Nadam se i ja da ce apgrejdovati setlistu za Run for your lives turneju. Na ovoj je najvise je bilo pjesama sa Senjutsu i Somwhere in time albuma, ali svejedno je bilo dobro.
Heavy Metal
Moderator: _BataZiv_0809
- Digla_da_kreci
#2476 Re: Heavy Metal
- Better Man
#2477 Re: Heavy Metal
Više puta sam pisao da im je najveća mana što su im koncerti šablonski na način da naprave jednu set listu i kao papagaji ponavljaju čitavu turneju bez da malo mijenjaju pjesme na set listi. I još jedna stvar, a to su sramotno kratki koncerti. Od prvog koncerta u karijeri, pa do zadnjeg, nikad nisu svirali duže od sat i 40 do 45 minuta. Springsteen može bez problema da odradi koncert od 3 sata i više, a oni ne mogu barem 2 sata.Digla_da_kreci wrote: ↑22/11/2024 15:56Nadam se i ja da ce apgrejdovati setlistu za Run for your lives turneju. Na ovoj je najvise je bilo pjesama sa Senjutsu i Somwhere in time albuma, ali svejedno je bilo dobro.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#2478 Re: Heavy Metal
ih BlackieDigla_da_kreci wrote: ↑22/11/2024 15:52
E blago ti se, ne sumnjam da je bilo predobro, ja sam ih propustila ovaj put jbg nisam mogla biti na dva mjesta u isto vrijeme.![]()
S druge strane, kod mene u zadnje vrijeme na koncerte na koje sam isla, dozivjela sam i jedno razocarenje na Wasp nastupu. Imala sam zelju da cujem neke pjesme uzivo i sve je bilo dobro dok Blackie nije iskoristio scenu za svoj political rally. Kakav mentolni idiot, osjecala sam se kao da sam zapala u neku sektu gdje mi drzi govor o svojim uvjerenjima i jos metno transparent trampa na ekran. Nebitno uopce ko je u pitanju i savrseno me ne zanima koliko on javno se zalaze za politiku van scene, ali na koncertu just freaking sing, jednostavno tome nije mjesto. Jako sam se razocarala i za mene su zavrsili.
znaci, odavno se on bavi ozbiljnim drustvnim temama, pa o tome kako voli svoju zemlju al bas ne i svoju vladu
Sjecam se kad je bio Sep11 2021 i nekako narednu godinu je izdao onaj sad vec classics Dying For The World i gdje je vecinu pjesama posvijetio tako teroristickom napadu, pa je spojio i Osamu, i situaciju u Kuwajtu i Iraqu, sve to strpo pod jedan kisobran, bas kao vrli ekspert o nacionalnim pitanjima kako unutar tako i van SADa
evo nesto iz proteklog Blackijevog reptoara

kao i njegov cijeli pogled sa Dying omota o tad gorucoj temi Sep. 11 i situacije na BI

