Muzej A.I. u Samcu!?
- madner
#26 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Idi bre spremaj novi nik 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#27 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Ko se prvi tuspasi u Muzej u Bosanskom Šamcu, da mi kaže za period oko 1947/48. kada je boravio na HE Mratinje.
Nema tog Mladog Muslimana kojem bi UDBA bila dala šefovanje toooolikim gradilištem, a da nije uzvratio uslugu.
Nema tog Mladog Muslimana kojem bi UDBA bila dala šefovanje toooolikim gradilištem, a da nije uzvratio uslugu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
problem i jeste nastao kada se ničim izazvan transformirao iz predsjednika države u vođu plemena čime je zapravo ušao u Rašinu priču o tri strane......
hebemu mater čobansku-durmitorsku nisam ja bio nikakva strana nego sam branio državu RBiH i njen pravni poredak za razliku od Rašinih i Matinih hajduka, najobičnih ispostava stranih država! E Alija je učinio sve da se i sam danas osjećam hajdukom i ne znam više za šta sam ratovao....evo pitajte danas djecu za šta se Armija RBiH borila i sve će vam biti jasno đe nas je odveo Alija. Ideološko naslijeđe koje je ostavio najbolje oslikava lik i djelo svakog političara.
hebemu mater čobansku-durmitorsku nisam ja bio nikakva strana nego sam branio državu RBiH i njen pravni poredak za razliku od Rašinih i Matinih hajduka, najobičnih ispostava stranih država! E Alija je učinio sve da se i sam danas osjećam hajdukom i ne znam više za šta sam ratovao....evo pitajte danas djecu za šta se Armija RBiH borila i sve će vam biti jasno đe nas je odveo Alija. Ideološko naslijeđe koje je ostavio najbolje oslikava lik i djelo svakog političara.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#29 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Volim sandžakistan više nego kačavendistan:fhe5z54zu5u wrote:kako je fino se vratit iz sandžakistana u civilizaciju i dočepat se interneta![]()
![]()
![]()
![]()
- It_is_a_Leclerc
#30 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Problem je počeo onog momenta kad je Alija napravio istu grešku kao i Dačić u Briselu. Onog momenta kad je, umjesto da demonstrativno napusti pregovore, jer ne želi, u ulozi predsjednika međunarodno priznate države, članice UN-a, da pregovara o uspostavljanju mira sa četnolikim banditima koji su nelegalno digli revoluciju i ruše legitimnu, demokratsku republičku vlast.JoseMujica wrote:problem i jeste nastao kada se ničim izazvan transformirao iz predsjednika države u vođu plemena čime je zapravo ušao u Rašinu priču o tri strane......
Tim sjedanjem za stol sa Mladićem, u Ženevi, Alija Izetbegović je Ratka Mladića stavio u nivo predstavnika međunarodnog subjekta, umjesto da mu, odbijanjem bilo kakvih pregovora sa bilo četnolikim bilo kamenolikim otpadom,osim sa UN-om i NATO-om, pokaže mjesto u njegovom Kalinoviku ili u nekoj tamo hercegovačkoj pripizdini tipa Grude, Posušje, kad je u pitanju tzv. pokojna "HR-HB".
P.S. Ovaj sa ovim nickovima je musliman. Pazite mu samo jezika. Hrvatskog ni srpskog nije u putu sreo.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#31 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Kada već analizirate i iznosite teške kvalifikacije nemojte biti površni već uzmite u obzir ljudski faktor. Rahmetli Alija je bio u poznim godinama i realno nije mogao iznijeti teret rata i odbrane BiH koja je bila napadnuta sa unutrašnjim i vanjskim neprijateljima. Mislim da je kao ljudsko biće sa svojim punim opsegom emocija tokom rata, naročito poslije Srebrenice, doživio potpuni psiho-fizički slom pri kraju rata '95 godine kada je potpisao Dayton. Tada čovjek gubi svaku vezu sa realnošću, postaje poput biljke i sasvim mu je svejedno šta radi. Pogledajte snimke Alije kada dolazi u Srebrenicu prvi poslije rata, njegove pokrete i ponašanje. Na snimcima se može primijetiti da je totalno psiho-fizički pregorio.
