Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moon_walker_90 wrote: ↑04/02/2025 16:09
U nuneta su dobri cevapi al mali
Prijeratna dimenzija.
Pa nek bude prijeratna dimenzija al nek bude i cijena onda u skladu sa tom dimemzijom posto sumnjam da u deseci ima vise od 180 grama mesa a cijena 12 maraka. I jos pola somuna. To bas mislim da je skupo. Ukusni jesu ali nisu cevapi za toliko love, bolje dodati jos par maraka i otici na teletinu negdje.
Ćevapi su od 2010 cjenovno i kvalitetom samo za šišanje turista uz časne izuzetke.
Legitimno, ali ako oni šišaju turiste neka država sve više i nemilosrdnije šiša njih da cijelo društvo od toga ima korist.
Ferhadiju i Baščaršiju nisu gradili samo oni, već mi svi i naši preci.
U Sarajevu nema više lokacija gdje se može ukusno , kvalitetno a jeftino jesti mimo ćevabdžinica (o obilnosti nema govora).
Pa nek bude prijeratna dimenzija al nek bude i cijena onda u skladu sa tom dimemzijom posto sumnjam da u deseci ima vise od 180 grama mesa a cijena 12 maraka. I jos pola somuna. To bas mislim da je skupo. Ukusni jesu ali nisu cevapi za toliko love, bolje dodati jos par maraka i otici na teletinu negdje.
Ćevapi su od 2010 cjenovno i kvalitetom samo za šišanje turista uz časne izuzetke.
Legitimno, ali ako oni šišaju turiste neka država sve više i nemilosrdnije šiša njih da cijelo društvo od toga ima korist.
Ferhadiju i Baščaršiju nisu gradili samo oni, već mi svi i naši preci.
U Sarajevu nema više lokacija gdje se može ukusno , kvalitetno a jeftino jesti mimo ćevabdžinica (o obilnosti nema govora).
Kila krompiruše je 14 maraka.
Kriminal.
Kako oni kažu sa teme "poskupljenja" vezano za hljeb, brašno, pekač za hljeb, špore', zamijesi sam, ko još kupuje hljeb i sl?
E isto tako, kupite krompira, razvijajte jufke, za te pare se može napraviti 3-4 kile domaće krompiruše.
Ha ja!
Naslovnica wrote: ↑04/02/2025 18:22
Kako oni kažu sa teme "poskupljenja" vezano za hljeb, brašno, pekač za hljeb, špore', zamijesi sam, ko još kupuje hljeb i sl?
E isto tako, kupite krompira, razvijajte jufke, za te pare se može napraviti 3-4 kile domaće krompiruše.
Ha ja!
Ma može.
Ali realno niti je krompiruša velika mudrost niti mnogo košta a trošak rada je isti kao kod ostalih pita ?
(Hljeb je još jednostavniji i jeftiniji).
I u najgora vremena su postojale neke radničke ili siromašnije gostione gdje se moglo ponešto pojesti da nije luksuz.
Država im omogućila da voze Porše , ako ikako još može da ne plaća porez i radnike ali eto zafali pa rokaj 14 mara.
moon_walker_90 wrote: ↑04/02/2025 18:45
Gdje su fini sirovi cevapi za uzeti za rostilja?
Ako ti kažem da sam najbolje ćevape kupovao u Hiperu u Olimpijskom reći ćeš mi da se zajebavam.
Ali fakat, od ovih kupovnih (mesare, ćevapare i granapi) u Hiperu sam 5-6 puta kupovao (ljeti) najkonkretnije ćevape što se tiče kvalitete.
Mesnati, ne napušu se, ukusni, baš odlični bili.
2024 nismo kupovali, ne znam da li se šta promijenio glede ćevapa.
Reče mi supruga da im je mesar neki tamnoputi iz Bangladeša&co.
AMS mesnica Ilidza... godinama kupujem kod njih, povremeno Mujanic ali samo restoransku klasu, ali su preskupi za cevap tako da ih preskacem od kad su poskupili
Ako ti kažem da sam najbolje ćevape kupovao u Hiperu u Olimpijskom reći ćeš mi da se zajebavam.
Ali fakat, od ovih kupovnih (mesare, ćevapare i granapi) u Hiperu sam 5-6 puta kupovao (ljeti) najkonkretnije ćevape što se tiče kvalitete.
Mesnati, ne napušu se, ukusni, baš odlični bili.
2024 nismo kupovali, ne znam da li se šta promijenio glede ćevapa.
Reče mi supruga da im je mesar neki tamnoputi iz Bangladeša&co.
