Nađa Dizdarević otpocela strajk gladju

Post Reply
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Postovani gosp. @ airman1 nije moje da se mjesam u vasu diskusiju sa gosp. Jaganjcem ali iz vaseg posta koji ste mu uputili a "citajuci izmedju redova" se moze primjetiti da vama odlicno odgovara sadasnja teritorijalna podjela drzave R BiH na dva (2) do tri (3) dijela iz samo vama znanih razloga. :roll:
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

airman1 wrote:
E. Jaganjac wrote:
airman1 wrote: Gospodine Jaganjac vi ste opasan covjek. Vi zagovarate nasilje i to na najgori nacin, iz daljine, sa vrlo malo opasnosti po sebe, nadajuci da ce neko drugi to obaviti za vas. Po svim medjunarodnim standardima jedini verbalni delikt je pozivanje na oruzje i prolivanje krvi, za takve stvari se Gospodine Jaganjac ide u Zatvor i u Svedskoj a kamoli gdje drugo. Vas treba iskljuciti sa ovog foruma jer ste agresiavna osoba kojoj, ocigledno nije dovoljno ubijanja na ovim prostorima pa bi jos. Ovo nije prvi put da vi pokazujete svu svoju "intelektualnu" raskos pozivajuci na nasilje, prolivanje krvi u ovom slucaju i terorizam. To sto su Zlatko i njegova kamarila, pogazili sve zakone ove zemlje u nastojanju da se dodvore SAD, to je druga stvar, to sto je sadasnja garnitura, na isti nacin ignorisala sve zahtijeve clanova porodica da se ucini nesto za te ljude, to sto je gotovo cijela javnost sutke posmatrala sve ovo je nesto sasvim drugo, ali Vi nemate pravo niti pozivati niti sugerisati ikakvu nasilnu akciju protiv ljudi koji su upleteni u sve ovo. U tome slucaju niste bolji od manijaka koji odsjecaju glave humanitarnim radnicima po Iraku i dizu u zrak neduzne ljude u diskotekama ili ruse zgrade u zemlji koja ja vam je sada domacin, isti ste kao i oni, mozda jos gori, oni su barem polozili svoje zivote za svoje ideale, Vi ste ugodno sklonjeni daleko od svega. Dakle molio bih Administratore da, ukoliko Gospodin Jaganjac ne promijeni ton ili manire svojih postova, da ga uklone sa ovog sajta, jer meni licno, je dosta politikanata svakojake vrste koji bi da poguraju druge na nasilje dok su sami podaleko od svega. To se po Krivicnom Zakonu klasificira kao "Djelo podsticanja na nasilje i izvrsavanje drugih krivicnih radnji i djela". Meni se licno, gade takvi tipovi, a vidjao sam ih svuda, osim na prvim linijama!
Da vas samo podsjetim da sam slicno pismo dobio od tipova slicnih tebi, kada sam 91 trazio da se Karadzic uhapsi i privede pravdi jer je bio jako opasan covjek u vrhu tadasnje BiH politike. I bio sam u pravu.

Sada isto zagovaram da se Lagumdjija i Terzic uhapse i privedu pravdi zbog izdaje Ustava Republike BiH i opasnih poteza izdaje, koji mogu voditi u nestanak biosanske drzave. A ako nema zakona da zastiti tu drzavu, pozivam gadjane Republike Bih da ih silom maknu sa vlasti.

Tako, 92 bio sam opasan za cetnike, kao i danas. da tada sam pozivao na oruzje jer je to bio jedini argument koji fasisti razumiju i bio sam u pravu. Da nije bilo tako i ljudi slicnih meni vi bi vjerovatno sada pisali iz neke srpske Bosne, okruzeni konc-logorima i centrima za mucenje i ubijanje. Ponosim se sto sam takav, a vas neka je sram i stid zbog vaseg podanistva, kukavicluka i pristajanje na sve nepravde, koje gradajani Republike biH trpe vec vise od 15 godina.

Sto se tice bana, zasto ti treba administrator i zasto pozivas u pomoc njega. Evo ja dolazim u Bosnu uskoro, hajmo se nas dvojica naci, pa neka jedan drugog "banira". Ili bi radije, da to neko drugi uradi za tebe.
Ja fino rekoh da ste vi opasan covjek. Nisam znao da ste i jos slabog pamcenja.
Kao sto rekoh vi ste u svom prvom postu zagovarali da se odgovorni za muke Alzirske Skupine, kidnapuju i da se stave na muke. To je malo drugacije od hapsenja ako se ne varam.

A sto se tice mene i meni slicnih, mi smo svoj patriotizam dokazali tamo gdje je bilo i najteze, na frontu, a Vi? Ja sam jos uvijek u BiH, za razliku od Vas koji ste ugodno smjesteni u "dijaspori". Vidim, iz vasih poziva na osobni obracun, izmedju nas dvojce, da ste dobrog zdravlja i da niste previse stari, ali nesto se ne sjecam da ste stali u redove Armije BiH s puskom u ruci da ste, kako bi to rekli u vasoj novoj domovini "metnuli novac gdje su vam usta". Najljepse se zahvaljujem na spasavanju BiH od Fasista svih kategorija, zaista nam je to tada puno znacilo, stvarno mi je porcija bila puna izvrsne hrane i artiljerijska podrska je bila silna, i moje poderane cizme su bile super svo to vrijeme, dok smo mi umirali a vi zivjeli Mr. Jaganjac. I sada moji ratni drugovi rade za crkavicu ili ne rade uopste, a vi zivite vani, siguran od svega, pa bi ih opet gole i bose u sumu, da ginu, ali ovaj puta za Vase ideale. E dosta je bilo. Pricajte o politici u BiH dokle god hocete, to je vase pravo, zalite si predlazite na koji nacin da se stanje promijeni koliko god hocete, i to je vase pravo, ali nemate pravo zagovarati nasilje, prolivanje krvi i pobunu. To su Mr. Jaganjac Krivicna djela u svakoj drzavi na svijetu pa i u toj u kojoj zivite. Bas me zanima kako bi State Department reagirao na vase, ocigledno nasilne stavove kada je rijec o politici.

