djelomicno si u pravukaboom wrote:Znas li mozda koliko su u miru pocivale te kosti koje pominjes "da su ih nosali da bi opravdali zlocine koje su vec tada planirali" - nepunu godinu (civilizovano su sahranjene tek 1991 g.). Dinamitom je zatrt svaki trag kosturnica i spomenika genocida nad Srbima iz WWII na podrucju hercegovine , koji nije bio pod kontrolom Srba.kv99 wrote:Meni je svaka ZRTVA velika i za svaku zrtvu imam jednaki pijetet i kao sto vidim ovdje niko nije negirao zlocin ili ga pokusao da umanji ( kao sto je slucaj od Ovcare pa preko Prijedora/ Kljuca/Sanskog Mosta/ B.Broda/ Zvornika/ Bratunca/ Visegrada/Foce/Sarajeva itd). Ja samo pokusavam da skrenem paznju da se ove zrtve pokusavaju da iskoriste za opravdanje teroristicke politike velikosrba i na zalost ne samo za period 91-95 vec i za ono sto i danas zagovaraju. Prosli put su isto tako vadili kosti i nosali ih i pokazivali kao " dokaz o ustaskom genocidu i sta se opet sprema srbima " da bi opravdali zlocine koje su vec tada planirali. Nije ovo nista slucajno, ni ovaj nacin prezentiranja teme a ni tajming teme ( u isto vrijeme kad se aktualizira "mirno" razduzivanje).shuriken wrote:svakome je njegova zrtva najveca i za sve nevine zrtve i njihove prezivjele treba imati jednaki pijetet
pronadjite to u sebi
ako nemate u sebi, nadjite u vjerskim knjigama
SRAM TE BILO
nazalost, manipuliranja zrtvama i kostima je bilo, od 1389 i Cara Lazara na ovamo
i to je dokumentirana cinjenica koja jednako narusava pijetet prema zrtvama kao i pokusaj negiranja
i odvija se jos uvijek
naprimjer, Srbija ne zna je li u NATO bombardiranju poginulo 500 ili 2 500 civilnih zrtava
zasto? zar to nije uvreda za same te zrtve?
zato sto je to fino gradivo za nastavak izgradnje mitologije