Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
HAVANA

#626 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Kod njega bar zmiris i cujes nesto...i da otvorim oci ,sta me briga,nece me jebat.Ovo zmirio ,ne zmirio,zlo i naopako.Kije moje,matere drage,da zavrnu glas masinama,mogla bi sa njima.Kija,jala i buba.Al kija bar nasuho otpjeva sve moje jeseni su tuzne da se najezis.Ovaj ne moze ni kuca poso,poso kuca.Il moze? Ima li gdje sta zabiljezeno? Gdje pjeva,i svira.
pussysmoke

#627 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:50, edited 1 time in total.
emric

#628 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by emric »

pussysmoke wrote:Sve što čuješ i vidiš, na neki način osjetiš, utiče na tebe želio ti to ili ne.
Baš zbog toga su ova dva lika u tom smislu nebitni. Pored svega što se djeci i svijetu servira, ti našao problem u njihovoj muzici? :lol:
pussysmoke wrote:Nije istina da se ljudi vežu samo za dobar ritam, ali jeste istina da je dobar ritam i dobar mamac. Mamac za mlade umove koji nemaju vremena ili možda ne žele da istražuju šta je zapravo muzika i kako oblikuje razmišljanje jednog čovjeka. Neki će shvatiti, neki ne. Ne možeš reći da je bezazleno. Ništa nije slučajno i bezazleno, pogotovo kada je u pitanju muzički oblik koji sve više uzima maha.
Znači oni su dijelom nekog šireg projekta za uništenje mladih mozgova? :mrgreen:
pussysmoke wrote:A kada kažeš da je "rijetko ko od njih prestupnik", pa evo jeste upravo Bubo. Odležao zbog dilanja droge. I ti mi kažeš da je on porodičan čovjek? Ne budi smiješan.
Svi smo mi pravili manje ili veće gluposti. On je svoj grijeh otplatio. Da je to za ponos, nije, ali nije ni da ga sad zbog toga sahraniš.
pussysmoke wrote:Ne zarađuje on hljeb. Hljeb zarađuje onaj jadnik koji radi za 300 KM mjesečno. Ovo što oni "zarađuju" nije hljeb, niti je u bilo kojem smislu pozitivno za bilo koga drugoga osim za njih dvojicu.
Šta očekuješ, da ne zarađuju za sebe nego za te sa 300 KM platom? Što im ti ne zaradiš? Ja ne znam nikoga kome nije cilj da mu plata bude pozitivna. :lol:
pussysmoke wrote:I da završim sa ovom temom, jer već sam sebi idem na živce... Zapamti; Ako si javna ličnost, svako ima pravo da kaže šta misli o tebi, javno. Tačka.
Zar je to ikad iko doveo u pitanje? :lol:

I da te podsjetim, mačak s tvog avatara je nazivao drogu svetinjom, zalagao se za legalizaciju, umro sa 36 godina. O čemu pričamo?! ;)
pussysmoke wrote:Kažeš Marley bio prestupnik jer je pušio travu? Super! Da hoće svi ko Marley trava i gitara, bilo bi odlično. U tome je poenta. Šta radiš kad si napušen? Imaš ljude koji pišu pjesme, pjevaju, slikaju, sviraju, druže se u prirodi, čitaju knjige, zezaju se, seksaju se... i da ne nabrajam...
:D :D :D
Hakiz

#629 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hakiz »

emric wrote:
pussysmoke wrote:A kada kažeš da je "rijetko ko od njih prestupnik", pa evo jeste upravo Bubo. Odležao zbog dilanja droge. I ti mi kažeš da je on porodičan čovjek? Ne budi smiješan.
Svi smo mi pravili manje ili veće gluposti. On je svoj grijeh otplatio. Da je to za ponos, nije, ali nije ni da ga sad zbog toga sahraniš.
I kažeš. dilanje mladalačka glupost, maltene u rangu krađe šteke cigara iz trafike.

Čini se da puno slušaš Atomsko sklonište. Pa si pao pod uticaj pjeme "Pomorac sam majko". Ima tamo stih koji kaže "A možda sam, mlađan, i ubio".

