Baš nešto gledam, imaš ukupno 35 postova i svih 35 se odnosi na prcanje N1 televizije. Je li to nešto osobno ili...?denizli wrote:Emisije ovog tipa su prevazidjene.
Smijesni ste sa prezentovanjem svog kadra; bivsi ovog, bivsi onog,bio je ovaj, bio je onaj...
Sklepali ste ekipu od istrosenih novinara, staraca i sujetnih licnosti.
N1
Moderator: anex
-
Dzontra_Volta
#626 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
-
StupskaBitanga
#627 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
gdje su mladi?
Imamo toliko novih televizija i ovi samo šetaju s televizije na televiziju
Imamo toliko novih televizija i ovi samo šetaju s televizije na televiziju
-
denizli
#628 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Šta ima brojačDzontra_Volta wrote:Baš nešto gledam, imaš ukupno 35 postova i svih 35 se odnosi na prcanje N1 televizije. Je li to nešto osobno ili...?denizli wrote:Emisije ovog tipa su prevazidjene.
Smijesni ste sa prezentovanjem svog kadra; bivsi ovog, bivsi onog,bio je ovaj, bio je onaj...
Sklepali ste ekipu od istrosenih novinara, staraca i sujetnih licnosti.
-
Dzontra_Volta
#629 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Kod mene ima.denizli wrote:Šta ima brojačDzontra_Volta wrote:
Baš nešto gledam, imaš ukupno 35 postova i svih 35 se odnosi na prcanje N1 televizije. Je li to nešto osobno ili...?
Tebe ili nekog tvog je očigledno neko opekao sa ove televizije, pa ti teško palo. Nemoj se bolan sekirati, samo iskuliraj.
- navedeni
-
denizli
#631 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Dzontra_Volta wrote:Kod mene ima.denizli wrote:Šta ima brojačDzontra_Volta wrote:
Baš nešto gledam, imaš ukupno 35 postova i svih 35 se odnosi na prcanje N1 televizije. Je li to nešto osobno ili...?
Tebe ili nekog tvog je očigledno neko opekao sa ove televizije, pa ti teško palo. Nemoj se bolan sekirati, samo iskuliraj.
Ne skonta ti nista
-
cancel
#632 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
gledat će seMTV wrote:IMPULS - nova emisija na MTV kanalu (Procitati do kraja i izvinjavam se sto je duzi post)
Jedinstvena, zabavna i dinamična - emisija IMPULS nastala je saradnjom dve televizije, N1 i regionalnog MTV kanala.
Svake srede od 21:30, Naida Kundurović, bivše MTV lice, a sadašnja voditeljka na N1 televiziji, donosi aktuelne vesti iz sveta šoubiza, muzike i filma. Saznaćete još šta rade svetske zvezde i dobićete uvid u stanje na jedinoj regionalnoj muzičkoj top listi, Domaćici. Centralni deo svake epizode činiće intervju sa jednom zanimljivom ličnosti iz regiona.
"Nakon 10 godina dešava se magična stvar u mojoj karijeri, a to je da ponovo sarađujem sa MTV televizijom, za koju sam svojevremeno, 2004. godine, bila izabrana kao jedina voditeljka iz BiH," rekla je Naida. "Naše vreme tek sada dolazi i pripremamo uzbudljive projekte. Saradnja dva svetska brenda, kao što su CNN i MTV, rezultiraju modernim, aktuelnim i prvenstveno ekskluzivnim sadržajima koje ću prezentovati svojoj publici svakog utorka uveče na N1 kanalu i sredom na regionalnom MTV-ju."
Čast da probije led i prvi se obrati gledaocima emisije IMPULS imaće Zvonimir Đukić Đule, frontmen benda Van Gogh. Naida se sa ovogodišnjim dobitnicima MTV Best Adria Act nagrade sastala u prelepom okruženju arheološkog nalazišta Viminacijum, gde je bend izvodio mini akustični koncert, tako da ćete čuti i jednju njihovu pesmu u "unplugged" izdanju.
