Mužjaci

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

*miara*

#26 Re: Mužjaci

Post by *miara* »

SenSen wrote:
*miara* wrote:
SenSen wrote:Osim uobicajene ljenosti i sebicnosti ljudi kojima je mrsko sterilizirati svoje zivotinje, naisla sam i na podgrupu muzjaka u familiji Primitivus Balkanus cije rezonovanje ide nesto ovako: macke su bezveze, njih ne volim. Ali imati macka, to je nesto "skroz drugo" :? I onda sjede i raspredaju kako su mackovi super i sta sve izvode (sve isto kao i zenke, ali to Primitivus Balkanus ne zna sastaviti).

Sjedeci tako u drustvu sa prijateljicinim momkom i njegovim debilnim jaranima, postalo je jasno da oni koriste svoje preferense za mackove kao nacin da izraze koliko u stvari vise cjene sve sto je musko nad zenskim. Da mi je neko pricao, ne bih mu vjerovala :-) Kakvu samo bizarnu formu uzima Bosanski patrijarhat :D

Ja da sebi nabavljam ljubimca, uzela bih zenke, posto vidim da su vise ugrozene. I ako bas necu da ih sterilisem, postoje injekcije koje veterinar daje svakih sest mjeseci. Mislim da je jedna 15 maraka.

to sve treba kastrirati da se ne namnozi! fuj!

Slazem se! Da je do mene, svi koji hoce da imaju djecu ili ljubimca bi morali da urade razne psiholoske testove i da pohadjaju kurseve prije nego sto im neduzno stvorenje dospije u sake. Isto tako se slazem da bi djeca trebala u skoli da se uce dobrim odnosom prema zivotinjama. Tako se stvaraju civilizirani i suosjecajni buduci drzavljani.. A sto se tice prijateljicinog momka i njegovih jarana, mogu samo reci da je to grupa poglupih, iskompleksiranih idiota :roll: kojima valjda jedino preostaje da se takmice ciji macak veca muda ima :-)

Btw, ta macka u tvom avataru je sega, izgleda k'o da ima five o'clock shadow :D :D
trenutno imam 6 macaka kuci: moj hugo, moja senada i mama i njena tri macica koje sam uzela iz svog ulaza. mama ce ostati kod mene jer je prevelika maza da bi dozivjela starost medju odgojenom bosanskom djecom. za macice se dosad javilo troje ljudi, sve troje prvo pitali "imal muzjaka". ono prvo dvoje rekli da su zainteresirani, ali se nikad vise nisu javili (debilski bosanski obicaj "ispari se jer je ofirno priznati da si ipak odustao od ideje imati prljavi hajvan u stanu"). neki dan me zove zena i kaze hoce muzjaka. haj dobro. rece mi da ce nazvati kad joj gosti odu. to je bilo danas u 5 sati. haj dobro. ako me opet nazove (mada sumnjam) insistiracu da dodje do mene da ona vidi da mora cistiti WC, koliko cesto, da se mora igrati sa njima itd., ali znam da je moram nekako nagovoriti da ga kastrira al ne znam kako. ubi me ovaj bosanski mentalitet. jesul ljudi ovdje uvijek bili ovako plitke pameti?

btw, ova macketina je moja mudara (iako ih nema :D), muzara, tasim, tale, šugo, HUGO :D moj zivot i moja sreca.
andrija2007

#27 Re: Mužjaci

Post by andrija2007 »

I mene zena drzi samo sto sam muzjak.
*miara*

#28 Re: Mužjaci

Post by *miara* »

andrija2007 wrote:I mene zena drzi samo sto sam muzjak.

jel te kastrirala? :D
opet ja

#29 Re: Mužjaci

Post by opet ja »

*miara* wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SenSen

#30 Re: Mužjaci

Post by SenSen »

