Najbolji restoran u Sarajevu
- Haris033
- Posts: 3865
- Joined: 02/02/2005 07:07
- Location: Sarajevo
- Contact:
#3601 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Otišli kod Harisa u Srednje na oproštajnu večeru, jer zatvara restoran. Hobotnica koju je napravio je nešto najbolje što sam ikada probao. Nadmašio je sam sebe. Ljudi koji su istu jeli kod Željke, kažu da se ne mogu porediti, naravno, u korist Harisa
- konektovan
- Posts: 40656
- Joined: 19/01/2015 19:12
- Location: Mahala
- Vozim: Francusku kantu
#3602 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- bandit_mo
- Posts: 1390
- Joined: 13/08/2020 12:03
#3603 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Tako je. NIje struja da se moravjesticanametli wrote: ↑07/10/2020 21:57 Luka dobar bio i magarac
Skampi svuDZe metnu po ca 8 kom
Ako si kokuz ne ides i et
Svak nek se pruzi kolko je dug
Ende
Meni se,konkretno, jede riba kojoj nemam pristup inače, i naravno da ću to platiti više nego filete u Gage.
- bandit_mo
- Posts: 1390
- Joined: 13/08/2020 12:03
#3604 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- Entropio
- Posts: 7810
- Joined: 21/11/2010 21:49
#3605 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
25 maraka za tanjir rize. I to samo na sredini tanjira malo. 25 maraka. Riza.
- Averus
- Posts: 20367
- Joined: 13/02/2008 17:07
#3606 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kakva je sad Orhideja na Dobrinji?
Cujem drugi vlasnik, osoblje, ponuda, ugodjaj... Ono prije me nije odusevilo, bilo kao birtija s hranom
Jel sad dobro?
Cujem drugi vlasnik, osoblje, ponuda, ugodjaj... Ono prije me nije odusevilo, bilo kao birtija s hranom
Jel sad dobro?
- Edin H.
- Posts: 47033
- Joined: 08/10/2004 22:36
- Location: Tirana
#3607 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
konektovan wrote: ↑07/10/2020 22:55I meni ce sad nekad plata....
-
- Posts: 250
- Joined: 05/11/2012 21:35
#3608 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ne znam zašto imate potrebu da osuđujete to što je u nekom restoranu cijena rižota 25 KM? Nebitno šta ja mislim je li to skupo ili nije za naš standard, ako ima ljudi koji će to platiti i kojima je to neka vrsta užitka, zašto ne? Svako ima pravo da postavi cijene koje njemu odgovaraju, neko to radi iz razloga što cijeni sebe, ulaganje u sebe i znanje u svom poslu, neko drugi koristi kompleksaše i dere ih, ali to svakako nije tema.
Meni je recimo veća glupost kupiti auto od 150-200 hiljada, ali ne prigovaram ljudima koji to urade.
A sad malo o temi, kakva sam sve jela po Evropi plaćao isto toliko ili skuplje, Luka u najmanju ruku zaslužuje Michelin zvjezdicu. Standard je manje bitan kad je nešto splaćina i nekvalitetno, kad ti prodaju muda pod bubrege, više me to zaboli nego preplatiti dobro jelo. Luka bar to ne radi, za pare koje daš, dobiješ kvalitetno jelo. I svakako da nije restoran za svaki dan nego za posebne prilike.
Premalo generalno cijenimo sebe, samo kod nas ima da u kafiću s nevjerovatnim pogledom na Stari most i Neretvu, gdje vrvi od turista, platiš kafu marku ipo. Na zapadu je to 5 eura u startu, pa te onda pitaju šta ćeš. Buni li se ijedan Talijan na cijene u Veneciji recimo?
P.S. i dalje sam pri stavu da u Sarajevu nemaju ukupno tri kvalitetna restorana. 90% jela koja oni naprave, ja sam sebi bolje napravim iako kuham jednom u mjesec dana.
Meni je recimo veća glupost kupiti auto od 150-200 hiljada, ali ne prigovaram ljudima koji to urade.
A sad malo o temi, kakva sam sve jela po Evropi plaćao isto toliko ili skuplje, Luka u najmanju ruku zaslužuje Michelin zvjezdicu. Standard je manje bitan kad je nešto splaćina i nekvalitetno, kad ti prodaju muda pod bubrege, više me to zaboli nego preplatiti dobro jelo. Luka bar to ne radi, za pare koje daš, dobiješ kvalitetno jelo. I svakako da nije restoran za svaki dan nego za posebne prilike.
Premalo generalno cijenimo sebe, samo kod nas ima da u kafiću s nevjerovatnim pogledom na Stari most i Neretvu, gdje vrvi od turista, platiš kafu marku ipo. Na zapadu je to 5 eura u startu, pa te onda pitaju šta ćeš. Buni li se ijedan Talijan na cijene u Veneciji recimo?
