Pa ako sve bude jedan narod onda nema multietničnosti. Stvar logike.amrica wrote:bila i ostala Bosanka, mada zbog toga spadam u "ostale", to nam nasa borba dala, da vise ne mozemo biti sta jesmo kao osobe, nego se moramo deklarisati kao pripadnici odredjenih religija koje su poistovjecuju sa narodima ( i to nam je rat donio)
I neko izvalio da bi postajanje Bosanaca unistilo multikulturalnost BiH?????? Zivota ti, objasni? Ako izadjemo iz jednonacionalnih torova prestacemo biti multi? Ili sad smo multitorovski kulturalni? Pa nam dobro?
Nacionalnost i Pripadanost SA-X
- cyprus
-
CovjekIzBosne
Za Francusku si upravucyprus wrote:Da.patrius wrote:znaci,za belgijsku reprezentaciju igraju Francuzicyprus wrote: Herkul je bio ponosan na to da je Belgijanac i tako svi trebamo bit ponosni na državu iz koje dolazimo. Ali on nije po nacionalnosti Belgijanac jer to ne postoji. Stoga ovaj komentar ovdje nema nikakvog smisla.
P.S. A za Francusku reprezentaciju igra sve osim Francuza.![]()
![]()
Pitanje za tebe: Da li za našu reprezentaciju igraju Srbi?
-
patrius
naravno da igraju,etnicki Srbi,al' sta mislis kako nas dozivljavaju,recimo u UEFA-i ili FIFA-i?da li oni znaju kol'ko u nasoj repki igra Srba,kol'ko Hrvata a kol'ko Bosnjaka?Sta mislis,da li je to Turcima bilo od presudne vaznosti neku noc kad smo igrali?I naposljetku,kad je vec tako,zasto u nasoj multi-kulti selekciji svi nose isti dres?e vidis,to ti je nacijacyprus wrote:Da.patrius wrote:znaci,za belgijsku reprezentaciju igraju Francuzicyprus wrote: Herkul je bio ponosan na to da je Belgijanac i tako svi trebamo bit ponosni na državu iz koje dolazimo. Ali on nije po nacionalnosti Belgijanac jer to ne postoji. Stoga ovaj komentar ovdje nema nikakvog smisla.
![]()
-
CovjekIzBosne
isti dres ti nacijapatrius wrote:naravno da igraju,etnicki Srbi,al' sta mislis kako nas dozivljavaju,recimo u UEFA-i ili FIFA-i?da li oni znaju kol'ko u nasoj repki igra Srba,kol'ko Hrvata a kol'ko Bosnjaka?Sta mislis,da li je to Turcima bilo od presudne vaznosti neku noc kad smo igrali?I naposljetku,kad je vec tako,zasto u nasoj multi-kulti selekciji svi nose isti dres?e vidis,to ti je nacijacyprus wrote:Da.patrius wrote:znaci,za belgijsku reprezentaciju igraju Francuzi
![]()
-
CovjekIzBosne
Stvarno et nemozes, zabranio ti Glavni Odbor Bosnjaka Za Izbacivanje Nemuslimana Iz Bosnjaka u skracenici GOBZINIBPrpa.ba wrote:Bosanac.
Naime, rado bih bio bosnjak jer je to tako......cool i in, ali nazalost ateista sam pa mi ne daju![]()
![]()
Znaci Prpa.ba je izbacen iz Bosnjaka od strane GOBZINIB
-
patrius
jebi ga,kad ni to ne mozes skontat,onda ti nema lijeka!!!CovjekIzBosne wrote:isti dres ti nacijapatrius wrote:naravno da igraju,etnicki Srbi,al' sta mislis kako nas dozivljavaju,recimo u UEFA-i ili FIFA-i?da li oni znaju kol'ko u nasoj repki igra Srba,kol'ko Hrvata a kol'ko Bosnjaka?Sta mislis,da li je to Turcima bilo od presudne vaznosti neku noc kad smo igrali?I naposljetku,kad je vec tako,zasto u nasoj multi-kulti selekciji svi nose isti dres?e vidis,to ti je nacijacyprus wrote: Da.