Nije mi samo jasno kako imate ikakvog moralnog digniteta govoriti o nekakvoj revoluciji (ako nam izbori ne podju za rukom) protiv legalno izabranih vlasti u BiH (bez obzira sta ja i Vi mislili o njima oni su izabrani na izborima, potuno demokratski i u skladu sa zakonom), kada ne glasate u ovoj drzavi, ne zivite ovdje, ne placate porez, niti na bilo koji nacin doprinosite boljitku ovih gradjana. Vasi pozivi iz inostranstva na revoluciju su sarmantni, gotovo romanticni, kao onda kada je Vlado Dapcevic htio da digne revoluciju za Staljina nakon Informbiroa, nakon gotovo 2 miliona mrtvih njemu je bilo do borbe za ideologiju. Kao i vama. Osim sto vi to zovete borbom za pravdu. Malo je Bosnjaka, Srba i Hrvata izginulo u ovoj nesreci, treba nas jos malo prorijediti, jel' de? Vi ste, upravo onaj isti tip protiv kojih tako zdusno agitujete, bezbijedno, izdaleka, isti kao i tipovi koji su nas ubijali.

Bosni su potrebni pametni, vrijedni a nadasve odmjereni ljudi koji u svome poslu ne posezu previse lako za iskljucivim kategorijama niti pozivaju druge na nasilje i izvrsenje krivicnih djela, bojim se Mr. Jaganjac da vi zaista ne spadate u tu kategoriju.

A vas posljednji komentar najvise govori o vama samima, o vasoj demokraticnosti i nasilnoj prirodi. Sami ste pokazali da ste opasan covjek. Jednom slicnom, koji bi se tukao sa svima koji se ne slazu s njime sada se sudi u Hagu. Pomalo me podsjecate na njega.

Ja vas ne poznam osobno, pa bih vas uljudno zamolio da mi se ubuduce ne obracate sa Ti.
I ja vas uljudno molim da ne pisete romane o meni i dijaspori. Vi ne znate gdje sam ja bio tada i ne znate kada i zasto sam dosao ovdje.

Iza toga da Lagumdjiju treba staviti na iste muke, na koje je on stavio svoje zrtve i dalje stojim. Ako "demokratska" Amerika primjenuju metode torture za pogresne ljude, mozemo i mi za one koji to rade drugima. Biti merhametli prema svojim katilima, samo ih ohrabruje jos vise da cine nove zlocine. BTW: Da nema takvih kao vi mozda bi se davno vratio u Bosnu. Ovako ne zelim da placam taksu izdajnickoj vlasti, koja tim parama finansira odbranu Kraiisniku, rasproda je Bosnu, finansira gangove, finansira skrivanje ratnih zlocinaca i pljuje po patriotima Republike BiH.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Postovani gosp. @ Jaganjac, mozete li nam ovdje pojedinacno napisati imena i prezimena svih izdajnika politickih i vjerskih koji rade za svoje licne interese i za interese Srbije i Hrvatske a koji se kao fol predstavljaju da rade za Bosance i Hercegovce i drzavu BiH?

Koji su to politicki i vjerski predstavnici po vasem misljenju korektni, posteni i iznad svega patriotski orjentisani na odbrani teritorijalno cjelovite drzave BiH na unutrasnjem i vanjskom planu i koji mogu biti jedina alternativa u politickoj borbi protiv izdajnika Bosanaca i Hercegovaca i drzave R BiH?

Izvolite :shock:
mostarac

Post by mostarac »

E. Jaganjac wrote: Kada bih ja htjeo da se bavim politikom, a necu radi takvih kao sto si ti, ti bi bio zadnji koga bi ja pitao za nesto. Imam bolju deju, pravda uvijek pobjedjuje, ja samo treba da cekam da se okupi drustvo koje ce traziti pravdu i izboriti se za to. Tada, naravno ti ces biti u talu sa "jacima", ma ko da su, sto znaci na drugoj strani. tako cu imati prilike da te pojedem za dorucak.