AMS mesnica Ilidza... godinama kupujem kod njih, povremeno Mujanic ali samo restoransku klasu, ali su preskupi za cevap tako da ih preskacem od kad su poskupili
Stvarno ne kontam ovo forsiranje Harija iz Travnika na temi o sarajevskim ćevapima
Hari je dobar , nema tu šta da se puno kaže , ali to je druga vrsta jela , totalno drugi ukus spram sarajevskog ćevapa , ista stvar sa banjalučkim ćevapima ...
Čudi me da još niko nije počeo porediti ove sarajevske ćevape sa sitnim ćevapom , šta fali , isto se zove ....
Haris033 wrote: ↑30/11/2024 09:47
Kada se poželim ćevapa, pravac Travnik i naravno, Hari..
20 godina isti ukus kod Harija, za razliku od ovih sarajevskih gdje su vlasnici ćevabdžinica počeli fušeriti zbog velikog prometa i pohlepe za što lakšom zaradom..
Tako je.
Samo Sarajlije misle da su im ćevapi najbolji u BiH, kao i oni koji kad presele u SK iz drugih kantona, pa počnu glumiti veće Sarajlije od autohtonih. Ti su još gori. Suhi brate kao barut.
U Želji sa vrata nude jogurt jer znaju da se bez jogurta ne mogu jesti.
Ovi ćevapi sa slike izgledaju kao oni u supermarketu koje možeš kupiti u Beču a prave se u Sloveniji.
Stvarno se likovi provaljuju sa Harijima, Travnicima i Venerama.
Samo se vi tješite i budite u svom bubble worldu da su vaši najbolji
moon_walker_90 wrote: ↑04/02/2025 16:09
U nuneta su dobri cevapi al mali
Prijeratna dimenzija.
Pa dobro s tim što je veći ćevap u njemu ima manje kvalitetnog mesa.
Veliki ćevap nije kvalitetan ćevap.
Samo Sarajlije misle da su im ćevapi najbolji u BiH, kao i oni koji kad presele u SK iz drugih kantona, pa počnu glumiti veće Sarajlije od autohtonih. Ti su još gori. Suhi brate kao barut.
U Želji sa vrata nude jogurt jer znaju da se bez jogurta ne mogu jesti.
Ovi ćevapi sa slike izgledaju kao oni u supermarketu koje možeš kupiti u Beču a prave se u Sloveniji.
Stvarno se likovi provaljuju sa Harijima, Travnicima i Venerama.
Samo se vi tješite i budite u svom bubble worldu da su vaši najbolji
Haris033 wrote: ↑30/11/2024 09:47
Kada se poželim ćevapa, pravac Travnik i naravno, Hari..
20 godina isti ukus kod Harija, za razliku od ovih sarajevskih gdje su vlasnici ćevabdžinica počeli fušeriti zbog velikog prometa i pohlepe za što lakšom zaradom..
Ja ga zaobilazim u širokom luku, ako se već odlučim za ćevape, pored Harija moj Krajišnik ima kuhinju,
ćevapi duplo bolji od tih Harijevih.
Ko želi veliki ćevap neka ide kod Braće ZmOjeva prema OBI-ju.
Nema većih ćevapa u državi. I lošijih.
FUJ
Ali se ubivaju one brude, sandže i taj mentalitet
mayab wrote: ↑05/02/2025 06:42
Stvarno ne kontam ovo forsiranje Harija iz Travnika na temi o sarajevskim ćevapima
Hari je dobar , nema tu šta da se puno kaže , ali to je druga vrsta jela , totalno drugi ukus spram sarajevskog ćevapa , ista stvar sa banjalučkim ćevapima ...
Čudi me da još niko nije počeo porediti ove sarajevske ćevape sa sitnim ćevapom , šta fali , isto se zove ....
Potpisujem... samo je oblik isti nista vise... ili kazu idi kod Fehre vidi sta je cavap...brate poslije njegovih cevapa u kajmaku srcani dobiti...al su dobri
Ko želi veliki ćevap neka ide kod Braće ZmOjeva prema OBI-ju.
Nema većih ćevapa u državi. I lošijih.
FUJ
Ali se ubivaju one brude, sandže i taj mentalitet
Necu ni ja da mi bude cevap velicine sudzukice u tanjiru, al ako je cevap manji od palca kao sto je kod nuneta onda se to ne isplati koliko god da je ukusan po ovoj trenutnoj cijeni(a meni je kod nuneta stvarno ukusan cevap)
mayab wrote: ↑05/02/2025 06:42
Potpisujem... samo je oblik isti nista vise... ili kazu idi kod Fehre vidi sta je cavap...brate poslije njegovih cevapa u kajmaku srcani dobiti...al su dobri
cevapi kod fehre su losiji od harijevih, a nije ni hari neka sreca vec razvikano smece