[/quote]trenutno imam 6 macaka kuci: moj hugo, moja senada i mama i njena tri macica koje sam uzela iz svog ulaza. mama ce ostati kod mene jer je prevelika maza da bi dozivjela starost medju odgojenom bosanskom djecom. za macice se dosad javilo troje ljudi, sve troje prvo pitali "imal muzjaka". ono prvo dvoje rekli da su zainteresirani, ali se nikad vise nisu javili (debilski bosanski obicaj "ispari se jer je ofirno priznati da si ipak odustao od ideje imati prljavi hajvan u stanu"). neki dan me zove zena i kaze hoce muzjaka. haj dobro. rece mi da ce nazvati kad joj gosti odu. to je bilo danas u 5 sati. haj dobro. ako me opet nazove (mada sumnjam) insistiracu da dodje do mene da ona vidi da mora cistiti WC, koliko cesto, da se mora igrati sa njima itd., ali znam da je moram nekako nagovoriti da ga kastrira al ne znam kako. ubi me ovaj bosanski mentalitet. jesul ljudi ovdje uvijek bili ovako plitke pameti?

btw, ova macketina je moja mudara (iako ih nema :D), muzara, tasim, tale, šugo, HUGO :D moj zivot i moja sreca.[/quote]
[/quote]

Znaci to je "muskarac" tvog zivota :lol: vrlo sladak :-D Cestitam na pozavidnoj macjoj kolekciji :-D Ja sam nazalost dosta alergicna na njih, koje li ironije :-? cak me pomalo zasvrbi nos kada pogledam svoj avatar :lol:

A sto se tice naseg mentaliteta, to je boze sacuvaj kave su sve babske price u prometu. Cak sam cula kako je "jedna zena" dobila rak, jer je "spavala sa cukom u krevetu" :-) :-) I ima ih puno kojima se "gadi" drzati zivotinje u kuci, a nemaju dovoljno pameti da se suzdrze od komentara kada dodju u posjetu. Hej zamisli doci nekome u kucu i potruditi se da ih maksuz obavjestis kako ti se gade njihovi krznati clanovi familije :-x :-x i jos se mrstiti kada macka pristojno kraj tebe sjedi na drugoj fotelji i kafendise (mlijeko) :D :D
*miara*

#31 Re: Mužjaci

Post by *miara* »

SenSen wrote:
trenutno imam 6 macaka kuci: moj hugo, moja senada i mama i njena tri macica koje sam uzela iz svog ulaza. mama ce ostati kod mene jer je prevelika maza da bi dozivjela starost medju odgojenom bosanskom djecom. za macice se dosad javilo troje ljudi, sve troje prvo pitali "imal muzjaka". ono prvo dvoje rekli da su zainteresirani, ali se nikad vise nisu javili (debilski bosanski obicaj "ispari se jer je ofirno priznati da si ipak odustao od ideje imati prljavi hajvan u stanu"). neki dan me zove zena i kaze hoce muzjaka. haj dobro. rece mi da ce nazvati kad joj gosti odu. to je bilo danas u 5 sati. haj dobro. ako me opet nazove (mada sumnjam) insistiracu da dodje do mene da ona vidi da mora cistiti WC, koliko cesto, da se mora igrati sa njima itd., ali znam da je moram nekako nagovoriti da ga kastrira al ne znam kako. ubi me ovaj bosanski mentalitet. jesul ljudi ovdje uvijek bili ovako plitke pameti?

btw, ova macketina je moja mudara (iako ih nema :D), muzara, tasim, tale, šugo, HUGO :D moj zivot i moja sreca.[/quote]
[/quote]

Znaci to je "muskarac" tvog zivota :lol: vrlo sladak :-D Cestitam na pozavidnoj macjoj kolekciji :-D Ja sam nazalost dosta alergicna na njih, koje li ironije :-? cak me pomalo zasvrbi nos kada pogledam svoj avatar :lol:

