haj budi pametanspreca wrote:a moze bitibeni-bu-man wrote:ne moras biti iz kalesijemerlin246 wrote:
Tako jee hahah ne mogu ponosno reci da sam iz Kalesije jbg
Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- beni-bu-man
#401 Re: Jala Brat & Buba Corelli
- Logovan
#402 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Možemo i ovako...BadBoy wrote:A jeste primijetili jednu stvar?
Samo slušatelji kulturnih, pravih muzičkih pravaca pljuju, generaliziraju i omalovažavaju druge, dok ovi drugi ništa ružno ne govore ovim prvim? Ko je tu istinski seljak?
Kad pojedinim koji slušaju turbofolk, pevaljke, itd, kažeš da slušaš Indexe, Bijelo dugme i slično, samo te pogledaju blijedo i ne vjeruju svojim očima, neki te kritikuju. Ima i onih koji ne znaju ko su navedeni.
Mislim nećemo se lagati.
-
BadBoy
#403 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Svi koji slušaju Mayu, Bubu, Jalu slušaju i Indexe, Merlina, Balaša, Parni valjak itd. Ako ne vjeruješ hajmo u subotu u anketiranje?Logovan wrote:Možemo i ovako...BadBoy wrote:A jeste primijetili jednu stvar?
Samo slušatelji kulturnih, pravih muzičkih pravaca pljuju, generaliziraju i omalovažavaju druge, dok ovi drugi ništa ružno ne govore ovim prvim? Ko je tu istinski seljak?
Kad pojedinim koji slušaju turbofolk, pevaljke, itd, kažeš da slušaš Indexe, Bijelo dugme i slično, samo te pogledaju blijedo i ne vjeruju svojim očima, neki te kritikuju. Ima i onih koji ne znaju ko su navedeni.
Mislim nećemo se lagati.
- Logovan
#405 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ima masa koji ne slušaju. Ne svi, ali ima ih. Nećemo generalizovati.BadBoy wrote: Svi koji slušaju Mayu, Bubu, Jalu slušaju i Indexe, Merlina, Balaša, Parni valjak itd. Ako ne vjeruješ hajmo u subotu u anketiranje?
- merlin246
#406 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Eto npr ja slusam i znam sve pjesme i od Maye i od Cece i od Indexa hahahaLogovan wrote:Ima masa koji ne slušaju. Ne svi, ali ima ih. Nećemo generalizovati.BadBoy wrote: Svi koji slušaju Mayu, Bubu, Jalu slušaju i Indexe, Merlina, Balaša, Parni valjak itd. Ako ne vjeruješ hajmo u subotu u anketiranje?
- spreca
#407 Re: Jala Brat & Buba Corelli
merlin246 wrote:Veliki sam fan Kalesijskih zvukova, pratim ih jos od malih noguspreca wrote:nije ba vazno odakle si ...vazno je da volis i slusas ovu muzikumerlin246 wrote:
Tako jee hahah ne mogu ponosno reci da sam iz Kalesije jbg...mnogo nacina je kako biti iz Kalesije
...nisam ni ja bas iz Kaleije
- Logovan
#408 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa eto ti spadaš u tu drugu grupu.merlin246 wrote:Eto npr ja slusam i znam sve pjesme i od Maye i od Cece i od Indexa hahahaLogovan wrote:Ima masa koji ne slušaju. Ne svi, ali ima ih. Nećemo generalizovati.BadBoy wrote: Svi koji slušaju Mayu, Bubu, Jalu slušaju i Indexe, Merlina, Balaša, Parni valjak itd. Ako ne vjeruješ hajmo u subotu u anketiranje?
- merlin246
#409 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa npr kad ovako bezveze blejim u kuci i kad sam nekako smirena vise volim u pozadini cut tako neku laganiju muziku..Indexe, Parni valjak,Balasevica..Logovan wrote:merlin246 wrote:Pa eto ti spadaš u tu drugu grupu.Logovan wrote:
Eto npr ja slusam i znam sve pjesme i od Maye i od Cece i od Indexa hahahaI iskreno, koja ti je bolja muzika?
Ali kad me obuzmu neki demoni mojii hahahah onda slusam turbo folk,Jalu i Bubu, Karleusuu hahaha..ko da djavo udje u mene eto
- beni-bu-man
#410 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Slusa li iko ovdje techno
-
BadBoy
#411 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa eto ti spadaš u tu drugu grupu.merlin246 wrote:
Eto npr ja slusam i znam sve pjesme i od Maye i od Cece i od Indexa hahaha
Pa npr kad ovako bezveze blejim u kuci i kad sam nekako smirena vise volim u pozadini cut tako neku laganiju muziku..Indexe, Parni valjak,Balasevica..
Ali kad me obuzmu neki demoni mojii hahahah onda slusam turbo folk,Jalu i Bubu, Karleusuu hahaha..ko da djavo udje u mene eto
Pa naravno bebo, đavo je noćas opet u gradu :p
Šalu na stranu, cura je najrealnije rekla. To zavisi od raspoloženja ali ne pljuju ni po kome.
-
BadBoy
#412 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jedan od boljih partija u Domu Mladih. Poderao guzive Varela. Samo ga je solomun nadmašio u zadnje vrijeme, po mom ukusu.beni-bu-man wrote:Slusa li iko ovdje techno![]()
- beni-bu-man
#413 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Posten komantarBadBoy wrote:
Šalu na stranu, cura je najrealnije rekla. To zavisi od raspoloženja ali ne pljuju ni po kome.
