http://www.klix.ba/magazin/jadranka-sto ... /160509094
RIP Jadranka
Moderator: _BataZiv_0809
- Ommadawn
#52 Re: RIP Jadranka
Ali zato ce grad Sarajevo, dragi moji, da spomene jedno milion puta Kusturicu i Karajlica - staviti ih na naslovne strane kad god se ova dvojica po gradu poseru, zudno cekati kad ce jedan od njih doci, proci i reci nesto lijepo pa da im to isto Sarajevo, sa osmijehom, halali.
Ali Jadranke se nije moglo sjetiti ni kad je bila ziva, da barem protestuju, da se nadje makar sacica ljudi koji ce joj otici u onaj dom u Banjaluci, pokazati da je makar nisu zaboravili - bila bi joj dovoljna i cokolada, ona bi bila zahvalna.
Eh zato Sarajevo, dok god si takvo kakvo jesi, a pokazalo si pravo svoje lice ponasanjem prema Jadranki (a i Dariu Dzamonji, ni on nije postedjen) neces se zvati niti biti - metropola! Jebali te i Kusturica i Nele. I Neda Ukraden isto tako...
Ali Jadranke se nije moglo sjetiti ni kad je bila ziva, da barem protestuju, da se nadje makar sacica ljudi koji ce joj otici u onaj dom u Banjaluci, pokazati da je makar nisu zaboravili - bila bi joj dovoljna i cokolada, ona bi bila zahvalna.
Eh zato Sarajevo, dok god si takvo kakvo jesi, a pokazalo si pravo svoje lice ponasanjem prema Jadranki (a i Dariu Dzamonji, ni on nije postedjen) neces se zvati niti biti - metropola! Jebali te i Kusturica i Nele. I Neda Ukraden isto tako...
- Better Man
#53 Re: RIP Jadranka
Zato naš uvaženi glumac Hadžihafizbegović javno poziva Kusturicu da se vrati u Sarajevo i da ne govorim s kakvim se sve moralnim gnjidama od umjetnika druži i kako im se uvlači u dupe, a pritom se nije ni našalio da digne svoj glas i zatraži da se Jadranki vrati njeno dostojanstvo i da joj se omogući da posljednje dane svog žiovta provede tamo gdje se rodila i odakle je počela svoju veliku karijeru. Očito je problem što je ona otišla u Japan, ali nije mu problem što je Kusta otišao u Srbiju i još podržavao i Milioševića i Karadžića i Mladića. Gade mi se ljudi poput Hadžihafizbegovića, koji su obične moralne nule od ljudi.Ommadawn wrote:Ali zato ce grad Sarajevo, dragi moji, da spomene jedno milion puta Kusturicu i Karajlica - staviti ih na naslovne strane kad god se ova dvojica po gradu poseru, zudno cekati kad ce jedan od njih doci, proci i reci nesto lijepo pa da im to isto Sarajevo, sa osmijehom, halali.
- esmasaric
#54 Re: RIP Jadranka
Kada vidim kako malo cijenimo one koje treba da cijenimo, a kako cijenimo one koji ne bi bili uspješni nigdje drugo... stid me.
A kakvo vrijeme dolazi, sve se bojim, da Jadranka nije zadnja kojoj smo učinili nepravdu... da će ih, nažalost, još biti.
A kakvo vrijeme dolazi, sve se bojim, da Jadranka nije zadnja kojoj smo učinili nepravdu... da će ih, nažalost, još biti.
-
kakavdanakneiskustvu
#55 Re: RIP Jadranka
Ommadawn wrote:Ali zato ce grad Sarajevo, dragi moji, da spomene jedno milion puta Kusturicu i Karajlica - staviti ih na naslovne strane kad god se ova dvojica po gradu poseru, zudno cekati kad ce jedan od njih doci, proci i reci nesto lijepo pa da im to isto Sarajevo, sa osmijehom, halali.
- Banksy
#56 Re: RIP Jadranka
kakavdanakneiskustvu wrote:Ommadawn wrote:Ali zato ce grad Sarajevo, dragi moji, da spomene jedno milion puta Kusturicu i Karajlica - staviti ih na naslovne strane kad god se ova dvojica po gradu poseru, zudno cekati kad ce jedan od njih doci, proci i reci nesto lijepo pa da im to isto Sarajevo, sa osmijehom, halali.
- muha_sa
#57 Re: RIP Jadranka
žao mi je što moram i na ovoj tužnoj temi ovo okacit.
iskoristila se Jadrankina smrt da se još jednom--po ko zna koji put--pljune na Sarajevo i Sarajlije
http://** No links **.ba/clanak/146928/sarajlije- ... arog-mosta
Piše: Zvonimir Nikolić, tačno.net
Umrla Jadranka Stojaković. Žao mi je iskreno. Volio sam njene pjesme. Ali opet ista stvar. Umrla u Banja Luci. I opet naslovi:
– Valjda ćeš oprostiti Sarajevu? Srami se Sarajevo! Sarajlije trebaju da se crvene? Zašto? Zašto Sarajlije? Treba da se crveni onaj službenik Opštine koji joj nije vratio stan. Ili njegov nalogodavac. Zašto da se crveni cijeli grad?