A sto se tice naseg mentaliteta, to je boze sacuvaj kave su sve babske price u prometu. Cak sam cula kako je "jedna zena" dobila rak, jer je "spavala sa cukom u krevetu" :-) :-) I ima ih puno kojima se "gadi" drzati zivotinje u kuci, a nemaju dovoljno pameti da se suzdrze od komentara kada dodju u posjetu. Hej zamisli doci nekome u kucu i potruditi se da ih maksuz obavjestis kako ti se gade njihovi krznati clanovi familije :-x :-x i jos se mrstiti kada macka pristojno kraj tebe sjedi na drugoj fotelji i kafendise (mlijeko) :D :D[/quote]

hahahahaha

ako je ta zena dobila rak jer je spavala sa cukom u krevetu, onda sam ja trebala vec davno bit dva metra pod zemljom sta sve sa svojim macama radim. senada je uvijek sa mnom u krevetu, a nema mi nista draze nego poljubit hugin mesnati brk :D

i meni se desavalo da dodju ljudi u goste koje je strah prici mackama, a citav zivot ore polja medju zmijama :-) najgore mi je kad kazu "fuj", pa *ebem ti, ko da ja kazem njihovoj djeci kako su odvratna, prljava derista, "malo neodgojeno razmazeno go*vno mi uvodis u stan" itd...

al nije mi se odavno nesto tako desilo jer jednostavno ne zelim nista da imam sa tako retardiranim osobama. odnos prema zivotinjama mnogo govori o osobi.
andrija2007

#32 Re: Mužjaci

Post by andrija2007 »

*miara* wrote:

Ma jastaradi, mistrijom!
SenSen

#33 Re: Mužjaci

Post by SenSen »

hahahahaha

ako je ta zena dobila rak jer je spavala sa cukom u krevetu, onda sam ja trebala vec davno bit dva metra pod zemljom sta sve sa svojim macama radim. senada je uvijek sa mnom u krevetu, a nema mi nista draze nego poljubit hugin mesnati brk :D

i meni se desavalo da dodju ljudi u goste koje je strah prici mackama, a citav zivot ore polja medju zmijama :-) najgore mi je kad kazu "fuj", pa *ebem ti, ko da ja kazem njihovoj djeci kako su odvratna, prljava derista, "malo neodgojeno razmazeno go*vno mi uvodis u stan" itd...

al nije mi se odavno nesto tako desilo jer jednostavno ne zelim nista da imam sa tako retardiranim osobama. odnos prema zivotinjama mnogo govori o osobi.

Ma ja nisam mogla vjerovati usima: cuj to kritiziraju (Tetkinu) macku :shock: Ti ljudi ne postuju nas nacionalni duh :shock: Zar nije stara Bosanska tradicija da se redovno kafendise vise puta na dan??! Ma ta macka je PATRIOTA! :D :D :D a oni??! :D Ma kome ba da se ona prilagodjava? Dosta je bilo njoj prilagodjavanja! Nek' se oni sada NJOJ prilagodjavaju!

Tako ja jednom pricam sa (bivsom) prijateljicom, i nesto joj hocu ispricati sta je moj (pokojni) Chinchillac izveo, kad ona meni "izvini ali to mene ne zanima" :shock: A jok, mene zanima sve sto njeno dijete radi.. Tako me fascinira osip koji dobije na guzici od pelena, tell me more :roll: Naravno ja nikada ne bih njoj tako nesto nepristojno rekla. Ali sada odbijam da budem sa ljudima koji nemaju ni postovanja za zivotinje, niti osnovnu kulturu ponasanja. Tako sam sretnija i srecem bolji kalibar ljudi (bar subjektivno). Samo se moram paziti nebil' fasovala tumor na mozgu ili nesto slicno :-)
*miara*

#34 Re: Mužjaci

Post by *miara* »

energeticar wrote:Malo s teme...
Ja ovo fakat ne kontam zivot s zivotinjama u vlastitom domu...
Ako vec imas kucu pa vani drzis svoje ljubimce je sasvim OK...
Koliko vi samo potrosite novca za sve zafrkancije oko toga, pa znate li vi koliko je djece gladno danas samo u BiH a da ne spominjem Afriku...te novce da odvojite kako bi mogli da pomognete covjeku umjesto npr. macicu koje moze da prezivi na laksi i jeftiniji nacin...

kume, a sto ti svoju djecu ne zavezes za ogradu u bastu? em sto pelene kostaju kao jedan motor, pa je jeftinije da se istrese u travu nego u njih. kad pocne da hoda sve ti zivo obara po stanu, polomi ti sve! a jos stavlja svasta u usta, pojede ti najdraze carape! godinama gmize po podu ko kakva zmija, nikako da nauci hodati kako treba, a do desete im moras guzice prati.

