odakle ti ideja da sam ekspert?dale cooper wrote:Moje pitanje još uvijek stoji. Otkud ti znaš kakvo je stanje uma forumaša koji su kritični prema Jali i Bubi? Šta te čini ekspertom zazomri wrote:Biti rocker tj. rockista, da budem precizniji, je više stanje uma nego ograničenost na slušanje samo tog žanra. Slušam i ja rock pa se ne smatram rockerom.
tu procjenu?
Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- zomri
#2501 Re: Jala Brat & Buba Corelli
- dale cooper
#2502 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa bacaš pretpostavke o nečijem stanju uma pa kontam da možda znaš o čemu govoriš.zomri wrote:odakle ti ideja da sam ekspert?dale cooper wrote:Moje pitanje još uvijek stoji. Otkud ti znaš kakvo je stanje uma forumaša koji su kritični prema Jali i Bubi? Šta te čini ekspertom zazomri wrote:Biti rocker tj. rockista, da budem precizniji, je više stanje uma nego ograničenost na slušanje samo tog žanra. Slušam i ja rock pa se ne smatram rockerom.
tu procjenu?
- zomri
#2503 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dakle znati ponešto o nečemu, po tebi je biti ekspertom?dale cooper wrote:Pa bacaš pretpostavke o nečijem stanju uma pa kontam da možda znaš o čemu govoriš.
- dale cooper
#2504 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa za procjeniti nečije stanje uma, trebalo bi malo više nego "znati ponešto o nečemu". Don't you agree?zomri wrote:dakle znati ponešto o nečemu, po tebi je biti ekspertom?dale cooper wrote:Pa bacaš pretpostavke o nečijem stanju uma pa kontam da možda znaš o čemu govoriš.
- zomri
#2505 Re: Jala Brat & Buba Corelli
pa ne baš. praviti educated guess o nečemu ne znači da si expert. ironično je da si isti faux pas i ti napravio sa pretpostavkom da ja jesam ekspertdale cooper wrote:Pa za procjeniti nečije stanje uma, trebalo bi malo više nego "znati ponešto o nečemu". Don't you agree?zomri wrote:dakle znati ponešto o nečemu, po tebi je biti ekspertom?dale cooper wrote:Pa bacaš pretpostavke o nečijem stanju uma pa kontam da možda znaš o čemu govoriš.
- dale cooper
#2506 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Napravio si i ti pogrešku kad si to shvatio ovako ozbiljno.zomri wrote:pa ne baš. praviti educated guess o nečemu ne znači da si expert. ironično je da si isti faux pas i ti napravio sa pretpostavkom da ja jesam ekspertdale cooper wrote:
Pa za procjeniti nečije stanje uma, trebalo bi malo više nego "znati ponešto o nečemu". Don't you agree?
- zomri
#2507 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dale cooper wrote:Napravio si i ti pogrešku kad si to shvatio ovako ozbiljno.zomri wrote:pa ne baš. praviti educated guess o nečemu ne znači da si expert. ironično je da si isti faux pas i ti napravio sa pretpostavkom da ja jesam ekspertdale cooper wrote:
Pa za procjeniti nečije stanje uma, trebalo bi malo više nego "znati ponešto o nečemu". Don't you agree?![]()
- dale cooper
- Bloo
- Globalna šefica
#2509 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Now kiss and make out...I mean make up

- zomri
#2510 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dale cooper wrote:...
- dale cooper
#2511 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Are ya happy Bloo?
- Ommadawn
#2512 Re: Jala Brat & Buba Corelli
De izazivaj je samo - pa ce vas natjerati da izadjete na dejt.dale cooper wrote:![]()
Are ya happy Bloo?
- Bloo
- Globalna šefica
#2513 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Of skroz! 
samo još da počnete jedan drugom govoriti bebo, ima da izvadim super8
- dale cooper
- Ommadawn
#2515 Re: Jala Brat & Buba Corelli
I soundtrack Franza Marischke u pozadini.Bloo wrote:Of skroz!
