Nacionalnost i Pripadanost SA-X

Locked

Dali se izjasnjavate kao...

Bosnjak
71
40%
Srbin
10
6%
Hrvat
18
10%
Drugo
77
44%

Total votes: 176

cyprus

Post by cyprus »

amrica wrote:bila i ostala Bosanka, mada zbog toga spadam u "ostale", to nam nasa borba dala, da vise ne mozemo biti sta jesmo kao osobe, nego se moramo deklarisati kao pripadnici odredjenih religija koje su poistovjecuju sa narodima ( i to nam je rat donio)
I neko izvalio da bi postajanje Bosanaca unistilo multikulturalnost BiH?????? Zivota ti, objasni? Ako izadjemo iz jednonacionalnih torova prestacemo biti multi? Ili sad smo multitorovski kulturalni? Pa nam dobro?
Pa ako sve bude jedan narod onda nema multietničnosti. Stvar logike.

:D
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

cyprus wrote:
patrius wrote:
cyprus wrote: Herkul je bio ponosan na to da je Belgijanac i tako svi trebamo bit ponosni na državu iz koje dolazimo. Ali on nije po nacionalnosti Belgijanac jer to ne postoji. Stoga ovaj komentar ovdje nema nikakvog smisla.
znaci,za belgijsku reprezentaciju igraju Francuzi :?
Da.

P.S. A za Francusku reprezentaciju igra sve osim Francuza. :D :D

Pitanje za tebe: Da li za našu reprezentaciju igraju Srbi?
Za Francusku si upravu :-D Kad vidis one "Francuze" ko da vidis Juznu Africku Republiku da igra :-D :-D :-D
patrius

Post by patrius »

cyprus wrote:
patrius wrote:
cyprus wrote: Herkul je bio ponosan na to da je Belgijanac i tako svi trebamo bit ponosni na državu iz koje dolazimo. Ali on nije po nacionalnosti Belgijanac jer to ne postoji. Stoga ovaj komentar ovdje nema nikakvog smisla.
znaci,za belgijsku reprezentaciju igraju Francuzi :?
Da.

naravno da igraju,etnicki Srbi,al' sta mislis kako nas dozivljavaju,recimo u UEFA-i ili FIFA-i?da li oni znaju kol'ko u nasoj repki igra Srba,kol'ko Hrvata a kol'ko Bosnjaka?Sta mislis,da li je to Turcima bilo od presudne vaznosti neku noc kad smo igrali?I naposljetku,kad je vec tako,zasto u nasoj multi-kulti selekciji svi nose isti dres?e vidis,to ti je nacija 8-)
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Bosanac.

Naime, rado bih bio bosnjak jer je to tako......cool i in, ali nazalost ateista sam pa mi ne daju :x :-) :oops:
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

patrius wrote:
cyprus wrote:
patrius wrote:znaci,za belgijsku reprezentaciju igraju Francuzi :?
Da.

naravno da igraju,etnicki Srbi,al' sta mislis kako nas dozivljavaju,recimo u UEFA-i ili FIFA-i?da li oni znaju kol'ko u nasoj repki igra Srba,kol'ko Hrvata a kol'ko Bosnjaka?Sta mislis,da li je to Turcima bilo od presudne vaznosti neku noc kad smo igrali?I naposljetku,kad je vec tako,zasto u nasoj multi-kulti selekciji svi nose isti dres?e vidis,to ti je nacija 8-)
isti dres ti nacija :? :? :?
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Prpa.ba wrote:Bosanac.

Naime, rado bih bio bosnjak jer je to tako......cool i in, ali nazalost ateista sam pa mi ne daju :x :-) :oops:
Stvarno et nemozes, zabranio ti Glavni Odbor Bosnjaka Za Izbacivanje Nemuslimana Iz Bosnjaka u skracenici GOBZINIB
Znaci Prpa.ba je izbacen iz Bosnjaka od strane GOBZINIB :( :( :(
patrius

Post by patrius »

CovjekIzBosne wrote:
patrius wrote:
cyprus wrote: Da.

isti dres ti nacija :? :? :?
jebi ga,kad ni to ne mozes skontat,onda ti nema lijeka!!! :(
cyprus

