Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
MTV

#3001 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Zato oni i sviraju u podzemnim zeljeznicama.
Industrialyzer

#3002 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Ali cijenjeni Havana, trenutno si u manjini i to te ne cini superiornim niti inferiornim u odnosu na ostale. Ne vidim cemu tolika zelja jedne izgradjene i ozbiljne licnosti da dokaze da ne moze slusati ovo ni 2min.

Momci su napravili ozbiljan posao, 4 dana 5 miliona pregleda je cifra koja je dobra za mnogo vece svjetske zvijezde. Rade svoj posao onako kako misle da treba i ocigledno da se velikoj vecini to svidja. Vrlo je bezobrazno i nezrelo tu vecinu nazivati razlicitim imenima i etiketirati ih.

Ja nikad u muzici nisam trazio nesto duboko, duhovno taj dio licnosti hranim knjigama najvise. Sebe mogu nazvati pasivnim slusateljem i vrlo cesto sebi pustim ovaj dvojac jer na dobrom ozvucenju uzivam u tome isto kao sto neko uziva da gleda Avengerse i slicne filmove iako ce svaki filmofil reci da to nije vidjelo filma u umjetnickom smislu. Ali to je takva publika, za neke stvari covjek nije izbirljiv. Neko u dzepu nosi skuplji mobitel nego auto koje vozi jer vise voli mobitele i tu vrstu tehnologije nego auta. Milion je primjera, etiketiranje i upiranje prstom nikako ne pokazuje da je u pitanju zrela osoba.
MTV

#3003 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Ili ajmo po lajkovima i dislajkovima:
150.000 se svidja a 7.500 se ne svidja

Omjer je da se pjesma svidja 95% publike a 5% ne svidja. Tako da Havana, pici, Point i ostali zao mi je, samo ste u onih malih 5%. Budite mi pozdravljeni. :wink:
kamberovica polje

#3004 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by kamberovica polje »

Opet ovi o pregledima i parama. :D
dale cooper

#3005 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Industrialyzer wrote:Ali cijenjeni Havana, trenutno si u manjini i to te ne cini superiornim niti inferiornim u odnosu na ostale. Ne vidim cemu tolika zelja jedne izgradjene i ozbiljne licnosti da dokaze da ne moze slusati ovo ni 2min.

Momci su napravili ozbiljan posao, 4 dana 5 miliona pregleda je cifra koja je dobra za mnogo vece svjetske zvijezde. Rade svoj posao onako kako misle da treba i ocigledno da se velikoj vecini to svidja. Vrlo je bezobrazno i nezrelo tu vecinu nazivati razlicitim imenima i etiketirati ih.

Ja nikad u muzici nisam trazio nesto duboko, duhovno taj dio licnosti hranim knjigama najvise. Sebe mogu nazvati pasivnim slusateljem i vrlo cesto sebi pustim ovaj dvojac jer na dobrom ozvucenju uzivam u tome isto kao sto neko uziva da gleda Avengerse i slicne filmove iako ce svaki filmofil reci da to nije vidjelo filma u umjetnickom smislu. Ali to je takva publika, za neke stvari covjek nije izbirljiv. Neko u dzepu nosi skuplji mobitel nego auto koje vozi jer vise voli mobitele i tu vrstu tehnologije nego auta. Milion je primjera, etiketiranje i upiranje prstom nikako ne pokazuje da je u pitanju zrela osoba.
Pa u tome je vjerovatno i razlika između recimo mene, Havane i tebe. Neko ko obožava muziku, ne može biti pasivan prema njoj i samim
time traži nešto više u samoj muzici.
John Cleese

#3006 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

Pa naravno :D

Image
MTV

#3007 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

5 do 7%. Malo vas je. Pozz...
dale cooper

#3008 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Jesi li im ti menadžer? :D
Point.

#3009 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote:
Point. wrote: To i govorim. Ne mogu zamisliti zrelu, odraslu osobu koja je ambijent noćnih klubova zamjenila kafanom i kućnom atmosferom da ovo gotivi.
Ja sinoc vala kombinovo svega, malo klub, pa do old school kafane sa Titovim slikama i sazovima na zidu na rakijicu, pa opet u klub i tako dalje. Samo ne biti iskljuciv, sve je to dobro.
Jebe se tebe, ja sinoć zaspo u pola 12 uz prvu epizodu The Terrora. :mrgreen:
Point.