![]()
Pitanje za tebe: Da li za našu reprezentaciju igraju Srbi?![]()
![]()
- cyprus
E, pa ja to govorim već 16 stranica, šta su nacije, šta su narodi i tek sad neko skonta o čemu pričam. Da nije stvar možda u meni? Nisam dovoljno jasan?patrius wrote:naravno da igraju,etnicki Srbi,al' sta mislis kako nas dozivljavaju,recimo u UEFA-i ili FIFA-i?da li oni znaju kol'ko u nasoj repki igra Srba,kol'ko Hrvata a kol'ko Bosnjaka?Sta mislis,da li je to Turcima bilo od presudne vaznosti neku noc kad smo igrali?I naposljetku,kad je vec tako,zasto u nasoj multi-kulti selekciji svi nose isti dres?e vidis,to ti je nacija
Da, upotpuno potvrđujem sve što si napiso u ovom postu?
-
Mensura
Nemoj tako ostro, ovaj covjek je jedan od onih koje izabiru po kljucu - pa mu je jako stalo da kljuc ne zahrdja...patrius wrote: jebi ga,kad ni to ne mozes skontat,onda ti nema lijeka!!!
Prebrojavanje krvnih zrnaca... Za USD 150.00 rijesite sve svoje dileme
http://www.familytreedna.com/genbygen.html
Sto rek'o onaj gore - FUJ!
-
CovjekIzBosne
Nacija Nacionalnost maaa sve je to istocyprus wrote:E, pa ja to govorim već 16 stranica, šta su nacije, šta su narodi i tek sad neko skonta o čemu pričam. Da nije stvar možda u meni? Nisam dovoljno jasan?patrius wrote:naravno da igraju,etnicki Srbi,al' sta mislis kako nas dozivljavaju,recimo u UEFA-i ili FIFA-i?da li oni znaju kol'ko u nasoj repki igra Srba,kol'ko Hrvata a kol'ko Bosnjaka?Sta mislis,da li je to Turcima bilo od presudne vaznosti neku noc kad smo igrali?I naposljetku,kad je vec tako,zasto u nasoj multi-kulti selekciji svi nose isti dres?e vidis,to ti je nacija
Da, upotpuno potvrđujem sve što si napiso u ovom postu?![]()
[ ]Srbin
[ ]Hrvat
[ ]Bosnjak
[x]Bosanac
-
CovjekIzBosne
Nemoj zezat a ja mislio da jestecyprus wrote:A za Čovjeka iz Bosne. Iako se u većini stvari slažemo, tebi očigledno nije jasno slijedeće:
NACIJA nije = NACIONALNOST
Jes da su se naš narod sjebo pri prevođenju i brkanju ovih pojmova, al štaš?!!
-
CovjekIzBosne
E moja Mensura i ti ga se najedeMensura wrote:Nemoj tako ostro, ovaj covjek je jedan od onih koje izabiru po kljucu - pa mu je jako stalo da kljuc ne zahrdja...patrius wrote: jebi ga,kad ni to ne mozes skontat,onda ti nema lijeka!!!
- cyprus
Ne, nacija, od engleskog nation, znači otprilike isto što i državnost, odnosno pripadnost državi. Znamo za pojam Ujedinjene Nacije, što neki pogrešno prevode Ujedinjeni Narodi.CovjekIzBosne wrote:Nacija Nacionalnost maaa sve je to isto
[ ]Srbin
[ ]Hrvat
[ ]Bonjak
[x]Bosanac
![]()
![]()
Izraz nacionalnost su stvorili nepismeni ljudi kod nas po uzoru na nacije, što je vrlo pogršno, a ovaj izraz ustvari označava etničku pripadnost.
To neki ovdje nikako ne mogu shvatit.
