Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mirsek wrote: ↑24/10/2021 19:08
Dajte prijedloge za dobre picerije, cijene nisu bitne, ovo mi je mjesec degustacije pica.
Do sada sam jeo u luigiju, destiniju, nostra cucini, margheriti, montani, galiji, nafaki...
Hajd poredaj po kvaliteti te sto si bio
Nije bitna cijena
Nemam ti nekih pametnih prijedloga
Redoslijed moze da zavisi i od vrste pice koje sam uzimao ali ajd da probam..
nostra cucina i margherita,
galija i luigi,
maslina,
montana, klix, wisa, nafaka
mirsek wrote: ↑24/10/2021 19:08
Dajte prijedloge za dobre picerije, cijene nisu bitne, ovo mi je mjesec degustacije pica.
Do sada sam jeo u luigiju, destiniju, nostra cucini, margheriti, montani, galiji, nafaki...
mirsek wrote: ↑24/10/2021 19:08
Dajte prijedloge za dobre picerije, cijene nisu bitne, ovo mi je mjesec degustacije pica.
Do sada sam jeo u luigiju, destiniju, nostra cucini, margheriti, montani, galiji, nafaki...
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑25/10/2021 11:44
Upalim korpu, vidim ima Margherita, pizza cca 15km, sastojci: sir gouda i edamer... hej ba šta ima ba, đes ba sarajlija
koja budala moras biti i da imas pare da das tolike pare za pizzu. Zaradi sigurno 12 maraka na njoj. Ionako mi je onaj gazda uvijek bio odvratan
mirsek wrote: ↑24/10/2021 19:08
Dajte prijedloge za dobre picerije, cijene nisu bitne, ovo mi je mjesec degustacije pica.
Do sada sam jeo u luigiju, destiniju, nostra cucini, margheriti, montani, galiji, nafaki...
madesa wrote: ↑25/10/2021 11:49
koja budala moras biti i da imas pare da das tolike pare za pizzu. Zaradi sigurno 12 maraka na njoj. Ionako mi je onaj gazda uvijek bio odvratan
A vidi, ako ne budu imali kupaca, zatvorit ce se do marta. Mada ima dosta raje koja ima preko 5k primanja (bez drugog clana porodice) pa je svejedno je li 15 ili 30KM.
madesa wrote: ↑25/10/2021 11:49
koja budala moras biti i da imas pare da das tolike pare za pizzu. Zaradi sigurno 12 maraka na njoj. Ionako mi je onaj gazda uvijek bio odvratan
A vidi, ako ne budu imali kupaca, zatvorit ce se do marta. Mada ima dosta raje koja ima preko 5k primanja (bez drugog clana porodice) pa je svejedno je li 15 ili 30KM.
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑25/10/2021 11:44
Upalim korpu, vidim ima Margherita, pizza cca 15km, sastojci: sir gouda i edamer... hej ba šta ima ba, đes ba sarajlija
koja budala moras biti i da imas pare da das tolike pare za pizzu. Zaradi sigurno 12 maraka na njoj. Ionako mi je onaj gazda uvijek bio odvratan
mirsek wrote: ↑22/10/2021 21:10
Margherita, 4 vrste sira i salami, 16 i 14 KM.
Utisci, definitivno top 3 pice koje sam jeo u Sarajevu . Mane: izrezana na samo 4 dijela, tijesto bi moglo biti mrvicu hrskavije. Da li bi ih cesce uzimao ? Ne bih. I dalje mi je besmisleno za pice placati tolike iznose. Odlicna za pocastit se par puta godisnje.
30 kermi,.. aferim
wtf
pa u italiji je jeftinija, jos ako se dobro sjecam veca je od ove
Uvijek ce biti onih kojima je svejedno jel pizza 15, 25 ili 55 km, imaju para na bacanje. Takvih je bar u glavnom gradu pa sigurno 10%, to je vec 30 ili 40 hiljada ljudi. Nije mala cifra.
Ja znam da ja necu placati 15 km pizzu, nije da nemam nego za iste pare mogu napraviti home made i bolju i kvalitetnije sastojke staviti i vise ljudi ce je pojesti.
