Prvo bi zelio da mi oprostite zbog neadekvatnog znanja iz oblasti jer sam tehnicki tip i imam samo 30 godina
Imam jedan problem koji me muci...Naime, kupio sam zemljiste u Sarajevu koje je nacionalizirano?! Raspitivao sam se i mjesecima trazio zemljiste na kojem mogu graditi, planom gradjevinsko zemljiste, i nasao sa jednu manju parcelu u Azicima
Izvadio sam sve ZK izvatke i sada bih molio bih nekoga ko ovo procita za pomoc po ovom pitanju u smislu savjeta ili kontakt informacije nekog od solidnih advokata u Sarajevu koji se bavi imovinsko pravnim pitanjima. Moj cilj je dobiti pravu informaciju ili slucaj rijesiti t.j. prevesti zeljiste na svoje ime. Ako su me nategli, onda bih stoku koja mi je prodala zeljiste tuzio parnicom. Ako sam dobre srece pa nekada mogu to zemljiste prevesti na sebe, ili platiti advokata da to uradi bio bih najsretniji. Usput, zeljiste je 356 metara kvadratnih, na ravnici, sa prikljuckom vode i kanalizacije (htio praviti kuci prije nego sam odselio u inostranstvo).
Vjerovatno ova informacija nesto znaci ali nisam prijavio kupoprodaju u poreznu upravu, iz razloga sto ne mogu (nisam ni mogao) prevesti vlasnistvo na sebe.
Vjerovatno ce biti onih koji ce reci pa gdje si se zaletio bolan?! E pa to mi je zadje sto sada trebam cuti...usput receno, nije bio klasicni zalet, da sam napravio kucu na zemljistu mogao bih obaviti (kroz nekakav Bosni specifican proces) upis u ZK na svoje ime, ili su me slagali???
Unaprijed zahvaljujem svima na citanju i pomoci.