BujrumMaksim wrote:Doci cu ja prije ili kasnije, to ne mozete izbjeci. Skoro mi je rodica diplomirala u Zenici.genija wrote:Maksim, ima nas normalnih Zenicana sto nisu nacionalisti i ekstremisti kao neki na ovom forumu .. ..
navrati na fuka u Galeriju
p.s. Ja sam Jugoslovenkaamrino a ne Bosnja.. pa ti boldiraj sta 'osh.. . Nisi vrijedna osoba za mene da cu uopste obracati paznju na tebe.. ..za sve ostale nastavimo sa temom al' ne o Aliji nego Husi
Nacelinik grada Zenice
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
boginjae
-
amrino
Ti to stvarno ne znas razliku izmedju BOSANCA i BOSNJAKA??!!!?evrokrem wrote:htjela je reci da se ljudi preseravaju sada iza rata sa : ja sam sada bosnjak a ne bosanac i kada je dzenanbeg napisao da je alija pomogo bosnjackom narodu, sta to treba da znaci na kraju? Cuj bosnjackom narodu. mi smo svi bosanci i hercegovci i tako se smatramo mi kojima je jos ostalo mozga u glavi !
stvarno mi se gade neki ljudi!
Mene bi na tvom mjestu bilo stid!
Uzmi malo citabe pa iscitaj svoju historiju al ne onu od prije 50 godina nego onu od prije 500 godina...
Da se zna- ja sam BOSANKA I BOSNJAKINJA!
-
Bechir
Bosanac i Bosnjak ne iskljucuju jedno drugo, sto znaci da je neko nacionalno Bosanac a u narodnom smislu Bosnjak (nekadanji Musliman sa velikim "M"). Alija je bio predsjednik Bosne i Hercegovine, dakle svih naroda u njoj i Bosnjaka, Srba i Hrvata i ostalih tj. manjina. To sto je kasnije vise vukao na bosnjacku/muslimansku stranu bi valjda trebao da bude jedan od njegovih najvecih grijeha, sto i jeste bio grijeh s obzirom da je u vise navrata bio nesposoban da pomogne i narodu (bosnjackom) iz kojeg potice a kamoli cijeloj Bosni i Hercegovini i svim etnickim zajednicima koje je cine. Ja ga licno nikad nisam gotivio ali isto tako bio porucio neupucenima da ne mijesaju Bosnjastvo sa Alijofilijom jer Bosnjaka ima svih profila, od iskrenih i turbo vjernika pa do zaguljenih komunjara i ateista. Ja sebe definisem kao nesto izmedju, tj. zlatna sredina. Dalje, meni je velika zagonetka da neki pojedinci (kojih ima i na ovom foruma kao i na ovoj temi), koji su se prije rata mahom izjasnjavali kao Muslimani (sa velikim M) a bio je i pokoji Jugosloven (sa velikim J), iznenada postadose nacionalno [b i narodno[/b] Veliki Bosanci - koji to nikad nisu bili osim iz viceva i iz pjesama - a sto je najgore ti isti se odjednom distanciraju od svega sto ima veze sa Bosnjastvom/Muslimanstvom? Takvi ljudi su za mene obicni poltroni i nule, jer mijenjati identitete k'o carapice i odricati se familijarne tradicije i nacina zivota, obicaja i svega onog iz cega si potekao je po meni obicna ljudska ljigavost ili sto bi nasi stari rekli: obraz-djon.
Last edited by Bechir on 22/01/2007 12:39, edited 2 times in total.
-
amrino
Ma nije se rodio ko je narodu ugodio!- stara poslovica kaze!
Kada se nista nije gradilo, kada je cijeli grad bio samo jedan veliki oblak depresije, kada je znalo proci i po godinu dana da se kamen na kamen ne stavi...nije valjalo....sada kada se svaki dan grade nove zgrade, stalno se nesto popravlja i renovira- ni to ne valja!
