http://youtube.com/watch?v=6jDI_27DrIY
Klub domacih plagijatora i preradjivaca!
Moderator: _BataZiv_0809
-
rikardoreis
tek vidjeh repliku, nancyNancy Drew wrote:I ovo ... Jolene je iz 1974, O jednoj mladosti iz 1973rikardoreis wrote:marnula jospa lisac uvod svoje pjesme "o jednoj mladosti" od "jolene" - vise izvodjaca (dolly parton, randy newman, kasnije white stripes) ne znam cjia je u originalu...
a ko izvodi tu jolene iz 1974? mrsko mi guglati...postoji li mogucnost da je to neki tradicional starijeg datuma od 74?(izvode je mnogi,narocito ovi sto su naginjali country-u)
da me se pogresno ne shvati, nije bitno ko je u pravu nego me zanima...
- black
pa Jolene je napisala i otpjevala Dolly Parton 1974 na istoimenom albumurikardoreis wrote:tek vidjeh repliku, nancyNancy Drew wrote:I ovo ... Jolene je iz 1974, O jednoj mladosti iz 1973rikardoreis wrote:marnula jospa lisac uvod svoje pjesme "o jednoj mladosti" od "jolene" - vise izvodjaca (dolly parton, randy newman, kasnije white stripes) ne znam cjia je u originalu...
pa kako onda objasnjavas? slucajnost ili ovi od nje klepili?
![]()
a ko izvodi tu jolene iz 1974? mrsko mi guglati...postoji li mogucnost da je to neki tradicional starijeg datuma od 74?(izvode je mnogi,narocito ovi sto su naginjali country-u)
-
rikardoreis
ok, nek se i to rijesiloblack wrote:pa Jolene je napisala i otpjevala Dolly Parton 1974 na istoimenom albumurikardoreis wrote:tek vidjeh repliku, nancyNancy Drew wrote: I ovo ... Jolene je iz 1974, O jednoj mladosti iz 1973
pa kako onda objasnjavas? slucajnost ili ovi od nje klepili?
![]()
-
SijuksA
#82 Re: Klub domacih plagijatora!
Elektricni Orgazam - Bejbe ti nisi tu
= The Rolling Stones - Out of time
-
SijuksA
#83 Re: Klub domacih plagijatora!
Zana - Dodirni mi kolena
= ABBA - Lay all your love on me
= ABBA - Lay all your love on me
-
hadzofield
#84 Re: Klub domacih plagijatora!
a sta cemo sa strancima ....cije pjesme lice na neke od ex-yu izvodjaca??:D
jesu li oni plagijatori ili je to puka slucajnost?
u muzici je davno sve odsvirano
jesu li oni plagijatori ili je to puka slucajnost?
u muzici je davno sve odsvirano
-
erx
#85 Re: Klub domacih plagijatora!
Edo Maajka - To mora da je ljubav...Melodija se ponavlja par puta u filmu Q.Tarantina Jackie Brown
Sta vise na pocetku sam mislio da su njegovu melodiju uzeli,ali mi se nesto godine ne poklapaju 
- tranquil
#86 Re: Klub domacih plagijatora!
Ne mogu da vjerujem da niko nije do sada pomenuo:
- harač
#87 Re: Klub domacih plagijatora!
hahaha, nisam znao za ovo... preofirnotranquil wrote:Ne mogu da vjerujem da niko nije do sada pomenuo:
- alphonse kauders
#88 Re: Klub domacih plagijatora!
Ja sam cuo pjesmu u kojoj refren ide "forget it all", a pjeva se isto kao refren od Bijelog dugmeta "ako mozes, zaboravi" + u istoj pjesmi je muzicka tema iz pjesme Bijelog dugmeta "da te bogdo ne volim", samo ne mogu da skontam koja je to stvar.
Uglavnom, Bregovic je od jedne napravio dvije pjesme:))
Uglavnom, Bregovic je od jedne napravio dvije pjesme:))
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#89 Re: Klub domacih plagijatora!
Mislim da je ovo obrada, ispravno navedena na albumu, a ne plagijat. Iako bi smo za to morali imati omot albuma da potvrdimo.SijuksA wrote:Elektricni Orgazam - Bejbe ti nisi tu
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#90 Re: Klub domacih plagijatora!