#3010 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

dale cooper wrote:Jesi li im ti menadžer? :D
On bi volio da im bude, vidiš kako je upro :mrgreen:

Pozdrav za Bubu i Brata Jalu, ako treba kakav hit i stih, tu sam. :oops:
beni-bu-man

#3011 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:5 do 7%. Malo vas je. Pozz...
ne bih reko da "nas" je malo, te brojke nista ne znace, mislim ko ih ne gotivi nece ni kliknut na njihov video ili opaliti dislajk, ti dislajkovi mogu biti od njivoh fanova kojim jednostavno nije legla pjesma
John Cleese

#3012 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

dale cooper wrote:Pa u tome je vjerovatno i razlika između recimo mene, Havane i tebe. Neko ko obožava muziku, ne može biti pasivan prema njoj i samim
Ma ne moras cak ni traziti nesto vise u muzici (barem ne u onome o cemu tu pricamo, jer sve to spada u domen popularne kulture, koja gotovo bez izuzetka u manjoj ili vecoj mjeri koketira s kicom) - dovoljno je da imas makar malo sluha :)
Edin H.

#3013 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

John Cleese wrote:
dale cooper wrote:Pa u tome je vjerovatno i razlika između recimo mene, Havane i tebe. Neko ko obožava muziku, ne može biti pasivan prema njoj i samim
Ma ne moras cak ni traziti nesto vise u muzici (barem ne u onome o cemu tu pricamo, jer sve to spada u domen popularne kulture, koja gotovo bez izuzetka u manjoj ili vecoj mjeri koketira s kicom) - dovoljno je da imas makar malo sluha :)
Nije poenta sluhu i muzici, nego u tekstovima koji filigranski precizno odražavaju stremljenja, nadu i svijetlu budućnost mlade i napredne generacije :oops:
cassius

#3014 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

dale cooper wrote:
Industrialyzer wrote:Ali cijenjeni Havana, trenutno si u manjini i to te ne cini superiornim niti inferiornim u odnosu na ostale. Ne vidim cemu tolika zelja jedne izgradjene i ozbiljne licnosti da dokaze da ne moze slusati ovo ni 2min.

Pa u tome je vjerovatno i razlika između recimo mene, Havane i tebe. Neko ko obožava muziku, ne može biti pasivan prema njoj i samim
dale , sta radis na temi muzike koju ne obozavas ?
sasvim je normalno da ima nesto sto ti se svida i ne svida, garantujem da vecini ovdje ima nesto sto se ne svida mozda u tom tvom tipu muzike koju obozavas.
Ali , tema je odavno otisla u pravcu gdje se blati pomenuti dvojac, pa i jos dodatno neki izvodaci , cisto jer je cool srat po ljudima.
cassius

#3015 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

HAVANA wrote:
cassius wrote:
HAVANA wrote: Jako lose.Pogresno,na silu,mnogo fuulaaa...Nagrdile pjesmu.Ako je vec profesionalac.Ne pricamo o hobiju.Znam obicnih cura sto ce izaci na binu i ovo puno bolje otpjevati.Al da ne serem,kome valja nek slusa.
Bavi se svojim poslom, ne trpaj se gdje nemas blage veze. Bar si to mogao naucit za svojih 50 godina.
Ok.Izvini.Ti si taj koji zna,pjevas,sviras nesto? Pojasni sta je ovde dobro? Trebam li ti objasnjavati gdje su fule?
Za tebe sam Mozart u muzici. Jos jadnije je sto se ti kao covjek od 50 godina , izrazavas kao klinac.
MTV

#3016 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

kamberovica polje wrote:Opet ovi o pregledima i parama. :D
Brojke govore sve.
I ti tvog internet operatera moras platiti, jel tako?! Ne daju ti dzabe internet.
dale cooper wrote:Jesi li im ti menadžer? :D
Mozda.

Salu na stranu. Cinjenice govore protiv ovih "vrhunskih muzickih strucnjaka" ali ne oni opet po svome. Nekima je parametar broj prodatih albuma u 2019. Ti vjerovatno jos iznajmljuju filmove u videotekama. (Ako jos postoji neka).

beni-bu-man wrote:
ne bih reko da "nas" je malo, te brojke nista ne znace, mislim ko ih ne gotivi nece ni kliknut na njihov video ili opaliti dislajk, ti dislajkovi mogu biti od njivoh fanova kojim jednostavno nije legla pjesma
Sjeti se svojih kolega koji ne gledaju Parove i Zadruge a sve znaju o njima. Tako je i ovdje. Eto nek je i duplo 10-15% opet vecina prolazi.
Na telemach temi opet popljuvan kanal Imperia TV (par komentara karina TV). Jala pitao na Instagramu da se taguje operater kod kog bi zeljeli gledati Imperia TV preko 1500 komentara za United Mediu i najvise ih bas trazi kod Telemach BH. Dok kvalitetne kanale (opet i tu mozemo raspravljat sta je kvalitetno a sta nije) tipa Klasik TV, Doma TV, Doku itd trazilo 3 i po forumasa i na Facebooku 2 i po korisnika.