- Prpa.ba
CovjekIzBosne wrote: Stvarno et nemozes, zabranio ti Glavni Odbor Bosnjaka Za Izbacivanje Nemuslimana Iz Bosnjaka u skracenici GOBZINIB
Znaci Prpa.ba je izbacen iz Bosnjaka od strane GOBZINIB![]()
![]()
Svi se mi u Bosni radjamo kao Bosnjaci
-
CovjekIzBosne
Ah onaj TITO i oni Muslimanipirmin wrote:Ja znam da sam najveci muslimanaC u istoriji covjecanstva - Tita mi!
-
CovjekIzBosne
Mnogo mi krivo sto se ti izjasnjavas kao "Bosanac"forUMASH wrote:.....joj kol'ko je ovom CovjekuIzBosne krivo sto se mi mozemo izjasnjavati kao Bosanci.....
-
CovjekIzBosne
Pa znao sam to za naciju a zasto je drug TITO stvorio Muslimansku Naciju??cyprus wrote:Ne, nacija, od engleskog nation, znači otprilike isto što i državnost, odnosno pripadnost državi. Znamo za pojam Ujedinjene Nacije, što neki pogrešno prevode Ujedinjeni Narodi.CovjekIzBosne wrote:Nacija Nacionalnost maaa sve je to isto
[ ]Srbin
[ ]Hrvat
[ ]Bonjak
[x]Bosanac
![]()
![]()
Izraz nacionalnost su stvorili nepismeni ljudi kod nas po uzoru na nacije, što je vrlo pogršno, a ovaj izraz ustvari označava etničku pripadnost.
To neki ovdje nikako ne mogu shvatit.
Po tome on je trebao da je stvorio zemlj/drzavu stila Islamske Republike u Jugoslaviji
-
luciferino
Ne, ja sam Amerikanac.CovjekIzBosne wrote:Ti bi sad da Bosna bude samo muslimanska????luciferino wrote:Ma šta se ja sekiram. Ni Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca nije opstala. Neće ni ovo presveto trojstvo.
Vehabijo
-
Mensura
Vidi sto ti je kad se papak osiliCovjekIzBosne wrote:E moja Mensura i ti ga se najedeMensura wrote:Nemoj tako ostro, ovaj covjek je jedan od onih koje izabiru po kljucu - pa mu je jako stalo da kljuc ne zahrdja...patrius wrote: jebi ga,kad ni to ne mozes skontat,onda ti nema lijeka!!!
Dva-tri zajebanta ovdje fol nesto s njim raspravljaju - i on se namah ufuro da ima neki stav i da zastupa neku ideologiju.
Idi bolan, knjige se kakve uhvati...Cuj on ce nekog prebrojavati i odredjivati ko je ko
-
LjepoticaiZvjer
CovjekIzBosne wrote:To sam i aj pokusao da objasnim gospodinu koji je pitao pitanje.cyprus wrote:Nije pitanje za mene ali eto.LjepoticaiZvjer wrote:...da li ti zelis bosnu kao multinacionalnu i multikulturalnu drzavu, ili bosnu u kojoj zive samo muslimani/bosnjaci?
jer izrazavajuci se kao bosanac vjeruj mi definitivno zelis ovo prvo.
Upravo govorim da se postavljanjem opcije Bosanac kao etničke skupine uništava multinacionalnost, pa čak i multikulturalnost.
Haj ako vam nije teoretski jasno mogu ja i na primjeru.
amerika se definitivno moze nazvati multikulturalnom i multinacionalnom drzavom gdje se svi izrazavaju kao amerikanci i patriote su da ne mogu biti vece. kad bi se svako izrazavao drugacije automatski bi vukao samo na svoju stranu sto za tu zemlju sigurno ne bi bilo dobro. i zato ja pitam da li ti zelis dobro citavoj zemlji ili samo svojoj "nacionalnoj " skupini?
haj gospodjo to objasni.