Naslovnica wrote: ↑16/07/2020 09:43
redhat wrote: ↑16/07/2020 09:12
bitanga_sa_otesa wrote: ↑16/07/2020 08:50
eurokrem je meni bio smece strasno i tvrdo koje se nije moglo razmazat na hljeb,ali sreca pa smo imali kinder ladu ,takodjer mi je agrokomercova maza i onaj hiawata visocki bio bolji od eutrokrema
Svi navedeni su smeće bili i ostali (kinderlada malo manje smeće), samo što smo tada bili mlađi i sve je bilo jednostavnije pa i ukusnije
Općenito ovo je čak i sada zatvoreno društvo čim ti na temi o kolačima dominira tufahija a na temi najbolji restoran u sarajevu se lome koplja jel bolji ago ili chipas - što znači da većina ljudi ovde ne znaju ni kako izgleda restoran ni jelo iz restorana - čast izuzecima naravno.
Na temi o restoranima nespomenut "četiri sobe" ili od novijih "dos hermanos" a spomenut agu ili chipas ili se oduševljavat kulom gdje ti blago znojav konobar služi jučerašnju podgrijanu teletinu sa kumpjerima je šega......
Ali da ne idem u OT
U sarajevu nema dobre čevabdžinice isto kao što nema dobre pekare i ukusne kifle.
Spominjane su 4 sobe, za Dos Hermanos nisam siguran.
Na temi o kolačima - naravno da će dominirati tufahija a ne neko hipstersko preseravanje sa uključenim porezom na budale po cijeni od 10 KM za 2 zalogaja. Vjerovatno bi trebalo da raspravljamo gdje je bolji carrot ili cheese cake, jer tufahija je sranje?
Isto vrijedi i za ove šminkerske restorane sa smiješnim porcijama još smješnijeg sadržaja po smiješnim cijenama.
Ovdje raja u 99% slučajeva više voli pojesti podgrijanu teletinu s kumpijerima od jučer, nego "60 dana specijalno odležalo meso po dry aging tehnici".
Ako za tebe u Sarajevu nema dobre čevabdžinice i ukusne kifle, onda je fakat problem u tebi.
Izvini, na LoL temi te apsolutno podržavam, ovdje baš i ne.
Mirazur
vs
Mirazur
vs
Kulin Dvor
Da odgovorim čisto da ne ostane da visi u zraku a pošto je OT neću dalje ići u detalje jer nema smisla.
Najbolji restoran po mom skromnom sudu u Sarajevu je "četiri sebe gospođe Safije" jer je to jedino mjesto ili barem dobro rijetko mjesto u Sarajevu gdje konobara možeš pitati jel vino "suho" a da ti se ne okine smijati. Hrana je od ukusa do sadržaja pa do prezentacije i serviranja na nivou a to prati naravno i cijena.
Dos hermanos u Radićevoj je odnedavno otvoren na mjestu nekadašnjeg nivea bara i imaju za sad odličnu ponudu i vina i hrane i cigara, imaju "ageing komoru" za meso itd itd. Vidjećemo hoćel se pokvariti, nadam se da neće. Ima dalje nostra cuccina koja je sasvim solidna i nećeš se obrukati da u u nju odeš, ponuda i usluga i cijena su sasvim ok.
Čevabdžinice i pekare u gradu nema da valja, sem ako se negdje na obroncima Bistrika/Vratnika/Bjelava ne krije kakva porodična pekarica u kojoj možeš uzeti kiflu da liči na sarajevsku kiflu. Ovo ostalo što se prodaje su ni slatke ni slane a premasne kifle iz tepsije koja se ne pere, situacija sa somunima je još gora - somun je postala lepinja koja liči na kiseljačku pogačicu a zajedničko i za taj somun i za tu kiflu je da su jestivi dok su vrući, par sati poslije su ko kajasa.
Čevabdžinice nemaš da valja, mada ćevap nije neka delicija već brzinska zabava tako da ne vrijedi o njemu raspravljati. Ovo što se prodaje je prosjek koji će ti zadati manju ili veću žgaravicu poslije u ovisnosti od mjesta gdje si ga pojeo. Ko je hipster i šta hipsteri vole i razlaganje pojma hipster je složićeš se nepotrebno na temi o ćevapima.
A ukusi su ipak ukusi i ne vrijedi spominjati ko koga gdje na drugim temama podržava ili ne, ja volim plavke ti voliš crnke....onaj tamo riđe, kužiš ima prostora za sve trojicu
P.S.
Rib eye od argentinskog goveda "leži" u marinadi 13 mjeseci i ukusniji je od kobe stejka, 60 dana je šega. Mogu ti pokazati i gdje ga možeš oprobati, u Sarajevu ne nažalost. Oprobaj pa ćemo pričati iskustvo je čudo