Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lazhes!!!!! Ja jucher u Shamonu lipso trazeci, brat bratu 20 minuta, bilo koju od tih. Sad sam potpuno uvjeren da ovom drustvu slijedi potpuni sunovrat. Toeto.
Saian wrote: ↑29/06/2024 22:14
Lazhes!!!!! Ja jucher u Shamonu lipso trazeci, brat bratu 20 minuta, bilo koju od tih. Sad sam potpuno uvjeren da ovom drustvu slijedi potpuni sunovrat. Toeto.
ima godinu dana kako su ugasili proizvodnju sto je bilo zaliha bilo je, nažalost nije bilo kvalitetnijeg piva ostale kao pi i semizburg su li la
Steta, gelender je stvarno bio dobar, ali istina je da jos uvijek ljudi kod nas nemaju toliku potrebu za tim specificnim okusima. Odnosno drljaj ono na sta si naucio.
Brat bratu unazad 7-8 godina nije se bas moglo u svakom marketu paulanera naci. A cim naletim na nekog novog pivopiju koji mlati hajnekene i slicno preporucim mu psenicu i mahom svi nastave da probavaju i ostale. Nenaviknuti smo na novine, zao nam dati par maraka za novi okus, nego radije rokamo prosjecne i ispodprosjecne lagere.
Steta za gelender. Vjerovatno ih je mogao izvuci neko ko bi maherski odradio brand i marketing, jer kvalitet su imali. Danas svaka jutjuberska susa ima svoja pica koja umlacuju kardiovaskularni sistem, a ovamo ljudi sa kvalitetim opet ne mogu na zelenu granu.
Ja iz dana u dan degustiram nove stvari. Posebno sada, kada tece niz grlo.
Pricalo se ovdje o onim sour pivama, i njih ne mogu. I sto nikako prevaliti ne mogu, jesu psenicna piva. Probao nebrojeno njih, sve kontajuci da je do posebnosti ukusa onog zadnjeg. Svaki put na istom.
Sto se propadanja pogona tice, kod nas je veliki problem animozitet. Meni je neshvatljivo da u USK nikada kod ugostitelja nisi i dan danas ne mozes u ponudi naci Sarajevsko pivo. Ili Preminger u KS. Al, zato ces naci i onaj hrv faking Pan. Ili Niksicko. To je meni porazno.
A tek da se kakve male pivovare probiju dalje od mahale gdje stvaraju. Al, zato ce se pivo iz Tunguzije naci u svakoj kafancugi ...
swanfilter wrote: ↑30/06/2024 18:36
Ja iz dana u dan degustiram nove stvari. Posebno sada, kada tece niz grlo.
Pricalo se ovdje o onim sour pivama, i njih ne mogu. I sto nikako prevaliti ne mogu, jesu psenicna piva. Probao nebrojeno njih, sve kontajuci da je do posebnosti ukusa onog zadnjeg. Svaki put na istom.
Sto se propadanja pogona tice, kod nas je veliki problem animozitet. Meni je neshvatljivo da u USK nikada kod ugostitelja nisi i dan danas ne mozes u ponudi naci Sarajevsko pivo. Ili Preminger u KS. Al, zato ces naci i onaj hrv faking Pan. Ili Niksicko. To je meni porazno.
A tek da se kakve male pivovare probiju dalje od mahale gdje stvaraju. Al, zato ce se pivo iz Tunguzije naci u svakoj kafancugi ...
Tako to bude kad se za direktora marketinga ili komercijale postavi neki rođak. Ljudi se zapošljavaju preko veza i tako samo nastave da rade posao svojih predhodnolika... nikakve inicijative ili smisla za posao nemaju. Da ne pričam o viziji
Chmoljo wrote: ↑29/06/2024 23:12
Steta, gelender je stvarno bio dobar, ali istina je da jos uvijek ljudi kod nas nemaju toliku potrebu za tim specificnim okusima. Odnosno drljaj ono na sta si naucio.
Brat bratu unazad 7-8 godina nije se bas moglo u svakom marketu paulanera naci. A cim naletim na nekog novog pivopiju koji mlati hajnekene i slicno preporucim mu psenicu i mahom svi nastave da probavaju i ostale. Nenaviknuti smo na novine, zao nam dati par maraka za novi okus, nego radije rokamo prosjecne i ispodprosjecne lagere.
Steta za gelender. Vjerovatno ih je mogao izvuci neko ko bi maherski odradio brand i marketing, jer kvalitet su imali. Danas svaka jutjuberska susa ima svoja pica koja umlacuju kardiovaskularni sistem, a ovamo ljudi sa kvalitetim opet ne mogu na zelenu granu.
Gelender je fakat bio odličan. Jedno vrijeme je moj drug, koji s grupom momaka drži 84 Olympics Craf Brewery, bio preuzeo da pune Gelendera. Eto sad se totalno ugasio.
swanfilter wrote: ↑30/06/2024 18:36
Zato što te pivare što nude kuruzovaču lajt daju dobar rabat, tende, suncobrane, reklame, frižidere,a ovi naši domaći da mogu ikako da im platiš a da ti ne donesu robu...Logično je da ćeš uzeti Tuborg koji ti opremi pola lokala, nego Nektar ili Pilsner koje moraš moljakati da ti isporuče robu na vrijeme u sred sezone... Uvijek je izgovor velika potražnja, ne stižu zadovoljiti sve...kako ovi tatrane stižu
Jbg treba famEliju zaposliti na rukovodeća mjesta i tražiti subvencije i reprogram duga kad grohne posao...
Ovo iznad 100%. U Tuzli je umjetnost naci toceno Tuzlansko (nije da je neko pivo), ali zato je Pan na svakom koraku, a gdje su tek male pivare koje vjerovatno jedva opstaju.
Jednom prilikom sam pricao s konobarom u lokalu gdje su bas tad prestali tociti Tuzlansko i presli na "domaci" Heineken asortiman i lik je rekao da nisu mogli dobiti ni case/krigle od pivare a ne suncobrane, frizidere i slicno.
Svaka cast momcima iz Baze jer se trude da imaju 3-4 tocena iz malih pivara non stop, cak i po solidnim cijenama (6 KM/0.5 kad sam bio zadnji put), ali jednostavno kod nas iz raznih razloga to ne prolazi.
Steta za Gelender, nisam znao da ih vise nema, ali je istina da njihova piva nisam vidio na policama bar 2 godine.
Malim pivarama treba davati podsticaj za poslovanje i olakšice kao što je slučaj u normalnim zemljama. Znaš kad ćeš u Češkoj ili Njemačkoj popiti strano pivo u lokalu ili kupiti u marketu jeftinije od domaćeg? Nikad ili možda malo kasnije...
Jedne godine za feštu što se organizovala je trebalo točeno pivo, od BL pivare dobiti točilicu i štand za naručene buriće Nektara je trebalo vršiti bilateralne pregovore i vući veze ko za posao u Telekomu Kupiš od njih pivo i moraš ganjati vezu za aparaturu za točenje... Otišli na kraju u predstavništvo Jelen piva, odgovor na zahtjev je bio - Nema problema, samo recite gdje i do kad treba da vam dostavimo i montiramo točilice, reklame i buriće