na brdu hum pored mostara

mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
fukara_tz wrote:
danas wrote:ja ovo nisam vidjela (ovaj kriz), samo sam cula...
imal' ko sliku da postira, da vidim sta je? :-?
Slikano prije par dana
@fukara_tz
hvala sto si postirao fotke i za ovaj "vizuelni" ugodjaj... sta reci... osim :shock: :shock: :shock:
i onda mi neko kaze da je ovo izraz vjere... jest, al' malo sutra... :-?
znas sta je najsmjesnije. Nisam dugo bio u Mostaru i sad napravili zvonik i noc je i ja izlazim iz autobusa, a pred novu godinu vrijeme, pa okitili zvonik. ja sam pola sata mozgao koja je to dzamija i kako se ja te dzamije na sjecam :D :D :D :D

Navece isto dzamija majke mi :D
danas

Post by danas »

umro je mostar wrote: znas sta je najsmjesnije. Nisam dugo bio u Mostaru i sad napravili zvonik i noc je i ja izlazim iz autobusa, a pred novu godinu vrijeme, pa okitili zvonik. ja sam pola sata mozgao koja je to dzamija i kako se ja te dzamije na sjecam :D :D :D :D

Navece isto dzamija majke mi :D
pa iduci put lijepo otidji i reci im da navece ovaj zvonik izgleda isto ko minara, i da im je ta crkva isto ko dzamija, da se i ne zna sta je...
sami ce je porusti kad to cuju... :-)
Zadig

Post by Zadig »

Navece isto dzamija majke mi Very Happy
Najbolje da su napravili jedan obelisk, i da se neonski smjenjuje mjesec i zvijezda, kriz, krst, pa davidova zvijezda, i svi sretni i zadovoljni..

:D
meatoverhere

Post by meatoverhere »

A jel' gotov spomenik Bruce Lee-ju? Moze on izmedju kriza, krsta, polumjeseca i Davidove zvijezde. :D
Thanatos

Post by Thanatos »

Zadig wrote:
Navece isto dzamija majke mi Very Happy
Najbolje da su napravili jedan obelisk, i da se neonski smjenjuje mjesec i zvijezda, kriz, krst, pa davidova zvijezda, i svi sretni i zadovoljni..

:D
Zaboravio si "Eronet":
:lol: :lol:
Križ---- Mjesec&zvijezda-----Krst-------dav. zvijezda -----Eronet-------Križ----Mjesec&zvijezda -----Krst-------dav. zvijezda-----Eronet...
:D :D
kekec

Post by kekec »

Image
mostarac

Post by mostarac »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Dobra slika nema sta:)Samo bi vi trebali sta poduzeti po pitanju tog krsta ili ga ukloniti il pored njega staviti polumjesec:)Ma najbolje ga je srusit.
VELEZ;VELEZ pozdrav iz Tuzle
mostarac

Post by mostarac »

BošnjakTZ wrote:Dobra slika nema sta:)Samo bi vi trebali sta poduzeti po pitanju tog krsta ili ga ukloniti il pored njega staviti polumjesec:)Ma najbolje ga je srusit.
ja ne bi stavljo polumjesec, jer zasto ako imamo jednu grdobu stavljat i drugu kraj nje. To treba srusit, a onda na svako brdo stavit po jednu veliku petokraku :D
PR80.

Post by PR80. »

BošnjakTZ wrote:Dobra slika nema sta:)Samo bi vi trebali sta poduzeti po pitanju tog krsta ili ga ukloniti il pored njega staviti polumjesec:)Ma najbolje ga je srusit.
Nije mu mjesto na Humu nikad ni bilo! Napravljem je u poslijeratnom vremenu, znamo zasto su ga "natakarili" (e bas necu neku drugu rijec da koristim u ovom konceptu). Al` da je to jedan jedini krst koji je na takav nacin izgraden.
photo

Post by photo »

PR80. wrote:
Nije mu mjesto na Humu nikad ni bilo! Napravljem je u poslijeratnom vremenu, znamo zasto su ga "natakarili" (e bas necu neku drugu rijec da koristim u ovom konceptu). Al` da je to jedan jedini krst koji je na takav nacin izgraden.
a onaj u pocitelju, pored ceste? ni on nije nikada prije rata stajao tamo, pa su ga natakarili.
Fair Life

Post by Fair Life »

Bravo Kekec !! Kalimero je zakon.
PR80.