P.S. i dalje sam pri stavu da u Sarajevu nemaju ukupno tri kvalitetna restorana. 90% jela koja oni naprave, ja sam sebi bolje napravim iako kuham jednom u mjesec dana.
- JThomas
- Posts: 69048
- Joined: 24/05/2008 15:01
- Location: Sic semper tyrannis
#3609 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ipak kad se sve to svede i podvuče, da ima dovoljno ljudi voljnih da plate pet eura, prije ili kasnije bi bilo pet eura. nema veze domaćih ili stranih. da su ovdje cijene kao na stvarno najpoznatijim i najatraktivnijim svjetskim mjestima, došao bi nikad niko.
-
- Posts: 214
- Joined: 08/10/2020 10:06
#3610 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ti si Harise se trudio sam sebe reklamirat ali jbg nemozes vodit restoran po principu da ti se ljudi najave inace nemas ni gulas davim serviras
- Haris033
- Posts: 3865
- Joined: 02/02/2005 07:07
- Location: Sarajevo
- Contact:
#3611 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- konektovan
- Posts: 40656
- Joined: 19/01/2015 19:12
- Location: Mahala
- Vozim: Francusku kantu
#3612 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Znaći ti si Haris Octopus...
-
- Posts: 214
- Joined: 08/10/2020 10:06
#3613 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
mogo je bar drugi nik registrovati
-
- Posts: 979
- Joined: 28/09/2008 01:32
#3614 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Blackjack21 wrote: ↑01/11/2020 16:57 Ne znam zašto imate potrebu da osuđujete to što je u nekom restoranu cijena rižota 25 KM? Nebitno šta ja mislim je li to skupo ili nije za naš standard, ako ima ljudi koji će to platiti i kojima je to neka vrsta užitka, zašto ne? Svako ima pravo da postavi cijene koje njemu odgovaraju, neko to radi iz razloga što cijeni sebe, ulaganje u sebe i znanje u svom poslu, neko drugi koristi kompleksaše i dere ih, ali to svakako nije tema.
Meni je recimo veća glupost kupiti auto od 150-200 hiljada, ali ne prigovaram ljudima koji to urade.
A sad malo o temi, kakva sam sve jela po Evropi plaćao isto toliko ili skuplje, Luka u najmanju ruku zaslužuje Michelin zvjezdicu. Standard je manje bitan kad je nešto splaćina i nekvalitetno, kad ti prodaju muda pod bubrege, više me to zaboli nego preplatiti dobro jelo. Luka bar to ne radi, za pare koje daš, dobiješ kvalitetno jelo. I svakako da nije restoran za svaki dan nego za posebne prilike.
Premalo generalno cijenimo sebe, samo kod nas ima da u kafiću s nevjerovatnim pogledom na Stari most i Neretvu, gdje vrvi od turista, platiš kafu marku ipo. Na zapadu je to 5 eura u startu, pa te onda pitaju šta ćeš. Buni li se ijedan Talijan na cijene u Veneciji recimo?
P.S. i dalje sam pri stavu da u Sarajevu nemaju ukupno tri kvalitetna restorana. 90% jela koja oni naprave, ja sam sebi bolje napravim iako kuham jednom u mjesec dana.
Potpis
I meni je veći problem i bacanje para dati 6 KM za piletinu na žaru za koju kažem odgovorno da 90% objekata u sarajevu ne znaju napraviti tako glupo i jednostavno jelo a da ne spali piletinu, ili dati za kojekakve sindikalne sendviče 4-6 KM a ono klasova zemička, list madi poli salame i ABC sir.
Restorana po sarajevu ima, nije baš da ih ima puno ali ih ima. Ako već voliš pojesti otiđi u Dos Hermanos u Radičevoj topla preporuka, četiri sobe Safije poslovično dobar naravno.
Za rižoto od 25 KM mu je puno jer misli da ima samo jedna vrsta riže ona koju mater pravi i samo jedan način na koji se ta riža pravi - na tepsiji sa krompirom na plohe ili u šerpi
A vrste riže ima na stotine , kao i jela od riže i vrsta rižota.
- konektovan
- Posts: 40656
- Joined: 19/01/2015 19:12
- Location: Mahala
- Vozim: Francusku kantu
#3615 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Riža je riža,.....da je zlatom polivena...
