Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
raskopusa

#351 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by raskopusa »

ovde na nasem portalu pise :.... Ipak, kasnije tokom koncerta je dio publike napustio Zetru.
da li je stvarno los koncert bio?ko je pjevao,one bugarke i djecica? e,dobar mu rodjendan :lol: naplati ga masno od nase naivne publike. :roll:
chengaba

#352 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by chengaba »

Mene prije koncerta ubjeđuju ljudi da će biti Brega, Alen, Tifa, dugmetove stvari i to...
Vjerovatno se dosta ljudi tako zajebalo...
Better Man

#353 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

Samo idiot je mogao očekivati da će mu Brega svirati stvari Bijelog Dugmeta sa svojim orkestrom. Bilo je par pjesama koje su prilagođene ovom što radi. Sam koncert je otvoren pjesmom Ima neka tajna veza, koja je odsvirana na aukustičnoj gitari uz pratnju hora Princes Krofne i mlade pjevačice Jaci. Ostatak koncerta je bio ono što sad radi uz par pjesama od BD kako sam naveo. Onaj ko je išao na koncert Brege misleći da će svirati pjesme Bijelog Dugmeta, taj očito ne poznaje ono što Brega danas radi.
Agnese

#354 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Agnese »

Better Man wrote:Samo idiot je mogao očekivati da će mu Brega svirati stvari Bijelog Dugmeta sa svojim orkestrom. Bilo je par pjesama koje su prilagođene ovom što radi. Sam koncert je otvoren pjesmom Ima neka tajna veza, koja je odsvirana na aukustičnoj gitari uz pratnju hora Princes Krofne i mlade pjevačice Jaci. Ostatak koncerta je bio ono što sad radi uz par pjesama od BD kako sam naveo. Onaj ko je išao na koncert Brege misleći da će svirati pjesme Bijelog Dugmeta, taj očito ne poznaje ono što Brega danas radi.
Bas tako
Skyfox

#355 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Skyfox »

cini mi se da su raja pocela izlaziti vec nakon prvih pola sata...
dezurni_ucenik

#356 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

Agnese wrote:
Better Man wrote:Samo idiot je mogao očekivati da će mu Brega svirati stvari Bijelog Dugmeta sa svojim orkestrom. Bilo je par pjesama koje su prilagođene ovom što radi. Sam koncert je otvoren pjesmom Ima neka tajna veza, koja je odsvirana na aukustičnoj gitari uz pratnju hora Princes Krofne i mlade pjevačice Jaci. Ostatak koncerta je bio ono što sad radi uz par pjesama od BD kako sam naveo. Onaj ko je išao na koncert Brege misleći da će svirati pjesme Bijelog Dugmeta, taj očito ne poznaje ono što Brega danas radi.
Bas tako

Za mene je idiot svako ko je bio na njegovom koncertu.Onaj ko je tom ljigavcu ostavio pare,onaj ko je ostavio pare da slusa muziku koja je idealan soundtrack za dizanje tri prsta i nosanja majica sa likovima Ratka Mladica.Zalim i onog idiota koji misli da je to dio nase kulture a ne shvata da nam je takva "Muzika" podvaljena kao "nasa".To nije dio moje kulture .Dio moje kulture je sevdalinka.Ovo nije.

Uostalom,nema razlike izmedju truba i turbo folka.Samo sto su trube za onu "cool-urbanu raju" sto se lafo grozi turbo folka krijuci time cinjenicu da kod kuce kad su sami potajno slusaju Sinana Sakica.I za one koje misle da su trube dio "World Music-a" :lol:

:sax:
chino

#360 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by chino »

Freemasons i Funkerman :thumbup: :thumbup:
Better Man

#361 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

CVIKERASH wrote:
Agnese wrote:
Bas tako

Za mene je idiot svako ko je bio na njegovom koncertu.Onaj ko je tom ljigavcu ostavio pare,onaj ko je ostavio pare da slusa muziku koja je idealan soundtrack za dizanje tri prsta i nosanja majica sa likovima Ratka Mladica.Zalim i onog idiota koji misli da je to dio nase kulture a ne shvata da nam je takva "Muzika" podvaljena kao "nasa".To nije dio moje kulture .Dio moje kulture je sevdalinka.Ovo nije.