- sinuhe
#32 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
BiH je samo formalno priznata 92.
Cuj trebao demonstrativno napustiti pregovore
Cuj trebao demonstrativno napustiti pregovore
- JoseMujica
#33 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
naravno...očuvanje pravne pozicije i etička ispravnost borbe za očuvanje države je bilo sve što smo imali. Kad si to dvoje odbacio i počeo kalkulisati iza zavjesa postao si glineni golub jer su neprijatelji jači u svemu drugome.
tu leži odgovor zašto su Hrvati i Albanci uspjeli...imali ljudi cilj i bili dosljedni
tu leži odgovor zašto su Hrvati i Albanci uspjeli...imali ljudi cilj i bili dosljedni
- PipiDugaDevetka
#34 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Nego šta, Alija nije imao pravo da pregovara sa banditima odmetnutim o političkom uređenju budućem.sinuhe wrote:BiH je samo formalno priznata 92.
Cuj trebao demonstrativno napustiti pregovore![]()
Povelja UN zabranjue takve pregovore.
Da je pregovarao o primirju, obustavi vatre,...i takvim stvarima sve bi bilo ok, a on pristao da krši Povelju UN.
- sinuhe
#35 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Hm da, pipijeva ruzicasta politika 
- JoseMujica
#36 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
ma Pipi hebeš tu Povelju UN-a
(sam se sebe ovdje stidim)...gore je što je pogazio Ustav RBiH i sve zvanične odluke Predsjedništva RBiH...pročitaj samo Platformu djelovanja Predsjedništva RBiH u ratnim uslovima s čini mi se 52 sjednice iz juna 1992.
ako to nije izdaja države ja stvarno ne znam šta onda ljudi ovdje smatraju izdajom...valjda kad imaš drugačije mišljenje
ako to nije izdaja države ja stvarno ne znam šta onda ljudi ovdje smatraju izdajom...valjda kad imaš drugačije mišljenje
- PipiDugaDevetka
#37 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Nije ovdje riječ o meni, nego o Aliji rahmetli:sinuhe wrote:Hm da, pipijeva ruzicasta politika
Jednostavno, nije imao pravo niti odobrenje naroda da pregovara sa banditima i pobunjenicima ni o čemu drugom osim o obustavi vatre i zaključenju primirja. To su mogli odraditi i visoki oficiri, a on, Alija, se trebao držati Plana Predsjedništva za djelovanje u ratnim uslovima.
Medjutim, šta je bilo, bilo je. Doživio je da vidi sve šta je proćerdao i rahmet mu duši.
- sinuhe
#38 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Da Neko Drugi je trebao, sta ce Alija. Visoki oficiri 
Mislim da je u ratu potpisano milion primirja.
- PipiDugaDevetka
#39 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Kako bolan, ''hebeš Povelju'', to je najvažniji međunarodni dokument?!JoseMujica wrote:ma Pipi hebeš tu Povelju UN-a(sam se sebe ovdje stidim)...gore je što je pogazio Ustav RBiH i sve zvanične odluke Predsjedništva RBiH...pročitaj samo Platformu djelovanja Predsjedništva RBiH u ratnim uslovima s čini mi se 52 sjednice iz juna 1992.
ako to nije izdaja države ja stvarno ne znam šta onda ljudi ovdje smatraju izdajom...valjda kad imaš drugačije mišljenje![]()
Po njemu smo priznati kao neovisna država, a on se našao da pregovara sa banditima i odmetnicima o budućem uređenju RBiH!
- Mister Yes
#40 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Čovjek je radio aktivno na podjeli zemlje tek nakon što je 1993 bio prinuđen na podjelu zemlje. Svi bi da budu pobjednici ali činjenica je da smo mi poraženi 1993 godine. Tačnije poražena je ideja o građanskoj BiH na 100% države. Naši istočni i zapadni susjedi pod pokroviteljstvom iz vana (embargo) prvo sklapaju dogovor o prekidu neprijateljstava, zatim dozvoljavaju četnicima koridor kroz posavinu a zatim zajedničkom agresijom primoravaju Aliju 1993-e da pristane na 33,3% BiH.JoseMujica wrote: loš ti zaključak Mister...Alija je još 1993 sazvao kongres (kasnije nazvan Bošnjački) da stvori političko zaleđe za podjelu RBiH...stvarno ne znam kako nazvati čovjeka koji aktivno radi na podjeli zemlje (čij je još predsjednik) nego izdajnikom
Da ga možda zovem spasiteljem što mi je prodao i podjelio državu za koju sam se borio
Idemo redom:
06.05.1992.