Post by cyprus »

patrius wrote:naravno da igraju,etnicki Srbi,al' sta mislis kako nas dozivljavaju,recimo u UEFA-i ili FIFA-i?da li oni znaju kol'ko u nasoj repki igra Srba,kol'ko Hrvata a kol'ko Bosnjaka?Sta mislis,da li je to Turcima bilo od presudne vaznosti neku noc kad smo igrali?I naposljetku,kad je vec tako,zasto u nasoj multi-kulti selekciji svi nose isti dres?e vidis,to ti je nacija 8-)
E, pa ja to govorim već 16 stranica, šta su nacije, šta su narodi i tek sad neko skonta o čemu pričam. Da nije stvar možda u meni? Nisam dovoljno jasan?

Da, upotpuno potvrđujem sve što si napiso u ovom postu? :thumbup: :bih:
cyprus

Post by cyprus »

A za Čovjeka iz Bosne. Iako se u većini stvari slažemo, tebi očigledno nije jasno slijedeće:

NACIJA nije = NACIONALNOST

Jes da su se naš narod sjebo pri prevođenju i brkanju ovih pojmova, al štaš?!!
Mensura

Post by Mensura »

patrius wrote: jebi ga,kad ni to ne mozes skontat,onda ti nema lijeka!!! :(
Nemoj tako ostro, ovaj covjek je jedan od onih koje izabiru po kljucu - pa mu je jako stalo da kljuc ne zahrdja...

Prebrojavanje krvnih zrnaca... Za USD 150.00 rijesite sve svoje dileme
http://www.familytreedna.com/genbygen.html

Sto rek'o onaj gore - FUJ!
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

cyprus wrote:
patrius wrote:naravno da igraju,etnicki Srbi,al' sta mislis kako nas dozivljavaju,recimo u UEFA-i ili FIFA-i?da li oni znaju kol'ko u nasoj repki igra Srba,kol'ko Hrvata a kol'ko Bosnjaka?Sta mislis,da li je to Turcima bilo od presudne vaznosti neku noc kad smo igrali?I naposljetku,kad je vec tako,zasto u nasoj multi-kulti selekciji svi nose isti dres?e vidis,to ti je nacija 8-)
E, pa ja to govorim već 16 stranica, šta su nacije, šta su narodi i tek sad neko skonta o čemu pričam. Da nije stvar možda u meni? Nisam dovoljno jasan?

Da, upotpuno potvrđujem sve što si napiso u ovom postu? :thumbup: :bih:
Nacija Nacionalnost maaa sve je to isto
[ ]Srbin

[ ]Hrvat

[ ]Bosnjak

[x]Bosanac

:( :( :(
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

cyprus wrote:A za Čovjeka iz Bosne. Iako se u većini stvari slažemo, tebi očigledno nije jasno slijedeće:

NACIJA nije = NACIONALNOST

Jes da su se naš narod sjebo pri prevođenju i brkanju ovih pojmova, al štaš?!!
Nemoj zezat a ja mislio da jeste :(
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Mensura wrote:
Nemoj tako ostro, ovaj covjek je jedan od onih koje izabiru po kljucu - pa mu je jako stalo da kljuc ne zahrdja...

E moja Mensura i ti ga se najede
cyprus

Post by cyprus »

CovjekIzBosne wrote:Nacija Nacionalnost maaa sve je to isto
[ ]Srbin

[ ]Hrvat

[ ]Bonjak

[x]Bosanac

Ne, nacija, od engleskog nation, znači otprilike isto što i državnost, odnosno pripadnost državi. Znamo za pojam Ujedinjene Nacije, što neki pogrešno prevode Ujedinjeni Narodi.

Izraz nacionalnost su stvorili nepismeni ljudi kod nas po uzoru na nacije, što je vrlo pogršno, a ovaj izraz ustvari označava etničku pripadnost.