A za "Zenica blues" sam ostao
Prepisani i muzika i tekst...pa to ni Merlin ni Brega nisu radili!
Znao sam ja uvijek da je onaj Sejo Sexon prodavač magle, ali nisam htio to na glas reći, jer je on ljubimac FGR-a, pa bih ja ispao papak.
Znao sam ja uvijek da je onaj Sejo Sexon prodavač magle, ali nisam htio to na glas reći, jer je on ljubimac FGR-a, pa bih ja ispao papak.
-
musac
#91 Re: Klub domacih plagijatora!
Najveći plagijator na prostorima bivše Juge je Goran Bregović. Ni 10 Dina Merlina mu ne mogu prići ni blizu.
- StLouis
#92 Re: Klub domacih plagijatora!
Rizzo Ruza ortodoksni plagijator, cak je od Stonsa ukrao Satisfaction pa pjeva;
kada se vozim u mercedesu i kada slusam spikera na radiju kako halid dobro pjeva a da rizzu raja sve manje slusa ja se ne mogu pomiriti s tim he he hej that's what I say
kada se vozim u mercedesu i kada slusam spikera na radiju kako halid dobro pjeva a da rizzu raja sve manje slusa ja se ne mogu pomiriti s tim he he hej that's what I say
-
musac
#93 Re: Klub domacih plagijatora!
Pa Rizzo i kad ukrade, to mu niko ne zamjeri. Jednostavno, prevelika je zvijezda da bi mu to neko uzeo za zlo.StLouis wrote:Rizzo Ruza ortodoksni plagijator, cak je od Stonsa ukrao Satisfaction pa pjeva;

-
vangogh87
#94 Re: Klub domacih plagijatora!
ne bih se slozio, brega je bar pokusao umotati pjesmumusac wrote:Najveći plagijator na prostorima bivše Juge je Goran Bregović. Ni 10 Dina Merlina mu ne mogu prići ni blizu.
- therrarrius
#95 Re: Klub domacih plagijatora!
Trebaju se osjecati pocasceno sto je jedna takva zvjezda pokazala interes za njihovu pjesmumusac wrote:Pa Rizzo i kad ukrade, to mu niko ne zamjeri. Jednostavno, prevelika je zvijezda da bi mu to neko uzeo za zlo.StLouis wrote:Rizzo Ruza ortodoksni plagijator, cak je od Stonsa ukrao Satisfaction pa pjeva;
- Fratris
#96 Re: Klub domacih plagijatora!
Postoji razlika izmedju obrade/parodije i kradje.Pera Trta wrote:A za "Zenica blues" sam ostao![]()
Sejo ne krije kad obradi. Nemam stare ploce, ali na novim albumima fino potpisuje i Springsteena i Status Quo kao autore muzike za Genter i Pocasnu Salvu.
-
Pera Trta
#97 Re: Klub domacih plagijatora!
To je tačno za novije pjesme (osim uvodnog dijela "Počasne salve"). Ali za "Zenicu Blues" ne znam da je ikad spomenuo njen stvarni izvor, a to onda jeste plagijat. Koji raja puši 25 godina, jer niko ovdje nije slušao Johnny Casha.
- Fratris
#98 Re: Klub domacih plagijatora!
Ja sam znao za Zenica Blues prije skoro 20 godina. Moj stric je imao plocu Live at Folsom Prison. To sto ti nisi slusao Johnnya, ne znaci da ga nije nitko slusao.Pera Trta wrote:To je tačno za novije pjesme (osim uvodnog dijela "Počasne salve"). Ali za "Zenicu Blues" ne znam da je ikad spomenuo njen stvarni izvor, a to onda jeste plagijat. Koji raja puši 25 godina, jer niko ovdje nije slušao Johnny Casha.
Koliko ja znam, medju ZP rajom je ovo bila opcepoznata stvar.
-
gisna2
#99 Re: Klub domacih plagijatora!
armin muzaferija
Loreena Mc Kennitt- Tango to Evora
Loreena Mc Kennitt- Tango to Evora
- Atrus
#100 Re: Klub domacih plagijatora!
Na Balkanu je sve plagijat, osim:
Azra
Indexi
EKV i jebenih guslarskih jadikovki (ko bi normalan to svirao/plagirao?).
Azra
Indexi
EKV i jebenih guslarskih jadikovki (ko bi normalan to svirao/plagirao?).