Ne želim ni sekunde prihvatati krivicu za nešto što nisam kriv. Niti je krivo 99,99 % Sarajlija. Onih 0.01 % imaju ime i prezime. I neka se oni stide i crvene. I za cvijeće i za Jadranku. Ja neću.
iskoristila se Jadrankina smrt da se još jednom--po ko zna koji put--pljune na Sarajevo i Sarajlije
http://** No links **.ba/clanak/146928/sarajlije- ... arog-mosta
Piše: Zvonimir Nikolić, tačno.net
Umrla Jadranka Stojaković. Žao mi je iskreno. Volio sam njene pjesme. Ali opet ista stvar. Umrla u Banja Luci. I opet naslovi:
– Valjda ćeš oprostiti Sarajevu? Srami se Sarajevo! Sarajlije trebaju da se crvene? Zašto? Zašto Sarajlije? Treba da se crveni onaj službenik Opštine koji joj nije vratio stan. Ili njegov nalogodavac. Zašto da se crveni cijeli grad?
Ne želim ni sekunde prihvatati krivicu za nešto što nisam kriv. Niti je krivo 99,99 % Sarajlija. Onih 0.01 % imaju ime i prezime. I neka se oni stide i crvene. I za cvijeće i za Jadranku. Ja neću.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#58 Re: RIP Jadranka
isto je i za onu kiparicu nedavno
pa se spominjao onaj dirigent...
ima tu jos imena
nesto je to malo vise od jednog slzbenika
klanja se bregi a jednoj jadranki se suka jer je sutjela
ona je kriva za svoje stanje jer je umjetnica..mogla je dici frku...
ali sarajvo je imalo neki drugi stan..prazan za nju
zna se da nije imala nasljednika i da je bolesna
to je druga prica
ima tu jos imena
to je druga prica
- muha_sa
#59 Re: RIP Jadranka
Black swan wrote:isto je i za onu kiparicu nedavno
ima tu jos imena
to je druga prica
- Truba
#60 Re: RIP Jadranka
pa eno kiparicu su neki dan istjerali
ne znam sta je bilo
sutjeli smo svi kao i za sve ostalo
i za mnogo bitnije stvari od sireg drustvenog znacvaja
tipkam s tabletza ispod kruske na kisi ibzato je puno gresaka
ne znam sta je bilo
sutjeli smo svi kao i za sve ostalo
i za mnogo bitnije stvari od sireg drustvenog znacvaja
tipkam s tabletza ispod kruske na kisi ibzato je puno gresaka
- Truba
#61 Re: RIP Jadranka
kako se nasao posao za dinovog brata inalmu cardzic
mogla je jadranka jednim oozivom dobiti sobu u nekom privatnom domu za starije u gradu a da kanton placa to je sica za pare koje se trose
mogla je jadranka jednim oozivom dobiti sobu u nekom privatnom domu za starije u gradu a da kanton placa to je sica za pare koje se trose
-
kakavdanakneiskustvu
#62 Re: RIP Jadranka
Black swan wrote:isto je i za onu kiparicu nedavno
ima tu jos imena
to je druga prica
brega je slakorjeciv,ljigav,zna se svakom uvuci pod kozu
- Banksy
#63 Re: RIP Jadranka
muha_sa wrote:![]()
Laž o lako provjerljivim stvarima.
U oba slučaja vlast im je, mimo zakona, izašla u susret.
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić posjetio je danas bh. kiparku Anu Kovač, kojoj je rješenje o deložaciji iz porodičnog stana u ulici Mula Mustafe Bašeskije na broju 27 prolongirano do daljnjeg.
... ja zbog neispunjenih uvjeta nisam uspjela otkupiti ovaj stan, kaže Ana.
ministar Kurić je potcrtao da resorno ministarstvo neće dozvoliti da Ana Kovač završi na ulici.
Ministar Kurić je Ani predložio da se ponovno okrene svom stvaralačkom radu, a ministarstvo će obezbijediti sve uslove koji su potrebni za njihovu prezentaciju,
Stan je vraćen i porodici Jadranke Stojaković.
Dario Vučić, mladi dirigent Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, dobio je deložaciju
"Baka je bila nosilac stanarskog prava i nakon njene smrti podnio sam zahtjev za prenos stanarskog prava.", ispričao je Vučić
Stan pripada Općini Stari Grad, jer ga njegova baka nikada nije otkupila.
Vučić ne može ostvariti pravo na ovaj stan jer već ima stanarsko pravo na stan u Ulici Topal Osman-paše u Novom Sarajevu, koji je također bio društveno vlasništvo. stan u Novom Sarajevu otkupili su Vučićevi roditelji, zajedno s njim kao članom domaćinstva.