Saradnja dve televizije na jednoj ovakvoj emisiji zagarantovano će pružiti maksimalan doživljaj zabave, predstavljene kroz zanimljive razgovore, najnovije MTV vesti i dinamične kadrove i aktuelne informacije. Zato se ubacite u IMPULS svake srede od 21:30 sa Naidom Kundurović na MTV kanalu.
Emisija IMPULS na MTV kanalu:
Premijera: sredom u 21:30 i reprizno četvrtkom u 23:30, petkom 18:30, subotom u 12:10 i nedeljom 17:30
Emisija IMPULS na N1 kanalu:
Premijerno utorkom od 21:00, a repriziramo utorkom u 23:30, sredom od 14:30, četvrtkom u 21:00 i 23:30.
http://www.mtv.rs/tv/impuls
http://www.mtv.com.hr/tv/impuls
https://www.youtube.com/watch?v=Gd-NV4j4Yy4
Last edited by cancel on 09/11/2014 10:56, edited 1 time in total.
-
cancel
-
tufo071
#634 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Ja sam gledao dnevnike i meni se svidja. Novi pristup TV, nekako su mi svjezi, sa onim spicama, mladi i pamaetni i stalno se uzivo javlajaju. BHt FTV i ove ostale se imaju oko cega zabrinuti sto se Dnevnika tice.
Ne zanm cemu poredjenje s aldzezirom. aldzezira je puna para vec 3 godine emitira i nikome nije relevata. ovi N1 su vise citirani i bolje pozicionirani za 7 dana nego aldzezira za 3 godine. aldzezira je dosadna. plus svi urednici aldzezire su ljudi koji nisu iz sarajeva. smjesno.
nemojte samo molim vas sada o dokumentarcima sjajnim.....to nema veze sa programom nego sa kupovinom.
Ne zanm cemu poredjenje s aldzezirom. aldzezira je puna para vec 3 godine emitira i nikome nije relevata. ovi N1 su vise citirani i bolje pozicionirani za 7 dana nego aldzezira za 3 godine. aldzezira je dosadna. plus svi urednici aldzezire su ljudi koji nisu iz sarajeva. smjesno.
nemojte samo molim vas sada o dokumentarcima sjajnim.....to nema veze sa programom nego sa kupovinom.
-
milojicabrzi
#635 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Nemojte tako, evo u novinama, Suzana S. na listi diplomaca drugog ciklusa studija 
Taman pred penziju
Mlati zena urednicke plate sa srednjom skolom, do prije godinu-dvije, a onda se svi cude kakve su nam televizije
Taman pred penziju
Mlati zena urednicke plate sa srednjom skolom, do prije godinu-dvije, a onda se svi cude kakve su nam televizije
-
denizli
#636 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
"Novinarsku karijeru je započela 1993. godine u Zenici na tadašnjoj TV BiH i Federalnoj Televiziji. Od 1993. do 1995. godine bila je reporterka - dopisnica iz regije centralne Bosne ( ZENICA), fixer i reporterka za svjetske news i TV agencije APTV i WTN.milojicabrzi wrote:Nemojte tako, evo u novinama, Suzana S. na listi diplomaca drugog ciklusa studija
Taman pred penziju![]()
Od 2004. karijeru nastavlja na Javnom servisu BiH (BHRT) u Sarajevu, gdje je bila urednica, producentica i voditeljica centralne informativne emisije BHT1 - Dnevnika te urednica svih specijalnih projekata Informativnog programa javnog servisa. Bila je urednica i voditeljica dnevnog talk showa Tema dana koji je na BHT1 emitovan sedam godina te autorica, urednica i voditeljica političkog talk showa Treća strana na BHT1.
Također, bila je direktorica informativnog programa Javnog TV servisa BiH ( BHRT).