Luigi, vegetariana i 4 vrste sira, 8 i 7 KM, perfektna kora, pice vrlo ukusne. Ko je jeo 4 vrste sira iz nostra cucine, ova je skoro ista, plus, po meni, sa boljom korom.
Definitivno bi ih cesce uzimao po ovoj cijeni.
Last edited by mirsek on 25/10/2021 17:43, edited 2 times in total.
geralt wrote: ↑25/10/2021 17:17
Kad se sjetim kakvu sam picu jeo u Italiji za 6 eura, jos mi ide voda na usta. Najskuplja na meniju je bila 7 ili mozda 8.
Zato i treba kritikovati one nase restorane sto cijene pice preko 15 KM, bukvalno pljacka.
Ako ste voljni sami eksperimentisati, nećete se pokajati. Stvarno pizza bude super, podloge su vec "na pola" pečene. Ja sam ostavio na sobdnoj temp nekih 20min, poredao svega i svaćega i u rernu 250c nekih 6-7 min. (zavisi kakva je rerna kod koga i kako pečeno ko voli)
mirsek wrote: ↑24/10/2021 19:08
Dajte prijedloge za dobre picerije, cijene nisu bitne, ovo mi je mjesec degustacije pica.
Do sada sam jeo u luigiju, destiniju, nostra cucini, margheriti, montani, galiji, nafaki...
Luciano88 wrote: ↑25/10/2021 17:32
Ako ste voljni sami eksperimentisati, nećete se pokajati. Stvarno pizza bude super, podloge su vec "na pola" pečene. Ja sam ostavio na sobdnoj temp nekih 20min, poredao svega i svaćega i u rernu 250c nekih 6-7 min. (zavisi kakva je rerna kod koga i kako pečeno ko voli)
mirsek wrote: ↑24/10/2021 19:08
Dajte prijedloge za dobre picerije, cijene nisu bitne, ovo mi je mjesec degustacije pica.
Do sada sam jeo u luigiju, destiniju, nostra cucini, margheriti, montani, galiji, nafaki...
S obzirom da nisu primarno picerije, Coffee Station i Vucko imaju iznenadjujuce dobre pice, vrijedi otici. Mozaik u Lukavici je dobra low-budget varijanta, samo se drzi vegetarijanskih pica ako ne jedes svinjetinu.
mirsek wrote: ↑24/10/2021 19:08
Dajte prijedloge za dobre picerije, cijene nisu bitne, ovo mi je mjesec degustacije pica.
Do sada sam jeo u luigiju, destiniju, nostra cucini, margheriti, montani, galiji, nafaki...
Picolo mondo, Barca, piatto
Solidne pizze
Jeo sam PM, bile su mi dobre, ne perfektne, mozda zato sto sam ih uzeo bez ikakvog sosa. Dat cu im jos jednu sansu ali cu uzeti i neki sos.
Barca, piatto, te jos nisam probao, bit ce i one u narednim danima.
mirsek wrote: ↑24/10/2021 19:08
Dajte prijedloge za dobre picerije, cijene nisu bitne, ovo mi je mjesec degustacije pica.
Do sada sam jeo u luigiju, destiniju, nostra cucini, margheriti, montani, galiji, nafaki...
S obzirom da nisu primarno picerije, Coffee Station i Vucko imaju iznenadjujuce dobre pice, vrijedi otici. Mozaik u Lukavici je dobra low-budget varijanta, samo se drzi vegetarijanskih pica ako ne jedes svinjetinu.
Meni se potrefi da kad god hocu da narucim iz vucka, da oni ne rade, vecinom vikendom.
Probam cim uhvatim da rade..
Luciano88 wrote: ↑25/10/2021 17:32
Ako ste voljni sami eksperimentisati, nećete se pokajati. Stvarno pizza bude super, podloge su vec "na pola" pečene. Ja sam ostavio na sobdnoj temp nekih 20min, poredao svega i svaćega i u rernu 250c nekih 6-7 min. (zavisi kakva je rerna kod koga i kako pečeno ko voli)
Jesi li probao Ledo podloge za picu?
Jesam druze sve sto se moze naci kod nas... Ova od FineFood mi je definitivno najbolja varijanta, bas bude top.