Jos jednom citiram ovog "patriotu" iz USA. Ovo je njegov nacin borbe. Gurnut raju u rat, a on ce bit politicki komesar preko bare i govorit kako smo mi svi izdajnici ako se slucajno ponesto izgubi na ratistu. Govorice on nama svasta nesto i pisat patriotske tekstove nadahnuto i sa suzom u oku punog trbuha i bez zvizduka granata i mirisa krvi i baruta. Bice on jako tuzan zbog tragicne sudbine naroda i nece moci spavati kako ce mu biti zao i kad nas nestane onda ceopet govoriti o izdajnicima. Isto tako on ce cekati da drugi zavrse posao, pa tako i sada ceka, jer je kukavica da bi sam preuzeo odgovornost za svoja djela i nedjela pa ceka da to neko drugi uradi umjesto njega, a da on i dalje moze mirno kritikovati i govoriti o izdajnicima i cetnicima i kome sve ne, govoriti ljudima cija je krv prosipana za ovu zemlju, njenu slobodu i nezavisnost da su izdajnici. Gospodine Jaganjac vi ste samo jedan obican mish koji u nedostatku vlastitih prijedloga i ideja kritikuje sve na sta naleti kako bi ispao patriota ili nesto sto vi samo znate sta. Izvinite ali ovde vas ljudi ne prepoznaju ko patriotu. kad vam sve toliko smeta, dodjite u Bosnu, registrujte partiju, prijavite se za izbore, recite narodu da nakon vaseg izbora krecemo u rat za oslobodjenje zemlje i vidicete kako cete proci na izborima. Ne bi bilo moguce da su u ovoj zemlji svi osim vasih stotinjak glasova koliko bi dobili, izdajnici. Mozda samo ne djele vase manijakalne i prije svega KUKAVICKE stavove, ali izdajnici nisu.
Najvise je onih koji seru na vlast, velik je broj onih koji se bore za vlast, a samo mali broj je onih koji su spremni poloziti racune i tu vlast obavljati odgovorno. Vi ste ovaj prvi, a ovim drugima bi volili biti siva eminencija, a ovim trecima niste ni blizu, cak stavise udaljeni ste od njih svjetlosnim godinama.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Kao sto vidim, ljubitelji zivotnog djela Radovana Karadzica mi prave reklameu.

Hvala vam za to, mada toliko "ljubavi" od vas nisam ocekivao.

samo da vas podsjetim, tema je nasa sugradjanka gospodja Nadja Dizdarevic, koja strajkuje gladju trazeci pravdu za svoga muza. Jednom je bila isprebijana od strane vasih miljenika, na sta ste ostali gluvi i nijemi. Mozda danas umire...a vi Karadzicevi "demokrati", kome Karadzicevo unutrasnje uredjenje Republike biH ociti odgovara, vama vise smetaju osbe koje to primjecuju nego patnje te nevine i postene osobe. Sta drugo ocekivati ljud poput vas...Vratiti se medju vas..tesko, dok god se ne rodi nova generacija, koja nije odgojena na mitovima velike Srbije.
Last edited by E. Jaganjac on 10/12/2005 14:53, edited 1 time in total.
airman1

Post by airman1 »

Ja i ne pisem romane o dijaspori, niti o vama. Koliko se sjecam vi ste meni nudili nekakv obracun i cuda, prijetnje. Pa sta ocekujete da cu reci OK, nema veze? Da cu leci na rudu i sloziti se idiotskom idejom da jedan zlocin opravdava drugi. Da jedno krivicno djelo ponistava drugo? Da li bi po vama bilo OK da je Armija BiH "uzvratila" Srebrenicu i pomlatila Srbe u TZ ili Sarajevu? Da li bi zbog toga zlocin bio manji? To sto je Zlatko napravio i sto sadasnja vlast cini (ili ne cini) je stvar zakona a ne personalne vendete.

Meni je sega ako se Vi zbog meni slicnih ne vracate u BiH, fakat vam je to lame izgovor. Prva stvar koju je JB Tito napravio kada je "kidnapovao" KPJ je da preseli Centralni Komitet u zemlju. Ne moze se politicki cilj ostvariti sa distance, na daljinski. Ugodno bi bilo kada bi se spomocu americkih para moglo tako nesto ostvariti, ali ne moze. Nego ako ste patriota, a vi dodjite u domovinu, organizujte se, napravite dobar program, okupite pametne i nekompromitirane ljude, pa da vidimo.
mostarac

Post by mostarac »

E. Jaganjac wrote:Kao sto vidim, ljubitelji zivotnog djela Radovana Karadzica mi prave reklameu.

Hvala vam za to, mada toliko "ljubavi" od vas nisam ocekivao.

samo da vas podsjetim, tema je nasa sugradjanka gospodja Nadja Dizdarevic, koja strajkuje gladju trazeci pravdu za svoga muza. Jednom je bila isprebijana od strane vasih miljenika, na sta ste ostali gluvi i nijemi. Mozda danas umire...a vi Karadzicevi "demokrati", kome Karadzicevo unutrasnje uredjenje Republike biH ociti odgovara, vama vise smetaju osbe koje to primjecuju nego patnje te nevine i postene osobe. Sta drugo ocekivati ljud poput vas...Vratiti se medju vas..tesko, dok god se ne rodi nova generacija, koja nije odgojena na mitovima velike Srbije.

ovo ostalo je bezveze komentarisati jer su gluposti, ali Gospodine Jaganjac, gospdodja Nadja je mozda nasha, ali vasha sugradjanka sigurno nije. Vi ste od nje miljama daleko.
airman1

Post by airman1 »