Diplomirala i magistrirala je komunikologiju i novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu (sve u jednom danu ). Njena stručna ekspertiza su profesionalizam u medijima, posebno u sistemu javnog TV emitovanja. Fokus stručnog rada joj je na nestanku profesionalizma i etike u medijskom izvještavanju."
-
denizli
#637 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Ne uporedjuj ovu TV-kucu sa javnim emiterima, mislim stvarno, prvo javi emiter je javni emiter a ovo je tv-kuca sponzorisana od Šolaka, e sad hajd na google i nadji o njemu sve pa kad se informises javni se oDJe.tufo071 wrote:Ja sam gledao dnevnike i meni se svidja. Novi pristup TV, nekako su mi svjezi, sa onim spicama, mladi i pamaetni i stalno se uzivo javlajaju. BHt FTV i ove ostale se imaju oko cega zabrinuti sto se Dnevnika tice.
-
milojicabrzi
#638 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Evo, sa malim dopunama i pojašnjenjem-Diplomirala u kasnim 40-im, što je činjenica koja se da provjeriti.denizli wrote:Od 2004. karijeru nastavlja na Javnom servisu BiH (BHRT) u Sarajevu, gdje je bila urednica, producentica i voditeljica centralne informativne emisije BHT1 (sa srednjom skolskom spremom, gdje je imala platu dvosturko vecu od novinara sa fakultetom, sto je dobrim dijelom rezultiralo nezadovoljstvom i revoltom zaposlenika) - Dnevnika te urednica svih specijalnih projekata Informativnog programa javnog servisa (sto joj je omogućio navedeni urednik koji joj je i sada nadredjeni, a kojeg je zauzvrat, branila na ovom forumu). Bila je urednica i voditeljica dnevnog talk showa Tema dana koji je na BHT1 emitovan sedam godina te autorica, urednica i voditeljica političkog talk showa Treća strana na BHT1 ( a paralelno sa navedenim, bila je glavni doušnik i zavaljivač kolega, te cinkala nadredjenim stanje u redakciji).
Bosna pamti, ako ništa.
Od te ekipe, jedino respekt za Kenana Cerimagica.
-
tufo071
#639 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
@denizli
mene ne isteresuje tko je vlasnik koje medijskog autleta, uzmem daljinac gledam dnevnik i zakljucim ko mi se svidja ko je bolji brzi profesionalniji i objektivinjki.
sta me briga da li je javni servis prviatna televizija da li tv1 aldzezira ili ftv ili rtrs. ja sam gledalac i ja biram na osonovu programa a ne tko je vlasik i zasto.
mene ne isteresuje tko je vlasnik koje medijskog autleta, uzmem daljinac gledam dnevnik i zakljucim ko mi se svidja ko je bolji brzi profesionalniji i objektivinjki.
sta me briga da li je javni servis prviatna televizija da li tv1 aldzezira ili ftv ili rtrs. ja sam gledalac i ja biram na osonovu programa a ne tko je vlasik i zasto.
-
denizli
#640 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
tufo071 wrote:@denizli
http://www.klix.ba/biznis/srbijanski-ne ... #komentari
-
StupskaBitanga
#641 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Jedna korekcija
Novinara ne određuje fakultet niti se novinar ne postaje završetkom fakulteta. Mnogi vrsni urednici i novinari/voditelji su frizeri, keramičari, ugostitelji, metalostrugari a kad ih čovjek gleda na TV odlično to rade. Na kraju krajeva za sve je tu fakultet u Travniku/Vitezu
Novinara ne određuje fakultet niti se novinar ne postaje završetkom fakulteta. Mnogi vrsni urednici i novinari/voditelji su frizeri, keramičari, ugostitelji, metalostrugari a kad ih čovjek gleda na TV odlično to rade. Na kraju krajeva za sve je tu fakultet u Travniku/Vitezu
-
milojicabrzi
#642 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Pa zato nam i jest tako...Stomatolozi drze buregdzinice, profesori matematike rade u Vodovodu, frizeti drze koncesije auto-kuce i onda se neko pita sto nam ne ide...StupskaBitanga wrote:Jedna korekcija
Kakvi smo i dobro nam je...