Post by PR80. »

@photo: ma znam i za taj u Pocitelju. Zato i kazem: eh da je to jedini jedini krst koji su nasadili lakse bi se rijesilo, puna ih je Hercegovina.
Fair Life

Post by Fair Life »

PR80. wrote:@photo: ma znam i za taj u Pocitelju. Zato i kazem: eh da je to jedini jedini krst koji su nasadili lakse bi se rijesilo, puna ih je Hercegovina.
U Hercegovini, bar u dijelu o kojem ti pises, nema krstova.

To su krizevi.

:lol:
halo

Post by halo »

Fair Life wrote:
PR80. wrote:@photo: ma znam i za taj u Pocitelju. Zato i kazem: eh da je to jedini jedini krst koji su nasadili lakse bi se rijesilo, puna ih je Hercegovina.
U Hercegovini, bar u dijelu o kojem ti pises, nema krstova.

To su krizevi.

:lol:
Mene vise interesuje narod nego gradjevine kojih ima na sve strane i svake boje
Imali kakvog poboljsanja na medjuljudskim i medjunacionalnim odnosima u Mostaru,jel bar za milimetar bo0lje u odnosu na sami poslijeratni period
Imali po vama naznaka za bolje :-) :-) :-)
praznina

#91 Re: na brdu hum pored mostara

Post by praznina »

anais_nin wrote:
photo wrote:ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.

sta mislite, da li bi to mostar podrzao?

ma mene taj kriz nimalo ne sekira...gledam ga skoro svaku vece (i to iz WCa :lol:) kako svijetli i meni ne predstavlja nista u zivotu, ni negativno ni pozitivno...e sad jos da se guzva gore pravi, neka hvala...

a prije svega iz kojeg budzeta i od cijeg novca bi se sve to pravilo i stavljalo gore? :shock:

meni je najbolji komentar na taj kriz dala jedna 5godisnja curica (hercegovacko sunce nase zlatno, mamica i tatica su joj mostarci, ali eto dijete igrom slucaja odraslo u Begeshu) kad ga je prvi put ugledala na brdu kako svijetli...kaze mala:

"a koga ste bre gore sahranili?" :lol: :lol: :lol:

to ti je u biti stav nas mostaraca u vezi svega :D

"a koga ste bre gore sahranili"
Ovo sam pročitao prije neki dan. Smijao sam se svaki put kada bih se sjetio.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Ma brate neka grade te krstove gdje hoce ionako ih je papa pozvao na isticanje krstova,znamo da su ugrozeni :-D Samo nisam ni za te petokrake,dosta je i toga bilo.
Krivokapic

Post by Krivokapic »

BošnjakTZ wrote:Ma brate neka grade te krstove gdje hoce ionako ih je papa pozvao na isticanje krstova,znamo da su ugrozeni :-D Samo nisam ni za te petokrake,dosta je i toga bilo.
sramotis tuzlu, takve kao ti treba istjerati iz tuzle i banovati sa foruma :x :x :x :x :x
morti

Post by morti »

tataratira wrote:
Image
Džamija se gradi,a u pozadini reklama za vopi...sekularizam ba... :D :-)
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Krivokapic wrote:
BošnjakTZ wrote:Ma brate neka grade te krstove gdje hoce ionako ih je papa pozvao na isticanje krstova,znamo da su ugrozeni :-D Samo nisam ni za te petokrake,dosta je i toga bilo.
sramotis tuzlu, takve kao ti treba istjerati iz tuzle i banovati sa foruma :x :x :x :x :x
Ej ko mi kaze,seljak se spustio s Majevice.Cuj fola i ti protiv krstova,a znamo sta radis na utakmicama Slobode
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Ma dure je jarane znamo se pa se malo prepucavamo
gavrilo

Post by gavrilo »

Krivokapic wrote:
tuzlaci... ne sramotite nam rodni zavicaj :roll:
Krivokapic

Post by Krivokapic »

gavrilo wrote:
Krivokapic wrote:
tuzlaci... ne sramotite nam rodni zavicaj :roll:
Gavro, lave stari, ja se trudim da ne sramotim Tuzlu :D :D :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Krivokapic wrote:Gavro, lave stari, ja se trudim da ne sramotim Tuzlu :D :D :D :D
tako i treba... nemoj da nam se ove zle sarajlije rugaju ... :D
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Ja bih samo na susjednom brdu postavio znak - (minus) i problem rjesen.
Post Reply