Uostalom,nema razlike izmedju truba i turbo folka.Samo sto su trube za onu "cool-urbanu raju" sto se lafo grozi turbo folka krijuci time cinjenicu da kod kuce kad su sami potajno slusaju Sinana Sakica.I za one koje misle da su trube dio "World Music-a" :lol:

:sax:
Brega se odrekao honorara u korist doma za nezbrinutu djecu Ljubica Ivezić!
opa22

#362 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by opa22 »

chino wrote:Freemasons i Funkerman :thumbup: :thumbup:

mene je bas obradovalo kad sam vidio da dolaze
Lobotomija

#363 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Lobotomija »

Lord Bishop

Cinemas Club, ex Sloga, Sarajevo (cijena ulaznice: 5KM; 22h) 17.04.2012

Comrad

#364 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Comrad »

Better Man wrote:Brega se odrekao honorara u korist doma za nezbrinutu djecu Ljubica Ivezić!
Ne bih da ova tema postane pro/contra Brega, ali cinjenica je da je sve uradio ne bi li se ulizao. Sto se mene tice, totalno sam ravnodusan, ova muzika koju on svira mi se ne svidja, ono sto je radio u BD je ok, zbog toga sam i otisao na njihov koncert, na ovaj sad nisam. Takodjer, mislim da svi znaju sta covjek svira, ne znam ustvari je li igdje svirao pjesme BD, osim na onim koncertima '05 godine, tako da mi je pravo cudno da je neko uopste ocekivao repertoar BD. :roll:
dezurni_ucenik

#365 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

@Betterman

Fin gest od njega ali ne mijenja cinjenicu ko je sta je.I Seka Aleksic je ucinila pravu stvar kad je napunila zenicku Arenu i sav prihod dala za lijecenje Kenana Kremica.I sta sad?Hocemol sad i nju slusati.Respekt za njeno donaciju al ne mijenja cinjenicu da je smecarka bas kao i Brega.I da neko ko se hvali da obilazi koncerte Bruce Springsteena i Sade u Londonu,da slusa Primal Scream i EKV, kaze da je bio na Breginom koncertu... :sad:
Lobotomija

#366 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Lobotomija »

Ma hajde,pusti to.Paksu nije vrijedan da se spominje.
Daj kakvu finu najavu za april
dezurni_ucenik

#367 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

Lobotomija wrote:Ma hajde,pusti to.Paksu nije vrijedan da se spominje.

Za april? Koliko znam Damir Avdic je u Slogi.Darko Rundek ce takodjer svirati ne znam gdje.
Ah,da Inna u Zetri :-)
Lobotomija

#368 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Lobotomija »

CVIKERASH wrote:

Za april? Koliko znam Damir Avdic je u Slogi.Darko Rundek ce takodjer svirati ne znam gdje.
Hrhrhrhr
Znam za Diplomca,vec kontam da nema jos nesto,da ne fulim.A u Domu mladih Bekvalac :run:
dezurni_ucenik

#369 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

Lobotomija wrote:
CVIKERASH wrote:

Hrhrhrhr
Znam za Diplomca,vec kontam da nema jos nesto,da ne fulim.A u Domu mladih Bekvalac :run:

:lol: .A da .Zaboravih to napisati.... :lol: :lol: :run:
Lobotomija

#370 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Lobotomija »

Obavezno otidji kad bude Lord Bishop,ako slusas rokericu naravno.Super je lik :thumbup:
Better Man

#371 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

Rundek svira u BKC-u, a na istom mjestu sedmicu ranije sviraju Zoran Predin i Matija Dedić!
So What!

#372 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

Image
agnostic_front

#373 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by agnostic_front »

Da li je neko isao na SCH? Kako je bilo?
Agnese

#374 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Agnese »

Konvoj veceras u Domu mladih, karta 5KM :)
dezurni_ucenik

#375 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

agnostic_front wrote:Da li je neko isao na SCH? Kako je bilo?

Bio sam.Odlicno bilo :thumbup:
Post Reply