Burek se ne ne kupuje niti jede u buregdžinicama, već samo u vlastitoj domaćoj raditi, tj. kad ga sami napravite kući, jer burek u burekdžinicama je premastan.nivla wrote: ↑19/11/2024 21:52otprilike onim sto valja vegeta burek valjaju im i travnicki cevapi, kad bolje razmislim takvi i hvale mm buregdzinicu i da je bila dobra ali eto ko sad je losija, a zapravo nikad nije valjalaIsner wrote: ↑19/11/2024 21:36 Probao i desetku kod Harija u Travniku.. blago receno da sam razocaran..
Ok, mozda su moja ocekivanja bila nerealna ali primjedba i na cevape i na lepinju pa i na luk.. pohvala jedino za zaposlenike te za cistocu, zaista je uredno..
Cijene su mu žara, 4 porcije + voda, dvije kisele i jogurt 70 KM...
sto se sarajeva tice, sad je svugdje stvar srece kakva ce te smjesa potrefiti i rijetko se moze naci mjesto gdje su cevapi koje jedes danas istog ukusa i sadrzaja kao oni sto si jeo prije recimo deset dana na istom mjestu
sta kazu posjetioci autopijace, radi li brko jos i kakvi su cevapi tamo
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Better Man
#6876 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Isner
#6877 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bravo jarane, evo 10 minuta kontam kako se ja toga nisam sjetio, u šta mi život proleti... burek se jede samo kod kuće.. genijalno....
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6878 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Joj betermane....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6879 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ja u londonu kupujem burek
- mirota
#6880 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
a tema su cevapi
- mayab
#6881 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ali to je zanimljivo , dakle to da sam takve izjave od likova čuo samo za BUREK ,
druge pite nisu problem za pojesti vani, isto i ćevapi, hamburgeri i šta ti ja znam, bosanski lonac, pače , piz materine ,
samo je burek na udaru "nepoštenih pitara"
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#6882 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
je li zastita cevapcica utjerala u suru bscarsijsku gastro mafiju?
-
#6883 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja vanka jedem samo žu-žu i 0.1% jogurt.Better Man wrote: ↑19/11/2024 22:04Burek se ne ne kupuje niti jede u buregdžinicama, već samo u vlastitoj domaćoj raditi, tj. kad ga sami napravite kući, jer burek u burekdžinicama je premastan.nivla wrote: ↑19/11/2024 21:52otprilike onim sto valja vegeta burek valjaju im i travnicki cevapi, kad bolje razmislim takvi i hvale mm buregdzinicu i da je bila dobra ali eto ko sad je losija, a zapravo nikad nije valjalaIsner wrote: ↑19/11/2024 21:36 Probao i desetku kod Harija u Travniku.. blago receno da sam razocaran..
Ok, mozda su moja ocekivanja bila nerealna ali primjedba i na cevape i na lepinju pa i na luk.. pohvala jedino za zaposlenike te za cistocu, zaista je uredno..
Cijene su mu žara, 4 porcije + voda, dvije kisele i jogurt 70 KM...
sto se sarajeva tice, sad je svugdje stvar srece kakva ce te smjesa potrefiti i rijetko se moze naci mjesto gdje su cevapi koje jedes danas istog ukusa i sadrzaja kao oni sto si jeo prije recimo deset dana na istom mjestu
sta kazu posjetioci autopijace, radi li brko jos i kakvi su cevapi tamo
- Isner
#6884 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Aj da se vratim na temu, osjecam da sam je odveo u kontru.. Dakle, moje mišljenje (podložno kritikama)..
Hari ima sjajan marketing i, po meni, lošije ćevape od većine sarajevskih.. Ali ima ljubaznije i bolje osoblje od većine sarajevskih ugostitelja..
Ako bi ga poredio (kao objekat) Hari je travnički Sejo Brajlović (al nije điđavo ako kod Seje).. Samo što je kod Seje bolji kvalitet hrane i cijene su umjerenije.. Ako su 4 porcije kod Harija 70 KM, kod Seje bi to bilo plafon 55 forinti + bogatije porcije, s baš puno priloga..
Osnovne zamjerke:
ćevapi su (za moj ukus) premasni i ima previse začina,
lepinja je previse namočena, kad je podigneš viljuškom ispod nje ostane barica,
luk kao sjekirom da je nasječen (tupim nožem kad sjeku luk umjesto kockica dobiješ "rebra" od luka)...
Ja sam prvi put bio kod Harija, individualni osjećaj da je u Travniku pitanje parkinga baš, baš veliki problem.. Dva obližnja parkinga su uvijek krcata ali za to nije kriv Hari, jednostavno to je u Travniku tako i tu ne zamjeram ništa...
