Najbolja aščinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vauvau

#76 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by vauvau »

tempuser wrote:
biggrin wrote:
betametazon wrote:... a nisam znao gdje drugo da pojedem grah, mozda kod hadzibajrica?
graha vala svuda ima i trebas biti bas umjetnik da tu nešto fuliš prilikom pravljenja :)
E vala je moja onda zena prava umjetnica, sta god da uradi kod nje vazda ispadne corba od graha, supa bistra, a bobe tvrde!
Prijavicu je da joj Kanton uplacuje doprinose ko Deenu Backovicu i Hariju Mata Hariju! :lol:
Ja bih je vratio pod reklamaciju da mi ne zna grah skuhati. Pa to je osnovno i eliminatorno. Osim da je dobra pod jorganom. :izet:
Čuj grah ne zna skuhati. :lol: Majko mila papučara svakakvih. :run:
tempuser

#77 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by tempuser »

Mozes ti kad si organ!
vauvau

#78 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by vauvau »

tempuser wrote:Mozes ti kad si organ!
Ko je tebi kriv što nisi organ, tj što ti fali organa. :lol:
Bakir1

#79 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by Bakir1 »

Tomahawk11
Globalni moderator

#80 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Nije aščinica (ili jeste, nemam pojma :? ), ono Pile ispod Palme, kod male pijace, fileti u pola somuna :thumbup:
Nije loše ni pile sa ražnja :)
vauvau

#81 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by vauvau »

Din don nije loš na Šipu. Imaju solidne teleće mišiće.
tempuser

#82 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by tempuser »

vauvau wrote:
Javi se na PP da se neposredno uvjeris, ako ti ne fali organa! :thumbup:
spree

#83 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by spree »

Tomahawk11 wrote:Nije aščinica (ili jeste, nemam pojma :? ), ono Pile ispod Palme, kod male pijace, fileti u pola somuna :thumbup:
:thumbup:
Ono je najbolja piletina u gradu + nenormalno ljubazno osoblje. Meni skoro da bude neugodno koliko su ljubazni.
vauvau

#84 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by vauvau »

tempuser wrote:
vauvau wrote:
Javi se na PP da se neposredno uvjeris, ako ti ne fali organa! :thumbup:
Malo mu što mora sam grah kuhati kod žive žene, sad hoće i za oklagiju da prihvati i da je rasuče :lol:
Haj ti negdje pregrizi nešto, nervoza te spucala, kad si gladan nisi svoj. ;-)
biggrin

#85 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by biggrin »

tempuser wrote:
biggrin wrote:
betametazon wrote:... a nisam znao gdje drugo da pojedem grah, mozda kod hadzibajrica?
graha vala svuda ima i trebas biti bas umjetnik da tu nešto fuliš prilikom pravljenja :)
E vala je moja onda zena prava umjetnica, sta god da uradi kod nje vazda ispadne corba od graha, supa bistra, a bobe tvrde!
Prijavicu je da joj Kanton uplacuje doprinose ko Deenu Backovicu i Hariju Mata Hariju! :lol:

il je umjetnik il ti ciganišeš kad kupuješ grah... :-D
spree

#86 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by spree »

Kupi pretis lonac
Tomahawk11
Globalni moderator

#87 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Ako je uzeo onaj neki egipatski, ne pomaže ni pretis lonac.
Možeš ga kuhati tri dana, tvrd pa tvrd.
vauvau

#88 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by vauvau »

Tomahawk11 wrote:Ako je uzeo onaj neki egipatski, ne pomaže ni pretis lonac.
Možeš ga kuhati tri dana, tvrd pa tvrd.
Možda mu žena voli tvrd.
tempuser

#89 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by tempuser »

vauvau wrote:
Malo mu što mora sam grah kuhati kod žive žene, sad hoće i za oklagiju da prihvati i da je rasuče :lol:
Haj ti negdje pregrizi nešto, nervoza te spucala, kad si gladan nisi svoj. ;-)
Vidi organa forumskog mangupa u saljivdzije!
Nije problem, na PP pa cemo dogovoriti detalje!
JThomas

#90 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by JThomas »

pa zar i na aščinici...
wewa

#91 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by wewa »

