Vukašin B. @ Eurosong 2010

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
kiky

#676 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by kiky »

pa neznam zašto bi imao tremu ...
sve je mrtvi playback ...
lijepo je kad se ne osramotimo,a to nam u muzici još i nekako polazi za rukom ...
a evrovizija je sama po sebi trash več odavno ...
:D
BSn

#677 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BSn »

kiky wrote:pa neznam zašto bi imao tremu ...
sve je mrtvi playback ...
lijepo je kad se ne osramotimo,a to nam u muzici još i nekako polazi za rukom ...
a evrovizija je sama po sebi trash več odavno ...

Vec decenijama je kic, a sada je postala i teski trash.
Sto se tice treme, ne znam sto bi je imao, al' ne znam ni sto je onaj amater iz Regine Davor imao. Doduse, sam sam sebi odgovorio - zato sto je amater. :D
Imao ju je i napuhani Hari, al' na prvom pjevanju. No, Regina je izgledala k'o da ce ih svaki tren srce opalit.
hardcoreh

#678 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by hardcoreh »

Ma dobra je pjesma, kakvih ima :thumbup:

alibaba_i_30_godina

#679 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alibaba_i_30_godina »

Loulou wrote:DŽe je sad onaj @NeyDan :D
Ne rekoh li ja da Moldavija ne obećava u live verziji? :D
NeyDanu je jucer bio rodjendan tako da mu ni na kraj pameti nije bilo da ostane kuci i gleda Eurovision. :mrgreen:

Ne znam ni ko je sve presao u finale, rekose mi jutros samo da smo mi prosli ... sad cu ja brzo po temi preletiti da vidim pa da se prikljucim u diskusiju. :D
Eborg

#680 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Eborg »

S obzirom na katastrofalno malu podršku u odnosu na prošlu godinu Vukašinov nastup me vrlo pozitivno iznenadio! :thumbup:
Eborg

#681 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Eborg »

Ne miješati sa svetom pjesmom molim! :oops:
Loulou

#682 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

NeyDan wrote:
Loulou wrote:DŽe je sad onaj @NeyDan :D
Ne rekoh li ja da Moldavija ne obećava u live verziji? :D
NeyDanu je jucer bio rodjendan tako da mu ni na kraj pameti nije bilo da ostane kuci i gleda Eurovision. :mrgreen:

Ne znam ni ko je sve presao u finale, rekose mi jutros samo da smo mi prosli ... sad cu ja brzo po temi preletiti da vidim pa da se prikljucim u diskusiju. :D
Pa, sretan ti rođendan... jučer :D
Što se ostalog tiče, nadoknadit ćeš, ne beri brigu :D
alibaba_i_30_godina

#683 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Pa niko od vas da napise ko je sve prosao u finale a na portalu nema nigdje nikakve info, il' ja to ne znam da nadjem?! :mrgreen:

Evo gledam sad prijenos na PTPC, tj. RTRS. Hvala Kristijana na informaciji, evo sad se dere onaj iz Makedonije, nista posebno. :mrgreen:

Hvala @Loulou na cestitci ... za jucer :D
Loulou

#684 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

NeyDan wrote:Pa niko od vas da napise ko je sve prosao u finale a na portalu nema nigdje nikakve info, il' ja to ne znam da nadjem?! :mrgreen:

Hvala @Loulou na cestitci ... za jucer :D
Pa, jadan.... iĐŽi na ESC today stranicu :D

Molim (za čestitku) :D
Loulou

#685 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

alibaba_i_30_godina

#686 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Loulou wrote:Evo @NeyDan, da ne plačeš
http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzi ... /100525119

Ma cije si ti tako fino djevojce?! :mrgreen:

Evo sad upravo gledam pregled svih izvedbi na tv-u, sta je ono ljudi moji?! :D
Jel' ova Islandjanka pjeva na engleskom a ovaj Dejan govori da nije znao da tecno govore francuski jezik na Islandu?! :? :mrgreen: :mrgreen:

Uglavnom slazem se sa vama da smo mi bili sinoc najbolji ... pa onda Island i Albanija onako ... ostalo mi je sve bezveze. Pocev od Rusa, Bjelorusa, Belgije, Grcke - dosadni su!