Hari ima sjajan marketing i, po meni, lošije ćevape od većine sarajevskih.. Ali ima ljubaznije i bolje osoblje od većine sarajevskih ugostitelja..
Ako bi ga poredio (kao objekat) Hari je travnički Sejo Brajlović (al nije điđavo ako kod Seje).. Samo što je kod Seje bolji kvalitet hrane i cijene su umjerenije.. Ako su 4 porcije kod Harija 70 KM, kod Seje bi to bilo plafon 55 forinti + bogatije porcije, s baš puno priloga..
Osnovne zamjerke:
luk kao sjekirom da je nasječen (tupim nožem kad sjeku luk umjesto kockica dobiješ "rebra" od luka)...
Ja sam prvi put bio kod Harija, individualni osjećaj da je u Travniku pitanje parkinga baš, baš veliki problem.. Dva obližnja parkinga su uvijek krcata ali za to nije kriv Hari, jednostavno to je u Travniku tako i tu ne zamjeram ništa...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#6885 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Od 10x kod Harija sam cevape pojeo 2x. Ostalo sam jeo kukuruzu, jogurt i paradajz salatu.
-
#6886 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Isner wrote: ↑20/11/2024 11:45 Aj da se vratim na temu, osjecam da sam je odveo u kontru.. Dakle, moje mišljenje (podložno kritikama)..
Osnovne zamjerke:
Nikad Sarajevski Cevapi nece biti bolji od Travnickih. Bez obzira u kojoj cevapdzinici ih jeo
-
#6887 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nije to do naziva nego do sastava, brajlovic pa svi ispod talo da travnik nema sanse da se vrati u premier liguBarakuda12 wrote: ↑20/11/2024 11:52Isner wrote: ↑20/11/2024 11:45 Aj da se vratim na temu, osjecam da sam je odveo u kontru.. Dakle, moje mišljenje (podložno kritikama)..
Osnovne zamjerke:
Nikad Sarajevski Cevapi nece biti bolji od Travnickih. Bez obzira u kojoj cevapdzinici ih jeo
-
#6888 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
S vremena vrijeme uletim...
Dobar cevap se pravi od dobrog mesa.
Travnicki, sarajevski, zenicki, visocki... jeste li jeli u Jelahu? Top cevapi...
Svi su razliciti... volim travnicke zbog te masnoce, taj temeljac kad se zapece na rostilju meni je predobro... jednostavno konobaru naglasim sta zelim...
Pojeo sam cevapa mogao bih u Ginisovu knjigu komotno...
Dobar cevap se pravi od dobrog mesa.
Travnicki, sarajevski, zenicki, visocki... jeste li jeli u Jelahu? Top cevapi...
Svi su razliciti... volim travnicke zbog te masnoce, taj temeljac kad se zapece na rostilju meni je predobro... jednostavno konobaru naglasim sta zelim...
Pojeo sam cevapa mogao bih u Ginisovu knjigu komotno...
- bitanga_sa_otesa
#6889 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
gdje ti je taj jelah u sarajevu ?? na sedreniku??
-
#6890 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne kenjaj...
- bitanga_sa_otesa
- Haris033
#6892 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Samo Hari!
Bema ih boljih na planeti..
Bema ih boljih na planeti..
-
- tramvajtrojka
- bitanga_sa_otesa
#6895 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ovotie od kolje nice me so iona supa paseto po lije i bude prao dobro mora s probat to rodijak jerbo tamo jedu samo gurma ni poyyy
-
#6896 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
samo him hajvar fali da ugođai bidne podpum
naj bolji čevapi i samuni sa kolenicom na dunijaluku
naj bolji čevapi i samuni sa kolenicom na dunijaluku
- bitanga_sa_otesa
#6897 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
eno ima ikugla slado leda dase yasla dis
-
- Haris033
#6899 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kada se poželim ćevapa, pravac Travnik i naravno, Hari..
20 godina isti ukus kod Harija, za razliku od ovih sarajevskih gdje su vlasnici ćevabdžinica počeli fušeriti zbog velikog prometa i pohlepe za što lakšom zaradom..
- bitanga_sa_otesa
#6900 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
dosadan si ba... isto ko i onaj s buregdzinicom rio u lukavici na drugoj temi .ne znam samo koliko vas placaju da reklamirate to smece?
p.s. otvori temu cevabzinica u travniku pa tamo hvali tog trovaca.
p.s. otvori temu cevabzinica u travniku pa tamo hvali tog trovaca.