Na rubu znanosti

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

DJ Cool

Post by DJ Cool »

Vidjeh da se ovdje govori o jednoj od mojih omiljenih emisija!

Uvijek zanimljive teme, upravo ono što me interesuje. :)

Jeste li gledali onu emisiju kad se govorilo o lucidnim snovima....?

Da li je neko od vas nekad sanjao lucidan san?
Ja nisam ali bih voljela! :) :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote:jesam gledala o lucidnim snovima..super emisija..ja nisam znala prije sta je lucidni san, i jos ga uvijek nisam sanjala :D al bih voljela, i pokusavala sam i dodjem to tog dijela kao ono "e ja sanjam" al ne mogu da kontrolisem san...a lucidni san je kad postanes svjestan da sanjas i kreiras svjesno radnje u snu, kazes e, sad cu da poletim i ono dozivis to iskustvo...ili bilo sta drugo :D :D mogucnosti su ogromne...a imas osjecaj ko da u stvarnosti dozivljavas "nemoguce"...
meni se par puta to desilo, ali belaj je sto jako kratko traje (barem kod mene) u poredjenju s normalnim snom...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote:sta ti se desilo? da si svjestan da sanjas ili da si svjestan da sanjas i svjesno pocinjes uticati na san?
i jedno i drugo, ali kao sto kazem, jako je kratko trajalo, vjerovatno par minuta, mada je osjecaj za vrijeme u snu skoro nepostojeci... a kad postanes svjestan da sanjas... valjda se probudis...a to se haman desava kad si "ni tam ni vam" :-? u biti niko mi nije vjerovao poslije, pa ni ja sam sebi... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote:treba izgleda trenirati :D :D navece kad legnes da spavas, i osjetis da hoces da zaspis, kazes sebi, lucidni san, budi svjestan sna :D :D :D i to je tek prva faza...onda kad postanes svjestan sna, onda moras da skontas sta bi volio da radis u snu :D :D (ovo mozes skontati jos dok si budan :D ) i onda... napad na san...kazu, veliki dozivljaj ugode, i kad se propudis super ti bude..preporucuju ga kao jednu vrstu terapije
da mogu... ne bi se ni budio vala... al eto, mene je samo par puta "zakacilo"... fakat neobicno... e zamisli sad da ljudi naprave kontrolu toga... napravis playlistu na racunaru i dok spavas npr. ucis strani jezik, spremas ispit ili gledas film :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote:dobro sad :D kao navodno imas kontrolu u reallifu sto se tice nekih "obicnih" dozivljaja :D ...fazon je sto u lucidnim snovima imas osjecaj da dozivljavas nesto sto u javi nikad neces moci, npr. da letis ili budes lav :? :D :D zmaj :D :D :D
ja sam bio najobicniji insan, al nije ni to lose...sta ces, kad nisam kreativan kao ti... ako se opet dogodi... zamislicu da sam zmaj, da zarim i palim sela i otimam mladjahne seljanke... :D

sto se tice kontrole "dozivljaja", jok, ja sam samo bio u stanju "prilagoditi" okolis (koliko se ja sjecam), a osjecaj dolazi kao posljedica tog...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote::D pa super to zvuci, promjena okolisa :D
kazem ti, ja jos nisam dosla do lucidnog sna :( :D :D
dug je zivot, ima vremena... super zvuci i super je, samo sto mi se to samo par puta desilo i to je to... :( ako se kad ustelis obavezno javi kako se "pali"... :D
Zadig

Post by Zadig »

lucidan san....

eh, ima to kupiti kazu

Image
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zadig wrote:lucidan san....

eh, ima to kupiti kazu

Image
Je l' ovo reklama za morfij ? :D
Zadig

Post by Zadig »

30 dana satisfaction garancije
:D

ko ne zaspi za mjesec dana nijednom, vrate mu se pare i jos dobije dzaba 3 pakovanja...i milion dolara..

raja masovno kupuje u pije red bull

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zadig wrote:30 dana satisfaction garancije

ko ne zaspi za mjesec dana nijednom, vrate mu se pare i jos dobije dzaba 3 pakovanja...i milion dolara..

raja masovno kupuje u pije red bull

ma mogu i bombone gutat, mjesec je mjesec
Zadig

Post by Zadig »

milion dolara je milion dolara...

ali pazi, fora je da nesmijes zaspati

fer je...nema sta
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

DJ Cool wrote:Vidjeh da se ovdje govori o jednoj od mojih omiljenih emisija!

Uvijek zanimljive teme, upravo ono što me interesuje. :)

Jeste li gledali onu emisiju kad se govorilo o lucidnim snovima....?

Da li je neko od vas nekad sanjao lucidan san?
Ja nisam ali bih voljela! :) :-)

i ja bih voljela i to pravo..ali jesi vidjela lika koji je bio na telefonskoj vezi, onaj što je ekspert za lucidne snove :shock: :shock: neki crni podočnjaci, sav kao lud izgleda..

Alphonse, kako ti izgledaš ? :-D
Zadig

Post by Zadig »

Alphonse, kako ti izgledaš ? Very Happy
Image

provjerno, vidio sam ga licno, za simbolicnu sumu dobijes broj telefona i adres
neocekivana_sila

Hvala ti, ali to bi u našu komunikaciju uvelo faktore (tipa izgled) koji idealno ne bi trebalo da utiču na naše stavove a u stvari utiču :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Janhozmi, ako slucajno imas emisiju o Da Vinciju, bila je pred Novu Godinu ja mkislim...platicu :wink:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Jebi ga, valjda ima neko.

