99 za 7 sati 430.000 pregleda
Monika za 8 sati 420.000 pregleda
O.D.D.D. za 9 sati 650.000 pregleda
Patek za 10 sati 520.000 pregleda
Gasira za 11 sati 700.000 pregleda
Ukupno preko 3 miliona pregleda za manje od 12h, hvala i dovidjenja
Moderator: _BataZiv_0809
Da, ali kad pomnožim...el_bake007 wrote:Po 8000€ naplaćuju nastup (individualno). Coby je 2500-3.
navedeni wrote:Da, ali kad pomnožim...el_bake007 wrote:Po 8000€ naplaćuju nastup (individualno). Coby je 2500-3.
Nastupaju najmanje 8x mjesečno, to je 64.000 eur mjesecno (i to bez velikih koncerata kao Bec, Skenderija, Beograd gdje im dodje 15-20.000 ljudi x 15 eur u prosjeku) i to je bez turneja kao one po Americi itd
Youtube je jedan od najgledanijih u regiji, od youtube je na ove preglede sigurno duplo od Baka, to je oko 20tak hiljada eur
Produkcija pjesama drugima, sad je pjesma oko 8-10h eur po pjesmi, neka jednu mjesecno urade a rade nekima
I cijele albume, opet je wauu
Spotify, deezer, apple music itd to je najmanje 10.009 eur mjesecno jer dijaspora dere te aplikacije i streamive a oni su uvijek u top listama na tim platformama
Televizija ne znam koliko se moze tu zaradjivati, ali nije za odbaciti
Sponzori... ne znam da žele sponzore, više raji oni ulete reklamu bar što vidim po ig i nekad na spotu ima neko
I sad kad skontam, ova dvojica momaka zarade od inog što znamo najmanje zirka 120.000 eur svaki mjesec?!?!?
Pa toliko ne zarade neke državne firme, i treba začepiti i kapu skinuti za sva vremena, prvi ja.
Ja sam zaradjivao po 100 eura a nemam ni 6000 pretplatnika ni 6 miliona eura. Kad sam stavio kanal na analizu onog sajta sto je neko postavio pisalo je minimalna zarada 100 eura a maksimalna 1500 eura. Kod njih je pisalo minimalna 14 hiljada eura a maksimalna 200 hiljada eura. Kanal je nastiman na Austriju a imaju pregleda iz ostatka europe tako da je ova cifra od 14000 eura realna.el_bake007 wrote:navedeni wrote:Da, ali kad pomnožim...el_bake007 wrote:Po 8000€ naplaćuju nastup (individualno). Coby je 2500-3.
Nastupaju najmanje 8x mjesečno, to je 64.000 eur mjesecno (i to bez velikih koncerata kao Bec, Skenderija, Beograd gdje im dodje 15-20.000 ljudi x 15 eur u prosjeku) i to je bez turneja kao one po Americi itd
Youtube je jedan od najgledanijih u regiji, od youtube je na ove preglede sigurno duplo od Baka, to je oko 20tak hiljada eur
Produkcija pjesama drugima, sad je pjesma oko 8-10h eur po pjesmi, neka jednu mjesecno urade a rade nekima
Spotify, deezer, apple music itd to je najmanje 10.009 eur mjesecno jer dijaspora dere te aplikacije i streamive a oni su uvijek u top listama na tim platformama
Sponzori... ne znam da žele sponzore, više raji oni ulete reklamu bar što vidim po ig i nekad na spotu ima neko
I sad kad skontam, ova dvojica momaka zarade od inog što znamo najmanje zirka 120.000 eur svaki mjesec?!?!?
Pa toliko ne zarade neke državne firme, i treba začepiti i kapu skinuti za sva vremena, prvi ja.
Ne zarađuju oni ni 100 eura mjesecno od YouTube pregleda, youtuberi iz BiH su užasno loše plaćeni a i sam YouTube različito plaća po kategorijama videa,ovi kanali sa muzikom (IDJ,Imperia,KDM) ne zarade ništa od tih pregleda silnih. Baka zaradi 20x više na jednom videu nego oni na 10 pjesama. Spotify i ostale streaming platforme isto mizerno plaćaju po streamu , "Spotify pays about $0.006 to $0.0084 per stream to the holder of music rights. And the "holder" can be split among the record label, producers, artists, and songwriters. In short, streaming is a volume game." , dakle šipak. Ni 500 eur mjesečno njima ne dođe od toga. Oni najviše para zarade od nastupa i turneja, tu samo njima pare ostaju (nešto sitno daju menadžeru/menadžerima). 80% od tog što dobiju za nastup njima ostane.Ni sama prodaja albuma im ne donese koliko nastupi. Pogledaj ovaj video
https://www.youtube.com/watch?v=eWNkv6QVnbA
a gdje su table imperijatrolejbus1921 wrote:Q8 pored g klase jaline je od inasa/oca njegovog motor u sredini je takodjer inasov/od njegovog ocabreuer wrote:Baka Prase nakupi za Macana samo od youtubea, kamoli Jala i Buba kad se sve skupi, mislim da su abnormalno bogati za naše uslove...i neka suMTV wrote: Izgleda su sva auta od njihove raje.
