog dijela životinje. Znači imaš i tagliatu od tune.
Slika je samo slika i moguće da je ko je već naručio tražio medium pa je medium biftek na slici.
Elem, da ne odemo u širinu što se tiče bifteka probao sve što se nudi od Kobe bifteka do bifteka argentinskog goveda. Ako već voliš otiđi u dos hermanos i pojedi dobar rib eye jer im je stvarno dobar.
redhat wrote: ↑07/10/2020 09:23
Ja sam pitao kako na prvu vidis razliku između tagliate i klasičnog bifteka - taj odgovor je izostao a da ti pomognem, razlike nema.
Tagliata je samo način spremanja bifteka a biftek je samo određeni komad mesa sa određenog dijela životinje. Znači imaš i tagliatu od tune.
Slika je samo slika i moguće da je ko je već naručio tražio medium pa je medium biftek na slici.
Elem, da ne odemo u širinu što se tiče bifteka probao sve što se nudi od Kobe bifteka do bifteka argentinskog goveda. Ako već voliš otiđi u dos hermanos i pojedi dobar rib eye jer im je stvarno dobar.
vidi se na slici da su przeni tanki komadi bifteka, a ja bih, za one pare, vise voljela deblji komad bifteka narezan nakon pecenja, dakle tagliatu.
redhat wrote: ↑07/10/2020 09:23
Ja sam pitao kako na prvu vidis razliku između tagliate i klasičnog bifteka - taj odgovor je izostao a da ti pomognem, razlike nema.
Tagliata je samo način spremanja bifteka a biftek je samo određeni komad mesa sa određenog dijela životinje. Znači imaš i tagliatu od tune.
Slika je samo slika i moguće da je ko je već naručio tražio medium pa je medium biftek na slici.
Elem, da ne odemo u širinu što se tiče bifteka probao sve što se nudi od Kobe bifteka do bifteka argentinskog goveda. Ako već voliš otiđi u dos hermanos i pojedi dobar rib eye jer im je stvarno dobar.
vidi se na slici da su przeni tanki komadi bifteka, a ja bih, za one pare, vise voljela deblji komad bifteka narezan nakon pecenja, dakle tagliatu.
hahaha znaš sendvič treba i zagristi a gristi i kidati zubima nešto što je 4cm debelo i ne ide baš, ima Boccone i klasični biftek pa naruči.
Vidim iskustvo progovara iz tebe, btw tagliata na italijanskom znači "narezan"
ljubim ruke
hahaha znaš sendvič treba i zagristi a gristi i kidati zubima nešto što je 4cm debelo i ne ide baš, ima Boccone i klasični biftek pa naruči.
Vidim iskustvo progovara iz tebe, btw tagliata na italijanskom znači "narezan"
ljubim ruke
ti Boga mi imas problema s razumijevanjem procitanog.
hahaha znaš sendvič treba i zagristi a gristi i kidati zubima nešto što je 4cm debelo i ne ide baš, ima Boccone i klasični biftek pa naruči.
Vidim iskustvo progovara iz tebe, btw tagliata na italijanskom znači "narezan"
ljubim ruke
ti Boga mi imas problema s razumijevanjem procitanog.
Ja ne....ali da ne idemo u širinu.
Boccone dobar, sendvič sa biftekom odličan ali poskup. Inače dobar restoran sa dobrom klopom, klijentela mahom stranci pa su cijene primjerenije dubljem džepu.
Mostarci koji jako vole ribu hvale Konobu Luka.
Kako ću par dana provesti gore, je li dobar glas opravdan, cijene, itd..? Ili neka bolja opcija za riblja jela?
p.s. naglašavam da pod ribu ne mislim prepečeni tuna odrezak ili osušene južnoameričke lignje. Znači fina riba..
bandit_mo wrote: ↑07/10/2020 09:45
Mostarci koji jako vole ribu hvale Konobu Luka.
Kako ću par dana provesti gore, je li dobar glas opravdan, cijene, itd..? Ili neka bolja opcija za riblja jela?
p.s. naglašavam da pod ribu ne mislim prepečeni tuna odrezak ili osušene južnoameričke lignje. Znači fina riba..
Apsolutno opravdano, ako mislimo na Luku u Sarajevu na Čobaniji a ne restoran "My name is Luka" u Istočnom Sarajevu
Skupo ali opravdano
bandit_mo wrote: ↑07/10/2020 09:45
Mostarci koji jako vole ribu hvale Konobu Luka.
Kako ću par dana provesti gore, je li dobar glas opravdan, cijene, itd..? Ili neka bolja opcija za riblja jela?
p.s. naglašavam da pod ribu ne mislim prepečeni tuna odrezak ili osušene južnoameričke lignje. Znači fina riba..
Apsolutno opravdano, ako mislimo na Luku u Sarajevu na Čobaniji a ne restoran "My name is Luka" u Istočnom Sarajevu
Skupo ali opravdano
A gle, s ribom neću nigdje baš jeftino proći. Na IG vidim da imaju raznoliku ribu (koliko je uzgoj, a koliko divlja, ne ulazim).
DonieBrasco wrote: ↑06/10/2020 15:07
Da li je neko probao sladoled i kolace ostale stvari u Marshall's Gelato ?
Kako se krecu cijene ?
kolaci su im, po meni, jedni od najboljih u gradu
cijene, onako malo su skuplji od ostalih, kolaci se krecu izmedju 3 i 5 maraka
ugl vrijedi probati, fakat su dobri