- bitanga_sa_otesa
- Posts: 37289
- Joined: 27/03/2014 09:56
- Location: štavanj
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Contact:
#3616 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
riža je zdrava
-
- Posts: 250
- Joined: 05/11/2012 21:35
#3617 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U svemu se slažem osim da su Dos Hermanos i Safija dobri restorani, doduše za Dos Hermanos ne mogu garantovati jer sam samo jednom bio, tako da ću mu vjerovatno dati još jednu šansu. Safija prodaje ambijent, odnos cijene i kvaliteta i porcija su užasni, hajde cijena i porcije i nisu presudni koliko kvalitet, jednostavno ničim nisam bio oduševljen, sve prosjek ili daleko ispod prosjeka restorana na takvom glasu.redhat wrote: ↑02/11/2020 09:10Blackjack21 wrote: ↑01/11/2020 16:57 Ne znam zašto imate potrebu da osuđujete to što je u nekom restoranu cijena rižota 25 KM? Nebitno šta ja mislim je li to skupo ili nije za naš standard, ako ima ljudi koji će to platiti i kojima je to neka vrsta užitka, zašto ne? Svako ima pravo da postavi cijene koje njemu odgovaraju, neko to radi iz razloga što cijeni sebe, ulaganje u sebe i znanje u svom poslu, neko drugi koristi kompleksaše i dere ih, ali to svakako nije tema.
Meni je recimo veća glupost kupiti auto od 150-200 hiljada, ali ne prigovaram ljudima koji to urade.
A sad malo o temi, kakva sam sve jela po Evropi plaćao isto toliko ili skuplje, Luka u najmanju ruku zaslužuje Michelin zvjezdicu. Standard je manje bitan kad je nešto splaćina i nekvalitetno, kad ti prodaju muda pod bubrege, više me to zaboli nego preplatiti dobro jelo. Luka bar to ne radi, za pare koje daš, dobiješ kvalitetno jelo. I svakako da nije restoran za svaki dan nego za posebne prilike.
Premalo generalno cijenimo sebe, samo kod nas ima da u kafiću s nevjerovatnim pogledom na Stari most i Neretvu, gdje vrvi od turista, platiš kafu marku ipo. Na zapadu je to 5 eura u startu, pa te onda pitaju šta ćeš. Buni li se ijedan Talijan na cijene u Veneciji recimo?
P.S. i dalje sam pri stavu da u Sarajevu nemaju ukupno tri kvalitetna restorana. 90% jela koja oni naprave, ja sam sebi bolje napravim iako kuham jednom u mjesec dana.
Potpis
I meni je veći problem i bacanje para dati 6 KM za piletinu na žaru za koju kažem odgovorno da 90% objekata u sarajevu ne znaju napraviti tako glupo i jednostavno jelo a da ne spali piletinu, ili dati za kojekakve sindikalne sendviče 4-6 KM a ono klasova zemička, list madi poli salame i ABC sir.
Restorana po sarajevu ima, nije baš da ih ima puno ali ih ima. Ako već voliš pojesti otiđi u Dos Hermanos u Radičevoj topla preporuka, četiri sobe Safije poslovično dobar naravno.
Za rižoto od 25 KM mu je puno jer misli da ima samo jedna vrsta riže ona koju mater pravi i samo jedan način na koji se ta riža pravi - na tepsiji sa krompirom na plohe ili u šerpi
A vrste riže ima na stotine , kao i jela od riže i vrsta rižota.
- Bloo
- Globalna šefica
- Posts: 50450
- Joined: 16/01/2008 23:03
- Location: Korriban
#3618 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Plus ventilacija uzasna...zazalis kad neko naruci losos Cijene jesu paprene, ali to ne bi bio problem kad bi hrana bila vrhunska.Blackjack21 wrote: ↑02/11/2020 22:11 Safija prodaje ambijent, odnos cijene i kvaliteta i porcija su užasni, hajde cijena i porcije i nisu presudni koliko kvalitet, jednostavno ničim nisam bio oduševljen, sve prosjek ili daleko ispod prosjeka restorana na takvom glasu.
Jedino im je espreso dobar.
-
- Posts: 25845
- Joined: 11/10/2008 21:45
#3619 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Aha, a beri-beri
Bježi ba, od rata riža, leća i feta sir zdraooo
- Edin H.
- Posts: 47033
- Joined: 08/10/2004 22:36
- Location: Tirana
#3620 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sigurno koriste Kinmemai Premium rizu koja kosta $109 po kilogramu
- bitanga_sa_otesa
- Posts: 37289
- Joined: 27/03/2014 09:56
- Location: štavanj
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Contact:
#3621 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
suspect_zero wrote: ↑03/11/2020 00:08
Aha, a beri-beri
Bježi ba, od rata riža, leća i feta sir zdraooo
beri beri se ja mislim dobiva od jednolicne ishrane ,ne mora biti riza ...
- Edin H.
- Posts: 47033
- Joined: 08/10/2004 22:36
- Location: Tirana
#3622 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Al' moze.pa ti jedi rizoto od 25 marakabitanga_sa_otesa wrote: ↑03/11/2020 00:16suspect_zero wrote: ↑03/11/2020 00:08
Aha, a beri-beri
Bježi ba, od rata riža, leća i feta sir zdraooo
beri beri se ja mislim dobiva od jednolicne ishrane ,ne mora biti riza ...