Ma fuj majke mi! De se vi malo zapitajte zasto moraju popravljati tek napravljene stvari. Pa okrenite se oko sebe i pogledajte kako se ljudi odnose prema svome gradu. Po setalistu, koje nije predvidjeno za to, se vozaju autima. Na tek okrecene zgrade se odmah "lijepe" grafiti..o smecu da ne pricam...svako od nas bi trebao preuzeti na sebe dio odgovornosti...ne pitaj sta grad moze uraditi za tebe nego sta ti mozes uraditi za grad!
Kada se nista nije gradilo, kada je cijeli grad bio samo jedan veliki oblak depresije, kada je znalo proci i po godinu dana da se kamen na kamen ne stavi...nije valjalo....sada kada se svaki dan grade nove zgrade, stalno se nesto popravlja i renovira- ni to ne valja!
Ma fuj majke mi! De se vi malo zapitajte zasto moraju popravljati tek napravljene stvari. Pa okrenite se oko sebe i pogledajte kako se ljudi odnose prema svome gradu. Po setalistu, koje nije predvidjeno za to, se vozaju autima. Na tek okrecene zgrade se odmah "lijepe" grafiti..o smecu da ne pricam...svako od nas bi trebao preuzeti na sebe dio odgovornosti...ne pitaj sta grad moze uraditi za tebe nego sta ti mozes uraditi za grad!
-
mirness
cesta se ne popravlja nego su u pitanju cijevi od grijanja ( ako mislis na raskrsnicu kod lamele)dr.iver wrote:back2topic
Jutros primjetih kako "majstori" popravljaju novosagrađenu ulicu u centru Zenice. Strava kako je odradjeno kad se vec sada mora popravljati. Kako ce biti za 10, 15 godina? Opet je neko sebi dzep "asfaltirao". Nazalost.
-
dr.iver
Ne mislim na raskrsnicu kod lamele, nego na ulaz na pijacu, u pjesackoj zoni, gdje je poplocano. Izmedju nekih ploca je o,5cm-1cm razmaka, a izmedju drugih i po par cm. Ipak prevelika tolerancija. Jos ove zime nije bilo ni snijega, ni leda, ni zestokih minusa.
-
crnjak
ajd bar imaju sta popravljati dok su bili crveni nisi mogao proci onom ulicom od silnih sranja prodavaca carapa i ostalogdr.iver wrote:back2topic
Jutros primjetih kako "majstori" popravljaju novosagrađenu ulicu u centru Zenice. Strava kako je odradjeno kad se vec sada mora popravljati. Kako ce biti za 10, 15 godina? Opet je neko sebi dzep "asfaltirao". Nazalost.
ili je pak bilo bolje dok su nam farbali onu ogradu na mostu kod lamele peed svaki zeps
to je jedino sto je z.pasalic i kompanija uradio za svog mandata
nisam li upravu
naravno da jesam
i tako volim kad sam u pravu
ajd zdrao
-
sulesavic
A prije Z.P.-a, bili su stanoviti F.A., B.S, I.A. (mislim)... Vodi ih kuæi, pa ti njih i oni tebe, zna¹ veæ ¹ta!crnjak wrote:ajd bar imaju sta popravljati dok su bili crveni nisi mogao proci onom ulicom od silnih sranja prodavaca carapa i ostalogdr.iver wrote:back2topic
Jutros primjetih kako "majstori" popravljaju novosagraðenu ulicu u centru Zenice. Strava kako je odradjeno kad se vec sada mora popravljati. Kako ce biti za 10, 15 godina? Opet je neko sebi dzep "asfaltirao". Nazalost.