-
StupskaBitanga
#643 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Mase završe žurnalistiku a nemaju pojma sastaviti vijest a kad bi ih pitao razliku vijesti i informacije da ne govorimo
Montaža, editorijal i popratne stvari da ne govorimo
Sistem obrazovanja je kriv i novinarstvo je zanat i ti si dobar novinar onoliko koliko si tekstova napisao i kakav su oni uticaj imali
Montaža, editorijal i popratne stvari da ne govorimo
Sistem obrazovanja je kriv i novinarstvo je zanat i ti si dobar novinar onoliko koliko si tekstova napisao i kakav su oni uticaj imali
-
milojicabrzi
#644 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Zanatski dio novinarstva, tipa montaza, skracivanje teksta i sl. se moze nauciti za 6 mjeseci rada u normalnoj redakciji.
Sirina znanja, obrazovanosti, elokvencije i sl. (sto npr. razlikuje dosta novinara na HRT pa cak i RTS od procjecnog sa Javnog RTV servisa), je posebna dimenzija profesionalca, potrebno je znanje, nacitanost i to se ne moze nadograditi).
Nista onda, da ukinemo studij zurnalistike i posaljemo kod Bitange na obuku od 6 mjeseci za super novinara.
Sirina znanja, obrazovanosti, elokvencije i sl. (sto npr. razlikuje dosta novinara na HRT pa cak i RTS od procjecnog sa Javnog RTV servisa), je posebna dimenzija profesionalca, potrebno je znanje, nacitanost i to se ne moze nadograditi).
Nista onda, da ukinemo studij zurnalistike i posaljemo kod Bitange na obuku od 6 mjeseci za super novinara.
-
StupskaBitanga
#645 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
To ti ne daje fakultet pogotovo naš FPNSirina znanja, obrazovanosti, elokvencije i sl. (sto npr. razlikuje dosta novinara na HRT pa cak i RTS od procjecnog sa Javnog RTV servisa), je posebna dimenzija profesionalca, potrebno je znanje, nacitanost i to se ne moze nadograditi).
To se moraš roditi takav moraš biti
Eno ti Danillea Mijatović kao svršeni student FPN toliko smo je proklinjali kako radi da je završila u jarku
- Nisrin
#646 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Ima li N1 na HS-u???! 
Bespotrebno komentarisete s negativnom konotacijom novi projekat i ljude koji su dobro placeni za to sto rade! Sve se moze nauciti, tako da vjerujem da ce svaki propust u buducnosti nadoknaditi!!!
Bespotrebno komentarisete s negativnom konotacijom novi projekat i ljude koji su dobro placeni za to sto rade! Sve se moze nauciti, tako da vjerujem da ce svaki propust u buducnosti nadoknaditi!!!
-
adapter
#647 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Dodik "exkluzivno" govorio za N1.
http://ba.n1info.com/a7825/Vijesti/Vije ... a-SDA.html
Zašto Dodika ne upitaše da li predstavlja Srbiju? To bi se moglo zaključiti po državnoj zastavi Republike Srbije na stolu, u kadru. No, valjda to nisu ni primjetili na N1!
Zašto Dodika ne upitaše da li predstavlja Srbiju? To bi se moglo zaključiti po državnoj zastavi Republike Srbije na stolu, u kadru. No, valjda to nisu ni primjetili na N1!
- navedeni
#648 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
N1 je genocidna televizija, i to se znaadapter wrote:Dodik "exkluzivno" govorio za N1.![]()
-
denizli
#649 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
Za predizbornu kampanju dobio SNSD 50000 km od njih.navedeni wrote:N1 je genocidna televizija, i to se znaadapter wrote:Dodik "exkluzivno" govorio za N1.![]()
-
StupskaBitanga
#650 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB)
ko i sa kakvim interesima ovo radi i to pogotvo i u Hrvatskoj gdje UG tek kreće tek treba da se otkrije