Ako umjetnik gradi karijeru na stavovima o društvu, onda je bitno.dr_Evil wrote: ↑30/03/2026 13:22To je sustina, zasto bi uopste imao stav, mislim vjerujem da ga ima i da mu je ovo sve super, on nikad bogatiji njegovi mladomuslimani na vlasti. Ali realno nisam vidio nijednu firmu da hoda okolo i iznosi stavove. Zamisli danas da cujemo sta KOnzum misli o stanju u Hrvatskoj, ili sta Bingo misli o stanju u BiH, a Dino Merlin je firma.darius_maximus wrote: ↑30/03/2026 13:19Od svih problema koje imam s Merlinom, koga boli briga šta Merlin misli o stanju u našem društvu?DaysleepeR wrote: ↑30/03/2026 13:08
Nije uspjeh daleko ako komplet politika stoji iza tebe.
Jesi li ikad, ali IKAD za ovih 30 i kusur godina otkako je Dino prvi pjevač u bošnjaka od njega čuo ijednu izjavu kako bi stanje u zemlji moglo biti bolje, kako ljudi loše žive, kako politika ima greške, kako treba da se borimo protiv korupcije, bilo kakvu društveno svjesnu i odgovornu izjavu?
Tambura sladunjave kuku-lele pjesme i to je sve.
Volio bih i ja da progovori koju, mozda se njegova i pika, ali realno sto bi on pricao kad mi sutimo. Valjda imaju ljudi koji su placeni da pricaju, koji su iskali da im damo povjerenje jer oni to znaju bolje od nas.
Međutim, nikog ne zanima šta Merlin, Loša (pa i rahmetli Halid), misle o stanju u društvu.
Halid je ono jednom izletio da mu žena pravi kahvu, pa su mu se navalili na kosti.
Njihovo je da tamburaju i to je to.
Ne mogu da vjerujem da ja koji lično ne volim Merlina njega kao "branim", ali to mi je općenito stav o ljudima.