To neki ovdje nikako ne mogu shvatit.
pirmin

Post by pirmin »

Ja znam da sam najveci muslimanaC u istoriji covjecanstva - Tita mi! :oops:
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

CovjekIzBosne wrote: Stvarno et nemozes, zabranio ti Glavni Odbor Bosnjaka Za Izbacivanje Nemuslimana Iz Bosnjaka u skracenici GOBZINIB
Znaci Prpa.ba je izbacen iz Bosnjaka od strane GOBZINIB :( :( :(

Svi se mi u Bosni radjamo kao Bosnjaci :-)
forUMASH

Post by forUMASH »

.....joj kol'ko je ovom CovjekuIzBosne krivo sto se mi mozemo izjasnjavati kao Bosanci..... :D
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

pirmin wrote:Ja znam da sam najveci muslimanaC u istoriji covjecanstva - Tita mi! :oops:
Ah onaj TITO i oni Muslimani 8)
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

forUMASH wrote:.....joj kol'ko je ovom CovjekuIzBosne krivo sto se mi mozemo izjasnjavati kao Bosanci..... :D
Mnogo mi krivo sto se ti izjasnjavas kao "Bosanac" 8-)
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

cyprus wrote:
CovjekIzBosne wrote:Nacija Nacionalnost maaa sve je to isto
[ ]Srbin

[ ]Hrvat

[ ]Bonjak

[x]Bosanac

Ne, nacija, od engleskog nation, znači otprilike isto što i državnost, odnosno pripadnost državi. Znamo za pojam Ujedinjene Nacije, što neki pogrešno prevode Ujedinjeni Narodi.

Izraz nacionalnost su stvorili nepismeni ljudi kod nas po uzoru na nacije, što je vrlo pogršno, a ovaj izraz ustvari označava etničku pripadnost.

To neki ovdje nikako ne mogu shvatit.
Pa znao sam to za naciju a zasto je drug TITO stvorio Muslimansku Naciju??
Po tome on je trebao da je stvorio zemlj/drzavu stila Islamske Republike u Jugoslaviji
danas

Post by danas »

CovjekIzBosne wrote:
forUMASH wrote:.....joj kol'ko je ovom CovjekuIzBosne krivo sto se mi mozemo izjasnjavati kao Bosanci..... :D
Mnogo mi krivo sto se ti izjasnjavas kao "Bosanac" 8-)
a, nije da se ne vidi... :lol: :lol: :lol:
luciferino

Post by luciferino »

CovjekIzBosne wrote:
luciferino wrote:Ma šta se ja sekiram. Ni Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca nije opstala. Neće ni ovo presveto trojstvo. :oops:
Ti bi sad da Bosna bude samo muslimanska????
Vehabijo :-D
Ne, ja sam Amerikanac. 8-)
Mensura

Post by Mensura »

CovjekIzBosne wrote:
Mensura wrote:

E moja Mensura i ti ga se najede
Vidi sto ti je kad se papak osili :shock: :lol: :lol:

Dva-tri zajebanta ovdje fol nesto s njim raspravljaju - i on se namah ufuro da ima neki stav i da zastupa neku ideologiju.

Idi bolan, knjige se kakve uhvati...Cuj on ce nekog prebrojavati i odredjivati ko je ko :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

CovjekIzBosne wrote:
cyprus wrote:
LjepoticaiZvjer wrote:...da li ti zelis bosnu kao multinacionalnu i multikulturalnu drzavu, ili bosnu u kojoj zive samo muslimani/bosnjaci?

jer izrazavajuci se kao bosanac vjeruj mi definitivno zelis ovo prvo.
Nije pitanje za mene ali eto.

Upravo govorim da se postavljanjem opcije Bosanac kao etničke skupine uništava multinacionalnost, pa čak i multikulturalnost.
To sam i aj pokusao da objasnim gospodinu koji je pitao pitanje.

Haj ako vam nije teoretski jasno mogu ja i na primjeru.
amerika se definitivno moze nazvati multikulturalnom i multinacionalnom drzavom gdje se svi izrazavaju kao amerikanci i patriote su da ne mogu biti vece. kad bi se svako izrazavao drugacije automatski bi vukao samo na svoju stranu sto za tu zemlju sigurno ne bi bilo dobro. i zato ja pitam da li ti zelis dobro citavoj zemlji ili samo svojoj "nacionalnoj " skupini?

haj gospodjo to objasni.
defcon

Post by defcon »

necu DISTRIKT ne priznajem KANTONE
vi koji se prozivate hrvatima i srbima mars u hrvatsku i srbiju a vi bosnjaci *eboli vas dejtonski sporazum i nametnuta sranja vise

JEDNA SI JEDIIINA BOSNA I HERCEGOVINA
Locked