U Grazu su se sastali predstavnik hrvatske nacionalne zajednice Mate Boban i predstavnik srpske državne zajednice Radovan Karadžić; raspravljalo se o razgraničenju Hrvata i Srba u BiH, da bi prestali razlozi za oružane sukobe Hrvata i Srba na cijelom teritoriju BiH.
6.-8.06.1992.
Vojnom akcijom “Čagalj” oslobođen je zapadni dio Mostara i veliki dio Hercegovine.
Hrvatske postrojbe (HV i HVO) protjerale su neprijatelja iz doline Neretve oko Čapljine i oslobodile visoravan Dubrave; zatim Stolac (12.06.) i okolna sela te lijevu obalu rijeke Neretve i cijeli Mostar (do 21.06.).
Ustvari četničke snage su se manje više same od sebe povukle do linija “dogovorenog razgraničenja” a sve u skladu sa dogovorm “o nenapadanju” kojeg su 6.5. u Gracu sklopili Boban-karadžić
26.06.1992.
Četnici probili koridor u Posavini.
09.08.1992.
U mjestu Kruševo kod Mostara u zasjedi likvidiran Blaž Kraljević, glavni zapovjednik HOS-a sa osam pripadnika HOS-a
03.09.1992.
Londonski «Sunday Times» piše o stotinama mudžahedina iz islamskog svijeta koji se već bore na teritoriji BiH, te da su oni uznemirili i bosanske Hrvate, koji strahuju da bi po završetku rata oni mogli pretvoriti Bosnu u islamsku republiku. Komentar «Večernjeg lista» ocjenjuje da je gotovo sigurno da džihad ulazi na evropska vrata, i upozorava nesložni i neodlučni Zapad, da će se suočiti s pitanjem mnogo zamršenijim nego što je problem azilanata.
16.09.1992.
Stotine islamskih fundamentalista iz Irana i Saudijske Arabije dospjele su proteklih sedmica u Bosnu i bore se na strani bosanskih Muslimana, izvještava britanska televizijska stanica BBC.
29.09.1992.
«Svijet mora da sazna da muslimanski fanatici u BH vode «sveti rat» džihad. Ubijaju, kolju, pale žive ljude, siluju srpske djevojčice i žene, na kraju 20.vijeka nabijaju Srbe na kolac» izjavila Biljana Plavšić, član predsjedništva samozvane Republike Srpske.
04.10.1992.
Kopresjednik mirovne konferencije o Jugoslaviji lord Dejvid Oven izjavio je za milanski list «Korijere de la sera» da « Bosna mora biti sastavljena od autonomnih regiona sa većim stepenom nezavisnosti nego što to želi današnja muslimanska vlada u Sarajevu.»
24.10.1992.
Sukobi između HVO I ARBH poslije Viteza, Novog Travnika eskaliraju i u Hercegovini, posebno u dolini Neretve, gdje se vode borbe u posljedna dva dana u opštinama Prozor, Jablanica i Konjic.
25.10.1992.
Izbija prvi veliki sukob izmedju ARBiH i HVO-a, kada postrojbe HVO-a ulaze u Prozor, do tada pod nadzorom ARBiH, i zauzimaju ga.
15.11.1992.
HVO uz podršku Hrvatske vojske zavodi potpunu blokadu područja koje kontroliše ARBiH. Blokada traje sve do kraja marta 1994 godine. Na taj način spriječen je svaki pokušaj dopremanja naoružanja, municije i opreme ARBiH.
02.12.1992.
Islamske zemlje su pozvale, na kraju dvodnevnog sastanka u Džedi, međunarodnu zajednicu da upotrijebi silu protiv Srbije i Crne Gore i da dozvoli bosasnkim muslimanima da se naoružaju u cilju samoodbrane.
