Da, potpisujem...Liv4 wrote: Jebo pisca koji moral i etiku zaboravi svako malo, za saku KM-ova...
Najbolji bh pisac mlađe generacije?
Moderator: Chloe
-
Hierarchia
Dobro, ali to su sve pisci u usponu, rijetko ko je i cuo za njih. Ipak, mogao je neko da udje u anketu zasluznije od tog Samardzica ili Bazdulja. Bazdulj je btw. los pisac, tu se skoro svi slazu.King Kikapu wrote:pa sad, niko nije spomenuo ni velickovica, a ni recimo lamiju begagic i melinu kameric, koje su osvojile prve nagrade na (sada vec prestiznom) natjecaju za najbolji kratku pricu 'Ekran price'. nije pomenut ni namik kabil ciji je roman 'sam' totalno lud tekst o danasnjem kriminaliziranom drustvu., a koji je poznatiji kao autor scenarija za film 'kod amidze idriza'...jednmostavno stane covjeku mozak u sekundi.
a onda bismo uslovno mogli uracunati i vladu pistala i andreja nikolaidisa s obzirom da su obojica 'sarajevska djeca'.
-
Liv4
OBARAS ME S' NOGU POZNAVANJEM OVE TEME!!!King Kikapu wrote:pa sad, niko nije spomenuo ni velickovica, a ni recimo lamiju begagic i melinu kameric, koje su osvojile prve nagrade na (sada vec prestiznom) natjecaju za najbolji kratku pricu 'Ekran price'. nije pomenut ni namik kabil ciji je roman 'sam' totalno lud tekst o danasnjem kriminaliziranom drustvu., a koji je poznatiji kao autor scenarija za film 'kod amidze idriza'...jednmostavno stane covjeku mozak u sekundi.
a onda bismo uslovno mogli uracunati i vladu pistala i andreja nikolaidisa s obzirom da su obojica 'sarajevska djeca'.
Ma bravo!
Drago mi je vidjeti da i u nas ima ozbiljnih ljudi koji poznaju temu o kojoj pisu.
A cim stignem, pravac knjizara da popunim rupe za koje sam sumnjao da postoje.
-
King Kikapu
samardzic je dobar pisac. obavezno procitaj 'sikamoru' i 'sumskog duha'.Hierarchia wrote:Dobro, ali to su sve pisci u usponu, rijetko ko je i cuo za njih. Ipak, mogao je neko da udje u anketu zasluznije od tog Samardzica ili Bazdulja. Bazdulj je btw. los pisac, tu se skoro svi slazu.King Kikapu wrote:pa sad, niko nije spomenuo ni velickovica, a ni recimo lamiju begagic i melinu kameric, koje su osvojile prve nagrade na (sada vec prestiznom) natjecaju za najbolji kratku pricu 'Ekran price'. nije pomenut ni namik kabil ciji je roman 'sam' totalno lud tekst o danasnjem kriminaliziranom drustvu., a koji je poznatiji kao autor scenarija za film 'kod amidze idriza'...jednmostavno stane covjeku mozak u sekundi.
- kicky
#32 Re: Najbolji savremeni bh pisac?
Hierarchia wrote:Miljenko Jergovic - 7, previse kontroverzi ga je ucinilo popularnim, iako ne pise lose.
Muharem Bazdulj - nisam citala niti namjeravam. Bazdulj company tako brzo stancaju knjige da ih covjek ne moze ni pratiti.
Aleksandar Hemon - 9
Asmir Kujovic - 3, lose. cak se i ne sjecam sta sam tacno citala.
Goran Samardzic - sta je ovaj napisao?
Faruk Sehic - 9. britak i cinican. po mom ukusu.
Samardzic: Sumski duh
Nema ni Mlakica, ni Gatala.... da ne nabrajam. Premalo pisaca si naveo!
-
GhostDog
#33 Re: Najbolji savremeni bh pisac?
Pa to su oni koje ja znam i koje sam citao. Sto vi ne napravite anketu pa ubacite sve te koje nabrajate?kicky wrote:Hierarchia wrote:Miljenko Jergovic - 7, previse kontroverzi ga je ucinilo popularnim, iako ne pise lose.
Muharem Bazdulj - nisam citala niti namjeravam. Bazdulj company tako brzo stancaju knjige da ih covjek ne moze ni pratiti.
Aleksandar Hemon - 9
Asmir Kujovic - 3, lose. cak se i ne sjecam sta sam tacno citala.
Goran Samardzic - sta je ovaj napisao?
Faruk Sehic - 9. britak i cinican. po mom ukusu.
Samardzic: Sumski duh
Nema ni Mlakica, ni Gatala.... da ne nabrajam. Premalo pisaca si naveo!
-
Vingo
Uvijek kad se bira nesto najbolje, bilo bi lijepo imati neki sistem ocjenjivanja....Sta je ovdje kriterij? Broj izdatih knjiga, broj bestsellera, najbolje dizajnirane korice, najintrigantniji naslovi, zanr ili senzibilitet slican senzibilitetu citaoca/ocjenjivaca....
Ne volim izbore....
Ne volim izbore....
-
Nancy Drew
- Orhanowski
King Kikapu wrote:samardzic je dobar pisac. obavezno procitaj 'sikamoru' i 'sumskog duha'.Hierarchia wrote:Dobro, ali to su sve pisci u usponu, rijetko ko je i cuo za njih. Ipak, mogao je neko da udje u anketu zasluznije od tog Samardzica ili Bazdulja. Bazdulj je btw. los pisac, tu se skoro svi slazu.King Kikapu wrote:pa sad, niko nije spomenuo ni velickovica, a ni recimo lamiju begagic i melinu kameric, koje su osvojile prve nagrade na (sada vec prestiznom) natjecaju za najbolji kratku pricu 'Ekran price'. nije pomenut ni namik kabil ciji je roman 'sam' totalno lud tekst o danasnjem kriminaliziranom drustvu., a koji je poznatiji kao autor scenarija za film 'kod amidze idriza'...jednmostavno stane covjeku mozak u sekundi.