Novi_Nick wrote:Postovani gosp. @ airman1 nije moje da se mjesam u vasu diskusiju sa gosp. Jaganjcem ali iz vaseg posta koji ste mu uputili a "citajuci izmedju redova" se moze primjetiti da vama odlicno odgovara sadasnja teritorijalna podjela drzave R BiH na dva (2) do tri (3) dijela iz samo vama znanih razloga. :roll:
Sta ovdje covjek treba da uradi da nebi bio optuzen da nije patriota, da voli podjelu zemlje i slicne gluposti, da je izdajnik? Da li je 48 mjeseci sluzbe u ratu u Armiji BiH dovoljno? Cinjenica da i sada zivim u BiH i da cu tu i ostati? Cinjenica da mi je citava familija izmjesana do te mjere da nam samo Kinezi fale? Cinjenica da I ako nisam "rodjeni" Bosanac, nisam "zapalio" vani, da je ovo itekako bio moj rat i da sam otisao na previse dzenaza i sahrana mojih drugova i familije da bih i pomislio da pozelim da se to sve ponovi, pa makar i za takav "sveti" cilj kao sto je "ujedinjenje" Bosne.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

airman1 wrote:Ja i ne pisem romane o dijaspori, niti o vama. Koliko se sjecam vi ste meni nudili nekakv obracun i cuda, prijetnje. Pa sta ocekujete da cu reci OK, nema veze? Da cu leci na rudu i sloziti se idiotskom idejom da jedan zlocin opravdava drugi. Da jedno krivicno djelo ponistava drugo? Da li bi po vama bilo OK da je Armija BiH "uzvratila" Srebrenicu i pomlatila Srbe u TZ ili Sarajevu? Da li bi zbog toga zlocin bio manji? To sto je Zlatko napravio i sto sadasnja vlast cini (ili ne cini) je stvar zakona a ne personalne vendete.

Meni je sega ako se Vi zbog meni slicnih ne vracate u BiH, fakat vam je to lame izgovor. Prva stvar koju je JB Tito napravio kada je "kidnapovao" KPJ je da preseli Centralni Komitet u zemlju. Ne moze se politicki cilj ostvariti sa distance, na daljinski. Ugodno bi bilo kada bi se spomocu americkih para moglo tako nesto ostvariti, ali ne moze. Nego ako ste patriota, a vi dodjite u domovinu, organizujte se, napravite dobar program, okupite pametne i nekompromitirane ljude, pa da vidimo.
Mala korekcija

Vi ste prvo trazili da neko drugi, umjesto vas, mene banira....

A ja sam vam odgovorio da to tako ne ide. nece citav zivot Holbruk, NATO, EU raditi prljavi posao za vas. Ako nesto zelite, uradite to sami i ja vam se nudim, eto doci cu gdje god hocete pa me vi licno banirajte, ako mozete. Dakle odogovorio sam pozetivno na vas poziv, sta tu nije u redu?

Drugo, imate dosta propangadistickih imputacija. Oko mene je u ta vremena bilo dosta ljudi, pripadnika drugih etnickih grupa, a bio sam naoruzan u TO BiH, pa ih nisam proganjao, kako to zelite da mi imputirate, vec naprotiv zvao ih da se zajednicki odupremo cetnicko-ustaskoj agresiji.
airman1

Post by airman1 »

Da tacno je trazio sam od Administratora da se na vas stavi ban ukoliko ne prestanete pozivati na nasilje i prolivanje krvi. Ako vam je zaista toliko stalo do zakona i zakonitosti znacete dobro da je to poprilican grijeh. Uostalom po sili zakona Administrator je duzan to da uradi, ispravite me ako grijesim, ovo je ipak javni medij a ne privatna soba gdje mozete pricati sto god zelite.

Uvijek su mi bile posebno drage floskule "cetnicko-ustaska" agresija. Pravi komesarski zargon, direktno iz prirucnika Uprave za Moral. Kako je ono Hitler rekao "Njemacki narod me je razocarao", da tako je rekao. Ne niste vi Hitler, nemojte se odmah naci uvrijedjenim. On je za svoju ideju dao svoj zivot, prosuo si je mozak za ono u sta je vjerovao. Nije zapalio u Argentinu kad je postalo guravo, kao ovaj nas jad. Zato su ga Nijemci obozavali a sada im je drag, jer je ostao tu do kraja. Kao Biskup Komarica u Banjoj Luci, dok je muftija zazdio napolje! Ako zelite da vas postujem, bilo bi lijepo da ponovo postanete nas sugradjanin i da svoje stavove iznosite sa politickih i drugih tribina u BiH, a ne putem interneta. BTW, bio bi vam i veci domet obzirom na broj ljudi koji se sluze racunarima i imaju pristup interentu u BiH. U Bosni se politicka baza ne stice putem interneta.
A bogami obzirom da ja jos nisam previse mator mogli bi se i nacekati sto se tice povratka, mislim, ja ne mislim skoro umirati.
SHOCK

Post by SHOCK »

Pozdrav
Ja sam dvojicu od tih šest Alžiraca lično poznavao. Radili su poslije rata u jednoj humanitarnoj organizaciji koja je meni, kao djetetu koje je u ratu ostalo bez roditelja i još mnogima davala stipendiju, organizovala razna druženja, kurseve informatike, stranih jezika itd. O njihovom ratnom angažmanu ne znam ništa, ali ono što su oni meni tada značili mislim da ne moram ni govoriti. U potpunosti podržavam Nadju Dizdarević i ostale ljude u
svojim nastojanjima.
Što se tiče komentara hananah, pa mislim da je najbolje rekao ding dong.
Odavno ništa jadnije nisam pročitao.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Novi_Nick wrote:Postovani gosp. @ Jaganjac, mozete li nam ovdje pojedinacno napisati imena i prezimena svih izdajnika politickih i vjerskih koji rade za svoje licne interese i za interese Srbije i Hrvatske a koji se kao fol predstavljaju da rade za Bosance i Hercegovce i drzavu BiH?