"Dario Vučić ne može dobiti dva stana od po 99 metara kvadratnih u Sarajevu, a koji su u društvenom vlasništvu. Ako je htio otkupiti bakin stan, onda nije trebalo da se prijavi kao član domaćinstva kod roditelja u vrijeme otkupa. To je mimo zakona i imamo sve osnove za deložaciju",
deložacija Darija Vučića odgođena je do daljeg.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#64 Re: RIP Jadranka
vezano za Jadrankin stan ja još nigdje nisam pročitao da joj je vračen
http://forum.klix.ba/dodijeliti-jadrank ... 89872.html
evo teme na forumu iz 2011
http://forum.klix.ba/dodijeliti-jadrank ... 89872.html
evo teme na forumu iz 2011
- banjaluka078
#65 Re: RIP Jadranka
Međutim, iz daljeg razgovora doznao sam da ima probleme sa stanom, da pojma nema kakav bi posao mogla ovdje raditi jer je njena karijera "u zalasku", a i prije se od takve muzike nije moglo živjeti (zato je i otišla u Japan)...Rekao sam joj da sve proda što ima i vrati se u Sarajevo s desetak milja maraka što će joj biti dosta dok ne nađe posao. Pri rastanku na stepenicama iznad prvog nebodera ponudio sam joj da pogleda moj mali stan u Asima Ferhatovića (poznati fudbaler koji je pred kraj karijere potpisao profesionalni ugovor u Turskoj, ali je zbrisao i vratio im sve pare - jer je shvatio da NE MOŽE DA ŽIVI BEZ SARAJEVA) i rekao joj:
"Ja prelazim kod staraca dok si u mom stanu - a ti možeš tu ostati desetak dana dok ne nađeš nekog drugog da mu se prišlepaš. Od mene toliko - imaš ti svoju raju!" (Jadranka je druga, starija generacija od mene i Dine s početka prošlonedeljne kolumne)
(smijeh)
Koncert je bio odličan, Jaca je s 55 godina bila u izvrsnoj pjevačkoj i sviračkoj formi (Japan ju je držao fit!). Sjedio sam blizu bine...U jednom momentu nasmijala se prema meni i krenula pjevati Sukiyaki ...malo na japanskom a malo verziju od Jimmy Stanića.Uživao sam na koncertu - a idućih dana sam se dao u akciju.
Iz razgovara sa njom saznao sam da je spremna djecu učiti japanski, da vodi škole slikarstva, gitare...da je spremna raditi i da je posao najveći problem (riješiće se kad-tad stambeno pitanje, naći će atelje, praviće sama sebi sushi...). Već na samom koncertu počeo sam se raspitivati ima li kakvog privremenog posla da se žena fizički vrati u Sarajevo - pa šta dalje bude vidjećemo...
Iduća dva-tri dana bih na našem radiju, kada bih pustio neku pjesmu od Jadranke, rekao nešto u stilu: "Eto Jadranka je bila gost na našem radiju, pričali smo o muzici, ona je previše ponosna da javno govori o svom problemu, ali evo ja ću biti slobodan da kažem - ona čezne da se vrati u Sarajevo, možemo li joj pomoći, ima li kakvog posla za nju, ona je vrijedna, zna svašta raditi, završila je Likovnu akademiju, može djecu učiti japanski...ako imate kakvu ideju javite se naš telefon...”.
Niko se nije javio.
Osjetio sam se nemoćnim...kao što se i sada osjećam dok ovo pišem.
http://www.radiosarajevo.ba/kolumne/elv ... oci/226097
- Truba
#66 Re: RIP Jadranka
čini mi se da sam bio protiv da joj se vrati stan jer je promašila sve rokove i to bi otvorilo pandorinu kutiju
ali svaka općina ima nekoliko (praznih) stanova adekvatnih za jednu osobu i medicinsku pomoć a ako ne može sama u stan ima dom vitalis košta nekoliko stoja do 1000...
gdje su sada oni koji su za rentanje stanova
a protiv kupovine nekretnina i kamata
ali svaka općina ima nekoliko (praznih) stanova adekvatnih za jednu osobu i medicinsku pomoć a ako ne može sama u stan ima dom vitalis košta nekoliko stoja do 1000...
gdje su sada oni koji su za rentanje stanova
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#67 Re: RIP Jadranka
Neki dan gledam nešto vezano za Jadranku i čujem da je stan u Japanu ostavila žrtvama zemljotresa
A još jedan mogući razlog zbog čega nije ovde uspjela vratiti stan je i taj što nije imala puno slobodnog vremena, jer su je ugovori u Japanu toliko obavezivali da je jednom godišnje samo dolazila na ove prostore i to na par dana. Ovo sam čuo slušajući njen koncert iz Beograda tamo nekad početkom 2000 godina
A još jedan mogući razlog zbog čega nije ovde uspjela vratiti stan je i taj što nije imala puno slobodnog vremena, jer su je ugovori u Japanu toliko obavezivali da je jednom godišnje samo dolazila na ove prostore i to na par dana. Ovo sam čuo slušajući njen koncert iz Beograda tamo nekad početkom 2000 godina