Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
House

#2851 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

Ommadawn

#2852 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

BadBoy wrote:
Point. wrote: Ma ovi što ih slušaju nisu pičke polizali kamoli da imaju djecu.
Prosvjetitelju uma, šta treba ljudi da slušaju da bi mogli lizati pičku? Koja to muzika otvara vrata zrelosti i seksualnog ostvarenja? Pa najbolje cure na koje sa kojima bi svi ovdje varali žene bez pogovra su folkerke (samo otiđite u MyFace na jedan koncert) :D

Ali licumurstvo je naš nacionalni sport, pa ćeš se sada vaditi na hiljadu i jedan način a svakoj bi govno pojeo ko sarmu hahah
Ja nešto ne vjerujem da @Point. jede govna. Pogotovo ne kao sarmu.
Ali da samo znaš kako se dobro tucaju darkerke koje upoznaš na nekom rock koncertu. Ili festivalu. Ili negdje gdje se pleše salsa. Ili one sa kojima prodiskutuješ o nekoj dobroj knjizi ili filmu.
Kad već hoćeš da varaš ženu, gledaj da je to s nekom kvalitetnom. A ne s nekom koju možeš pokupiti samo ako imaš BMW. Ili Audi. Ili Mercedes.
Zoya

#2853 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

Samo loša kopija Anastacie. Izgleda kao tranvestit. Loše sve ukupno.
dale cooper

#2854 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Bolja je Šemsa. :mrgreen:

:D
zomri

#2855 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

smaraš sa šemsom :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#2856 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by alibaba_i_30_godina »

Zoya wrote:Samo loša kopija Anastacie. Izgleda kao tranvestit. Loše sve ukupno.
Ma ne.... Anastacia bas ima glascinu...tj. imala je. Sta je s njom, kako se razboljela nigdje je. :(
House

#2857 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

djevojka fura rap od malih nogu i sada se nađu neki koji je zovu šemsom :-)

hajmo pljuvat'
House

#2858 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

Zoya

#2859 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

dale cooper wrote:Bolja je Šemsa. :mrgreen:

:D
:lol: kakva kombinacija.
Ja na tu SeniduH kliknula nisam sve evo do maloprije nakon što sam pročitala da je umjetnik pa reko da čujem 'umjetnika'. Puštam sad Šemsu da je 'spere'.
cassius

#2860 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

Ommadawn wrote:
BadBoy wrote:
Point. wrote: Ma ovi što ih slušaju nisu pičke polizali kamoli da imaju djecu.
Prosvjetitelju uma, šta treba ljudi da slušaju da bi mogli lizati pičku? Koja to muzika otvara vrata zrelosti i seksualnog ostvarenja? Pa najbolje cure na koje sa kojima bi svi ovdje varali žene bez pogovra su folkerke (samo otiđite u MyFace na jedan koncert) :D

Ali licumurstvo je naš nacionalni sport, pa ćeš se sada vaditi na hiljadu i jedan način a svakoj bi govno pojeo ko sarmu hahah
Ja nešto ne vjerujem da @Point. jede govna. Pogotovo ne kao sarmu.
Ali da samo znaš kako se dobro tucaju darkerke koje upoznaš na nekom rock koncertu. Ili festivalu. Ili negdje gdje se pleše salsa. Ili one sa kojima prodiskutuješ o nekoj dobroj knjizi ili filmu.
Kad već hoćeš da varaš ženu, gledaj da je to s nekom kvalitetnom. A ne s nekom koju možeš pokupiti samo ako imaš BMW. Ili Audi. Ili Mercedes.
:lol: :lol:
House

#2861 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

Image

:srce:
dale cooper

#2862 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:smaraš sa šemsom :mrgreen:
Pa ti bi matorac trebao poznavati ove folk...klasike. :D Ranije si oduševljeno dijelio Cecine pozitivne recenzije. :D
House

#2863 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

idemo dale :D

emina otpjevala bolje od šemse.
dale cooper

#2864 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Zoya wrote:
:lol: kakva kombinacija.
Ja na tu SeniduH kliknula nisam sve evo do maloprije nakon što sam pročitala da je umjetnik pa reko da čujem 'umjetnika'. Puštam sad Šemsu da je 'spere'.
Meni je ovdje još najfascinantniji spot koji su složili za ovu pjesmu i koji je video koncept Arthur Clarkove knjige "Randevu sa Ramom" :D
Mislim...koji kombo čovječe. Badalamenti, Šemsa i Arthur Clarke. Genijalno. :D
dale cooper