malo sarkazma nije na odmet.

najmrze mi je kad se javljaju ovi koji nikad zivotinje nisu imali, pa mi pricaju kako je to skupo i odvratno.

a sto ti mislis da ako sam ja uzela svoje macke sa ulice, ne mogu da pomognem i djeci? i ti mi govoris nesto o gladnoj djeci, a sigurno ces pravit ili si vec napravio nekoliko komada. e pa vidis, ja to necu jer mi savjest nalaze to da ne radim dok ima toliko djece na svijetu koji nemaju uslova.

mislis da nije humano sto sam ja svog hugu OD 5 DANA KOJI JE BIO OSUDJEN NA SMRT JER SU GA NEKA DEBILSKA DJECA ODVOJILA OD MAME uzela sebi? ti bi pustio jedno malo stvorenje koje ti moze na prst stat da umre "zato sto ima ljudi kojima je jos gore"? ako vec tako razmisljas, ozbiljno, zao mi te. baci taj mobitel, kupi nekom 50 l vode.

misli globalo, radi lokalno, a moj se lokalni posao ogleda u tome da pomazem zivotinjama iz svoje okoline. sta ti radis?
*miara*

#35 Re: Mužjaci

Post by *miara* »

andrija2007 wrote:
*miara* wrote:

Ma jastaradi, mistrijom!

to je samo za tvoje dobro :D
*miara*

#36 Re: Mužjaci

Post by *miara* »

SenSen wrote:
hahahahaha

Ma ja nisam mogla vjerovati usima: cuj to kritiziraju (Tetkinu) macku :shock: Ti ljudi ne postuju nas nacionalni duh :shock: Zar nije stara Bosanska tradicija da se redovno kafendise vise puta na dan??! Ma ta macka je PATRIOTA! :D :D :D a oni??! :D Ma kome ba da se ona prilagodjava? Dosta je bilo njoj prilagodjavanja! Nek' se oni sada NJOJ prilagodjavaju!

Tako ja jednom pricam sa (bivsom) prijateljicom, i nesto joj hocu ispricati sta je moj (pokojni) Chinchillac izveo, kad ona meni "izvini ali to mene ne zanima" :shock: A jok, mene zanima sve sto njeno dijete radi.. Tako me fascinira osip koji dobije na guzici od pelena, tell me more :roll: Naravno ja nikada ne bih njoj tako nesto nepristojno rekla. Ali sada odbijam da budem sa ljudima koji nemaju ni postovanja za zivotinje, niti osnovnu kulturu ponasanja. Tako sam sretnija i srecem bolji kalibar ljudi (bar subjektivno). Samo se moram paziti nebil' fasovala tumor na mozgu ili nesto slicno :-)

i ja sam tako prije razmisljala, ali me sad boli briga hocel se neko uvrijediti ili nece. ako ja pokazem nekom sliku svojih maca i ovaj kaze fuj, samo fino kazem da je mogao i on jutros dezodorans stavit. sa takvim ljudima nema normalne price. misle da je meni interesantno sta je neki rodjakovog amidze tetkin unuk reko kako je ona dobra treba. nemaju oni pojma kako se isplati imati zivotnje. ne treba ti TV, kompjuter, kina, izlasi, samo ih gledas kako se igraju ili spavaju i bude ti toplo oko srca :D
andrija2007

#37 Re: Mužjaci

Post by andrija2007 »

jel te kastrirala? :D[/quote]

Ma jastaradi, mistrijom![/quote]

to je samo za tvoje dobro :D[/quote]

I za tvoje!
tinchy

#38 Re: Mužjaci

Post by tinchy »

