Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- MTV
#3551 Re: Jala Brat & Buba Corelli
15 dan od objavljivanja
#1 u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji
#12 Austriji
#30 Svicarska
16.000.000
#1 u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji
#12 Austriji
#30 Svicarska
16.000.000
- bunk
#3552 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Da ponovim.
Neka pozovu Bozu i kandiduju se za eurosong.
Moze on i samo stajati a njih dvojica nek izvedu onaj " trazim prekidac za svjetlo" ples i pobjeda nam je zagarantovana...
Moze on i samo stajati a njih dvojica nek izvedu onaj " trazim prekidac za svjetlo" ples i pobjeda nam je zagarantovana...
- Point.
#3553 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Mora se i Senidah tu ubaciti, zamisli Božo sa bradom u haljini, Senidah sa svojim muškim glasom i onda negdje kod refrena Bubo i Jalo izvode svoj legendarni "tražim utičnicu ko ugasi svjetlo" ples i mrmljaju sve poznate marke. Ne da bi bili prvi, nego bi dominirali. Može se pjesma predstavnica BiH na Eurosongu zvati recimo "Mrmljskl mrmrmr bebo".bunk wrote:Da ponovim.
-
cassius
#3554 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Point. wrote:Mora se i Senidah tu ubaciti, zamisli Božo sa bradom u haljini, Senidah sa svojim muškim glasom i onda negdje kod refrena Bubo i Jalo izvode svoj legendarni "tražim utičnicu ko ugasi svjetlo" ples i mrmljaju sve poznate marke. Ne da bi bili prvi, nego bi dominirali. Može se pjesma predstavnica BiH na Eurosongu zvati recimo "Mrmljskl mrmrmr bebo".bunk wrote:Da ponovim.
Mozda i vas dvojica u pozadini, ono sjedite za racunarima , a gore na velikom ekranu otvoren forum.klix.ba , i vi tipkate ove pametne komentare ,malo kamera s vremena na vrijeme ublizi na vase pametne face, to bi vec bila prava dominacija. Da posaljemo svijetu poruku, kakve naucnike imamo ovdje
- wewa
- dale cooper
#3556 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Još uvijek je bolji zomriev naziv - urbo folk. 
- zomri
#3557 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dale cooper wrote:Još uvijek je bolji zomriev naziv - urbo folk.
- dale cooper
#3558 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Credit where credit is due - bebo.

- zomri
#3559 Re: Jala Brat & Buba Corelli
kad ćeš se već jednom outati kao fan? izađi iz ormara, visiš na temi, bebo

- wewa
#3560 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Povorka vam je osmog, just sayin'

-
BadBoy
#3561 Re: Jala Brat & Buba Corelli
A zamislite da pošaljemo neku pjevačicu sa odličnim vokalnim sposobnostima, nekoga tipa Alme Čardžić a da joj pjesmu napiše neka pop-rock legenda ovih prostora tipa Milić Vukašinović. Kakav bi to nezapamćen uspjeh bio.
Oh wait...

Oh wait...
- dale cooper
#3562 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ma volim ove naše raspreve i prepirke, zato sam na temi, ovi ostali fanovi nisu na tom nivou.zomri wrote:kad ćeš se već jednom outati kao fan? izađi iz ormara, visiš na temi, bebo![]()
Širimo ljubav svaki dan.wewa wrote:Povorka vam je osmog, just sayin'![]()
- bunk
#3563 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa zato i pisem ovaj gore prijedlog.BadBoy wrote:A zamislite da pošaljemo neku pjevačicu sa odličnim vokalnim sposobnostima, nekoga tipa Alme Čardžić a da joj pjesmu napiše neka pop-rock legenda ovih prostora tipa Milić Vukašinović. Kakav bi to nezapamćen uspjeh bio.
Oh wait...
![]()
![]()
Eurosong je stvoren za spomenutu kombinaciju cak ovaj prijedlog kolege pointa sve dize na novi nivo.
-
BadBoy
#3564 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jesi li ti svjestan da se upravo to desilo 1997. godine kada je Alma Čardžić nastupala u Dublinu sa pjesmom Milića Vukašinovića - "Goodbye" i završila na 18. mjestu?bunk wrote:Pa zato i pisem ovaj gore prijedlog.BadBoy wrote:A zamislite da pošaljemo neku pjevačicu sa odličnim vokalnim sposobnostima, nekoga tipa Alme Čardžić a da joj pjesmu napiše neka pop-rock legenda ovih prostora tipa Milić Vukašinović. Kakav bi to nezapamćen uspjeh bio.
Oh wait...
![]()
![]()
Eurosong je stvoren za spomenutu kombinaciju cak ovaj prijedlog kolege pointa sve dize na novi nivo.
- Point.
#3565 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Bebo, pratiš me u stopu.cassius wrote:Point. wrote:Mora se i Senidah tu ubaciti, zamisli Božo sa bradom u haljini, Senidah sa svojim muškim glasom i onda negdje kod refrena Bubo i Jalo izvode svoj legendarni "tražim utičnicu ko ugasi svjetlo" ples i mrmljaju sve poznate marke. Ne da bi bili prvi, nego bi dominirali. Može se pjesma predstavnica BiH na Eurosongu zvati recimo "Mrmljskl mrmrmr bebo".bunk wrote:Da ponovim.
Mozda i vas dvojica u pozadini, ono sjedite za racunarima , a gore na velikom ekranu otvoren forum.klix.ba , i vi tipkate ove pametne komentare ,malo kamera s vremena na vrijeme ublizi na vase pametne face, to bi vec bila prava dominacija. Da posaljemo svijetu poruku, kakve naucnike imamo ovdje