Image
JThomas

#92 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by JThomas »

a što se aščinica tiče, aščinice u centru grada su postale turističke zamke i restorani. što ne bi trebalo biti svrha, i ako govorimo o "domaćoj" kuhinji aščinica bi trebala biti mjesto gdje ćeš sjesti, pojesti i otići za relativno povoljniju cijenu. zato "gospoDŽa" i recimo hem na markalama razvaljuju, ispadaju ljudi svih struktura iz njih, iako nijednu ne bih nazvao vrhunskom, niti bih odveo nekoga izvana da mahsuz proba šta je to bosanska kuhinja. ali za jesti svakodnevno, ko radi u centru, odnos cijene i kvaliteta je vrhunski. bolji sendvič u gradu je sad 4-5 km, a oni što se slikaju za instagram i 7-8. lijepo je to, neka i toga, ali šta će radnik pojesti da preživi ovaj dan? a kod šahe, što kaže, pun tanjir ćufti i pirea ili riže 4 km. u hemu geršlo sa suhim mesom 3 km. zato se na tih par mjesta sudaraju fizički radnici, kravataši iz banaka i revizija i kravataši iz institucija i skupština, svi zajedno. jer ni tim kravatašima plate nisu porasle u zadnjih deset godina onoliko koliko su cijene porasle.
Tomahawk11
Globalni moderator

#93 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Jedno je otići na povremeni ručak, pa tad plaćaš neki drugi ćejf, ali svakodnevni doručak/ručak, e tu svakako imaju prednost oni koji za manje para nude više :D
JThomas

#94 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by JThomas »

e za mene riječ i koncept aščinica znači to drugo. možda griješim. ali sve gdje se ne sijeli, već uzima jelo sa linije ili pulta, ili ti ga prinese dva-tri metra, gdje se piju samo jogurt i eventualno sok - za mene je objekat da se najedeš. a ne izvedeš vani.
vauvau

#95 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by vauvau »

JThomas wrote:a što se aščinica tiče, aščinice u centru grada su postale turističke zamke i restorani. što ne bi trebalo biti svrha, i ako govorimo o "domaćoj" kuhinji aščinica bi trebala biti mjesto gdje ćeš sjesti, pojesti i otići za relativno povoljniju cijenu. zato "gospoDŽa" i recimo hem na markalama razvaljuju, ispadaju ljudi svih struktura iz njih, iako nijednu ne bih nazvao vrhunskom, niti bih odveo nekoga izvana da mahsuz proba šta je to bosanska kuhinja. ali za jesti svakodnevno, ko radi u centru, odnos cijene i kvaliteta je vrhunski. bolji sendvič u gradu je sad 4-5 km, a oni što se slikaju za instagram i 7-8. lijepo je to, neka i toga, ali šta će radnik pojesti da preživi ovaj dan? a kod šahe, što kaže, pun tanjir ćufti i pirea ili riže 4 km. u hemu geršlo sa suhim mesom 3 km. zato se na tih par mjesta sudaraju fizički radnici, kravataši iz banaka i revizija i kravataši iz institucija i skupština, svi zajedno. jer ni tim kravatašima plate nisu porasle u zadnjih deset godina onoliko koliko su cijene porasle.
Pogodio si u srž. :thumbup:
Ovima što im žene ne znaju kuhati ili nemaju vremena ili ovima što rade takve poslove da se moraju hraniti van kuće ne isplati se ići u ASDŽ ili slična mjesta.
tempuser

#96 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by tempuser »

Da ne ulazim u vole li im zene tvrd dok oni gule nocne smjene, ali istina je da su organi su tu najbolji poznavatelji ponude u ascinicama, za dzabni tanjur graha sve rade!
Last edited by tempuser on 21/11/2018 19:18, edited 4 times in total.
MaxPayne

#97 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by MaxPayne »

Prljava kašika zakon,jedino mu je onaj hljeb očajan.Ima li ijedna aščinica u u Novom Gradu da valja?
vauvau

#98 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by vauvau »

MaxPayne wrote:Prljava kašika zakon,jedino mu je onaj hljeb očajan.Ima li ijedna aščinica u u Novom Gradu da valja?
Hljeb je sporedna stvar ako ima riže ili krompira za prilog. Ili oboje.
1941.

#99 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by 1941. »

spree wrote:
Tomahawk11 wrote:Nije aščinica (ili jeste, nemam pojma :? ), ono Pile ispod Palme, kod male pijace, fileti u pola somuna :thumbup:
Ono je najbolja piletina u gradu + nenormalno ljubazno osoblje. Meni skoro da bude neugodno koliko su ljubazni.
Gdje se to tacno nalazi?
duga puska

#100 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by duga puska »

1941. wrote:
spree wrote:
Gdje se to tacno nalazi?
Iz pravca Ilidze,npr, skrenes desno kod elektroprivrede prema zeljinom stadionu. Cim most predjes sa desne strane uz miljacku imas nekoliko objekata,tj par buregzinica,zatvorenu pekaru i zadnja u nizu je Pile
Post Reply