Mustafa Cerić osniva stranku

_mufljuz_

#76 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by _mufljuz_ »

glasacu za zukorlica - samo ako covjek hoce da vidi najnovije BMWove po bh šotarama on je pravi cojek za to....
Mister Yes

#77 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by Mister Yes »

Napokon politička opcija u Bošnjaka koja će se otvoreno boriti za bošnjačku državu. Ima moj glas :thumbup:
swanfilter

#78 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by swanfilter »

Nista ... Desi li se ovo, Bosnjacka politika, ali i BiH ce i dalje biti talac koalicija Cerica, Bakira, Tihica, Radoncica, Zlatke, ... Ne znam vise koga ne ... Neprijatelji BiH jedva cekaju da zapocnu stigmatizaciju Bosnjaka i njihove politike kroz prizmu vjere i dzemata ... Bezze smo ako i ovaj kreten dobije dovoljan broj glasova i time priliku u medijima iz dana u dan.

I, na kraju, jedno pitanje, koga to oni planiraju pridobiti na svoju stranu, u svoju buducu stranku? Vrle Bosnje iz MZ i lokalnih Dzemata? Ne znam ...
Danguba

#79 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by Danguba »

Mister Yes wrote:Napokon politička opcija u Bošnjaka koja će se otvoreno boriti za bošnjačku državu. Ima moj glas :thumbup:
:D

covjek bez granica... :D
StupskaBitanga

#80 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by StupskaBitanga »

super
Radikalna bošnjačka stranka je baš ono što nam je trebalo da ovaj cirkus upotpuni
Danguba

#81 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by Danguba »

StupskaBitanga wrote:super
Radikalna bošnjačka stranka je baš ono što nam je trebalo da ovaj cirkus upotpuni
Cuj radikalna... :-)

bit ce to merhametli stranka... :D radikalne stranke su vec drugi rezervisali.
miki.ba

#82 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by miki.ba »

U Bosnjaka, u Bosnjaka, u Bosnjaka ... ima li ovdje iko da nije sandzaklija. :D
Valjda se kaze kod Bosnjaka, kod Srba, kod Hrvata, kod... :lol:
VjecitiStudent

#83 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by VjecitiStudent »

Mister Yes wrote:Napokon politička opcija u Bošnjaka koja će se otvoreno boriti za bošnjačku državu. Ima moj glas :thumbup:
Za bošnjačku državu do Kozije ćuprije?
Skijaš

#84 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by Skijaš »

Pretpostavio sam da ćeš ga ti podržati.
It_is_a_Leclerc

#85 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by It_is_a_Leclerc »

Stranka hodža je uvreda sekularnoj državi, islamskoj zajednici, bošnjačkom narodu i državi BiH kao cjelini.
miki.ba

#86 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by miki.ba »

It_is_a_Leclerc wrote:Stranka hodža je uvreda sekularnoj državi, islamskoj zajednici, bošnjačkom narodu i državi BiH kao cjelini.
:thumbup:

Ako je stvarno istina, sve kontam nije ni Ceric tolki majmun.
Chisum

#87 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by Chisum »

Ogladnio Koke, a?

Jos jedan parazit na ledjima ovog jada od naroda.
DiazBrother

#88 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by DiazBrother »

Ja vas molim da me prosvijetlite...
Vidim vecina je protiv ove stranke, pa za koga da glasam?
Mister Yes

#89 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by Mister Yes »

DiazBrother wrote:Ja vas molim da me prosvijetlite...
Vidim vecina je protiv ove stranke, pa za koga da glasam?
Većina ovdje nije relevantna. Na primjer većina ovdje je rekla glasati za Našu Stranku a znamo kako je prošla Naša Stranka na izborima. Većina Bošnjaka nikada nije napisala ni riječ na nekom forumu.
It_is_a_Leclerc

#90 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

miki.ba wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Stranka hodža je uvreda sekularnoj državi, islamskoj zajednici, bošnjačkom narodu i državi BiH kao cjelini.

Bošnjaci se ovakvim političkim eskpadama svode na plemenske zajednice sa istoka Afrike u kojima sela biraju svoje sveštenike za poglavare.
Imamima i sveštenicima, ma kako primamljive političke stavove imali, treba vratiti u mihrabe i za oltare, jer je njihovo političko manevrsianje najobičnije potcjenjivanje inteligencije Bošnjaka.
StupskaBitanga

#91 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by StupskaBitanga »

Danguba wrote:

Dosta smo se mi prilagođavali nek se oni nama prilagođavaju nije nimalo merhametli
Danguba

#92 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by Danguba »

StupskaBitanga wrote:
Danguba wrote:

Dosta smo se mi prilagođavali nek se oni nama prilagođavaju nije nimalo merhametli
:-) :-)

Ovo politike i politicara sto sada imamo ne znaju sami ili bi piskili ili bi kakili. Srbi nezadovoljni svojim statusom traze nezavisnost, Hrvati otvoreno traze treci a Bosnjaci/Bosanci nemaju nikakvih zahtjeva kao oni su zadovoljni sa ovakvim stanjem. Ako spomenu da se moraju drzavni kapaciteti ojacati budu docekani na noz da zele unitarizaciju i centralizaciju. Automatski se ucute kao misevi i onda opet slusaju ''nezavisna'' ''treci'' raspad, federacija, konfederacija...stani malo, ipak je ''nesto trulo u drzavi Danskoj'' .

Hocete takvu igru pa cak imate podrsku i od nekih clanica EU, mijenjamo plocu. Nismo ni mi zadovoljni ovakvim statusom i trazimo ''Bosnjakistan'' ma sta to znacilo. Ja mislim da bi se sve lampice upalile u Briselu i trazilo se rjesenje trenutacne krize.

