Odlucio sam da idem preko Mostara i Stoca, a to je cca 280 km.
Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
statixx
#26 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Hvala na informacijama, moj je francuz...
- ElRe
#27 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Uvijek bih izabrao rutu preko Mostara i Stoca nego preko Foče.
-
citroen xm
#28 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Sve zavisi ko šta voli. Put preko Mostara jeste cjelokupno bolji što se kvaliteta tiče, ali je za mene i znatno dosadniji pogotovo od Mostara prema Trebinju. A kulminacija nastaje od Ljubinja do Trebinja kroz Popovo polje gdje se ravnica otegne.
- ElRe
#29 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Kad sam ja isao prije 2 mjeseca nisam spustao brzinu ispod 90km/h a nigdje policije (nedjelje bila).
-
citroen xm
#30 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Sreća tvoja, oko Konjica i Jablanice ih ima kamara. 
-
hostapler
#31 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
A glupan na ViaMichelinu govori da ima 315 km,ali vodi stalno kroz HR. Ocito ne znaju da ima put direktno iz BiH u MNEcitroen xm wrote:Oko 270-280 km.
-
M@RKO
#32 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Prosle godine sam isao u Igalo ovom prvom rutom.. Sarajevo-Foča-Gacko-Trebinje-Herceg Novi/Igalo, a vracao se drugom Sarajevo-Mostar-Ljubinje-Trebinje- Herceg Novi/Igalo. Ova preko Foce je daleko zanimljivija po meni, put se cini kracim.. Jedan dio je losiji ali ostatak super.
Preko Mostara ovamo se put oduzi nenormalno kao sto je vec neko napisao..
Preko Mostara ovamo se put oduzi nenormalno kao sto je vec neko napisao..
-
statixx
#33 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Zahebes ga tako sto ukucas rutu Mostar - HN, i tada dobijes 3 opcije...hostapler wrote:A glupan na ViaMichelinu govori da ima 315 km,ali vodi stalno kroz HR. Ocito ne znaju da ima put direktno iz BiH u MNEcitroen xm wrote:Oko 270-280 km.
-
andi
#34 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Moj prijedlog ti je definitivno put preko Foče i Gacka do Trebinja gdje skrećeš na novi put prema HN, a možeš i nastaviti ako hoćeš preko Dubrovnika, s tim što nećeš vidjeti Dubrovnik jer je skretanje za Crnu Goru prije Dubrovnika pa mislim da nemaš nešto puno za vidjeti a voziš veću kilometražu. Na ovoj ruti imaš 7 kilometara lošeg puta kada se penješ uz prevoj Čemerno koji je napravljen privremeno dok ne završe tunel koji će zaobići prevoj. Ali zato kad se popneš na prevoj imaš predivan pogled na okolne planine. Često idem ovim putem, jeste da ima dosta krivina do Gacka, ali onda ti je odličan put do Trebinja bez puno saobraćaja. Inače, cijelim ovim putem nemaš puno saobraćaja, posebno kamiona jer je njima zabrana preko prevoja Čemerno.
-
hostapler
#35 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Jeste da dobijes tri opcije,od koje su dvije BiH-HR-MNE,ali ova sto ide direktno BiH-MNE ne ide kroz Trebinje,znaci opet ne znaju za taj novi put Trebinje-Herceg Novi.statixx wrote:Zahebes ga tako sto ukucas rutu Mostar - HN, i tada dobijes 3 opcije...hostapler wrote:A glupan na ViaMichelinu govori da ima 315 km,ali vodi stalno kroz HR. Ocito ne znaju da ima put direktno iz BiH u MNEcitroen xm wrote:Oko 270-280 km.
-
statixx
#36 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Da u pravu si, ali Trebinje-HN sam posebno kucao i onda je ok. Zajebavaju pravo... 
-
emko1234
#37 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
to je minimalno. imas mjesta gdje mozes hladno vozit 140-150 sigurno par minuta u kontinuitetu. meni odlican put. i tek mi zanimljivo postane iza stoca. one blage krivine, pa jedna ostra pa pravac. po meni bas za ljude koji vole vozit.ElRe wrote:Kad sam ja isao prije 2 mjeseca nisam spustao brzinu ispod 90km/h a nigdje policije (nedjelje bila).
-
citroen xm
#38 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Ma gdje 140-150? Nema ni govora o takvoj vožnji. Možda na trenutak nabijanje brzine do 140 i onda odmah smanjivanje, mada i to nosi veliki rizik. Pa na autoputu je ograničenje 120 km/h, a mi pričamo o magistrali.
-
emko1234
#39 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
nemoj zajebavat, na izlazu it trebinja prema ljubinju imas onog pravca 4-5 km, mozes 250 vozit. a sto se tice ostatkta puta, dosao sam za malo jace od 3 i po sata od herceg novog do sarajeva bez stajanja. znaci to je prosjecna brzina od skoro 90km/h prema jednostavnoj racunici. nedjelja poslijepodne pred pocetak sezone. znaci moze se sigurno.citroen xm wrote:Ma gdje 140-150? Nema ni govora o takvoj vožnji. Možda na trenutak nabijanje brzine do 140 i onda odmah smanjivanje, mada i to nosi veliki rizik. Pa na autoputu je ograničenje 120 km/h, a mi pričamo o magistrali.
a opet nisam divljao, preticao po punoj, ulijeto u makaze i slicna sranja radio. jedino sto sam brze vozio.