-
- Posts: 25845
- Joined: 11/10/2008 21:45
#3623 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bježite boni, kila telećeg buta toliko.....za tanjir riže nedam
- Edin H.
- Posts: 47033
- Joined: 08/10/2004 22:36
- Location: Tirana
#3624 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Hm da, al' riza je riza
-
- Posts: 979
- Joined: 28/09/2008 01:32
#3625 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Imaš pravo na svoje mišljenje svakako, ja sve što sam u oba objekta jeo bilo je odlično a odličan je bio i ambijent i usluga.Blackjack21 wrote: ↑02/11/2020 22:11U svemu se slažem osim da su Dos Hermanos i Safija dobri restorani, doduše za Dos Hermanos ne mogu garantovati jer sam samo jednom bio, tako da ću mu vjerovatno dati još jednu šansu. Safija prodaje ambijent, odnos cijene i kvaliteta i porcija su užasni, hajde cijena i porcije i nisu presudni koliko kvalitet, jednostavno ničim nisam bio oduševljen, sve prosjek ili daleko ispod prosjeka restorana na takvom glasu.redhat wrote: ↑02/11/2020 09:10Blackjack21 wrote: ↑01/11/2020 16:57 Ne znam zašto imate potrebu da osuđujete to što je u nekom restoranu cijena rižota 25 KM? Nebitno šta ja mislim je li to skupo ili nije za naš standard, ako ima ljudi koji će to platiti i kojima je to neka vrsta užitka, zašto ne? Svako ima pravo da postavi cijene koje njemu odgovaraju, neko to radi iz razloga što cijeni sebe, ulaganje u sebe i znanje u svom poslu, neko drugi koristi kompleksaše i dere ih, ali to svakako nije tema.
Meni je recimo veća glupost kupiti auto od 150-200 hiljada, ali ne prigovaram ljudima koji to urade.
A sad malo o temi, kakva sam sve jela po Evropi plaćao isto toliko ili skuplje, Luka u najmanju ruku zaslužuje Michelin zvjezdicu. Standard je manje bitan kad je nešto splaćina i nekvalitetno, kad ti prodaju muda pod bubrege, više me to zaboli nego preplatiti dobro jelo. Luka bar to ne radi, za pare koje daš, dobiješ kvalitetno jelo. I svakako da nije restoran za svaki dan nego za posebne prilike.
Premalo generalno cijenimo sebe, samo kod nas ima da u kafiću s nevjerovatnim pogledom na Stari most i Neretvu, gdje vrvi od turista, platiš kafu marku ipo. Na zapadu je to 5 eura u startu, pa te onda pitaju šta ćeš. Buni li se ijedan Talijan na cijene u Veneciji recimo?
P.S. i dalje sam pri stavu da u Sarajevu nemaju ukupno tri kvalitetna restorana. 90% jela koja oni naprave, ja sam sebi bolje napravim iako kuham jednom u mjesec dana.
Potpis
I meni je veći problem i bacanje para dati 6 KM za piletinu na žaru za koju kažem odgovorno da 90% objekata u sarajevu ne znaju napraviti tako glupo i jednostavno jelo a da ne spali piletinu, ili dati za kojekakve sindikalne sendviče 4-6 KM a ono klasova zemička, list madi poli salame i ABC sir.
Restorana po sarajevu ima, nije baš da ih ima puno ali ih ima. Ako već voliš pojesti otiđi u Dos Hermanos u Radičevoj topla preporuka, četiri sobe Safije poslovično dobar naravno.
Za rižoto od 25 KM mu je puno jer misli da ima samo jedna vrsta riže ona koju mater pravi i samo jedan način na koji se ta riža pravi - na tepsiji sa krompirom na plohe ili u šerpi
A vrste riže ima na stotine , kao i jela od riže i vrsta rižota.
Čak sam kod Safije prisustvovao kad konobar priča o bukeu vina i ulazi u sastav vina, odakle je i daje jako puno informacija. To je za mene osvježenje a i poznanik koji se zaista kuži u vina za razliku od mene je bio vidno impresioniran. Dos Hermanos meni odličan svaki put. Imaju izbor pića i kubanki odličan, ko to voli naravno. Ako ti je safija prosjek odnosno ispod prosjeka jako me interesuje šta je po tebi onako potaman i kuda se krećeš. Vidim da si aktivan na temi najbolja pizza u sarajevu i da hvališ agu a na ovoj temi hvališ avliju i kolačiće u tepsijašu tako da bilo bi mi drago da mi kažeš koji ti je to restoran potaman - slobodno navedi ime, ne moram ja znati za njeg čisto edukativno da znam