#2865 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

House wrote:
Ne poznajem Šemsin opus da bi mogao reći ovo ili ono. :lol: :mrgreen:
House

#2866 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

dale cooper wrote:
House wrote:
Ne poznajem Šemsin opus da bi mogao reći ovo ili ono. :lol: :mrgreen:
vjeruj bratu. :D emina>šemsa
neon-x

#2867 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by neon-x »

Ljudi, sramota je snebivati se nad necim kao sto je komercijalna pop muzika. Uvijek je bilo, a pogotovo danas kada je samo to snebivanje gotovo mainstream zanr za sebe (Ajs Nigucci bi mogao ozivjeti sebi karijeru na njemu). Dodati jos svemu moralizirajucu dimenziju je vec ulazak na teritorij seoskog vjerskog sluzbenika.

Neozbiljno je posmatrati novi trend u pop muzici bilo kako drugacije osim kao fenomen kojeg se moze kontekstualizirati ovako ili onako ako se malo zeli izigravati sociologa. I da, posmatrano tako, ovaj trenudni trend/meme je zanimljiviji od svega sto se desavalo u tom zanru zadnjih 20 godina. Jos treba znati da ni sam zanr "komercijalni pop" ne predstavlja uopste istu stvar danas u odnosu na ono sto je znacio prije 30 godina niti se moze mjeriti po istim kriterijima.

Razumijem ljude koji su ostali na prethodnom ciklusu kulturalne evolucije, ko jednostavno ne konta nove budalastine niti zeli da skonta, jbg ostarilo se. Razumijem i mladu raju koja hejta iz mladalackog buntovnistva sto je super. Potpuno razumijem i brude i bruderice koji se ozbiljno ili neozbiljno loze na nove trendove i sve sto sja. Razumijem i staru raju koja voli sve sto vole mladi, udri brigu na veselje. Ali biti stari hejter i buntovnik novih budalastina, e to ne razumijem nikako. Gdje ces to bolan :)
Ommadawn

#2868 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

House wrote:
:run:
Last edited by Ommadawn on 15/08/2019 23:03, edited 1 time in total.
House

#2869 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

pa ka'e

zomri

#2870 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:
Pa ti bi matorac trebao poznavati ove folk...klasike. :D Ranije si oduševljeno dijelio Cecine pozitivne recenzije. :D
pa prije liči na noviju cecu, nego na šemsu. a ti zapeo šemsa pa šemsa 3-4 posta zaredom :D

btw. tačno je, ja poznajem i volim (neironično) dobar folk, kako novi tako i stari.
House

#2871 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

realno, senida može pejvati sve živo. takav glas ima.
zomri

#2872 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

rekao bih da ni usporedbe sa amy winehouse ne bi bile potpuno promašene.
House

#2873 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

zomri wrote:rekao bih da ni usporedbe sa amy winehouse ne bi bile potpuno promašene.
da. talenat
dale cooper

#2874 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

House wrote:djevojka fura rap od malih nogu i sada se nađu neki koji je zovu šemsom :-)

hajmo pljuvat'
A ne kontam, šta fali što je zovu Šemsom? Što ti je ona prihvatljivija od Šemse? Vidi...ja iako ne volim i ne slušam narodnu i turbo folk
muziku smatram ljude koji otvoreno kažu da slušaju to mnogo poštenijim. I da već jednom razmaskiramo stvari, da li bilo ko od
vas misli da bi i Jala & Buba i Senida i ostali koji pripadaju ovom pokretu bili i u pola popularni da nema ovog folk elementa? Elementa
koji ako ćemo biti pošteni seže upravo i do Šemse Suljaković u svojim najranijim korijenima. I zar onda i to nije određena forma elitizma
ako vam je nešto što je u dobrom svom dijelu folk muzika upakovana u moderno i urbano ruho prihvatljiva, ali sam turbo folk i njegovi
korijeni nisu?
dale cooper

#2875 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:
pa prije liči na noviju cecu, nego na šemsu. a ti zapeo šemsa pa šemsa 3-4 posta zaredom :D

btw. tačno je, ja poznajem i volim (neironično) dobar folk, kako novi tako i stari.
Odlično...i poštujem te zbog toga, što to kažeš i priznaješ. Međutim za koliko se drugih fanova ovog dvojca i Senide to može iskreno reći?
Upravo sam napisao Houseu nešto na tom tragu.
Post Reply