Svako ima pravo na svoje zahtjeve samo Bosnjaci ne. Ovoga puta ako se Ceric bas odluci za politiku(u sta sumnjam) Bosnjaci ce imati svoje zahtjeve jer do sada su uvijek bili u defanzivi ili ''ne diraj nista da se i ovo ne pokvari''.

Ako si razumio, razumio ako ne, nikom nista.

o da, dosta smo se mi prilagođavali nek se malo oni nama prilagođavaju :D
arslanbey

#93 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by arslanbey »

Ovo ako uradi ,nece biti dobro.Ne zbog drugih kako neko kaze(krivi smo sto smo zivi ) vec zbog IZ,bivsi reis nebi trebao da na taj nacin prlja titulu koju je nosio

Ako pak udje u politiku,imat ce ipak solidan broj glasova
Havatar

#94 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by Havatar »

It_is_a_Leclerc wrote:
miki.ba wrote:

Bošnjaci se ovakvim političkim eskpadama svode na plemenske zajednice sa istoka Afrike u kojima sela biraju svoje sveštenike za poglavare.
Imamima i sveštenicima, ma kako primamljive političke stavove imali, treba vratiti u mihrabe i za oltare, jer je njihovo političko manevrsianje najobičnije potcjenjivanje inteligencije Bošnjaka.
Ne moze niko da mijenja islam i da ga ogranicava na duhovno i na nesto sto nema veze sa realnim zivotom i svaki takav pokusaj je uzaludan.
StupskaBitanga

#95 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by StupskaBitanga »

Ispade da su Bošnjaci majorizirani? Zar ta uloga ne pripada Hrvatima, da budu ugroženi?
It_is_a_Leclerc

#96 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Havatar wrote: Ne moze niko da mijenja islam i da ga ogranicava na duhovno i na nesto sto nema veze sa realnim zivotom i svaki takav pokusaj je uzaludan.
Islam nije politički pravac, već religija. Svaki pokušaj islamizacije politike ili politiziranja Islama skončao je u krvi, jer je Islam previše svet i previše čist za politiku. To je sudar dvije nespojive stvari i svaki pokušaj dosad je bio neuspješan i uzlaud, i tako će biti dok je svijeta i vijeka. Politički Islam je skrnavljenje svetinja i izigravanje Boga do granice širka, ma šta polupismene saudijske protuhe mislile.

Sve drugo su tlapnje izlapljelih mutevelija, dojučerašnjih UDBA-ša, koji sa dva-tri hadisa drže dersove hafizima i imamima.
TheWatcher

#97 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by TheWatcher »

res publica wrote:Uskoro će se na bošnjačkoj političkoj sceni pojaviti nova politička stranka. Prema saznanjima do kojih je došao Saff, novu političku stranku osniva Svjetski bošnjački kongres, odnosno dr. Mustafa Cerić i muftija Muamer Zukorlić. U toku su završne pripreme za osnivanje stranke. Još uvijek se ne zna ime stranke. Međutim, zna se da će dr. Mustafa Cerić biti kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima u oktobru ove godine.

Teško je u ovom trenutku predvidjeti kako će bošnjačko biračko tijelo reagirati na političku stranku muftije Muamera ef. Zukorlića i Mustafe Cerića. Kao što se zna, muftija Muamer ef. Zukorlić ima dosta političkog iskustva, on već ima jednu stranku u Srbiji i ima veliku podršku Bošnjaka u Sandžaku, odnosno u Srbiji, a kakav politički uticaj i podršku će imati u Bosni i Hercegovini to će se tek vidjeti.

Dr. Mustafa Cerić je u proteklom periodu, kao lider Islamske zajednice u BiH, odigrao veoma važnu ulogu za IZ i za Bošnjake u cijelini, na mnoge izazove odgovorio je na pravi način. Doduše, Mustafa Cerić je svojim autoritetom tada pomogao Fahrudinu Radončiću da se ugura na političku scenu. Cerić danas priznaje da je pogriješio, tj. da ga je Fahrudin Radončić prevario. Zato će biti zanimljivo vidjeti kako će Bošnjaci reagirati na političku karijeru dr. Mustafe Cerića, naročito kako će reagirati kada Mustafa Cerić i Fahrudin Radončić stanu jedan naspram drugog u izbornoj utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Bit će zanimljivo i kako će Fahrudin Radončić reagirati na novu konkurenciju. Do sada je Radončić opasnost vidio samo u Bakiru Izetbegoviću, vidjećemo kako će se nositi sa dr. Mustafom Cerićem. U svakom slučaju, ovo će biti zanimljiva izborna godina.

http://www.saff.ba/bih/1435-mustafa-cer ... nistva-bih

Stvarno interesantna vijest. Vjerovatno će uzeti Bakiru glasove.

jebo ga babo lopovski :evil: jel mu zukorlic lijeva ruka :lol:
VjecitiStudent

#98 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by VjecitiStudent »

Bit će to vrlo komplikovane hutbe ove jeseni :D
m_l

#99 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by m_l »

Kakva crna bosnjacka drzava?!

Moralno pucamo po savovima; kradja preko papira, mito, korupcija, nepotizam... su nasa stvarnost. Dvadeset godina smo teritorijalno isto ograniceni, a moralno svaki dan tonemo zbog nas samih.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#100 Re: Mustafa Cerić osniva stranku

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:Bit će to vrlo komplikovane hutbe ove jeseni :D
islamofobu jedan :D

nemaš drugog posla vego da muslimane vrijeđaš po forumu...haj tam pljenumaj
Post Reply