ili je pak bilo bolje dok su nam farbali onu ogradu na mostu kod lamele peed svaki zeps
nisam li upravu
naravno da jesam
i tako volim kad sam u pravu![]()
ajd zdrao
-
crnjak
da bili su i opet ti ponavljam ovo tvoje BİLİ SUsulesavic wrote:A prije Z.P.-a, bili su stanoviti F.A., B.S, I.A. (mislim)... Vodi ih kući, pa ti njih i oni tebe, znaš već šta!crnjak wrote:ajd bar imaju sta popravljati dok su bili crveni nisi mogao proci onom ulicom od silnih sranja prodavaca carapa i ostalogdr.iver wrote:back2topic
nisam li upravu
naravno da jesam
ajd zdrao
tema je huso smajlovic ako se nevaram ne partije iz koje stanoviti dolaze ali kad se crveni uskurce pa pocnu da kake ovako kako iver kaki onda mu moras reci da ne kaki ev sadi tebi kazem ne kaki
i ja ne podrzavam husu kao sda vec husu kao zenicanina
da je z.pasalic uradio bilo sta za grad imao bi istu podrsku
a sad biti zadrt kao neki pa kakiti ovako po forumima kako se vec popravljaju neke ceste koje je uzgred huso napravio je jadno i bjedno i totalno stranacki a mozda i nacionalno obojeno
nisam li upravu
naravno da sam u pravu
a starsno volim kad sam u pravu
ajd zdrao
-
dr.iver
To kao da sada nema prodavaca raznih sranja, najcesce DVD-ova po 2,5KM i milion malih cigana sto prose, svercera devizama?crnjak wrote: ajd bar imaju sta popravljati dok su bili crveni nisi mogao proci onom ulicom od silnih sranja prodavaca carapa i ostalog
nisam li upravu
naravno da jesam
ajd zdrao
Nisi upravu. Dodji malo u grad pa se i sam uvjeri, pusti se ispiranja mozga od strane polupismenih hodza, popova i vlastodrzaca.
I skontajte vec jednom, ako neko se ne slaze sa vladajucim strukturama to ne znaci da podrzava opoziciju, u konkretnom slucaju SDP. Uostalom i Zakir P. je pravio gluposti samo takve, hvalio se koliko je ustedio novca u budzetu, umjesto da je nesto korisno uradio. Nije jednik cak ni seoske puteve asfaltirao pa da dobije vise glasova na izborima.
-
amrino
Eto- opet se slazem s tobom! Kakva slucajnost!_BosanaC wrote:Kakav god je bolji je od prethodnog.amrino wrote:Huso je dobar nacelnik![]()
drz' te se teme!
Ma sta dobar?- predobar!
(Izgleda je i moderacija ljubomorna postala)
-
genija
Moderator, de ti vadi kljucic.. .. .
Ima li neko normalan na ovom forumu sto bi tjeo razgovarati fino i kulturno o temama? S ovim degenima sto se predstavljaju kao 'Zenicani' se ocigledno nemoze uzivati u konverzaciji o nasem gradu... ..
Mislim stvarno.. .
Ima li neko normalan na ovom forumu sto bi tjeo razgovarati fino i kulturno o temama? S ovim degenima sto se predstavljaju kao 'Zenicani' se ocigledno nemoze uzivati u konverzaciji o nasem gradu... ..
Mislim stvarno.. .
-
nineac
U nekoj emisji Prof. Slavo Kukic je to fino objasnio kad je rekoa da su svi profitirali, i Hrvati i Srbi i Muslimani, samo je obicna raja najebala!
Kvaliteta gradnje, prosjaci, jeftini DVD-ovi nemaju veze sa gradonacelnikom Zenice, ili Tuzle, ili Sarajeva. To ej vezano za ekonomiju drzave. Nacelnik zenice radi extra posao u privlacenju investicija, i iver kada bi malo se raspitao skontao bi da npr. Cimosova investicija u Zenici za BiH znaciti vise nego Skoda u sarajevu trenutno, jer ce vise ljudi zaposljavati, a bit ce 100% orijentisana na izvoz, i nece malo raditi, malo stajati kako vjetorivi u vladi federacije pusu.
Prosjaci su odlika ekonomske situacije u drzavi. Prosjaka imas i u Sarajevu i ostalim gradovima, znaci to je siri problem, koji gradonacelnik zenice moze samo ublaziti poboljsanjem ekonomske situacije.
A sta bi ti s njima? Eto uskoro ce se rijesiti pitanje stanovanja romskih porodica! Ali eto, da nebi se prepirali bez veze, posto ti ocito trazis u svemu dlaku u jajetu, de nam ti iznesi ovdje sta to nacelnik treba da uradi, sta bi ti na kraju krajeva uradio?
