bumerangss wrote:Naslovnica wrote:Jučer maxuz svratih u taj Zmaj na autobuskoj, da vidim to čudo od ćevapa.
Ljudi, ja ne znam gdje ste vi prije jeli ćevape i po čemu ga toliko hvalite?!
Ćevapi su najobičniji ćevapi tipa Mujanića i ostalih "mesarskih" ćevapa, dužine 8cm, tanki, malo se hladnuli pa se smežurali k'o Shar Pei. Ukus ništa posebno, nit smrde, nit mirišu.
Somun nekakav masan, ko od ulja, ko da nije valjan i naparen na ćevapima, nego da tavi.
Luk je, pazi sada ovo - mladi luk. Znači, kupili mladog luka, pa narezali ga i daju pod crveni luk, a otvorim smoun - unutra pola zeleno, pola bijelo. Neka sa i to doživio.
Jednom rječju, razočarenje.
Možda je do mene, ali ja nikoga ne bih odveo u Zmaj na autobusku da pojede prave ćevape.
Jeste do tebe
cevapi u Zmaju su vrh a to sto je mladi luk bi trebao smatrti maksuzijom jer proljece je
Drug, neko kaže da je do mene, neko se apsolutno slaže sa mnom.
Mladi luk ne mogu nikako smatrati maksuzijom. Uz ćevape ide crveni luk nasjeckan onako kako bi trebalo da bude, a mladi luk nikada ne može da se nasjecka kao crveni, na stranu što je zelene boje.
Meni je maksuzija dodatni ćevap u porciji, a ne mladi luk.
Ima onih kojima su ćevapi kod Mujanića ili kako se već zove ona varalica u Blažuju vrh, cijenim mišljenje, ali su meni oni smrznuti pa otopljeni ćevapi dno.
Znam da se nikada nećemo složiti gdje su najbolji ćevapi ili pita, 100 ljudi, 100 ukusa.