Malo se ubijalo, ništa strašno, dječiji nestašluci, nije za zahmetit.
dezurni_ucenik

#630 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

emric wrote:
I da te podsjetim, mačak s tvog avatara je nazivao drogu svetinjom, zalagao se za legalizaciju, umro sa 36 godina. O čemu pričamo?! ;)

Umro od raka.
Hasan006

#631 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hasan006 »

Ma većina raje što sluša te zajebancije ne uzima zaozbiljno te tekstove niti im je to sastavni dio života. Al eto, hoće da se kao u tom trenutku osjećaju zajebanim i hypeovanim.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#632 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Chmoljo »

gledaj ovih fanova Rize Ruže što su ljubomorni na Jalu i Bubu.
klosar pravi

#633 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by klosar pravi »

Hasan006 wrote:Ma većina raje što sluša te zajebancije ne uzima zaozbiljno te tekstove niti im je to sastavni dio života. Al eto, hoće da se kao u tom trenutku osjećaju zajebanim i hypeovanim.
90 posto samih repera ne uzima te tekstove zaozbiljno jer uopšte ne žive tim životom..
Al' da kao sto kazes to se prodaje mada ovo što ova dvojica pišu je užas za užasom.
Hasan006

#634 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hasan006 »

A kad skontaš naša se ova raja žali jer omladina sluša ovu dvojicu i one IDJ gluposti, a tamo u Americi sada mainstream oni maloljetnici sa dreadovima i tetovažama po licu što se uhvate neke riječi (vulgarne naravno) pa je ponavljaju ko retardirani čitavu pjesmu. Jala Brat je Freddie Mercury za takve.
klosar pravi

#635 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by klosar pravi »

Hasan006 wrote:A kad skontaš naša se ova raja žali jer omladina sluša ovu dvojicu i one IDJ gluposti, a tamo u Americi sada mainstream oni maloljetnici sa dreadovima i tetovažama po licu što se uhvate neke riječi (vulgarne naravno) pa je ponavljaju ko retardirani čitavu pjesmu. Jala Brat je Freddie Mercury za takve.

Istina slažem se, al' imaj na umu kolika je Amerika i sve što ide uz to..
Dok su kod nas ova dvojica trenutno bogovi scene u globalu moglo bi se reci..

A njihove pjesme su 90 % sranje moram reci 90 jer stvarno imaju kvalitetnih.
Hasan006

#636 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hasan006 »

klosar pravi wrote:
Hasan006 wrote:A kad skontaš naša se ova raja žali jer omladina sluša ovu dvojicu i one IDJ gluposti, a tamo u Americi sada mainstream oni maloljetnici sa dreadovima i tetovažama po licu što se uhvate neke riječi (vulgarne naravno) pa je ponavljaju ko retardirani čitavu pjesmu. Jala Brat je Freddie Mercury za takve.

Istina slažem se, al' imaj na umu kolika je Amerika i sve što ide uz to..
Dok su kod nas ova dvojica trenutno bogovi scene u globalu moglo bi se reci..

A njihove pjesme su 90 % sranje moram reci 90 jer stvarno imaju kvalitetnih.
Pogledao sam im par intervjua i Buba mi djeluje ko retard teški, a Jala se čini kao inteligentan momak koji bi mogao praviti dosta kvalitetnije stvari ali je jednostavno skontao šta raja voli i gdje leže pare.

Evo prije je pravio poprilično solidne rep pjesme pa mu za 5 godina dobiju pregleda koliko ove komercijalne za dan :D
klosar pravi

#637 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by klosar pravi »

Sve smo to prežvakali na ovoj temi, i neka nek' uzimaju pare.
emric

#638 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by emric »

Hakiz wrote:I kažeš. dilanje mladalačka glupost, maltene u rangu krađe šteke cigara iz trafike.
Tako je. Jednaka doza kriminala i jedno i drugo. Stanje nezrelosti, kad uradiš glupost, nesvjestan njene težine. Pa dođe vrijeme kad se opametiš. I eto, čovjek se opametio.
klosar pravi wrote:90 posto samih repera ne uzima te tekstove zaozbiljno jer uopšte ne žive tim životom.
Naravno. I ne samo reperi nego većina tekstova u bilo kojoj vrsti muzike. Tekstovi se pišu da se prodaju, na većinu pjesama bi se mogao staviti uvod kao na filmu: "svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je slučajna". :D
Apsolutno.
ho oponopono