Koji su to politicki i vjerski predstavnici po vasem misljenju korektni, posteni i iznad svega patriotski orjentisani na odbrani teritorijalno cjelovite drzave BiH na unutrasnjem i vanjskom planu i koji mogu biti jedina alternativa u politickoj borbi protiv izdajnika Bosanaca i Hercegovaca i drzave R BiH?

Lijepo bi bilo da zivimo u demokratskom drustvu za koje vazi postulat: "svako je nevin dok se ne dokaze (na sudu) da je kriv". Nazalost gradajani Republike bih ne zive u takvom drustvu, a kao sto znamo sud je podredjen vlasti koja provodi u zivot plan stvaranja velike Srbije kroz takozvani dejtonski proces u kome drzava Republika bih treba da nestane, a Republika srpska da nastane (legalno) i kao takva da se ujedini sa Srbijom.

Radi se o procesu u rukavicama, koji mora biti zaustavljen, inace ce se hiljadugodisnja drzava Bosna ugasiti.

S toga kada god vidite u stampi ili na djelu nekoga ko glorifikuje genocidnu tvorevinu i ilegalni dejtonski ustav, taj je izdajnik. Nazalost nismo u prilici da kazemo da je osumnjicen za izdaju, jer ne postoji pravna mogucnost slanja trabanata izdajnicke valsti na "njihov" vlastiti sud. Ponekad na insistiranje MZ, zbog novcanog kriminala zavrse tamo razni Sarovici, Jelavici i td, ali jos niko nikada nije ni pokusao procesuirati krivicno djelo izdaje Republike BiH.

Tu takodjer treba uzeti u obzir osobe, koje jedno govore a drugo rade. Tako Haris prije svakih izbora pocne "igrati za raju", a kada osvoji izbore na tim lazima, izgubi se. Po onome za sta su se zalagali u Briselu i Vasingtonu, te svojim vlastitim (ne)djelima, medju izdajnike svakako spadaju i Lagumdjija, Bakir Izetbegovic i Adnan Terzic.

Sto se tice patriota Republike BiH, oni ne mogu doci na vlast jer da bi se kandidirali za izbore prvo moraju priznati ilegalni i silom nametnuti Dejtonski ustav, sto im ne pada na pamet. Tako je krug zatvoren, okupatori i agresori su se ucvrstili na vlasti i tako ce trajati dok god imaju sta pljackati i dok ne ostvare svoj plan stvaranja velike Srbije u potpunosti.

Najgore u svemu tome sto se danas velika Srbija pravi bez topova, vec u rukavicam uz asistenciju tkzv "bosnjackih" predstavnika. To je milion puta pogubnije po opstanak drzave Republike BiH, nego otvorena agresija od 92-95. Jednom kada i Bosnjaci (kao treci konstitutivni narod) uz prevaru takozvanih "bosnjackih" predstavnika DOBROVOLJNO legalizuju genocidnu tvorevinu, i ona kao tokva udje u novi -stari ilegalni dejtonski ustav, SLOBODNOM VOLJOM i BOSNJAKA, dejtonski proces je okoncan i pocinje potpuno legalan proces izdvajanja genocidne tvorivine i stvaranja velike Srbije.
Last edited by E. Jaganjac on 10/12/2005 15:36, edited 1 time in total.
airman1

Post by airman1 »

SHOCK wrote:Pozdrav
Ja sam dvojicu od tih šest Alžiraca lično poznavao. Radili su poslije rata u jednoj humanitarnoj organizaciji koja je meni, kao djetetu koje je u ratu ostalo bez roditelja i još mnogima davala stipendiju, organizovala razna druženja, kurseve informatike, stranih jezika itd. O njihovom ratnom angažmanu ne znam ništa, ali ono što su oni meni tada značili mislim da ne moram ni govoriti. U potpunosti podržavam Nadju Dizdarević i ostale ljude u
svojim nastojanjima.
Što se tiče komentara hananah, pa mislim da je najbolje rekao ding dong.
Odavno ništa jadnije nisam pročitao.
Ma ovdje nema nista sporno, ti ljudi imaju pravo da se suoce sa svojim tuziocima, posteno na sudu, da im se dokaze ili ne dokaze to sto im se stavlja na teret. Svako ima pravo na posteno sudjenje, strasna je pomisao da se moze biti u zatvoru na neodredjeno vrijeme bez optuznice, bez prava na ista.
mostarac

Post by mostarac »

E. Jaganjac wrote:
Novi_Nick wrote:Postovani gosp. @ Jaganjac, mozete li nam ovdje pojedinacno napisati imena i prezimena svih izdajnika politickih i vjerskih koji rade za svoje licne interese i za interese Srbije i Hrvatske a koji se kao fol predstavljaju da rade za Bosance i Hercegovce i drzavu BiH?

Lijepo bi bilo da zivimo u demokratskom drustvu za koje vazi postulat: "svako je nevin dok se ne dokaze (na sudu) da je kriv". Nazalost gradajani Republike bih ne zive u takvom drustvu, a kao sto znamo sud je podredjen vlasti koja provodi u zivot plan stvaranja velike Srbije kroz takozvani dejtonski proces u kome drzava Republika bih treba da nestane, a Republika srpska da nastane (legalno) i kao takva da se ujedini sa Srbijom.

Radi se o procesu u rukavicama, koji mora biti zaustavljen, inace ce se hiljadugodisnja drzava Bosna ugasiti.