- Bloo
- Globalna šefica
#2516 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ommadawn wrote:I soundtrack Franza Marischke u pozadini.Bloo wrote:Of skroz!
il nešto tipa Misterije organizma
- treba ove kadrove i scene odraditi na drawing board, old skul style ko Hičkok
- dale cooper
#2517 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ništa to, samo Tainted Love.Bloo wrote:Ommadawn wrote:I soundtrack Franza Marischke u pozadini.Bloo wrote:Of skroz!
samo još da počnete jedan drugom govoriti bebo, ima da izvadim super8![]()
![]()
![]()
![]()
il nešto tipa Misterije organizma![]()
- Ommadawn
#2518 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ijaoo...Bloo wrote:Ommadawn wrote:I soundtrack Franza Marischke u pozadini.Bloo wrote:Of skroz!
samo još da počnete jedan drugom govoriti bebo, ima da izvadim super8![]()
![]()
![]()
![]()
il nešto tipa Misterije organizma![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#2519 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Opet će me zomri ganjati da mu oftopičarim po temi 
Makavejev out!
Makavejev out!
-
BadBoy
#2520 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa nisam tebi nikada rekao da ti konkretno slušaš rock. Ali ima ih dosta takvih na ovoj temi koji tekstove takvih pjesama smatraju Šekspirom za Jalu & Bubu. Nebitno je šta slušaš, sve dok smatraš da je to što ti slušaš bolje, urbanije, intelektualnije, uzvišenije od Jale & Bube. To već tad prerasta u elitizam koji nije dobar ni za jednu stranu.dale cooper wrote:
Ali kako to znaš? Otkud znaš šta sluša clo, ja ili ostali koji su kritični prema ovom dvojcu na temi? I ti i zomri u par navrata radite sličnu
stvar, bacate pretpostavke ko je šta, nazivajući ljude rockerčićima i punkerima, a u suštini nemate pojma kakvi su čiji muzički ukusi
i navike.
Ti si imao dobru rečenicu gdje si rekao da ne voliš Jalu & Bubu jer nisu po tvom ukusu i to je to. Sve preko toga predstavlja ad-hominem napad na njih kao ljude i ličnosti, što ne vidim da se radi i za jednog drugog muzičara i to je ono što mi smeta. Dodatno, ako ih ne voliš, zašto toliko vremena provodiš na temi o njima?
Zašto nema tema Mladen Vojičić Tifa gdje će se ispisati 102 strane o njegovim tetovažama, njegovom uživanju opojnih droga ili njegovim životnim izborima? Zašto nema tema Johnny Štulić, Mick Jagger, Trent Raznor, peti deseti gdje ćemo tabiriti njihove živote, njihove poruke iz pjesama i izvoditi zaključke o utjecaju na omladinu i stanje u društvu?
- dale cooper
#2521 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa otvori temu gdje ćemo rapravljati o pizdarijama drugih muzičara i rado ti se pridružim. A ima bome da ih se popljuju popriličnoBadBoy wrote:Pa nisam tebi nikada rekao da ti konkretno slušaš rock. Ali ima ih dosta takvih na ovoj temi koji tekstove takvih pjesama smatraju Šekspirom za Jalu & Bubu. Nebitno je šta slušaš, sve dok smatraš da je to što ti slušaš bolje, urbanije, intelektualnije, uzvišenije od Jale & Bube. To već tad prerasta u elitizam koji nije dobar ni za jednu stranu.dale cooper wrote:
Ali kako to znaš? Otkud znaš šta sluša clo, ja ili ostali koji su kritični prema ovom dvojcu na temi? I ti i zomri u par navrata radite sličnu
stvar, bacate pretpostavke ko je šta, nazivajući ljude rockerčićima i punkerima, a u suštini nemate pojma kakvi su čiji muzički ukusi
i navike.