-
citroen xm
#40 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Ne sporim ja da je put dobar, naprotiv odličan je. Ali samo kažem da te brzine i ako se mogu razviti kratkog su daha pa ja to ne ubrajam u vožnju velikom brzinom. Imaš isto i na drugom potezu od Gacka prema Bileći čuveni gatački pravac gdje možeš razviti 250 km/h kako kažeš, ali ako ti krava izleti na put....
Ma ja u suštini preferiram laganu vožnju do +10, 20 maksimalno iznad ograničenja. Jednostavno takva vožnja me opušta, osjećam se sigurnije, a ovi brzi i opasni mi na tolikom putu pobjegnu max 20 min. tako da to nije ništa.
Ma ja u suštini preferiram laganu vožnju do +10, 20 maksimalno iznad ograničenja. Jednostavno takva vožnja me opušta, osjećam se sigurnije, a ovi brzi i opasni mi na tolikom putu pobjegnu max 20 min. tako da to nije ništa.
-
maks2010
#41 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
ja prije mjesec dana isao, najlakse i najbrze Sarajevo - konjic - mostar - Stolac - Ljubinje - trebinje - Herceg novi, put uopste nije los, sto se tice cijena ja sam bio tacnije u igalu 2-3 kilometra dalje od herceg novog nesto malo skuplje od nasih cijene, Sto se tice Herceg Novog meni je bezveze, sve je u strani pregusto i jako zbijeno mjesto, rijetko gdje da ima pitke vode znaci moras kupovati, nemas nigdje pjescanu plazu, sve je u betonu.
U igalu je dosta lakse naci smjstaj, ima pjescanu plazu, ali voda je prilicno plitka i prljava.
Iskreno ja licno tu vise nikad ne bi isao.
Ako vec ides za crnu goru bolje idi u Budvu.
Od Sarajeva do H. Novog imas 5 sati voznje
Sretno
U igalu je dosta lakse naci smjstaj, ima pjescanu plazu, ali voda je prilicno plitka i prljava.
Iskreno ja licno tu vise nikad ne bi isao.
Ako vec ides za crnu goru bolje idi u Budvu.
Od Sarajeva do H. Novog imas 5 sati voznje
Sretno
-
statixx
#42 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Hvala na informacijama, ali ne idem ja radi kupanja, samo na dan poslovno. Krecem sutra u jutro, a kasnije nekad napisem i svoje prolazno vrijeme... 
- Maystor
#43 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Evo jedne teme gdje se u potpunosti slažem sa tobom. Po mom mišljenju osobe koje voze 150 i više na mjestima gdje je ograničenje 60 ili 80 treba u zatvor uz prateću mjeru oduzimanje automobila.citroen xm wrote:Ne sporim ja da je put dobar, naprotiv odličan je. Ali samo kažem da te brzine i ako se mogu razviti kratkog su daha pa ja to ne ubrajam u vožnju velikom brzinom. Imaš isto i na drugom potezu od Gacka prema Bileći čuveni gatački pravac gdje možeš razviti 250 km/h kako kažeš, ali ako ti krava izleti na put....![]()
- peradetlic2
#44 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Ne znam zašto niko ne spominje put preko Šćepan polja???
Najbolje je ići na granični prelaz Šćepan Polje (10ak km lošeg uskog puta) onda pravac Nikšić, put je dobar (izuzimajući malo tunela i krivina oko Pivskog jezera) vozi se prilično brzo, a onda u Nikšiću skret desno i ide se novim putem koji vodi za Risan, put je brz, extra prav i dobar, sve 4-ta 5-ta brzina i začas se sleti u zaliv i u H.Novi se stigne, smatram, prije nego bilo kojim od ovih puteva...
Eto toliko od mene...
Najbolje je ići na granični prelaz Šćepan Polje (10ak km lošeg uskog puta) onda pravac Nikšić, put je dobar (izuzimajući malo tunela i krivina oko Pivskog jezera) vozi se prilično brzo, a onda u Nikšiću skret desno i ide se novim putem koji vodi za Risan, put je brz, extra prav i dobar, sve 4-ta 5-ta brzina i začas se sleti u zaliv i u H.Novi se stigne, smatram, prije nego bilo kojim od ovih puteva...
Eto toliko od mene...
-
hostapler
#45 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
Neko ga je i spomenuo,a ja sam rekao da ga ne bih preporucio ni dusmaninu. Nije 10 km,vec 20 kilometara KATASTROFALNOG puta. Pa na toj dionici se ne moze voziti brze od 40 km/h,ako neko naiđe uspori na 10 km/h,ako te zadesi da ide autobus,siđi u jarak da biste se mimoisli. Ukratko,Scepan Polje,nema sanse.peradetlic2 wrote:Ne znam zašto niko ne spominje put preko Šćepan polja???
Eto toliko od mene...
Preko Mostara duze za 50 km,vrijedi svake marke.
Preko Cemernog duze 20 km,vrijedi svake marke.
- Revolucionar ★
#46 Re: Najbolji put SARAJEVO - HERCEG NOVI
ljudi ba, jel ima neko preporuku za smjestaj u Herceg Novom ?