Cega su oni kombinacija?Kako su nastali?
Najbolja rasa Psa
Moderator: anex
- propalismo
#76 Re: Najbolja rasa Psa
Jako malo poznajem SOP pse
-
zvrk
#77 Re: Najbolja rasa Psa
koje poznajes?propalismo wrote:Jako malo poznajem SOP pse![]()
izguglaj ih malo
-
pakica_
#78 Re: Najbolja rasa Psa
jos kad mu se svide, pa to nabavi, to bi bilo velebajnozvrk wrote:koje poznajes?propalismo wrote:Jako malo poznajem SOP pse![]()
izguglaj ih malo
odoh sad kupat' zabe
- propalismo
#79 Re: Najbolja rasa Psa
Sad se dvoumim izmedju Kangala i SOPA-a
Citao sam malo (ne mogu mnogo zamorim se
) o Sopovima i oni su kombinacija vuka,rota,ast...I izgleda da su dobri cuvari.A opet Kangali djeluju veoma mocno i zastrasujuce
sto mi se svidja.
Ovdje gdje ja zivim ima mnogo lopova a poznato je da se oni boje velikih i opasnih pasa cuvara.E sad cuo sam da ima neka elektricna ogrlica protiv lajanja za pse.Navodno kad lane udari ga struja
I onda on instiktivno izbjegava da laje da bi izbjegao bol
Izgleda da sam blizu rjesenja
Citao sam malo (ne mogu mnogo zamorim se
Ovdje gdje ja zivim ima mnogo lopova a poznato je da se oni boje velikih i opasnih pasa cuvara.E sad cuo sam da ima neka elektricna ogrlica protiv lajanja za pse.Navodno kad lane udari ga struja
- propalismo
#80 Re: Najbolja rasa Psa
Evo te ogrlice ima i daljinski.Cim on pocne lajati ja ga malo prodrmam na daljinski(a i moze i automatski) i tako cu ga nauciti da sto manje laje

E tehnologija ti je cudo

E tehnologija ti je cudo
-
zvrk
#81 Re: Najbolja rasa Psa
propalismo wrote:Sad se dvoumim izmedju Kangala i SOPA-a![]()
Citao sam malo (ne mogu mnogo zamorim se) o Sopovima i oni su kombinacija vuka,rota,ast...I izgleda da su dobri cuvari.A opet Kangali djeluju veoma mocno i zastrasujuce
sto mi se svidja.
Ovdje gdje ja zivim ima mnogo lopova a poznato je da se oni boje velikih i opasnih pasa cuvara.E sad cuo sam da ima neka elektricna ogrlica protiv lajanja za pse.Navodno kad lane udari ga strujaI onda on instiktivno izbjegava da laje da bi izbjegao bol
![]()
ja tebi predlazem da kupis vuka i stavis mu ovu ogrlicu
jos bolje, uzmi vucicu pa da imas copor
i svima ogrlice strujne napravi
da bi bili bolji cuvari udaraj ih sipkom po testisima kad neko naidje kraj kapije kao dio treninga
-
pakica_
#83 Re: Najbolja rasa Psa
zvrk wrote:propalismo wrote:Sad se dvoumim izmedju Kangala i SOPA-a![]()
Citao sam malo (ne mogu mnogo zamorim se) o Sopovima i oni su kombinacija vuka,rota,ast...I izgleda da su dobri cuvari.A opet Kangali djeluju veoma mocno i zastrasujuce
sto mi se svidja.
Ovdje gdje ja zivim ima mnogo lopova a poznato je da se oni boje velikih i opasnih pasa cuvara.E sad cuo sam da ima neka elektricna ogrlica protiv lajanja za pse.Navodno kad lane udari ga strujaI onda on instiktivno izbjegava da laje da bi izbjegao bol
![]()
ja tebi predlazem da kupis vuka i stavis mu ovu ogrlicu
jos bolje, uzmi vucicu pa da imas copor
i svima ogrlice strujne napravi
da bi bili bolji cuvari udaraj ih sipkom po testisima kad neko naidje kraj kapije kao dio treninga
- propalismo
#84 Re: Najbolja rasa Psa
@zvrk
Neces vjerovati ali to sam bas zelio VUK-a
Ali komsiluk znas kako je djeca ovo ono.Vuk ne laje i dovoljno je da ljudi znaju da drzis vuka u dvoristu niko nece ni prismrditi
Vuk je zvjer raznih nevjerovatnih prica sam se naslusao o njima.Cak sam i na Pik-u bio nasao da neko prodaje Vuk-a.