Inace, iako ga pratim od svojih najranijih dana, eto nekako nisam imao prilike da ga gledam uzivo; u ostalom iz gore navedenog, izgleda nista nisam ni propustio
- Digla_da_kreci
#2479 Re: Heavy Metal
Njemu je glavna mantra freedom of speech i da moze raditi i pricati sta hoce, sto koristi maksimalno, pa i na koncertu koji bi trebao biti show i uzivanje u muzici, a ne o njegovim BS. Nisi nista propustio, ja ih kenselujem od sada.
Sta mislis hoce li nas iznenaditi za 50th anniversary tour?
Na ovom koncertu su pjevali od 21-23h bez pauze i stvarno je bilo dobro, naprave atmosferu, nema sta. Ali da bih voljela i ja da duze traje i da ubace i druge pjesme, definitivno.Better Man wrote: ↑22/11/2024 23:14 Više puta sam pisao da im je najveća mana što su im koncerti šablonski na način da naprave jednu set listu i kao papagaji ponavljaju čitavu turneju bez da malo mijenjaju pjesme na set listi. I još jedna stvar, a to su sramotno kratki koncerti. Od prvog koncerta u karijeri, pa do zadnjeg, nikad nisu svirali duže od sat i 40 do 45 minuta. Springsteen može bez problema da odradi koncert od 3 sata i više, a oni ne mogu barem 2 sata.
Sta mislis hoce li nas iznenaditi za 50th anniversary tour?
- Better Man
#2480 Re: Heavy Metal
Moglo bi biti svašta, a i red bi bio. Taman kad se uživiš na koncertu kraj. Imaju jako puno prejakih stvari i zaista je teško sastaviti set listu. Gledao sam ih na Poljudu, kad su radili replika svoje najveće i najspektakularnije turneje World Slavery Tour. Izvedba Rime of the Ancient Mariner je bila spektakularna. Posebno kad je išao onaj čuveni solo na gitari. Njih trojica, Dale Murray, Adrian Smith i Janick Gers, stoje jedan do drugog i sviraju solo. Tako sinhronizovani da imaš osjećajnkao da je jedna gitara, a ne tri. I gledao sam ih u Zagrebačkoj areni na replici čuvene Seventh Son of a Sevent Son tour poznate kao Maiden Englad Tour. I to je bio spektakl. Trebali bi raditi koncertenod 2 i pol sata.Digla_da_kreci wrote: ↑24/11/2024 14:49 Njemu je glavna mantra freedom of speech i da moze raditi i pricati sta hoce, sto koristi maksimalno, pa i na koncertu koji bi trebao biti show i uzivanje u muzici, a ne o njegovim BS. Nisi nista propustio, ja ih kenselujem od sada.
Na ovom koncertu su pjevali od 21-23h bez pauze i stvarno je bilo dobro, naprave atmosferu, nema sta. Ali da bih voljela i ja da duze traje i da ubace i druge pjesme, definitivno.Better Man wrote: ↑22/11/2024 23:14 Više puta sam pisao da im je najveća mana što su im koncerti šablonski na način da naprave jednu set listu i kao papagaji ponavljaju čitavu turneju bez da malo mijenjaju pjesme na set listi. I još jedna stvar, a to su sramotno kratki koncerti. Od prvog koncerta u karijeri, pa do zadnjeg, nikad nisu svirali duže od sat i 40 do 45 minuta. Springsteen može bez problema da odradi koncert od 3 sata i više, a oni ne mogu barem 2 sata.
Sta mislis hoce li nas iznenaditi za 50th anniversary tour?![]()
- Nepenthe11
#2481 Re: Heavy Metal
O tugo moja švedska usamljena
A i da napišem par riječi, težak je album za slušanje, u svakom slučaju. Ja volim više drugačiju vrstu muzike, tipa ovaj raniji Opeth do 2008.
No zanimljiv je i bolji sa svakim slušanjem, jbg virtozi su teški i to je jasno.
Ali ova zadnja pjesma je Opeth in a nutshell za mene uvijek bio. Ima solo predivan. Ali i more tuge.
-
RJ57
#2482 Re: Heavy Metal
kod maidena ima jedna dobra stvar, oni nisu neke megazvijezde čiji su koncerti rasprodani godinu unaprijed i gdje se traži karta više za veike pare. elem sačekaš prve koncerte, vidiš šta i koliko sviraju i odlučiš da li da ideš ili neBetter Man wrote: ↑24/11/2024 19:49Moglo bi biti svašta, a i red bi bio. Taman kad se uživiš na koncertu kraj. Imaju jako puno prejakih stvari i zaista je teško sastaviti set listu. Gledao sam ih na Poljudu, kad su radili replika svoje najveće i najspektakularnije turneje World Slavery Tour. Izvedba Rime of the Ancient Mariner je bila spektakularna. Posebno kad je išao onaj čuveni solo na gitari. Njih trojica, Dale Murray, Adrian Smith i Janick Gers, stoje jedan do drugog i sviraju solo. Tako sinhronizovani da imaš osjećajnkao da je jedna gitara, a ne tri. I gledao sam ih u Zagrebačkoj areni na replici čuvene Seventh Son of a Sevent Son tour poznate kao Maiden Englad Tour. I to je bio spektakl. Trebali bi raditi koncertenod 2 i pol sata.Digla_da_kreci wrote: ↑24/11/2024 14:49 Njemu je glavna mantra freedom of speech i da moze raditi i pricati sta hoce, sto koristi maksimalno, pa i na koncertu koji bi trebao biti show i uzivanje u muzici, a ne o njegovim BS. Nisi nista propustio, ja ih kenselujem od sada.
Sta mislis hoce li nas iznenaditi za 50th anniversary tour?![]()
beč je negdje u julu, stadion je veliki, ako bude čemu valjalo da se to fino organizovati, ako ne ništa strašno
- Digla_da_kreci
#2484 Re: Heavy Metal
E jos njih da pogledam i mogu sretna privesti ovu godinu kraju.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Digla_da_kreci
#2487 Re: Heavy Metal
Ode Nicko u penziju nakon 42 godine sa Iron Maidenom. Respect.
Pitam se ko ce ga zamijeniti. Ako je Mike Mangini slobodan, mogli su njega.
Pitam se ko ce ga zamijeniti. Ako je Mike Mangini slobodan, mogli su njega.
-
mali_balon
#2488 Re: Heavy Metal
ne bi trebalo9 nekog previse mladog udarat ce ostalima prebrz tempoDigla_da_kreci wrote: ↑07/12/2024 14:59 Ode Nicko u penziju nakon 42 godine sa Iron Maidenom. Respect.
Pitam se ko ce ga zamijeniti. Ako je Mike Mangini slobodan, mogli su njega.![]()
- corolla02
#2489 Re: Heavy Metal
samo najveci razumiju kad se treba povuci 
-
RJ57
#2490 Re: Heavy Metal
onda je to trebao uraditi poslije turneje 2008/09
- Digla_da_kreci
#2491 Re: Heavy Metal
Ipak se ne povlaci skroz. Bruce je na jucerasnjem koncertu u Brazilu rekao da Nicko ostaje u bendu, samo nece ici na turneje.
Simon Dawson je novi bubnjar za live nastupe.

Simon Dawson je novi bubnjar za live nastupe.

-
broj dva
#2493 Re: Heavy Metal
Evo jedna za bozic
- corolla02
#2494 Re: Heavy Metal
uvijek strasni song
- corolla02
#2496 Re: Heavy Metal
dobra
- Digla_da_kreci
#2498 Re: Heavy Metal
Sretna Nova godina, drugari, prljave metalike. 
Puno dobre muzike i koncerata vam zelim.

Puno dobre muzike i koncerata vam zelim.
- corolla02
#2499 Re: Heavy Metal
evo jedna i od mene
Sretna 2025
Sretna 2025
- corolla02