G.Samardzic prije 'Sumskog duha' i 'Sikamore' napisao 'Otkazano zbog kise'.
Kingu, 'Tajna dzema od malina' je fantasticna knjiga.
Drago mi je pa ga se sjetis i cesto ga spomenes.
Inace glasao za F.Sehica.
- Jimmy_The_Saint
#38 Re: Najbolji bh pisac mlađe generacije?
Miljenko Jergovic: 4
Muharem Bazdulj: 10
Aleksandar Hemon: 6
Asmir Kujovic: 3
Goran Samardzic: 2
Faruk Sehic: 7
Dobra tema, loša lista.
Dobra tema, loša lista.
-
Hierarchia
#39 Re: Najbolji bh pisac mlađe generacije?
Sto li je ovaj Necasni dobio cenera. Jimmy, ipak precijenih tvoj literarni ukus.Jimmy_The_Saint wrote:Miljenko Jergovic: 4
![]()
![]()
![]()
Dobra tema, loša lista.
- Jimmy_The_Saint
Ne, drugarice. Potcijenila si moju ironiju, cinizam, sarkazam i zlobu
Jeb'o listu na kojoj ono stoji
Kako reče Wski, moj glas, tura pive i deset u pola idu Faruku Šehiću, a ostali nek' se odmore, il' kale po forumu k'o ja i Helem
Ustvari, evo i Hemonu mogu ustat' kad ga pomenem al' on je već malo starija generacija
Jeb'o listu na kojoj ono stoji
Kako reče Wski, moj glas, tura pive i deset u pola idu Faruku Šehiću, a ostali nek' se odmore, il' kale po forumu k'o ja i Helem
Ustvari, evo i Hemonu mogu ustat' kad ga pomenem al' on je već malo starija generacija
-
Hierarchia
Ne, druze. Ja imam istancan njuh za nju.Jimmy_The_Saint wrote:Ne, drugarice. Potcijenila si moju ironiju, cinizam, sarkazam i zlobu![]()
Jeb'o listu na kojoj ono stoji![]()
-
erazmo
Muhareme, jes' to ti?medulla wrote:Miljenko Jergovic: 9
Muharem Bazdulj: 7
Aleksandar Hemon: 5
Asmir Kujovic: -1,3
Goran Samardzic: 3
Faruk Sehic: 2,5
Mustafa Zvizdic: -3 (uzasno dosadno)
Gdje si ti, medulla, prije ocijenjiivao/la...
Cu, Zidni satovi uzasno dosadno...
- Jimmy_The_Saint
Šta će čoj'k kad mu je teeeeeško, a niko da ukine muziku.Hierarchia wrote:Ne, druze. Ja imam istancan njuh za nju.Jimmy_The_Saint wrote:Ne, drugarice. Potcijenila si moju ironiju, cinizam, sarkazam i zlobu![]()
Jeb'o listu na kojoj ono stoji![]()
Ustvari, evo i Hemonu mogu ustat' kad ga pomenem al' on je već malo starija generacijaMoglo je to i bolje. Treba uciti od pomenutog Sehica. Meni je Sehic dobar, ali, brate, puno pije.
Šehić je šampijon.
- Jimmy_The_Saint
Neću ti vjerovati, dok nam ođe ne postaviš bar dvije pjesme
Al' proberi
Al' proberi
- alphonse kauders
taxi_driver wrote:a helem?
Hahaha, fakat Helema niko ne spominje, obavezno ga ubaciti u anketu:)))
-
King Kikapu
vjerujJimmy_The_Saint wrote:Neću ti vjerovati, dok nam ođe ne postaviš bar dvije pjesme![]()
Al' proberi
-
rashomon
Nemoj, kume, k'o Boga te molim!!!InfraRedRidinghood wrote:Jimmy_The_Saint wrote:Neću ti vjerovati, dok nam ođe ne postaviš bar dvije pjesme![]()
Al' proberi
Me to izazivas???
Sad ces vidjeti svog sveca, samo da nadjem knjigu
- Jimmy_The_Saint
Illah, aman, jarabi.erazmo wrote:Moj glas otisao komandantu Sehicu, saborcu sa ratista Padez and Grabez
Ostali - Hemon na cijeni, Jergovic zbog nekih radova takodjer.
Jimmy, po cinizmu glede Zdukija skontah ko si
Ja ne skontah ni koji si ti
Nego, Padež, Grabež, Palež, Prdež haman jača su vam ratišta nego s istočne strane
-
erazmo
Ima nas Krajišnika čudo jedno, ali malo ima bivših radnih kolega
Jel' sad jasno!?
A Padež je kod Krupe, Grabež nad Bihaćem, za ostale lokacije koje spominješ - ne znam...
Da ne zachatavamo, al' fakat, što nema u izboru nijedne žene? Jel' to one ne pišu
Makar da ste stavili (V)Annilu Gajević... 
Jel' sad jasno!?
A Padež je kod Krupe, Grabež nad Bihaćem, za ostale lokacije koje spominješ - ne znam...
Da ne zachatavamo, al' fakat, što nema u izboru nijedne žene? Jel' to one ne pišu