- Point.
#3566 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Hari Mata Hari je došao peti, Merlin osmi. Ali mrmljatori bi definitivno pobijedili na Eurosongu jer je to ionako festival kiča i neukusa, pogledaj samo onu izraelku i njenu pjesmicu. Uklopili bi se ko bubreg u loju.BadBoy wrote:Jesi li ti svjestan da se upravo to desilo 1997. godine kada je Alma Čardžić nastupala u Dublinu sa pjesmom Milića Vukašinovića - "Goodbye" i završila na 18. mjestu?bunk wrote:Pa zato i pisem ovaj gore prijedlog.BadBoy wrote:A zamislite da pošaljemo neku pjevačicu sa odličnim vokalnim sposobnostima, nekoga tipa Alme Čardžić a da joj pjesmu napiše neka pop-rock legenda ovih prostora tipa Milić Vukašinović. Kakav bi to nezapamćen uspjeh bio.
Oh wait...
![]()
![]()
Kad već spominješ Miću, lik je napisao najbolje pjesme Hanki Paldum i izdominirao folk estradu tada, nema sumnje da bi izdominirao i ovo smetljište od muzičkog hibrida.
Poyy
-
BadBoy
#3567 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Hahahhahahaha pa što ne dominira?! Šta ga sprječava da snima i ubire milione? Masoni? Cionisti? Bilderberška grupa?
Ili zato što je isprani muzičar žanra čije je vrijeme prošlo.
Ovo je vrijeme elektronike i hip-hopa. Vi možete nakucati još 174 stranica ove teme, ali to ne mijenja činjenicu da zastupate vrijeme koje prošlo. Isto kao da ja odem na podforum Auto i pričam samo o zaprežnim kolima i kako su ona bolja od automobila. Ili da odem na podforum Računari i tehnika i pričam o pisačim mašinama. Jedino gdje imate argument je da nije po vašem ukusu, ali onda ste paćenici par ekselans kad ovoliko vremena, snage i energije trošite na nešto od čega se nazivo zgražate.
Ovo je vrijeme elektronike i hip-hopa. Vi možete nakucati još 174 stranica ove teme, ali to ne mijenja činjenicu da zastupate vrijeme koje prošlo. Isto kao da ja odem na podforum Auto i pričam samo o zaprežnim kolima i kako su ona bolja od automobila. Ili da odem na podforum Računari i tehnika i pričam o pisačim mašinama. Jedino gdje imate argument je da nije po vašem ukusu, ali onda ste paćenici par ekselans kad ovoliko vremena, snage i energije trošite na nešto od čega se nazivo zgražate.
-
cassius
#3568 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Najaktivniji si na temiPoint. wrote: Bebo, pratiš me u stopu.
- Industrialyzer
#3569 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Kad napravis nesto ovakvo, onda Benga po snijegu bude maciji kasalj
- Point.
#3570 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Momak, toliko si fulio čitav balun i fudbal i stadion i livadu i poljanu i šta sve ne. No, krenimo redom.BadBoy wrote:Hahahhahahaha pa što ne dominira?! Šta ga sprječava da snima i ubire milione? Masoni? Cionisti? Bilderberška grupa?
Prvo, rock n roll je žanr čije vrijeme nikad neće proći. Još od pojave Elvisa on je tu i dominira u raznim oblicima, glamrock, hardrock, grunge, trash, metal vaki naki you name it dan danas razni Rolling Stonsi, Aerosmithi, The Bossovi, Maideni pune stadione širom svijeta.
Drugo, otkud tebi ideja da "mi" zastupamo neko vrijeme koje je prošlo? Otkud tebi ideja da ja ne slušam hiphop? Misliš da ja ne upalim počesto Dr Drea, Maajku, General Woo, Ice Cubea, 2Paca, Stoku, Ajs Nigrutina, Ludacrisa, Genocide itd itš, sviđa mi npr ovo što momci iz Helem Nejse rade a i ovo što je ovaj momak Katarza izbacio je slušljivo i interesantno. Ovo što Bubo i Jalo rade nije vidjelo hiphopa. Urbo folk, trap cajke zovi kako hoćeš al hiphop nije.
Treće, tvoje razmišljanje je tipično mladih ljudi koji misle da oni posjeduju svijet i da je ovo danas i samo danas nešto što će trajati vječno. Tako su mislili i dance, boyband, electropop, brit pop ekipa pa vidi, trajali su par godina i masa se zasitila. Tako će biti i sa ovim hibridom.
- beni-bu-man
#3571 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Point. wrote:Momak, toliko si fulio čitav balun i fudbal i stadion i livadu i poljanu i šta sve ne. No, krenimo redom.BadBoy wrote:Hahahhahahaha pa što ne dominira?! Šta ga sprječava da snima i ubire milione? Masoni? Cionisti? Bilderberška grupa?
Prvo, rock n roll je žanr čije vrijeme nikad neće proći. Još od pojave Elvisa on je tu i dominira u raznim oblicima, glamrock, hardrock, grunge, trash, metal vaki naki you name it dan danas razni Rolling Stonsi, Aerosmithi, The Bossovi, Maideni pune stadione širom svijeta.
Drugo, otkud tebi ideja da "mi" zastupamo neko vrijeme koje je prošlo? Otkud tebi ideja da ja ne slušam hiphop? Misliš da ja ne upalim počesto Dr Drea, Maajku, General Woo, Ice Cubea, 2Paca, Stoku, Ajs Nigrutina, Ludacrisa, Genocide itd itš, sviđa mi npr ovo što momci iz Helem Nejse rade a i ovo što je ovaj momak Katarza izbacio je slušljivo i interesantno. Ovo što Bubo i Jalo rade nije vidjelo hiphopa. Urbo folk, trap cajke zovi kako hoćeš al hiphop nije.
Treće, tvoje razmišljanje je tipično mladih ljudi koji misle da oni posjeduju svijet i da je ovo danas i samo danas nešto što će trajati vječno. Tako su mislili i dance, boyband, electropop, brit pop ekipa pa vidi, trajali su par godina i masa se zasitila. Tako će biti i sa ovim hibridom.
- zomri
#3572 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Prvo se žali nema ih na Pinku, malo kasnije kaže nije htio dati spot da se vrti