Ja sam oduvijek imala pse.. I vecinom su bili muzijaci.. Svog sadasnjeg psa smo uzeli jer je tata zelio muzijaka, jer se osjecao ugrozenim pored nas tri u kuci :D Na moru sam imala 8 macaka, od toga je bio jedan macak odrasli.. A mislim da su sve druge bile macke.. Sto se tice cuka koje sam cuvala po naselju, bile su vecinom zenke. Mogu reci da su mnogo poslusnije od muzijaka. Jedne prilike, dok smo bili djeca, cuvali cuke iza jedne zgrade. Imali smo ih 10 (7 muzijaka i 3 kujice). Neko je dosao i "ukrao" muzijake a nama ostavio te tri zenkice. Dvije su bile poslusne, a nikad ni jedne komande nisu ucili, dok ova treca, zvali smo je Zuta, je bila neposlusna. Ma uzas zivi! Takva je bila prije nego sam ja otkrila da moja raja cuvaju cuke.. E onda kad sam se ja pojavila, Zuta je samo mene voljela i samo je mene slusala. Ja kad bih joj rekla "Mjesto" znala je da mora uci u kucicu. A kad bi joj drugi naredjivali kad mene nije bilo, ma nema sanse da ona udje. Ne znam sto je mene slusala, vjerovatno zato sto je osjetila da mi je ona draza od ove druge dvije. :kiss:
Najtuznija sam bila onaj dan kad su ih sintori odveli :(
Zbog ovoga svega sto sam prezivjela s njima, sigurno cu potvrditi da su zenkice mnogo privrzenije, odanije i poslusnije. Dok su muzijaci ters i sve hoce da je po njihovom. Svakako da ima izuzetaka. :)
SenSen

#39 Re: Mužjaci

Post by SenSen »

*miara* wrote:i ja sam tako prije razmisljala, ali me sad boli briga hocel se neko uvrijediti ili nece. ako ja pokazem nekom sliku svojih maca i ovaj kaze fuj, samo fino kazem da je mogao i on jutros dezodorans stavit. sa takvim ljudima nema normalne price. misle da je meni interesantno sta je neki rodjakovog amidze tetkin unuk reko kako je ona dobra treba. nemaju oni pojma kako se isplati imati zivotnje. ne treba ti TV, kompjuter, kina, izlasi, samo ih gledas kako se igraju ili spavaju i bude ti toplo oko srca :D

Primjetila sam korelaciju izmedju ljudi koji kazu "pis macka", fuj itd, i onih koji nemaju osnove licne higijene i ponasanja (tj vrlo cesto su to isti ljudi). Sirovine.. Tako ce i svoju djecu odgojiti, da zapisavaju stubiste i vandaliziraju javne povrsine. Al' eto, nek' su oni bolji od tih "gadnih" macaka i cuka :x :x :x Ma nikada u zivotu nisam srela nekoga ko je ravnodusan prema pacenju zivotinja, a da je taj isti osoba koja bi i ljudima pomogla. Ili si empatican i nesebican, ili te samo briga za sopstvenu guzicu!

A kada spomenu "simpaticne" price o djeci: sjedila ja jednom u avionu paralelno sa nekim dedom i njegovim unukom. I deda drzi unuka na krilu i kaze mu svaki put kada stjuardesa prodje "de ustini je za guzicu" :shock: Ja ga pogleda sa gadjenjem, a on sjedi sav ponosan i smjeska mi se :-) Garant je to vece kada su stigli do svoje kasabe, ponosni deda pricao okupljenom rodu kako je unuk "slatko" stipao stjuardesu za guzicu :twisted:
opet ja

#40 Re: Mužjaci

Post by opet ja »

SenSen wrote:
*miara* wrote:i ja sam tako prije razmisljala, ali me sad boli briga hocel se neko uvrijediti ili nece. ako ja pokazem nekom sliku svojih maca i ovaj kaze fuj, samo fino kazem da je mogao i on jutros dezodorans stavit. sa takvim ljudima nema normalne price. misle da je meni interesantno sta je neki rodjakovog amidze tetkin unuk reko kako je ona dobra treba. nemaju oni pojma kako se isplati imati zivotnje. ne treba ti TV, kompjuter, kina, izlasi, samo ih gledas kako se igraju ili spavaju i bude ti toplo oko srca :D

Primjetila sam korelaciju izmedju ljudi koji kazu "pis macka", fuj itd, i onih koji nemaju osnove licne higijene i ponasanja (tj vrlo cesto su to isti ljudi). Sirovine.. Tako ce i svoju djecu odgojiti, da zapisavaju stubiste i vandaliziraju javne povrsine. Al' eto, nek' su oni bolji od tih "gadnih" macaka i cuka :x :x :x Ma nikada u zivotu nisam srela nekoga ko je ravnodusan prema pacenju zivotinja, a da je taj isti osoba koja bi i ljudima pomogla. Ili si empatican i nesebican, ili te samo briga za sopstvenu guzicu!