@zvrk hvala na savjetu
A i njemu moze ogrlica ako bude zavijao nedaj boze
Neces vjerovati ali to sam bas zelio VUK-a
Vuk je zvjer raznih nevjerovatnih prica sam se naslusao o njima.Cak sam i na Pik-u bio nasao da neko prodaje Vuk-a.
@zvrk hvala na savjetu
A i njemu moze ogrlica ako bude zavijao nedaj boze
- Qler
#85 Re: Najbolja rasa Psa
Mene samo zanima sta ti drzis u dvoristu pa toliko si zapeo da kupis nesto sto ni ti neces smjeti hraniti... Sto komplikujes, plati zastitarsku agenciju, budi dzek
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- propalismo
#86 Re: Najbolja rasa Psa
@Qler Ruzno je da se sad ovde hvalim imam ovo ono ali samo cu ti reci dovoljno je da mi lopovi ukradu auto(oko 30.000km) i da mi sve prisjedne.Onda pravo da ti kazem opteretio sam se time da mi spremaju nesto da prave plan kako i sta.A ja hocu da im te planove pokvarim
ps.Koga su guje ujedale i gustera se plasi
ps.Koga su guje ujedale i gustera se plasi
- propalismo
#87 Re: Najbolja rasa Psa
Upravo citam da Kangal ima najjaci ugriz 350kg
http://blog.dnevnik.hr/print/id/1628737 ... ugriz.html
http://blog.dnevnik.hr/print/id/1628737 ... ugriz.html
-
zvrk
#88 Re: Najbolja rasa Psa
ruku na srce i salu na stranu, ako fakat mislis da ti je kuca tipovana, video nadzor i alarm, svakog je psa lako otrovati ili ga zaobici ko prepreku na milion nacina
- propalismo
#89 Re: Одг: Najbolja rasa Psa
Samo da javim svim ucesnicima teme izabrao sam Americkog Staford Terijera....
Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
-
febo_acm
#90 Re: Najbolja rasa Psa
Nisi pogrijesio
Samo ako ti treba kao cuvar ne mazi ga previse. Ja imam AST-a debila
Samo da joj se mazit 
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
- propalismo
#91 Re: Одг: Najbolja rasa Psa
Ja koju god sam rasu psa imao nisam pretjerano mazio jer naucen sam od malena da se tako pokvari pas.Pogotovo ako mu prilaze komsije i gosti pa ga maze onda si bacio pare ako si mislio imati cuvara...
Послато са Samsung Galaxy S5 Тапаток 2
- propalismo
#92 Re: Najbolja rasa Psa

Lijep ko slika
-
febo_acm
#93 Re: Одг: Najbolja rasa Psa
Šalu na stranu, ova moja zna razgraničiti zajebanciju i ozbiljnu situaciju. Pametni su to psi, brzo uče šta trebaju da rade.propalismo wrote:Ja koju god sam rasu psa imao nisam pretjerano mazio jer naucen sam od malena da se tako pokvari pas.Pogotovo ako mu prilaze komsije i gosti pa ga maze onda si bacio pare ako si mislio imati cuvara...
- propalismo
#94 Re: Najbolja rasa Psa
Mocni psi nema sta 
-
todd_smith
#95 Re: Najbolja rasa Psa
Huskey ti je odlican SAMO ako zivis negdje van grada ili ako imas kucu, ne stan.propalismo wrote:Zelim da kupim Psa ali nisam siguran koju rasu da izaberem.Koju rasu preporucujete?Pas bi bio u dvoristu(nikako u kuci)i pozeljno je da makar malo bude cuvar i da laje sto manje(budi me)...