London i Pariz» kaže Alija « a prije svega London, koče bilo kakvu intervenciju u Bosni. Ne znam zašto, ali to je realnost». Alija dalje navodi da ima apsolutnu podršku islamskog svijeta.
08.01.1993.
U transporteru UNPROFOR-a srpske pobunjeničke snage na okupiranom dijelu Sarajeva blizu aerodroma ubile su vršioca dužnosti predsjednika Vlade RBiH Hakiju Turajlića.
09.05.1993.
HVO vrši snažne napade na istočni Mostar. Jedinice ARBiH nalaze se u okruženju na svega nekoliko kvadratnih kilometara teritorije.
14.05.1993.
Vlada BH je optužila Republiku Hrvatsku za agresiju na BH te ocijenila da je prisustvo regularnih trupa HV na području srednje Bosne direktan čin vojne intervencije na teritoriju BH.
23.07.1993.
Lord Dejvid Oven je odbacio mogućnost vojne intervencije u BH i to obrazložio riječima da je “vrlo teško intervenisati u situaciji koja nije agresija. Tako je, možda, dijelom ovaj rat počeo, ali je to uvijek bio sukob Srba iz Bosne, Hrvata iz Bosne i Muslimana iz Bosne“
28.07.1993.
Tuđman je izjavio: “Alija u stvari, pod firmom stvaranja građanske države ide za stvaranjem islamske države u Evropi sa čime se svijet ne slaže”
30.07.1993.
Vojska pobunjenih Srba pokreće veliku ofanzivu na Igman i Bjelašnicu. Probijene su linije odbrane ARBiH na Igmanu.
01.08.1993.
Vojska pobunjenih Srba zauzela najviši vrh na Bjelašnici i preuzela kontrolu nad TV relejem.
04.08.1993.
Prema izjavama ratnog zločinca Ratka Mladića srpske pobunjeničke snage su zauzele sve ključne položaje na Igmanu i natjerale ARBH na povlačenje, čime su potpuno zatvorili obruč oko Sarajeva.
OVO JE KLJUČNI MOMENAT. SA OPKOLJENIM SARAJEVOM ALI I SA 2 AGRESORA, BEZ MUNICIJE, HRANE, STRUJE, VODE I SA OČIGLEDNIM OTPOROM MEĐUNARODNE ZAJEDNICE IDEJI 100% BIH BEZ PODJELA, DALJNJA BORBA NIJE BILA MOGUĆA. ALIJA NAPOKON PRISTAJE NA PODJELU ZEMLJE.
14.08.1993.
Vojska pobunjenih bosanskih Srba je završila povlačenje sa Igmana i Bjelašnice na pozicije od 30.jula i predale ove položaje pod nadzor UNPROFOR-a
16.08.1993.
Vođe tri zaraćene strane u BH nastavile su direktne pregovore u Palati nacija u Ženevi
20.08.1993.
Oven-Stoltenbergov mirovni plan za BiH, koji se udaljio od prvobitnih načela (cjelovitost, nepriznavanje etničkoga čišćenja). Po etničkom principu predviđena je labava tročlana Unija Republika BiH (3 autonomne etničke republike), kojom bi Srbi zadržali najveći dio okupiranoga teritorija (49,1 %); Muslimanima bi pripalo 33,3 %, a Hrvatima 17,6 % teritorija.
26.08.1993.
Alain Little, izvještač BBC: "Ženeva je potpis kapitulacije, ali nema drugog izlaza za bosanski narod. Ta je kapitulacija kontrolirana od medjunarodne zajednice."
28.09.1993.
Održan Bošnjački sabor. Izetbegović i društvo pokušavaju ubijediti sabor da prihvati podjelu zemlje na 3 dijela.
24.02.1994.
Franjo Tuđman se izjasnio za prihvatanje američke inicijative o objedinjavanju bosanskih Muslimana i Hrvata u zajedničku državu.
26.02.1994.
U Vašingtonu pod okriljem SAD počinju pregovori razgovori izmedju Hrvata i Muslimana o uspostavljanju federacije.