Ti si imao dobru rečenicu gdje si rekao da ne voliš Jalu & Bubu jer nisu po tvom ukusu i to je to. Sve preko toga predstavlja ad-hominem napad na njih kao ljude i ličnosti, što ne vidim da se radi i za jednog drugog muzičara i to je ono što mi smeta. Dodatno, ako ih ne voliš, zašto toliko vremena provodiš na temi o njima?![]()
Zašto nema tema Mladen Vojičić Tifa gdje će se ispisati 102 strane o njegovim tetovažama, njegovom uživanju opojnih droga ili njegovim životnim izborima? Zašto nema tema Johnny Štulić, Mick Jagger, Trent Raznor, peti deseti gdje ćemo tabiriti njihove živote, njihove poruke iz pjesama i izvoditi zaključke o utjecaju na omladinu i stanje u društvu?
zbog stvari koje rade. Ovo što je Buba napravio sa onom romskom djevojčicom zaslužuje da se kritikuje i popljuje sa ljudske i moralne
strane, bez obzira bio neko fan ili ne. A sam je postavio video online i kao takav je podložan kritici. Nema to veze sa ad hominemom.
Jel' moraju biti samo fanovi na temi da šalju hvalospjeve?
Ima tema o Tifi i bio je, koliko se sjećam, žestoko kritikovan i pljuvan upravo zbog tih tetovaža.
- medvjed23
#2522 Re: Jala Brat & Buba Corelli
hej fakat, nin nema temu.. zabrinjavajuće, nedopustivo, skandalozno..
- dale cooper
#2523 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne znam samo kako si to dopustio.medvjed23 wrote:hej fakat, nin nema temu.. zabrinjavajuće, nedopustivo, skandalozno..
- medvjed23
#2524 Re: Jala Brat & Buba Corelli
odmah ću se baciti na ispravljanje te forumske sramote.. mislim da će mi dvije godine biti dovoljne da osmislim i napišem uvodni post dostojan gospodina reznora..
-
BadBoy
#2525 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Video postavljen na stranici broj 99, a prije toga 98 stranica ispisano o svom zlu koje njih dvojica donose jadnom i napaćenom stanovništvu Bosne i Hercegovinedale cooper wrote:Pa otvori temu gdje ćemo rapravljati o pizdarijama drugih muzičara i rado ti se pridružim. A ima bome da ih se popljuju popriličnoBadBoy wrote:Pa nisam tebi nikada rekao da ti konkretno slušaš rock. Ali ima ih dosta takvih na ovoj temi koji tekstove takvih pjesama smatraju Šekspirom za Jalu & Bubu. Nebitno je šta slušaš, sve dok smatraš da je to što ti slušaš bolje, urbanije, intelektualnije, uzvišenije od Jale & Bube. To već tad prerasta u elitizam koji nije dobar ni za jednu stranu.dale cooper wrote:
i navike.
Ti si imao dobru rečenicu gdje si rekao da ne voliš Jalu & Bubu jer nisu po tvom ukusu i to je to. Sve preko toga predstavlja ad-hominem napad na njih kao ljude i ličnosti, što ne vidim da se radi i za jednog drugog muzičara i to je ono što mi smeta. Dodatno, ako ih ne voliš, zašto toliko vremena provodiš na temi o njima?![]()
zbog stvari koje rade. Ovo što je Buba napravio sa onom romskom djevojčicom zaslužuje da se kritikuje i popljuje sa ljudske i moralne
strane, bez obzira bio neko fan ili ne. A sam je postavio video online i kao takav je podložan kritici. Nema to veze sa ad hominemom.
Jel' moraju biti samo fanovi na temi da šalju hvalospjeve?![]()
Ima tema o Tifi i bio je, koliko se sjećam, žestoko kritikovan i pljuvan upravo zbog tih tetovaža.
Hajde eto baš da otvorimo temu o Ex-Yu rocku pa da tabirimo koje to vrijednosti takve pjesme propagiraju. Kladim se da će 90% odgovora na temi biti pozitivno i afirmativno o toj vrsti muzike. Opet, ti možda nećeš, ali ti si jedan od hiljade učesnika ovog foruma.