A nek je prosla moja Moldavija bez obzira sto nisu bas dobro zvucali. Portugalka je slatka. :oops: :D
Loulou

#687 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

NeyDan wrote:
Loulou wrote:Evo @NeyDan, da ne plačeš
http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzi ... /100525119

Ma cije si ti tako fino djevojce?! :mrgreen:
Od Mitrića kuća :mrgreen:
NeyDan wrote:A nek je prosla moja Moldavija bez obzira sto nisu bas dobro zvucali.

:mrgreen: i ja kažem
Point.

#688 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Point. »

Jao grcke pjesme....Garantujem da ce za 2 mjeseca Jelena Karleusa, Viki, Seka Aleksic ili neka od slicnih seljanki klepiti muziku i nabacati nesto po naski i to ce kao biti ljetni hit. :D
Loulou

#689 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

Point. wrote:Jao grcke pjesme....Garantujem da ce za 2 mjeseca Jelena Karleusa, Viki, Seka Aleksic ili neka od slicnih seljanki klepiti muziku i nabacati nesto po naski i to ce kao biti ljetni hit. :D
Na portalu sam pročitala dobar komentar za grčku pjesmu... Kaže lik: "mislim da će potpuno zadovoljit ukus GRAND publike" :D
Al' dobro...

Kako je krenulo, ne bi me iznenadilo da oni na kraju i pobijede :run:
hardcoreh

#690 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by hardcoreh »

ali najbolja je Njemacka pjesma, svaka cast Lena.. Prelijepa je fakat :D
alibaba_i_30_godina

#691 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Nego, sta mislite sta ce se desiti u drugoj polufinalnoj noci. Ko ce proci? Jel' ona sutra?! :mrgreen:

Ja odavno vec lobiram za Lenu ... nek vala pobjede i oni opet, zao mi ih stalno slusati kako kukaju i zale se. :D
Kristijana

#692 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Kristijana »

cLo wrote:Estonija je poslalla moronskastičnu pjesmu,all meni je super :-D
Slažem se! :) Jako mi je žao što ne prođoše u finale, baš su mi gotivni bili.

Vidim da se samo meni sviđaju Grci i Srbi na forumu :lol: a ja ne slušam narodnjake :)

Međutim, to su pjesme za Eurosong - vesele, poletne, opa cupa, Ljubice, haubice :-) - one dižu atmosferu, mogu se i plesati i treba da ih bude. Meni je Marko Kon lani bio sjajan a nije prošao u finale, što me začudilo. :shock:
Grci, Srbi i Turci zadnjih 5-6 godina šalju uvijek dobre pjesme, bombastične i melodične, i uvijek dobro prođu.

Nije loša ni ruska pjesma, a ovaj naše gore list Peter je sladak 'ko curica. :D
I Albaniju sam bolje poslušala, dobri su, it's so 80's.

Dakle, sve u svemu, mislim da su pravi prošli, jedino bih trampila Estoniju za Bjeloruse koji su mi bezveze bili.

U drugoj noći ću navijati za Turke ( mada još nisam čula pjesmu, valjda valja, jer im uvijek valjaju ), Hrvatsku naravno ( iako ne podnosim Feminemke, ali za susjede uvijek navijam :) ) i Sloveniju. I ako još ko bude valjao. Čula sam za tu neku Safuru da je interesantna. :?

Od direktnih finalista u onih par sekundi simpa mi se učinio Španac, a Lena je IT girl, IT pjesma ( Cheryl Cole i sl. pop zvuk ) a Francuzi zvuče čudno, samo nek nije opet neka mrtvačka balada. :lol:
sofist

#693 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by sofist »

Ljubice, Ljubice, grudi ti Ljubice haubice... :lol: :D Brega, kic, sund ali to je Evrovizija. Previdjam plasman od 15-20 mjesta. :mrgreen: Isto bi prosao i Vukasin da je ostao u sociolosko-politickom tripu DinA Sarana. :roll: Ovako sa prillicno izmijenjenom pjesmom mogao bi Vuk u sam vrh. Ima harizmu, samouvjeren je, pjesma na prvu ulazi u uho... I tako. :)
BSn

#694 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BSn »

Kristijana, postoji razlik izmedju dobre pjesme i bombasticne, kako ti rece. Nesto sto nije kvalitetno ne moze biti ni dobro, a kvalitetno sigurno nije:
Balkan Balkan Balkan ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!

