svi u napad wrote:Dokle ce ovaj narod trpiti prevare i sta rade inspekcije. Cuj sjeckani burek sa krompirom i to jos uzme 2 KM vise. Sjeckani burek je samo sa mesom i to bukvalno sjeckanim. Ovo sto prodaju muda pod bubrege je sareni ili mjesani burek. Svaka musterija bi trebala reagovati na ovu podvalu i traziti pravi sjeckani burek. Slican slucaj je i sa travnickim sirom koji se prodaje u dvije izvedbe (od kravljeg i ovcijeg mljeka). Zamisli molim te travnicki sir od kravljeg mlijeka. Narod nema para pa mu oni za 2-3 marke jefinije prodaju muda za bubrege i na ovm losijem siru zaradjuju puno vise. Proizvodjaci neorganizovani i dopustaju lopovima da koriste jedan od najjacih bosanskih brendova u prevarantske svrhe. Licno sam se u par prodavnica rasprvljao sa sefovima u vezi ove podvale sa sirom.
Pored ovih prevara imamo i prodavnice koje nemaju istaknute cijene i njih najvise volim. Obicno zovnem prodavacicu zamolim je da mi zapakuje (zadnji put je bio servis za rucavanje) 2-3 artikla bez cijene. Ona se obraduje kupovini i kad mi saopsti cijenu ja joj hladno odgovorim da je artikal besplatan jer nigdje ne stoji cijena. Poslije upitam sta bi ona uradila da sam sam ponio artkal iz radnje jer po zakonu svaki artikal mora imati istaknutu cijenu u radnji pa prema tome ni policija joj ne bi mogla pomoci. E onda nastane panika jer ja sam stariji gospodin (po izgledu i oblacenju) koji gle cuda poznaje i pravila i tad se obicno i prepadnu da bih to mogao i uraditi. Uz izvinjavanje da nije do nje vec da je to gazda naredio dogovorimo se da ona informise gazdu o problemu i da postave cijenu na artikal. Ovo mi je uspjelo u nekoliko radnji u Sa prosle godine vjerovali ili ne. Zivjeli!
P.S. NE POSTOJI SJECKANI BUREK SA KROMPROM I NE POSTOJI TRVNICKI SIR OD KRAVLJEG MLIJEKA omladino draga
Ne razumijes.
Lijepo pise je li ovciji ili kravlji. Imaju pravo koristiti istu recepturu.
Ja volim sir na travnicki nacin, ali ovciji sir/mlijeko/meso nikad nisam mogla. Jednostavno muka mi bude. A trudila sam se da to prevazidjem. Dva ovcija sira mogu-jedan je pecorino i to zavisi koliko je star, a drugi nekakav preslani tvrdi tamo negdje sa tenerifa...i taj drugi jedva, vadi ga slanost.
Halloumi ne mogu ni ako je od mijesanog mlijeka.
Potpuno svjesno kupim travnicki sir od kravljeg mlijeka.
Kao i fetu od kravljeg mlijeka. Citam sastav i kupim kad pise kravlje mlijeko.
Ne bi trebali smjeti bas napisati "travnicki sir", ali "po recepturi travnickog sira" smiju.