samo njemacka samo kvalitet
Ja sad kad odem u SA isto tako. Svejedno mi je sta narucujem jer je sve isto. I ide ko voda, imam osjecaj da ih 10 mogu popit.ultima_palabra wrote: ↑11/08/2024 17:59 Sjecam se jednog Engleza koji je dosao u Bosnu na mjesec dana, probao je ovih standardnih 7-8 piva koje se kod nas vrte po kafanama i poslije toga je narucivao bilo koju jer je po njemu to sve apsolutno isto
Ima tome 20 godina, tek kad sam poceo vise putovati i kad se kod nas malo prosirila ponuda skontao sam koliko je bio u pravu.

Bjezi od srbijanskih komercijala kao djavo od krsta, od bosanskih mcb, gorstak, i pi, posebno od pi 3.14
Od piva sa područja ex Jugoslavije samo Craft piva. Pored ovih nabrojanih treba spomenuti i 84 Olympics craft beer. Od stranih Maisel, Belgijska piva, Irska piva, Paulaner i to prvenstveno Salvator, a može i Weissbier, druga Njemačka piva koja su vrhunska, a ne smeće i naravno Škotska i Engleska dobra piva. Ova komercijalna Tipa Becks, Heineken, Tuborg, Stela, pa ova ex Yu Sarajevsko, Karlovačko, Ožujsko, Laško, Nektar, Pan, Jelen i slično su čisto smeće i najobičnija voda, a ne pivo.tramvajtrojka wrote: ↑04/09/2024 00:15Bjezi od srbijanskih komercijala kao djavo od krsta, od bosanskih mcb, gorstak, i pi, posebno od pi 3.14
hrvatska pivovara medvedgrad sa grickom, zlatnim medvjedom, i crnom kraljicom
a od masovnih piva samo je jedan Tomislav bog otac komercijalnih piva na nasim prostorima
Sarajevsko je kao miljacka jedino premiumka u njihovom pubu i tjt i mozda al samo mozda nefiltrirano u nekim prilikama
i da moze proc niksicko, ostalo je klasika maisel i ostatak njemacke i belgijske teske artiljerije
Il ako pijes gdje je izbor samo tocena Carlsberg il tuborg ja nakon druge ga sijecem sa baba visnjom![]()
da saperem onaj odvratni aftertaste
Ovo me zanima, al Ilidza, odmah taxi moram uracunat’ dze dole odose bogihushumuokreno

Ouu... odličan izbor. Imam praznu gajbu u podrumu. Pukla je relativno brzo

bolja sarajevska bombica i klipa od teZoomZoomKiwi wrote: ↑14/03/2025 23:22 Kaže žena da je rano za pivu![]()
Reko’ zavisi od vremenske zone![]()
Btw. Fog City od Good George Brewery položio, iako mi je bolja/pitkija njihova Left Hand Break.
Haha, dogovoreno. Skupit ću sve lokalne pa pošaljem u paketutramvajtrojka wrote: ↑14/03/2025 23:33bolja sarajevska bombica i klipa od teZoomZoomKiwi wrote: ↑14/03/2025 23:22 Kaže žena da je rano za pivu![]()
Btw. Fog City od Good George Brewery položio, iako mi je bolja/pitkija njihova Left Hand Break.![]()
prove me wrong tako sto ces poslati gajbu te za Bosnu znas ono od dijaspore se sad ocekuje to
![]()
ZoomZoomKiwi wrote: ↑14/03/2025 23:22 Kaže žena da je rano za pivu![]()
Btw. Fog City od Good George Brewery položio, iako mi je bolja/pitkija njihova Left Hand Break.