Jbg nakupi se ako su nastupi 7000-8000, prodane pjesme folk izvodjacima koji se otimaju da im oni urade neku pjesmu, instagram, youtube... nakupi se.
Pick-up neznam uglavnom po njemu su skakali i oko 21 sam ga u Alipasinoj vidio
MTV wrote:Sada sasvim drukciji trending:
- U BiH 99 #2 u trendingu
- U HR O.D.D.D. #4 u trendingu, u SRB #3, #6 u Sjevernoj Makedoniji
- Zove Vienna #4 u Austriji
u njemackoj i svicarskoj su isto negdje oko 12te pozicije , Gasira i Zove Viennazomri wrote:MTV wrote:Sada sasvim drukciji trending:
- U BiH 99 #2 u trendingu
- U HR O.D.D.D. #4 u trendingu, u SRB #3, #6 u Sjevernoj Makedoniji
- Zove Vienna #4 u Austriji![]()
biće interesantno pratiti koja će završiti na tronu. juče je "gasira" imala prednost jer je prva objavljena, danas već drugačija situacija. šteta što ne može više pjesama sa kanala u trending, bilo bi top 6 jalini spotovi
el_bake007 wrote:navedeni wrote:Da, ali kad pomnožim...el_bake007 wrote:Po 8000€ naplaćuju nastup (individualno). Coby je 2500-3.
Ne zarađuju oni ni 100 eura mjesecno od YouTube pregleda, youtuberi iz BiH su užasno loše plaćeni a i sam YouTube različito plaća po kategorijama videa,ovi kanali sa muzikom (IDJ,Imperia,KDM) ne zarade ništa od tih pregleda silnih. Baka zaradi 20x više na jednom videu nego oni na 10 pjesama. Spotify i ostale streaming platforme isto mizerno plaćaju po streamu , "Spotify pays about $0.006 to $0.0084 per stream to the holder of music rights. And the "holder" can be split among the record label, producers, artists, and songwriters. In short, streaming is a volume game." , dakle šipak. Ni 500 eur mjesečno njima ne dođe od toga. Oni najviše para zarade od nastupa i turneja, tu samo njima pare ostaju (nešto sitno daju menadžeru/menadžerima). 80% od tog što dobiju za nastup njima ostane.Ni sama prodaja albuma im ne donese koliko nastupi. Pogledaj ovaj video
https://www.youtube.com/watch?v=eWNkv6QVnbA
Industrialyzer wrote:Pa Jala je u zadnje dvije godine kupio stan, G63 AMG, vikendicu sa bazenom, nosa satove od 30 hiljada eura, cini mi se da je sad zeni otvorio neki beauty salon, a nema nijednu reklamu na yt i instagramu, promovise raju, pomaze i to je to. Vrlo vrlo ozbiljnu lovu uzimaju i tesko da mogu naci nekoga ko je to vise zasluzio od ovog momka
Sinoc svratih u Asterix malo i tu su bili svi momci koji su bili tu i prije 10 godina, raja iz mahale i svi imaju neku korist od Imperije, neke poslove oko togazomri wrote:Ma milioneri odavno, ko ne konta džaba mu objašnjavati. Hajde što njih ide nego i raju guraju, dosta spotova im radi momak iz Vogošće, nešto produkcije i aranžmane momak iz Sarajeva. Dosta, dosta para ostaje tu.
jesi vidio @MTV tamoIndustrialyzer wrote:Sinoc svratih u Asterix malo i tu su bili svi momci koji su bili tu i prije 10 godina, raja iz mahale i svi imaju neku korist od Imperije, neke poslove oko togazomri wrote:Ma milioneri odavno, ko ne konta džaba mu objašnjavati. Hajde što njih ide nego i raju guraju, dosta spotova im radi momak iz Vogošće, nešto produkcije i aranžmane momak iz Sarajeva. Dosta, dosta para ostaje tu.

Od mene bi imao jos veci respekt da nema "smrčemo bijelo, lete linije bijelog" i slicno u skoro svakoj pjesmi. Ipak to vecinom slusaju tinejdzeri, mislim da bi ovi tekstovi mogli proci jednako dobro i bez toga. Respekt mu za osjecaj za biznis i to sto je ugrabio voz da zgrne lovu na necemu sto je trend.Industrialyzer wrote:Pa Jala je u zadnje dvije godine kupio stan, G63 AMG, vikendicu sa bazenom, nosa satove od 30 hiljada eura, cini mi se da je sad zeni otvorio neki beauty salon, a nema nijednu reklamu na yt i instagramu, promovise raju, pomaze i to je to. Vrlo vrlo ozbiljnu lovu uzimaju i tesko da mogu naci nekoga ko je to vise zasluzio od ovog momka
Mama, ne brini za sinaNot My Idea wrote:Definitivno su piece of work.
Mozel za nas obican plebs, sta znaci gasira, patek i slicne umne vratolomije?
Patek (Phillippe Patek), švicarski proizvođač ručnih satova.Not My Idea wrote:Definitivno su piece of work.
Mozel za nas obican plebs, sta znaci gasira, patek i slicne umne vratolomije?