-
cassius
#3573 Re: Jala Brat & Buba Corelli
ma ajs nigrutin je sebe davno diskreditovao , ulaskom u farmu ili sta vec je bilo tad.
A za ovog sto prica o rocku, nek mi danas navede jedan bend tipa rolling stones ?
A za ovog sto prica o rocku, nek mi danas navede jedan bend tipa rolling stones ?
- HAVANA
#3574 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ako bi to tako bilo,da je proslo vrijeme svake muzike sem ovih nabrajalica...Cemu vise muzicko obrazovanje,klavir,saksofon,truba,gitara,skola pjevanja,simfonijski orkestar...Sta cemo slusati ako samo to valja a drugo sve je proslo vrijeme? Hocemo li otici na veceru pa slusati jalu i bubu,docekati djevojku sa vecerom i svijecom i jebavat se uz balenciaga,upisati dijete u muzicku da radi sta? Vrijeme kao i svako drugo,nosi nesto novo,nekima neshvatljivo,cudno,dodje i prodje.Sto vrijedi to i ostaje.Ko ista zna o muzici,zna to.Uopste nije bitno koja je vrsta muzike.Sta vrijedi,to ostaje godinama...I skida se,uci,svira,preradjuje...Ovi ne sviraju,ovi uzimaju pare.I neka uzimaju kad mogu.I ja bi sad kurtone prodavo da ima hajra.BadBoy wrote: Ovo je vrijeme elektronike i hip-hopa. Vi možete nakucati još 174 stranica ove teme, ali to ne mijenja činjenicu da zastupate vrijeme koje prošlo. Isto kao da ja odem na podforum Auto i pričam samo o zaprežnim kolima i kako su ona bolja od automobila. Ili da odem na podforum Računari i tehnika i pričam o pisačim mašinama. Jedino gdje imate argument je da nije po vašem ukusu, ali onda ste paćenici par ekselans kad ovoliko vremena, snage i energije trošite na nešto od čega se nazivo zgražate.
-
BadBoy
#3575 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pazite argumentacije fudbalera Point.-a
Hahahahahahahahhahahahaha. Odavno se nisam ovoliko ismijao, hvala ti na tome

A paragraf iznad napiše:Point. wrote:"Treće, tvoje razmišljanje je tipično mladih ljudi koji misle da oni posjeduju svijet i da je ovo danas i samo danas nešto što će trajati vječno."
Point. wrote:"Prvo, rock n roll je žanr čije vrijeme nikad neće proći."
Hahahahahahahahhahahahaha. Odavno se nisam ovoliko ismijao, hvala ti na tome
Last edited by BadBoy on 28/08/2019 18:33, edited 2 times in total.