Meni samo nije jasno kako raja na forum tako neke stvari shvati bas ozbiljno, ja ih nemerem slusat i sta sad boli te cuna, boli me cuna....
samo mi fascinantno kako se pojednici pale na neke stvari
- beni-bu-man
#414 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Sta sam boba pojeoBadBoy wrote:Jedan od boljih partija u Domu Mladih. Poderao guzive Varela. Samo ga je solomun nadmašio u zadnje vrijeme, po mom ukusu.beni-bu-man wrote:Slusa li iko ovdje techno![]()
- merlin246
#415 Re: Jala Brat & Buba Corelli
[/quote]BadBoy wrote:Pa eto ti spadaš u tu drugu grupu.merlin246 wrote:
Eto npr ja slusam i znam sve pjesme i od Maye i od Cece i od Indexa hahahaI iskreno, koja ti je bolja muzika?
Pa npr kad ovako bezveze blejim u kuci i kad sam nekako smirena vise volim u pozadini cut tako neku laganiju muziku..Indexe, Parni valjak,Balasevica..
Šalu na stranu, cura je najrealnije rekla. To zavisi od raspoloženja ali ne pljuju ni po kome.[/quote]
Tako je beboo
- beni-bu-man
#416 Re: Jala Brat & Buba Corelli
@BadBoy kaki je ove godine lineup summer lounge-a na platou
-
BadBoy
#417 Re: Jala Brat & Buba Corelli
I ovaj je čovjek pojeo set, još live:beni-bu-man wrote:Sta sam boba pojeoBadBoy wrote:Jedan od boljih partija u Domu Mladih. Poderao guzive Varela. Samo ga je solomun nadmašio u zadnje vrijeme, po mom ukusu.beni-bu-man wrote:Slusa li iko ovdje techno![]()
Hoću reći, ne treba se ni na šta ograničavati. Ja u subotu u Bosni, zavrtao sijalice uz Ifetu i Naska, onda ću sljedeći petak u Barometar cirkat koktele uz neki pop. Dok sam bio mlađi skakao po ovim partijama (na vrhuncu doma mladih 2007-2010), za svoj ćejf slušam Drakea, Migose, YG-a, Dre-a, 2Paca, Kendricka, J. Cola itd.
Ali onda isto tako odem u MyFace kad je Maya Berovic i raznesem se
Ne treba biti ograničen.
EDIT: javim ti još da vidim sa Dizzijem.
- Industrialyzer
#418 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Sad bez zezancije, za oni koji slusaju ovakvu muziku, sta mislite o ovoj stvari?
-
cassius
#419 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Industrialyzer wrote:Sad bez zezancije, za oni koji slusaju ovakvu muziku, sta mislite o ovoj stvari?
vrh
- Dope_Man
#422 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Uh.... ovo me vrati daleko, moram se prekrstit i na sedzdu pasti istovremeno da se ocistim od grijehabeni-bu-man wrote:504 Boyz - Wobble Wobble, naravno naci uncensored
- dale cooper
#423 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Sad znam kako se James Murphy osjeća.
- annoy
#424 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ajme pricate o Bijelom Dugmetu i Indexima kao o nekoj opskurnoj muzici
Nije istina da samo jedna strana omalovazava drugu. Dobar dio zivota sam provela krecuci se u krugovima koji slusaju uglavnom turbo folk, i iako nikad nisam bila tip koji ce potencirati rasprave oko toga sta tko slusa, vjecito su mi na nos nabijali moj drugaciji ukus u glazbi i cudili se iznova tome.
Uglavnom mrzim i dalje takve rasprave sta tko slusa, to mi je djetinjasto, i vecina ljudi to srecom preraste kad izađe iz srednje skole, al predrasuda ima na obe strane
Ja mogu poslusat svasta i uopce nisam opterecena time da sve sto slusam mora nuzno imati veliku umjetnicku vrijednost, al ja ovaj autotune ne mogu nikako probavit, a od tekstova me zaboli glava. Ipak mogu shvatiti da je to klincima interesantno.
Nije istina da samo jedna strana omalovazava drugu. Dobar dio zivota sam provela krecuci se u krugovima koji slusaju uglavnom turbo folk, i iako nikad nisam bila tip koji ce potencirati rasprave oko toga sta tko slusa, vjecito su mi na nos nabijali moj drugaciji ukus u glazbi i cudili se iznova tome.
Uglavnom mrzim i dalje takve rasprave sta tko slusa, to mi je djetinjasto, i vecina ljudi to srecom preraste kad izađe iz srednje skole, al predrasuda ima na obe strane
Ja mogu poslusat svasta i uopce nisam opterecena time da sve sto slusam mora nuzno imati veliku umjetnicku vrijednost, al ja ovaj autotune ne mogu nikako probavit, a od tekstova me zaboli glava. Ipak mogu shvatiti da je to klincima interesantno.
- zomri
#425 Re: Jala Brat & Buba Corelli
izvini brate al ti si radio nemal sve suprotno po temi, od guranja niz uho nekih tvojih repera i spotova koji veze nemaju s temom do višestrukog indirektnog prozivanja ljudi koji slušaju ovu muziku bolesnim ("nije bolest sve što boli").beni-bu-man wrote:Posten komantarBadBoy wrote:
Šalu na stranu, cura je najrealnije rekla. To zavisi od raspoloženja ali ne pljuju ni po kome.![]()
Meni samo nije jasno kako raja na forum tako neke stvari shvati bas ozbiljno, ja ih nemerem slusat i sta sad boli te cuna, boli me cuna....
samo mi fascinantno kako se pojednici pale na neke stvari