Ja podrzavam Husejina, iako istina ima propusta, ali boze moj, jesmol mi to savrseni? Njegovu politicku opciju vise nije da nevolim, nego sam pozeo prezirati i porediti sa latinoamerickom mafijom, ali covjek hoce da radi, i treba mu pruziti sansu.
Inace, nije dzaba Mesa rekao "sve ti mogu oprostiti, samo uspjeh ne"!
Kvaliteta gradnje, prosjaci, jeftini DVD-ovi nemaju veze sa gradonacelnikom Zenice, ili Tuzle, ili Sarajeva. To ej vezano za ekonomiju drzave. Nacelnik zenice radi extra posao u privlacenju investicija, i iver kada bi malo se raspitao skontao bi da npr. Cimosova investicija u Zenici za BiH znaciti vise nego Skoda u sarajevu trenutno, jer ce vise ljudi zaposljavati, a bit ce 100% orijentisana na izvoz, i nece malo raditi, malo stajati kako vjetorivi u vladi federacije pusu.
Prosjaci su odlika ekonomske situacije u drzavi. Prosjaka imas i u Sarajevu i ostalim gradovima, znaci to je siri problem, koji gradonacelnik zenice moze samo ublaziti poboljsanjem ekonomske situacije.
A sta bi ti s njima? Eto uskoro ce se rijesiti pitanje stanovanja romskih porodica! Ali eto, da nebi se prepirali bez veze, posto ti ocito trazis u svemu dlaku u jajetu, de nam ti iznesi ovdje sta to nacelnik treba da uradi, sta bi ti na kraju krajeva uradio?
Ja podrzavam Husejina, iako istina ima propusta, ali boze moj, jesmol mi to savrseni? Njegovu politicku opciju vise nije da nevolim, nego sam pozeo prezirati i porediti sa latinoamerickom mafijom, ali covjek hoce da radi, i treba mu pruziti sansu.
Inace, nije dzaba Mesa rekao "sve ti mogu oprostiti, samo uspjeh ne"!
-
dr.iver
Ispada da je jedini posao(koji on dobro radi) nacelnika privlacenje investicija?!nineac wrote: Kvaliteta gradnje, prosjaci, jeftini DVD-ovi nemaju veze sa gradonacelnikom Zenice, ili Tuzle, ili Sarajeva. To ej vezano za ekonomiju drzave..........
I prosjaci i sva bagra na ulicama su slika vlasti, i to gradske vlasti. No ocito da je vlast u talu sa njima pa ih pustaju da rade to sto rade.
No da rezimiram, ne podrzavam Husejina niti njegovu politicku stranku. Niti podrzavam trenutnu opoziciju, licno moj izbor je reformisana trnutna opozicija. A u medjuvremenu bih volio da se zarati, pa da i ja odem vani, recimo u Kanadu ili Australiju. Sorry za mali ot.
-
_BosanaC
80% prosjaka koje sreces na Zenickim ulicama nisu iz Zenice, nego jutrom prvim autobusima stizu u Zenicu "na posao". S druge strane, u glavnom su to organizovane grupe. Sam sam gledao na kamenom mostu kada lik napada onu staricu sto je vazda tamo sjedila i prosila kako ga je prethodni dan zavrnula i nije mu dala koliko je trebala, te da to vise nece tolerisati.dr.iver wrote:Ispada da je jedini posao(koji on dobro radi) nacelnika privlacenje investicija?!nineac wrote: Kvaliteta gradnje, prosjaci, jeftini DVD-ovi nemaju veze sa gradonacelnikom Zenice, ili Tuzle, ili Sarajeva. To ej vezano za ekonomiju drzave..........
I prosjaci i sva bagra na ulicama su slika vlasti, i to gradske vlasti. No ocito da je vlast u talu sa njima pa ih pustaju da rade to sto rade.
No da rezimiram, ne podrzavam Husejina niti njegovu politicku stranku. Niti podrzavam trenutnu opoziciju, licno moj izbor je reformisana trnutna opozicija. A u medjuvremenu bih volio da se zarati, pa da i ja odem vani, recimo u Kanadu ili Australiju. Sorry za mali ot.