S toga kada god vidite u stampi ili na djelu nekoga ko glorifikuje genocidnu tvorevinu i ilegalni dejtonski ustav, taj je izdajnik. Nazalost nismo u prilici da kazemo da je osumnjicen za izdaju, jer ne postoji pravna mogucnost slanja trabanata izdajnicke valsti na "njihov" vlastiti sud. Ponekad na insistiranje MZ, zbog novcanog kriminala zavrse tamo razni Sarovici, Jelavici i td, ali jos niko nikada nije ni pokusao procesuirati krivicno djelo izdaje Republike BiH.

Tu takodjer treba uzeti u obzir osobe, koje jedno govore a drugo rade. Tako Haris prije svakih izbora pocne "igrati za raju", a kada osvoji izbore na tim lazima, izgubi se. Po onome za sta su se zalagali u Briselu i vasingtonu, te svojim vlastitim (ne)djelima, medju izdajnike svakako spadaju i Lagundjija, Bakir Izetbegovic i Adnan Terzic.

Sto se tice patriota Republike BiH, oni ne mogu doci na vlast jer da bi se kandidirali za izbore prvo moraju priznati ilegalni i silom nametnuti Dejtonski ustav, sto im ne pada na pamet. Tako je krug zatvoren, okupatori i agresori su se ucvrstili na vlasti i tako ce trajati dok god imaju sta pljackati i dok ne ostvare svoj plan stvaranja velike Srbije u potpunosti.

Najgore u svemu tome sto se danas velika Srbija pravi bez topova, vec u rukavicam uz asistenciju tkzv "bosnjackih" predstavnika. To je milion puta pogubnije po opstanak drzave Republike BiH, nego otvorena agresija od 92-95. Jednom kada i Bosnjaci (kao treci konstitutivni narod) uz prevaru takozvanih "bosnjackih" predstavnika DOBROVOLJNO legalizuju genocidnu tvorevinu, i ona kao tokva udje u novi -stari ilegalni dejtonski ustav, SLOBODNOM VOLJOM i BOSNJAKA, dejtonski proces je okoncan i pocinje potpuno legalan proces izdvajanja genocidne tvorivine i stvaranja velike Srbije.
U prevodu oni se nece boriti jer kao ne priznaju oni ovo nista pa ce samo iz Amerike srat i sirit medjunacionalnu netrpeljivost i pozivat narod da sepobije i pozivat na rat, kako bi se oni mogli vratiti iz Amerike i reci "Jesmo vam rekli". Pa ovo su takve gluposti da nije normalno. Zemlja se oslobadja iznutra, a ne izvana gospodine Jaganjac, ali vi nemate srce i hrabrost za to. To je vas osnovni problem. Za to treba imati hrabrost, a vi toga nemate pa nam onda prosipate floskule o tome da cete cekati, da necete da se borite dok je ovako uredjenje a na kraju cete traziti opradanje u tome da necete da se borite jer su na Predsjednistvo stavili novu fasadu i jer su u Sarajevu kupili novih 7 tramvaja. Kad nesto necete, a vi ocito necete, najlakse je naci opravdanje. Otvoreno recite da nemate hrabrosti pa cemo vas razumjeti.

i zaboravih reci: VI STE JEDINI DO SADA KOJI JE PRIZNAO POTPUNU KAPITULACIJU BOSNE I HERCEGOVINE (ovom boldiranom recenicom to ste nepobitno ucinili) I AKO SE NEKO TREBA NAZVATI IZDAJNIKOM ONDA STE TO VI
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:
danas wrote:ma da je ovo zena nekog cetnika i da je on uhapsen bez optuznice, bolio bi vas klinac za njena i njegova ljudska prava...

pa ohanite malo svi...
sto reagovati zbog nekog ko je na dan ubijao po 30 ljudi? reagovati nekog ko je klao jednomjesecnu bebu? :x
Nadja i njen muz nisu nikog klali! Kolko znam oboje su bili medju prvima u Tuzli da pomognu izbjeglicama iz Srebrenice!
bosanac, ne shvatas moju poentu -- koja je da nije u redu da je neko, bilo ko, "uhapsen BEZ optuznice"... TO je krsenje ljudskih prava. jer ti ne shvatas subjektivnost ove situacije -- onako kako je tebi mrzak neki cetnik, tako je mozda amerikancima mrzak ovaj alzirac, jer i ti i amerikanac emotivno vezete tragediju svoga naroda za te osobe.

ali kao sto ti i ja ne mozemo zaci po RS-u i hapsiti nekog random acu i nikolu jer nam se " 'nako cine sumnjivi", tako ni amerikanci ne mogu hapsiti ahmeda ni muhameda jer su im samo i jedino "sumnjivi". treba malo vise za hapsenje i pritvor -- tacnije, ta sumnja mora BITI OSNOVANA. u ovim slucajevima optuznica nije ni podignuta, nema niko ideje za sta se ovi ljudi terete. pojela ih bush-ova borba protiv terorizma...