SAD KAD JE ALIJA PRISTAO NA PODJELU ZEMLJE VRAĆAJU MU HRVATE KAO SAVEZNIKE I DALJE JE SVE SAMO TEHNIKA KAKO DA DE SRBI SVEDU NA 49%
- PipiDugaDevetka
#41 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Trebao je prepustiti generalu Jovi Divjaku da se ''bakće'' sa banditima i od zakona odmetnutim ''Snagam Radovana Karadžića'' (SRK), kako ih zovu na ICTY sudu.sinuhe wrote:Da Neko Drugi je trebao, sta ce Alija. Visoki oficiri
- sinuhe
#42 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Imas i danas najnormalnije od zakona odmetnute Transnjistrije i Nagorno Karabahe, ne pomaze UN povelja koliko god da se upinjes.
-
theTruePath
#43 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Pa nikad nece biti postizen konsenzus oko toga ko je bio Alija,i za 70 godina ce jedni smatrati da je heroj,drugi da je islamski fundamentalista.Za jedne ce Karadzic biti monstrum,za druge neshvacen politicarIt_is_a_Leclerc wrote:O Izetbegoviću i njegovoj ulozi će odlučivati historija. To što on određenom broju ljudi u ovoj zemlji predstavlja junaka, heroja odbrane, ne znači ništa, jer imamo istovremeno određeni broj ljudi koji ga smatra predvodnikom nekog džihada, šta ti ja znam. On jeste historijska ličnost, a o tome da li je pozitivna ili negativna odredit će se naša djeca, ili unuci koji će ovo vrijeme gledati sa poštene vremenske distance.
Ako već govorimo o njegovom liku i djelu, mislim da je bio neodlučan (Prihvatanje Dejtona, pa i pod ucjenom, skandalozan je čin suspenzije i neviđenog nasilja nad Ustavom) čovjek koji svojom smirenošću i nekom isključenošću iz svih događaja, uopšte nije bio tip političara koji bi za svoj narod izvukao maksimum u tim okolnostima.
-
jabidapitam
#44 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Muzej umjetnoj inteligenciji u samcu? Moze...
- Opetja033
#45 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Sasvim normalno. Svaki grad u BiH, i svaki grad van BiH gdje su Bosnjaci vecina, treba da ima trg/ulicu/spomenik/muzej Alije Izetbegovica.
Ne lete djaba SDP-ovci da pletu hvalospjeve o njemu i da javnost dobro zna njihovo misljenje o Aliji Izetbegovicu. Nije djaba ni Komsic poletio da licno otvori muzej Alije Izetbegovica na Kovacima, govoreci o Aliji koji natjera covjeka da protrlja oci kako bi se uvjerio da je to Komsic a ne Bakir.
Ne lete djaba SDP-ovci da pletu hvalospjeve o njemu i da javnost dobro zna njihovo misljenje o Aliji Izetbegovicu. Nije djaba ni Komsic poletio da licno otvori muzej Alije Izetbegovica na Kovacima, govoreci o Aliji koji natjera covjeka da protrlja oci kako bi se uvjerio da je to Komsic a ne Bakir.
- PipiDugaDevetka
#46 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Bosanskom Šamcu, jarane!jabidapitam wrote:Muzej umjetnoj inteligenciji u samcu? Moze...
-
theTruePath
#47 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
U B.Samcu bosnjaci nijesu vecinaOpetja033 wrote:Sasvim normalno. Svaki grad u BiH, i svaki grad van BiH gdje su Bosnjaci vecina, treba da ima trg/ulicu/spomenik/muzej Alije Izetbegovica.
-
jabidapitam
#48 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
e jos da si sta skonto pa haj...PipiDugaDevetka wrote:Bosanskom Šamcu, jarane!jabidapitam wrote:Muzej umjetnoj inteligenciji u samcu? Moze...
- madner
#49 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
Mislim da je to pravo mjesto za muzej.
- JoseMujica
#50 Re: Muzej A.I. u Samcu!?
zato Komšića ovi saajevski intelektualci zovu "niskoplafoniranim"...Željko je poštenjačina što znači da ga je lako nasukati