Ama, nisu neuki baš svi koji idu u bogomolje....I nemoj, živa bila, da nam SIPU na vrat navlačiš, još i u džamijama....Imaju oni mnooogoooo prečeg posla, od nadziranja bosanskih džamija....Za početak, da se pozabave onima koji su te džamije rado i s užitkom rušili od 1992 do 1995....zlatiborka wrote:Ja bih zakonski zabranila uplitanje vjere u politiku. Zakonski zabranila hutbe, propovjedi i sve sto vjerska lica govore u bogomoljama u kojima ovi potonji upucuju svoj neuki siromasni puk za koga da glasaju. Sprovela bih strogu kontrolu ovih aktivnosti vjerskih sluzbenika i kaznila ih ako prekrse zakon!
Dzamije, crkve i ostala mjesta gdje se ovakve stvari desavaju, stavila bih pod puni nadzor SIPA-e.
Ali avaj, pa nas siromasni zgazeni narod svoju utjehu u ovozemaljskom zivotu trazi bas tamo gdje mu vjerski emisari savjetuju za koga da glasaju kako bi na onom svijetu ostvario neki boljitak, kada vec eto, treba da se zrtvuje na ovom svijetu, a sve za rad visih ciljeva ili volje Bozje?
Za to vrijeme zivot tece dalje, vjerski emisari profitiraju, glupi narod stradava, lopove iz vlasti necu da spominjem, zna se samo ko krade i koga i na koji nacin!
I da, jednom u četiri godine, zaista se i na hutbama kaže koja o izborima....Onako, naokolo, ali da ne bude zabune
Tipa: "Muslimani, kao građani ove zemlje imaju i pravo i obavezu da glasaju....Treba glasati za one koji se bore za bolji život, koji neće dozvoliti poniženje muslimana, itd, itd...."E sad, kako ko ovo shvati, drugi je par cipela....I ne bih precjenjivao hodže u njihovom uticaju na glasačko rasploženje bosanskih muslimana....Koje je tako kakvo jeste, a što nije predmet ove diskusije.
O rukovodstvu Islamske zajednice u BiH, dovoljno sam napisao na ovom forumu, pa eto....Nemojte me odmah u vehabije svrstati, nakon ovog posta...