fczeljo wrote: .....jeger je neozbiljno pice, za prave sminkere.
Najbolje zestoko piće
Moderator: anex
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Zavisi Zadig, ako je onaj VSOP sa pet zvjezdica... Ko da nektar pijes. Mada opet kazem, vilijamovka je meni najbolja, August Kranjc (ona sa kruskom u flasi), ali kosta...bruku...Zadig wrote:napoleon je meni totalno bezze pice
bez uvrede..
Zlato, odlican izbor, pogotovo za rum. Iznenadjen sam da ima poznavalaca. Johnny-ja sam derao prije rata, Red label najcesce jer je bio i jedini. Blue? Sramota ali nikad cuo. Black label je tesko moglo da se nadje, a onda je Sveti Ante Markovic sve otvorio...
Jeger je odlican za stomak, e sada, za koke koje ne vole bas jeger postoji Jagtraub (blaza varijanta).
Za Forte, osim
- horns&drums
E da, ako nekome padne na pamet da ostavi alkohol...neka ga ostavi kod mene kuci
:D:D
- horns&drums
Jesi ti ugasio blog?
Veceras sam na vilijamovki, idemo slaviti rodjenje djeteta (opet
)
Veceras sam na vilijamovki, idemo slaviti rodjenje djeteta (opet
-
Stari
Kad sam bio mladji i nastanjen tamo dolje kod vas onda se asortiman sastojao iz slijedecih:

Ali to je bilo kao sto vec rekoh dok sam bio mladji i zdraviji...sada medjutim vjerovatno ne bih mogao gornje kapljice ni omirisati....oslabio je organizam.
Uglavnom kad je neka utakmica i kad je toplo ...a takvih prilika ce nadam se biti tokom doalzaceg ljeta.....
najtoplije preporucujem ...meza nije neophodna ako je vruce....inace ide dobro uz Chips sa ljutom paprikom...ili nakon dva tanjura graha sa kobasicama.

Ali to je bilo kao sto vec rekoh dok sam bio mladji i zdraviji...sada medjutim vjerovatno ne bih mogao gornje kapljice ni omirisati....oslabio je organizam.
Uglavnom kad je neka utakmica i kad je toplo ...a takvih prilika ce nadam se biti tokom doalzaceg ljeta.....
najtoplije preporucujem ...meza nije neophodna ako je vruce....inace ide dobro uz Chips sa ljutom paprikom...ili nakon dva tanjura graha sa kobasicama.
- horns&drums
Ajmeeee, pa nakon te tvoje gozbe mogu komotno plinske boce puniti
:D:D:D:D:D:D
-
Stari
Hm...plinske boce ...jel to u sklopu akcije stednje energenata...gasovi od piva se podriguju i nisu zapaljivi ...dakle nezgodni u exploataciji u te svrhe....a gasovi od graha uvelike zavise od toga koje su kobasice bile u njemu...ako su one dimljene sa bijelim lukom ma ne samo da mozes plinske boce puniti ...nego mozes i mnogo sto-sta drugo raditi...no o tom .drugom zgodom. Inace ce me moderator opet opomenuti za skretnicarenje....
- horns&drums
Pojedes ovo sto stari kaze i nece te u avion pustiti 
-
car-x
dodamo li ovom trojcu cezar i najobicniji badelov konjak, zaokruzili smo paletu..Stari wrote:Kad sam bio mladji i nastanjen tamo dolje kod vas onda se asortiman sastojao iz slijedecih:
mada, od vremena kad sam "poceo" cugat, do dana danasnjeg, nema bolje zesti od dobre rakije uz dobro meze.. fali li bilo koje od ovo dvoje, onda je votka (djus / tonik) prva zamjena.. preferiram finlandiu, ali zbog lakse nabavke najcesce je to stolichnaya..
-
digger
Hvala ti @Stari, jer su prethodni komentari bili naopaki. Pa zato nam je sve i u zemlji nizbrdo... cuj, Hennessy, Johnny Walker... a jeste mi vala lijepa grupa... vidi samo Zlatu: armagnac?!?
Prava lista je:
-- Loza
-- Travarica
-- Stock '84 brandy
-- Vlahov
Prava lista je:
-- Loza
-- Travarica
-- Stock '84 brandy
-- Vlahov
-
Zadig
Samo sam te ceko- Stock '84 brandy
loza more, ali samo domaca, ona sto je bila zakopana...e ta
najbolju sam bio na dedinoj sahrani...eh, napio se bio i posvadjao sa ocem, balkanska klasika.
ali loza je bila za 10
ALI posto sada vise ne pijem, kada se sjetim ukusa bilo kog pica, zgadi mi se
- Salko sto je u vodu skako
meni je wodka najboljsa od svega sto hoda zemaljskom kuglom !!!