Vec vidjenovalterbranisarajevo wrote:
Mi koji ovdje zivimo ili bolje prezivljavamo nismo nikakvi izdajnici, nego lojalni gradjani koji izvrsavaju sve svoje obaveze prema svojoj drzavi pa prema tome imamo i pravo dici svoj glas ako nam se neki potezi naseg rukovodstva ne svidjaju. ja licno dizem glas i smeta mi sto je drzavljanstvo BiH dijeljeno Kunti i Panti, a sada zbog toga ceh placaju obicni gradjani BiH koji uskoro bez vize nece moci otici ni u Slavonski Brod.
Mi ovdje nemamo namjeru dizati nikakvu revoluciju i rusiti politicare nego cemo svoju demokratsku volju, a samim ti i ocjenu ko je patriota a ko izdajnik dati na sljedecim, a i svim ostalim izborima.
Ali ako si vec bio tako opasan onda sigurno znas da je:
Zlatko Lagumdzija bio Potpredsjednik vlade RBiH u njezinim najtezim trenucima i jedan od rijetkih visokih politicara u BiH koji je umalo izgubio glavu obavljajuci duznost.
verbalni rat izmedju dijaspore i domovine. Verbalni rat izmedju Sandjaklija i Bosanaca. verbalni rat izmedju komunjara i "demokrata". Konacno verbalni rat izmedju Sarajeva i drugih gradova.
Ili kako kaze Krleza, kmetovski se zivi i kmetovski se mre. Nema verbalnog rata izmedju sila mraka i fasizma i progresa niti je na pomolu.
Taj tvoj Lagumdjia ti je namjestio da "slobodno demokratski" glasas na pola Bosne, za podmetnite kandidate, ciju kampanju finansira dejtonska vlast iz svog budjeta i raznorazni gangovi. Drugi nemaju ni teroetske sanse ni da se pojave na izborima, jer su unaprijed popljuvani sa tom istom placenickom kampanjom da su ili dijaspora, ili komunjare, ili sandzaklije ili ......Cak se i bivsi SK finansirao iz clanarine svojih clanova.
Lagumdjija je pocinio krivicno djelo veleizdaje jer je u doba mira ukinuo Izborni zakon Republike BiH i uveo Karadzicev izborni zakon, po kome se tzv Republika srpska legalizuje i daje joj se pravo da uziva polodove svoga genocida (dobrovoljno od strane laznih predstavnika Bosnjackog naroda). Po tom Karadzicevom izbornom zakonu vi ne mozete "demokratski" glasati o tome ko ce biti u Predsjednistvu, ko ce biti u vladi i td. Pored toga, tokom agresije na RBiH je agitovao po Americi da se ne ukine embargo na oruzje Republici BiH. Danas on bi da zauvjek legalizuje genocidnu tvorevinu tako sto bi je ovjekovicio u novom Ustavu BiH. I sve to iz samo licnih razloga cuvanja fotelje, sou biznisa i licnog bogacenja.