Dajte ba ljudi, nije vlajd ada gledate Ljubavu zaledju :D:D
r_faruk

Post by r_faruk »

prije su bile odlicne, sad su mu emisije dobre :)
VanHelsing

Post by VanHelsing »

Evo necete mi vjerovat sad ga gledam i surfam u isto vrijeme kad ono tema o Kresi, a Kreso na televiziji :-) Spooky :D

Veceras govore o Tesli, ali ne ona stara epizoda od prije par godina vec potpuno nova, a povodom je ove godisnjice od smrti i parka koji hoce u Hrvatskoj da prave u njegovom rodnom selu.

A meni su licno najbolje emisije sa Dragom Pleckom, kada Doktor govori o astralnoj projekciji, o zajednickoj podsvijesti koja regulise procese na planeti (kao npr. teorija zasto ima toliko homosexualaca=zato sto nas ima previse pa se samoregulisemo :-) , ili zasto kravlje ludilo i pticija gripa=zato sto je to jedini nacin odbrane tih sirotih zivotinja koje svakodnevno prolaze holokaust zbog nase neutazive gladi :roll: ), a narocito mi se svidjela njegova teorija o alfa i beta stanju svijesti, i kako cujem Dr Plecko sada poducava hrvatsku boxersku reprezentaciju tim tehnikama meditacije 8-) .

A gosti su inace sve sami freakovi, garant sa posterima Scully i Muldera kod kuce..ili onaj I BELIEVE sa svemirskim brodom :D :-) Emisija je stvarno osvjezenje u ovom moru politickog sranja i polugolih pevaljki na svakom kanalu..mislim da bi bio red da se napise jedan mail potpore HRTu :D . Ko je za?
r_faruk

Post by r_faruk »

jedna od boljih emisija je bila i ona o vremeplovu, i modelu vremeplova................gdje je sve to teoretski moguce, ali........................
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Na rubu znanosti: Biblijska arheologija

HTV1 23.10.2006. 23:25

Procvatom arheologije iz pijeska i zemlje Bliskog istoka počeli su izranjati gradovi, kao odjeci davno propalih civilizacija. Ništa neobično - civilizacije dolaze i odlaze te bivaju zaboravljene. Čudno je to što su mnoge iskopine bile poznate - iz biblijskih priča. Tako je rođena biblijska arheologija kojoj je glavni cilj potraga za arheološkim nalazima koji potvrđuju ili su na neki način vezani uz sadržaj Biblije.

* Trajanje: 62 min.
* Voditelj: Krešimir Mišak
* Urednik: Krešimir Mišak

hej, evo za 5 minuta pocinje..hajmo gledati :D pozdrav Gostu :oops: :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote:Na rubu znanosti: Biblijska arheologija

HTV1 23.10.2006. 23:25

Procvatom arheologije iz pijeska i zemlje Bliskog istoka počeli su izranjati gradovi, kao odjeci davno propalih civilizacija. Ništa neobično - civilizacije dolaze i odlaze te bivaju zaboravljene. Čudno je to što su mnoge iskopine bile poznate - iz biblijskih priča. Tako je rođena biblijska arheologija kojoj je glavni cilj potraga za arheološkim nalazima koji potvrđuju ili su na neki način vezani uz sadržaj Biblije.

* Trajanje: 62 min.
* Voditelj: Krešimir Mišak
* Urednik: Krešimir Mišak

hej, evo za 5 minuta pocinje..hajmo gledati :D pozdrav Gostu :oops: :D
bilo je danas nesto na ngc-u, o armagedonu, knjiga otkrovljenja...al sam bio vani pa nisam pogledao...

sta bi s posla gujo ? :D :D :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

e, gledala sam to, cetiri jahaca apokalipse, Ivanova predvidjanja, antihrist i td...lagano stivo, bajramsko :D

evo u pregovorima sam :D
neocekivana_sila

r_faruk wrote:jedna od boljih emisija je bila i ona o vremeplovu, i modelu vremeplova................gdje je sve to teoretski moguce, ali........................
emisija o putovanju kroz vrijeme ce ti biti prikazana prekjuce :D :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Na rubu znanosti: David Icke
HTV1 19.02.2007. 23:15

David Icke autor je najfantastičnije teorije urota svih vremena. Ona obuhvaća daleku prošlost kao i našu svakodnevicu kojom, prema njemu, vladaju gmazovi iz neke druge dimenzije. Sve veća centralizacija svijeta zahtijeva odgovore koje David Icke daje u priči koju bismo odbacili s osmijehom da toliko ne nalikuje svijetu u kojem živimo.

Voditelj: Krešimir Mišak
Urednik: Krešimir Mišak

hello hello :-) :D :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

"Na sjecištu podrobne kritičke analize i ludila, bivši engleski nogometaš David Icke jedan je od najspektakularnijih i najzabavnijih teoretičara urote. Između ostalog, on tvrdi da su tragediju 11. rujna koordinirale snage unutar granica SAD-a. One koji su za to odgovorni opsjedaju neljudska gmazovska bića, a poštovanje ljudskog života u njih nije nimalo veće od ljudskog poštovanja patnje i smrti stoke. Gmazovski um ima nerazvijenu emocionalnu razinu i zato oni nemaju nikakvih emocionalnih posljedica bez obzira do kojih se dubina strave i izopačenosti spustili"
:-)
Post Reply