Uvijek zanimljive teme, upravo ono što me interesuje.
Jeste li gledali onu emisiju kad se govorilo o lucidnim snovima....?
Da li je neko od vas nekad sanjao lucidan san?
Ja nisam ali bih voljela!
Moderator: _BataZiv_0809
meni se par puta to desilo, ali belaj je sto jako kratko traje (barem kod mene) u poredjenju s normalnim snom...zmijaIzmaj wrote:jesam gledala o lucidnim snovima..super emisija..ja nisam znala prije sta je lucidni san, i jos ga uvijek nisam sanjalaal bih voljela, i pokusavala sam i dodjem to tog dijela kao ono "e ja sanjam" al ne mogu da kontrolisem san...a lucidni san je kad postanes svjestan da sanjas i kreiras svjesno radnje u snu, kazes e, sad cu da poletim i ono dozivis to iskustvo...ili bilo sta drugo
![]()
mogucnosti su ogromne...a imas osjecaj ko da u stvarnosti dozivljavas "nemoguce"...
i jedno i drugo, ali kao sto kazem, jako je kratko trajalo, vjerovatno par minuta, mada je osjecaj za vrijeme u snu skoro nepostojeci... a kad postanes svjestan da sanjas... valjda se probudis...a to se haman desava kad si "ni tam ni vam"zmijaIzmaj wrote:sta ti se desilo? da si svjestan da sanjas ili da si svjestan da sanjas i svjesno pocinjes uticati na san?
da mogu... ne bi se ni budio vala... al eto, mene je samo par puta "zakacilo"... fakat neobicno... e zamisli sad da ljudi naprave kontrolu toga... napravis playlistu na racunaru i dok spavas npr. ucis strani jezik, spremas ispit ili gledas filmzmijaIzmaj wrote:treba izgleda trenirati![]()
navece kad legnes da spavas, i osjetis da hoces da zaspis, kazes sebi, lucidni san, budi svjestan sna
![]()
![]()
i to je tek prva faza...onda kad postanes svjestan sna, onda moras da skontas sta bi volio da radis u snu
![]()
(ovo mozes skontati jos dok si budan
) i onda... napad na san...kazu, veliki dozivljaj ugode, i kad se propudis super ti bude..preporucuju ga kao jednu vrstu terapije
ja sam bio najobicniji insan, al nije ni to lose...sta ces, kad nisam kreativan kao ti... ako se opet dogodi... zamislicu da sam zmaj, da zarim i palim sela i otimam mladjahne seljanke...zmijaIzmaj wrote:dobro sadkao navodno imas kontrolu u reallifu sto se tice nekih "obicnih" dozivljaja
...fazon je sto u lucidnim snovima imas osjecaj da dozivljavas nesto sto u javi nikad neces moci, npr. da letis ili budes lav
![]()
![]()
zmaj
![]()
![]()
dug je zivot, ima vremena... super zvuci i super je, samo sto mi se to samo par puta desilo i to je to...zmijaIzmaj wrote:pa super to zvuci, promjena okolisa
![]()
kazem ti, ja jos nisam dosla do lucidnog sna![]()
![]()
Je l' ovo reklama za morfij ?Zadig wrote:lucidan san....
eh, ima to kupiti kazu
ma mogu i bombone gutat, mjesec je mjesecZadig wrote:30 dana satisfaction garancije
![]()
ko ne zaspi za mjesec dana nijednom, vrate mu se pare i jos dobije dzaba 3 pakovanja...i milion dolara..
raja masovno kupuje u pije red bull
DJ Cool wrote:Vidjeh da se ovdje govori o jednoj od mojih omiljenih emisija!
Uvijek zanimljive teme, upravo ono što me interesuje.![]()
Jeste li gledali onu emisiju kad se govorilo o lucidnim snovima....?
Da li je neko od vas nekad sanjao lucidan san?
Ja nisam ali bih voljela!![]()
bilo je danas nesto na ngc-u, o armagedonu, knjiga otkrovljenja...al sam bio vani pa nisam pogledao...zmijaIzmaj wrote:Na rubu znanosti: Biblijska arheologija
HTV1 23.10.2006. 23:25
Procvatom arheologije iz pijeska i zemlje Bliskog istoka počeli su izranjati gradovi, kao odjeci davno propalih civilizacija. Ništa neobično - civilizacije dolaze i odlaze te bivaju zaboravljene. Čudno je to što su mnoge iskopine bile poznate - iz biblijskih priča. Tako je rođena biblijska arheologija kojoj je glavni cilj potraga za arheološkim nalazima koji potvrđuju ili su na neki način vezani uz sadržaj Biblije.
* Trajanje: 62 min.
* Voditelj: Krešimir Mišak
* Urednik: Krešimir Mišak
hej, evo za 5 minuta pocinje..hajmo gledatipozdrav Gostu
![]()
emisija o putovanju kroz vrijeme ce ti biti prikazana prekjucer_faruk wrote:jedna od boljih emisija je bila i ona o vremeplovu, i modelu vremeplova................gdje je sve to teoretski moguce, ali........................