Eto jos jednog dokaza, e sad da li je ova manjina neaktivna ili sta. Isto tako SDA se pljuje 25 i kusur godina a uvijek pobijede. Kako?!

Na kraju krajeva mi se ovdje mozemo pobiti ali krenuvsi od televizija, operatera svi se prilagodjavaju vecini.
John Cleese

#3017 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

Edin H. wrote:Nije poenta sluhu i muzici, nego u tekstovima koji filigranski precizno odražavaju stremljenja, nadu i svijetlu budućnost mlade i napredne generacije :oops:
Narod koji ima ovakvu omladinu, ne treba... vraga ne treba, treba i te kako :|
Industrialyzer

#3018 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

dale cooper wrote:

I to trazenje vas je dovelo na ovu temu? :lol:
HAVANA

#3019 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

cassius wrote:
HAVANA wrote:
cassius wrote:
Bavi se svojim poslom, ne trpaj se gdje nemas blage veze. Bar si to mogao naucit za svojih 50 godina.
Ok.Izvini.Ti si taj koji zna,pjevas,sviras nesto? Pojasni sta je ovde dobro? Trebam li ti objasnjavati gdje su fule?
Za tebe sam Mozart u muzici. Jos jadnije je sto se ti kao covjek od 50 godina , izrazavas kao klinac.
Oprosti Mozarte.
HAVANA

#3020 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

John Cleese wrote:
dale cooper

#3021 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

John Cleese wrote:
Pod nešto više mislim nešto više od muzike za puki background. I naravno, ja volim i dosta onoga što se zove pop muzika uključujući i
ovu današnju.
dale cooper

#3022 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

cassius wrote:
dale , sta radis na temi muzike koju ne obozavas ?
sasvim je normalno da ima nesto sto ti se svida i ne svida, garantujem da vecini ovdje ima nesto sto se ne svida mozda u tom tvom tipu muzike koju obozavas.
Ali , tema je odavno otisla u pravcu gdje se blati pomenuti dvojac, pa i jos dodatno neki izvodaci , cisto jer je cool srat po ljudima.
Industrialyzer wrote:

I to trazenje vas je dovelo na ovu temu? :lol:
Volim dobru raspravu. Da nije glasova protiv, ova tema ne bi imala ovoliko stranica. Svela bi se na hvalospjeve i međusobno pušenje kite. :mrgreen:
beni-bu-man

#3023 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:
beni-bu-man wrote:
Sjeti se svojih kolega koji ne gledaju Parove i Zadruge a sve znaju o njima. Tako je i ovdje. Eto nek je i duplo 10-15% opet vecina prolazi.
Na telemach temi opet popljuvan kanal Imperia TV (par komentara karina TV). Jala pitao na Instagramu da se taguje operater kod kog bi zeljeli gledati Imperia TV preko 1500 komentara za United Mediu i najvise ih bas trazi kod Telemach BH. Dok kvalitetne kanale (opet i tu mozemo raspravljat sta je kvalitetno a sta nije) tipa Klasik TV, Doma TV, Doku itd trazilo 3 i po forumasa i na Facebooku 2 i po korisnika.

Eto jos jednog dokaza, e sad da li je ova manjina neaktivna ili sta. Isto tako SDA se pljuje 25 i kusur godina a uvijek pobijede. Kako?!

Na kraju krajeva mi se ovdje mozemo pobiti ali krenuvsi od televizija, operatera svi se prilagodjavaju vecini.
Prvo bodano - Debili
Drugo boldano - ja bi reko da je veliki postotak nasih gradjana malouman
John Cleese

#3024 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

HAVANA wrote: Oprosti Mozarte.
:lol: :kiss: :D

I fulaju, fakat - ko ne cuje, moze mu samo dedo Mraz pomoc', pod uvjetom da je prao redovno zubice :D

https://www.youtube.com/watch?v=aZjj0lQ_EUg
dale cooper

#3025 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Ne shvatam logiku po kojoj je nešto što je popularno automatski i dobro.
Post Reply