#639 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by ho oponopono »

...Coby...:pusi2:... jesi ti radio traku...samo trešššš...samo comfort, neka guze twerkaju...:srce:
Hakiz

#640 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hakiz »

emric wrote:
Hakiz wrote:I kažeš. dilanje mladalačka glupost, maltene u rangu krađe šteke cigara iz trafike.
Tako je. Jednaka doza kriminala i jedno i drugo. Stanje nezrelosti, kad uradiš glupost, nesvjestan njene težine. Pa dođe vrijeme kad se opametiš. I eto, čovjek se opametio.
Also speach Ted Bundy.
Hakiz

#641 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hakiz »

emric wrote: Naravno. I ne samo reperi nego većina tekstova u bilo kojoj vrsti muzike. Tekstovi se pišu da se prodaju, na većinu pjesama bi se mogao staviti uvod kao na filmu: "svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je slučajna". :D
Zato Jala nikad neće biti Toma.

A kako na svijetu postoji dovoljno pjesama koje jesu nastale iz iskustva ili emocije, ovi što pišu izmišljotine ne zaslužuju prostor.
dale cooper

#642 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

emric wrote: Naravno. I ne samo reperi nego većina tekstova u bilo kojoj vrsti muzike. Tekstovi se pišu da se prodaju, na većinu pjesama bi se mogao staviti uvod kao na filmu: "svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je slučajna". :D
Ovo je apsolutno netačno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#643 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by _BataZiv_0809 »

Zivimo u vremenu gdje je sve instant. Ne treba nista da nas cudi. Sve je ok. Panta rei. Ovo je soundtrack nove generacije za koju smo mi čike i tete.
Ommadawn

#644 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:Zivimo u vremenu gdje je sve instant. Ne treba nista da nas cudi. Sve je ok. Panta rei. Ovo je soundtrack nove generacije za koju smo mi čike i tete.
Ah Bata, instant hitova ti je uvijek bilo i svugdje. Samo što ovoj generaciji ovaj dvojac nema šta da kaže. Nama je to govorio Štulić, Mladenović, Pušenje, Cobain, Vedder, Stipe, Korn...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#645 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Chmoljo »

i Floyd.

doduše, njihova poruka je univerzalna i za sva vremena.

i što jes jes, Rizina Gurabija.
beni-bu-man

#646 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

Chmoljo wrote:i Floyd.

i što jes jes, Rizina Gurabija.
Samo bi jos ovog ciku dodao "Eric Clapton" 8-)
dezurni_ucenik

#647 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

Ommadawn wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Zivimo u vremenu gdje je sve instant. Ne treba nista da nas cudi. Sve je ok. Panta rei. Ovo je soundtrack nove generacije za koju smo mi čike i tete.
Ah Bata, instant hitova ti je uvijek bilo i svugdje. Samo što ovoj generaciji ovaj dvojac nema šta da kaže. Nama je to govorio Štulić, Mladenović, Pušenje, Cobain, Vedder, Stipe, Korn...

Nema niko na svijetu da danasnjim generacijama kaze nesto pametno. Prije bilo, slusas Rage Against The Machine i naucis ko je Mumia Abu Jamal, ko je Lenard Paltier, ko su people of the sun. Pogledas spot One od Metallice, skontas da su uzete scene iz filma koji je uradjen po knjizi Johny got his gun, pa onda i pogledas film i procitas knjigu. Ovo je danas "Ultra festival" generacija, de nam molija i stupidnog edm-a. Nije to ona prica mi ostarili pa ne kontamo. Zato hitovi iz onog vremena traju vjecno, hitovi danas rok trajanja 5 minuta. Ko se sjeca sad Despacita i Gangam Style.
dezurni_ucenik

#648 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

Chmoljo wrote:i Floyd.

Pustis sebi The Wall album i uzivas u audio biografiji Rogera Watersa. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#649 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by _BataZiv_0809 »

Vrijeme nas lagano gazi...
Ommadawn

#650 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Ma ima i danas dobre muzike ali raja neće to da sluša.
Evo ovaj Damir Avdić Graha, pa Frenkie, pa Letu Štuke...
Post Reply