A kada spomenu "simpaticne" price o djeci: sjedila ja jednom u avionu paralelno sa nekim dedom i njegovim unukom. I deda drzi unuka na krilu i kaze mu svaki put kada stjuardesa prodje "de ustini je za guzicu" :shock: Ja ga pogleda sa gadjenjem, a on sjedi sav ponosan i smjeska mi se :-) Garant je to vece kada su stigli do svoje kasabe, ponosni deda pricao okupljenom rodu kako je unuk "slatko" stipao stjuardesu za guzicu :twisted:
vas dvije mi bas temu odvedoste u drugom pravcu :-) ...a na vasu temu cu dodati ovo http://sos.ba/index.php?option=com_cont ... i&Itemid=2...
Ali deder :D je vratite
SenSen

#41 Re: Mužjaci

Post by SenSen »

opet ja wrote: vas dvije mi bas temu odvedoste u drugom pravcu :-) ...a na vasu temu cu dodati ovo http://sos.ba/index.php?option=com_cont ... i&Itemid=2...
Ali deder :D je vratite

Ups! Izvinjavam se na uzurpiranju teme :D Kada krenes pricati o ljudskoj gluposti, tesko je stati :D

:run:

Da se vratim na temu: mislim da ljudi koji hoce muzjake jednostavno ne razmisljaju previse o tome, nego imaju nekakvu fix ideju kako je "bolje" imati muzjaka. A i sami ne znaju zasto... Mozda se meni to samo tako cini jer nemam previse povjerenja u ljudsku pamet :-? A mozda i jednostavno nece da se bakcu sa mladuncima, a mrsko im potruditi se da im se ljubimica ne koti. Tako i dobijes sve ove hiljade maca i kuca po gradovima koji se donose sa strane. Sklone ih da im nisu pred ocima, i ocekuju da ce se neko drugi pobrinuti za njih :x :x :x
Evil Angel

#42 Re: Mužjaci

Post by Evil Angel »

ja imam dva psa i oba dvije su ženske....imam osam konja, od osam 5 su ženske, imam dvije mačke 1 je ženska dakle kod mene žene vladaju..... :-D :-D
opet ja

#43 Re: Mužjaci

Post by opet ja »

ma ne zelim da ispadne "feministicka" tema:D vec fakat je lakse s zenkama...ja, doduse, nikada muzjaka nisam imala (mislim na psa :D ) al' znam da su se starci moje prijateljice vazda mucili ako neka zenka u komsiluku ima tjeranje...hodali za njim i s peskirom da prostite hladili jaja :D ...i vazda je cvilio i urlik'o k'o da ga neko kolje...a brate zenka tjeranje ima 20 dana od toga 7 kriticno kada zeli non stop vani i malo kuka al' nakon toga si brate rahat....
*miara*

#44 Re: Mužjaci

Post by *miara* »

opet ja wrote:ma ne zelim da ispadne "feministicka" tema:D vec fakat je lakse s zenkama...ja, doduse, nikada muzjaka nisam imala (mislim na psa :D ) al' znam da su se starci moje prijateljice vazda mucili ako neka zenka u komsiluku ima tjeranje...hodali za njim i s peskirom da prostite hladili jaja :D ...i vazda je cvilio i urlik'o k'o da ga neko kolje...a brate zenka tjeranje ima 20 dana od toga 7 kriticno kada zeli non stop vani i malo kuka al' nakon toga si brate rahat....
zar se to desava kad su sterilisane?
opet ja

#45 Re: Mužjaci

Post by opet ja »

ma tada ne, naravno...ovo se odnosi na ne sterilisane
Post Reply