a ja tebe pitam -- da li bi se ti sekirao da je neki nikola iz banja luke uhapsen BEZ optiznice i mucen u zatvoru? da li bi se zalagao za nikolina ljudska prava i bi li ti bilo zao njegove zene ljubice... znas i sam da ne bi, nego bi se radovao kao sto se hanifa sada raduje. to je bila moja poenta. zagledajte se malo u sebe. svi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ding-dong wrote:
@ mircerka

ja se ne prodajem ni za sta. ne znam sta si i odakle shvatila da ja imam potrebu da se za nesto prodam. nemam potrebu da naglasim da sam iz Sarajeva i da volim Zelju ili da naglasavam neke pubertetske podjele na one iz haustora i one iz mahale. ja sam na forumu radi sebe. ne radi raje, ne radi afirmacije prevazidjenih stavova iz kasnih 80tih, ne radi toga da nadjem curu, ne radi toga da ispadam cool, ne radi toga da nekog impresioniram.
da, ja sam jadna bijedna i ne mogu imati raje osim na netu i strasno mi je stalo da me forumashi sa sa-x proglase RAJOM i da budem cool i in na taj ancin...
Capljinci kazu> Prdi mare eto ti svatova...
ding-dong wrote: nerviraju te moji postovi? jednostavno ih preskocis. ni ja nemam pretjerano dobro misljenje o tebi i jako mi je drago sto su ti moji postovi uzas. meni su tvoji dosadni i nekako histericni. imas stalnu potrebu da budes neki vrhunski moralista i komentator svega&svacega advokatisuci i zastupajuci sta i koga stignes. ne znam u cemu je fol ali je nezdravo toliko naglasavati na sve strane kako si u pravu. sta je korijen toga ti znas. mozda zelja da se pripada negdje po svaku cijenu.
ako se tebi zivot sveo na cyber svijet, meni nije...a da, komentarisem sve i svasta gdje smatram da mogu nesto reci, obzirom da se smatram zenom koja se odmakla malo dalje od kuhinje, krpe i serpe....Moralista?
nisam. Samo imam svoje misljenje, koje vrlo rado izrazim....makar ti to nazvao verbalnim proljevom...ne bojim se reci ono sto mislim...i sreca pa ne mislimo svi isto.....
Histerija? Zasto mi ne preporucis kakvu bombonu dragi doktore....
ding-dong wrote: i da...poljoprivrednici stoje ispred pogresne institucije. naime, ti kao superobrazovano "gradsko dijete" naravno d aznas da je poljoprivreda po nasim zakonima u nadleznosti entiteta, ne drzave. :D :D isto tako kao legalista znas da se u pravnoj drzavi protestima pristupa tek kad se iscrpe sva sredstva...tako da je Ranko Bakic, predsjednik Udruzenja poljoprivrednika, uradio divnu stvar sto ih drzi mjesecima na Marindvoru. i ne znam jesi li primijetila veeeeeliku tablu sa porukama stranke Lijanovica? istih onih koji su ovu drzavu zavrnuli za stotine miliona i kojima se sudi. paradiranje poljoprivrednika je jeftini balkanski politicki trik. koji se "jadnim" poljoprivrednicima dobro isplati. ljudi su lijepo i pristojno placeni za svoje "protestovanje" od strane istih Lijanovica....previse providno cak i za nekog ko ne zna funkcionisati dok ne pritisne enter.
Ne kampuju pred pogresnom zgradom....
jedan od njihovih transparenata jeste DRZAVNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE sto nazalost nemamo....a to da su placeni od Lijanovica, nisu bas od prvog dana, aLijanovic je zavrnuo drzavu jer su mu hebavali znanje i ovako je mnogo jeftinije prosao...hm, to ti nisu rekli tvoji informatori? steta....
i da, na moju vliku zalost, radim od 17.godine, i radila sam u raznim sferama, od politike, obrazovanja, poljoprivrede, veterine.... i na moju veliku ZALOST malo sam vise informisana nego sto je pozeljno....
ali strpi se, doci ce opet izbori...napravite referendum SVI KOJI NE MISLE KO MI MORAJU SE ISELITI....
nije ni cudo sto su redovi pred konzulatima onoliki....
ding-dong wrote: bar bi trebalo u nekim godinama izaci iz puberteta. i prestati se prodavati za gradsko dijete. naivni naziv za sakrivanje kompleksa, vlastitih neuroza i strahova. bas onako....djeciji.

pozdrav
ja se ne prodajem ko gradsko dijete....malo si obrnuo stvari....vidim dijagnoze ti super idu...kako ad nisi zavrsio fax do sad...QQ...

Post by wanderer »

Sto li ce dalje biti?

Image
rei

Post by rei »

danas wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
danas wrote:ma da je ovo zena nekog cetnika i da je on uhapsen bez optuznice, bolio bi vas klinac za njena i njegova ljudska prava...

pa ohanite malo svi...
sto reagovati zbog nekog ko je na dan ubijao po 30 ljudi? reagovati nekog ko je klao jednomjesecnu bebu? :x
Nadja i njen muz nisu nikog klali! Kolko znam oboje su bili medju prvima u Tuzli da pomognu izbjeglicama iz Srebrenice!
bosanac, ne shvatas moju poentu -- koja je da nije u redu da je neko, bilo ko, "uhapsen BEZ optuznice"... TO je krsenje ljudskih prava. jer ti ne shvatas subjektivnost ove situacije -- onako kako je tebi mrzak neki cetnik, tako je mozda amerikancima mrzak ovaj alzirac, jer i ti i amerikanac emotivno vezete tragediju svoga naroda za te osobe.

ali kao sto ti i ja ne mozemo zaci po RS-u i hapsiti nekog random acu i nikolu jer nam se " 'nako cine sumnjivi", tako ni amerikanci ne mogu hapsiti ahmeda ni muhameda jer su im samo i jedino "sumnjivi". treba malo vise za hapsenje i pritvor -- tacnije, ta sumnja mora BITI OSNOVANA. u ovim slucajevima optuznica nije ni podignuta, nema niko ideje za sta se ovi ljudi terete. pojela ih bush-ova borba protiv terorizma...

a ja tebe pitam -- da li bi se ti sekirao da je neki nikola iz banja luke uhapsen BEZ optiznice i mucen u zatvoru? da li bi se zalagao za nikolina ljudska prava i bi li ti bilo zao njegove zene ljubice... znas i sam da ne bi, nego bi se radovao kao sto se hanifa sada raduje. to je bila moja poenta. zagledajte se malo u sebe. svi.