Ne bih ti preporucio da uzimas haskija ako si u stanu jer to definitivno nije pas za stana, po prirodi zele da se igraju i skacu svakog trena i narav im je takva da u vidu te spomenute zabave bjeze i pokusavaju da te "nadmudre" ako ih zatvoris gdje.
Tako da ako nemas veliko dvoriste zaista je samo mucenje za njih i za tebe, da ih drzis u stanu ili zatvorene. Takodjer obozavaju roviti, tako da ce ta ista velika avlija biti samo njihovo igraliste po kojem ce ti praviti rupe.
Sada neko cita i konta pa pita kojeg zeli, a ne koji je los
- bh.tornjak
#96 Re: Najbolja rasa Psa
gazda u mom dvoristu je tornjak.zabava za djecu...strah i trepet za nepozeljne....
http://www.klix.ba/forum/tornjak-t83512s25.html
http://www.klix.ba/forum/tornjak-t83512s25.html
- propalismo
#97 Re: Najbolja rasa Psa
@todd_smith Pa mislio sam ja Haskija nabaviti ali citao o njima na netu bas za te rupe sto kopaju i da zavijaju jbg i da nisu cuvari uopste pa sam zato odustao od njih 
- propalismo
#98 Re: Najbolja rasa Psa
@bh.tornjak Ne bih da podcjenjum Tornjaka jer je vjerovatno izuzetan pas ali iz nekog razloga nikad mi se nisu svidjali
Mada citao sam da oni imaju vucije krvi u sebi sto je za RESPEKT
-
todd_smith
#99 Re: Najbolja rasa Psa
Da. To zavijanje je vise nacin njihove komunikacije sa tobom.propalismo wrote:@todd_smith Pa mislio sam ja Haskija nabaviti ali citao o njima na netu bas za te rupe sto kopaju i da zavijaju jbg i da nisu cuvari uopste pa sam zato odustao od njih
Takodjer naj, naj, najbitnija stvar je ta da se odmah postavis kao Alfa, ako se tako postavis prvi dan onda je sve ok, ako taj jedan dan bude lapsusa, gotovo je, nece te uopce postovati niti pratiti sta im kazes. Takva im je neka narav.
A cuvari nisu, odlicni su za aktivne osobe, jer sve sto zele je da trce i igraju. Odlicni su za djecu takodjer, nemaju losu narav (sto ne znaci da nikada nece lajati niti sta drugo ako ga iznerviras ili slicno), ali pretezno su za igru. I takodjer kao sto rekoh iznad vrlo nezgodni za drzati u stanu ili cak u avliji sa niskom ogradom, jer njihov nacin igre je da ti pobjegnu.
Ali ako imas uslove za drzati onda su vjerovatno najbolja rasa i po izgledu i po drustvu
-
febo_acm
#100 Re: Najbolja rasa Psa
Pa dobro sad...todd_smith wrote:
Da. To zavijanje je vise nacin njihove komunikacije sa tobom.
Takodjer naj, naj, najbitnija stvar je ta da se odmah postavis kao Alfa, ako se tako postavis prvi dan onda je sve ok, ako taj jedan dan bude lapsusa, gotovo je, nece te uopce postovati niti pratiti sta im kazes. Takva im je neka narav.
A cuvari nisu, odlicni su za aktivne osobe, jer sve sto zele je da trce i igraju. Odlicni su za djecu takodjer, nemaju losu narav (sto ne znaci da nikada nece lajati niti sta drugo ako ga iznerviras ili slicno), ali pretezno su za igru. I takodjer kao sto rekoh iznad vrlo nezgodni za drzati u stanu ili cak u avliji sa niskom ogradom, jer njihov nacin igre je da ti pobjegnu.
Ali ako imas uslove za drzati onda su vjerovatno najbolja rasa i po izgledu i po drustvu
Psi su nastali od vukova, ali da toranjak ili neko drugo pašče ima vučiju krv u sebi...propalismo wrote:@bh.tornjak Ne bih da podcjenjum Tornjaka jer je vjerovatno izuzetan pas ali iz nekog razloga nikad mi se nisu svidjali![]()