Samo malo samo malo samo malo samo malo
Samo malo samo malo mu ga daj

Da su tri put komsije, ovo nije zasluzilo ni da se pojavi na ESC, a kamo li da prodje u finale. Jest da je ESC festival kica i trasha i da na njemu pobijedi cak i Lordy, ali ovo je nesto daleko najumobolnije sto se pojavilo.
Eborg

#695 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Eborg »

Ma ovdje prolaze vesele pjesme, skakanje i to, već je to rečeno iznad. Grčka i Srbija će dobro kotirati na osnovu toga plus imaju zagarantovane glasove sa Balkana, Kipra i dijaspore.
BSn

#696 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BSn »

Eborg wrote:Ma ovdje prolaze vesele pjesme, skakanje i to, već je to rečeno iznad. Grčka i Srbija će dobro kotirati na osnovu toga plus imaju zagarantovane glasove sa Balkana, Kipra i dijaspore.

Normala. Na Evrosongu takvi i prolaze, al' to ne znaci da su ista bolji od Seka, Meca i ostalih sa Granda i DM-a.

Ova Vukijeva o munjama i gromovima je inspirisana onom: I puce grom u srcu mom... :D
ja71

#697 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

BSn wrote:... ovo nije zasluzilo ni da se pojavi na ESC, ...
obratno: ESC nije zasluzio nista bolje od Brege :D
Kristijana

#698 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Kristijana »

BSn wrote:Kristijana, postoji razlik izmedju dobre pjesme i bombasticne, kako ti rece. Nesto sto nije kvalitetno ne moze biti ni dobro, a kvalitetno sigurno nije:
Balkan Balkan Balkan ovo je Balkan come on!

Samo malo samo malo mu ga daj

Da su tri put komsije, ovo nije zasluzilo ni da se pojavi na ESC, a kamo li da prodje u finale. Jest da je ESC festival kica i trasha i da na njemu pobijedi cak i Lordy, ali ovo je nesto daleko najumobolnije sto se pojavilo.
Ah, glup tekst ( ovo gore još i valja u poređenju s kiticom ''Beograd, Beograd, ja bezobrazan'' :shock: ono bukvalno niđe veze ), ali u ovoj pjesmi tekst je u službi muzike tj. Breginih vizija. :-)
Marina Tucaković je napisala tekst, jel'te, pa očito nije u kreativnoj fazi, sfušerila. Ali razumijemo ga mi, a ostatak Evrope slabo, a pazi - možda je i finski tekst glup. Možda je i onaj islandski francuski bio glup. Veze nemamo, ovdje je ipak najvažnija muzika, na to ljudi obraćaju pažnju.

Muzika je dobra, ne znam zašto misliš da je to nekvalitetno. Ima upadljivu melodiju i ritam, neke ukrase tipa kako otpjeva riječ Ljubice u dvije nijanse, pa ono u - e e e e e e , e-kanje je dobro zvučalo. I onaj instrumentalni dio ima upadljiv krešendo za drmoguz, a ''Samo malo'' dio je isto tendenciozno odrađen. Dosta je tih finesa unutar same pjesme. Imali su i pojak scenski nastup, s tim da je taj lik Milan nastup sam po sebi, fakat je neobičan, veseo, nekako futurističan, bespolac, a nije gay. :)

Lordi je zaslužio pobjedu te godine, bili su najbolji. Naravno, i Hari je zaslužio treće mjesto ( tj. drugo, onaj Dima Rus te godine nikako nije imao dobru pjesmu, ali milionske susjede jest ), a možda i prvo, s tim što bih za dlaku ipak rekla bolji su Lordi, iz prostog razloga jer je Harijeva pjesma previše ličila na Lane, a Lane bilo malo prije toga, dok su Lordiji bili brand new u tom momentu ( u prva tri trebao je pored Harija i Lordija Rumun Tornero, onakva pjesma i glas pa četvrti, otad ne gotivim Dimu nikako :x :lol: ).
Naravno, i žanr Lordija je drukčiji, a pjesma se ubila za himnu rock-a. Gledano unutar cjelokupnog rocka pjesma je shit, ali gledano unutar rocka na Eurosongu i pjesama te godine - hit. :)
upaljac83

#699 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by upaljac83 »

...
Last edited by upaljac83 on 26/05/2010 17:57, edited 2 times in total.
BSn

#700 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BSn »

ja71 wrote:
BSn wrote:... ovo nije zasluzilo ni da se pojavi na ESC, ...
obratno: ESC nije zasluzio nista bolje od Brege :D

:thumbup: :D
Locked