Ti kazes:
pa ohanite malo svi...
Ovdje si rekla "cetnik" a ne Nikola :D
a ako znamo da je ove ljude Vrhovni Sud BiH oslobodio svake optuzbe onda se takvi ljudi ne mogu porediti sa cetnicima. I na kraju normalno je
i ljudski stati na strani zene koja se bori za prava svoga moza.
Hm koja koincidencija danas je međunarodni dan ljudskih prava
Svima onima koji se bore za demokraciju i vladavinu prava
SRETNO :) :bih:
kojsino

Post by kojsino »

Mogli bi ovi iz Bosnskog Kongresa (Sendijarevic, Jaganjac...),
pomoci gospodji Dizdarevic, posto su veoma uticajni u Americi,
kako kazu...
pa i oni su nekakav Kongres
danas

Post by danas »

poenta je bila na "uhapsen bez optuznice"...

ja svakako nisam odana ni nekom fiktivnom nikoli, a vala ni nadji, vec principima. a cini mi se da ima svega par ljudi na ovoj temi koji ikako i znaju sta znaci demokratski princip.

i ko sto rece mirci -- zagubi se nadja dok mi palamudimo... :roll:
rei

Post by rei »

danas wrote:poenta je bila na "uhapsen bez optuznice"...

ja svakako nisam odana ni nekom fiktivnom nikoli, a vala ni nadji, vec principima. a cini mi se da ima svega par ljudi na ovoj temi koji ikako i znaju sta znaci demokratski princip.

prvo idi redom a i najvaznije si propustila
a to je odluka Vrhovnog suda BiH naravno i ja kazem principi....

a sto se tice "uhapsen bez optuznice" pa ti si prva rekla "a da je ovo zena nekog cetnika" i ako je opce poznato da je on cetnik a znamo sta je
cetnik naravno da ne bih reagovala u ovom slucaju ni za Karadzica
ni za Mladica ni za bilo kojeg drugog cetnika za koga je opce poznato
da je cinio zla... :roll:
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

E. Jaganjac wrote:
Vodenjak wrote:
Gospodine Jaganjac vi ste opasan covjek.
Bio sam jedno vrijeme opasan za cetnike i danas sam, kao i za izdajnike, sto mu dodje jedno te isto. Priznajem ja sam veoma opasan za vas.
Ti si znaci bio neki organizator otpora ili komandant.

Zasto ne dodjes ovdje i ne uzivas u stecenim privilegijama nego nam solis pamet od onamo anam?

Mi koji ovdje zivimo ili bolje prezivljavamo nismo nikakvi izdajnici, nego lojalni gradjani koji izvrsavaju sve svoje obaveze prema svojoj drzavi pa prema tome imamo i pravo dici svoj glas ako nam se neki potezi naseg rukovodstva ne svidjaju. ja licno dizem glas i smeta mi sto je drzavljanstvo BiH dijeljeno Kunti i Panti, a sada zbog toga ceh placaju obicni gradjani BiH koji uskoro bez vize nece moci otici ni u Slavonski Brod.

Mi ovdje nemamo namjeru dizati nikakvu revoluciju i rusiti politicare nego cemo svoju demokratsku volju, a samim ti i ocjenu ko je patriota a ko izdajnik dati na sljedecim, a i svim ostalim izborima.

Ali ako si vec bio tako opasan onda sigurno znas da je:

Zlatko Lagumdzija bio Potpredsjednik vlade RBiH u njezinim najtezim trenucima i jedan od rijetkih visokih politicara u BiH koji je umalo izgubio glavu obavljajuci duznost.

Jest da stoji da je malo narcisoidan, ali je za razliku od Alzirske grupe i slicnih iskreno voli svoju domovinu i nije zasluzio da se poziva na njegov linc zbog raznih misionara sa istoka sumnjivih namjera cije je jedini cilj bio sirenje iskrivljene interpretacije islama na ovim prostorima i vrbovanje nase omladine koja im je trebala posluziti kao zivo meso na drugim njima interesantnim prostorima kao sto su Afganistan, Irak itd.

Na zalost, sto se moze viditi i iz ovih postova odredjenog uspjeha su imali, ali na njihovu zalost misija u BiH se za njih moze smatrati propalom, jer se BiH muslimani nisu bili spremni odreci svog pripadanja evropskom identitetu, i svojih hiljadugodisnjih adeta koje su im u amanet ostavili njihovi ocevi zaradi prljavih i krvavih saudijskih petro dolara.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

danas wrote:poenta je bila na "uhapsen bez optuznice"...

hmm...ko je nadja?
:-) danas, mojne mene citirat, ja sam lazni moralista.....
:-)
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Da stvarno sta je sa Nadjom?

Nadja je svoj strajk gladju prekinula jos jucer ili prekjucer zbog iscrpljenosti (bio je o tome clanak u Dnevnom Avazu).
Nigmus

Post by Nigmus »

Par krelaca napravi sra-nje od teme :-? Tipicno :-?
Post Reply