Mustafa Cerić osniva stranku
- insomnia78
#51 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
A sto se tice Reisa Koketa i njegove stranke, bujrum
Ne znam zasto ovi obespravljeni i ojadjeni pLjenumasi ne osnuju svoju stranku
Bujrum iznesu program rada, planove i hajte na izbore
Ionko tvrde da predatavljaju sve gradjane BiH pa ce tako pomesti lopovsko, ratnohuskacku konkurenciju
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ne znam zasto ovi obespravljeni i ojadjeni pLjenumasi ne osnuju svoju stranku
Bujrum iznesu program rada, planove i hajte na izbore
Ionko tvrde da predatavljaju sve gradjane BiH pa ce tako pomesti lopovsko, ratnohuskacku konkurenciju
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
gagy06
#52 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Evo i prigodne pjesme:
- McMoy
#53 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Beriz Belkić je toliko srastao sa onom foteljom u Parlamentu da će morat hirurški da mu je uklanjaju.Black swan wrote:dobar političar kod bošnjaka???
sumnjam da ima neki...
možda beriz belkić i sabina čudić
Ide li taj čovjek ikad kući ili spava u Parlamentu?
- Edin H.
#54 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Hoce li zabraniti prodaju svinjetine i alkohol u BBI-u?gagy06 wrote:Evo i prigodne pjesme:
- casica
#55 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
svi su izgledi da će i djeda mraz opet u izbjeglice 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#56 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
ima li života na dnu jezeraamidzadajdzin wrote:bez djeda mraza sa bijelom bradom nema života.ima li života bez djeda mraza pitamo secasica wrote:svi su izgledi da će i djeda mraz opet u izbjeglice
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
semirizsvemira wrote:Jadan si i zalostan . Koga bi ti volio kao vodju Bosnjaka : Covica ili mozda Puljica VinkaJoseMujica wrote:ne kontam šta ga kritikujetekonačno je iskreno pokazao svoje prave ambicije....nek mu je sretno
Ovo mi je daleko poštenije nego da se bavi politikom s mindera i vuče konce po privatnim sijelima, a lišen je bilo kakve javne odgovornosti...a čim ga prozoveš islamofob si![]()
sad ćemo barem da vidimo koliko politički vrijedi ovaj hajvan, da ne kažem krmak jer bi me mogli pogrešno shvatiti
Aliju Prvovjenčanog...on je mjera za svakog M-93 Prošnjaka
- MOSALJOZE
#58 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Ovo mu nije trebalo,al hajd
-
m_l
#59 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Covjek naviko letjeti dok je rejsovo, s kraja na kraj svijeta, pa valjda zeli da nastavi tu tradiciju i kao predsjednik. Poslusaj samo sta uvazeni efendija Hodzic kaze, na svecanost otvorenja deset vjerskih objekata u Trebinju koje su obnovili Ceric je uspio da dodje - nijednom, uvijek bilo nesto drugo bitnije. Trebalo je po svijetu hodati i filozofirati. Ja licno ne vjerujem u njegovu dobru namjeru da je spreman zrtvovati se za ovaj narod i BiH, ostali ne znam.MOSALJOZE wrote:Ovo mu nije trebalo,al hajd
- DiazBrother
#60 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Jel neko od vas misli da je ova stranka loša iz već poznatih argumenata, ili ne podnosite čovjeka zbog Islamofobnih kompleksa
Ko vam je to bolji predstavnik naroda ?
Recite mi za koga da glasam

Ko vam je to bolji predstavnik naroda ?
Recite mi za koga da glasam
- DiazBrother
#61 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Ex-Mufty odnosno Muamer Zukorlić je najinteligentniji insan na političkoj sceni Balkana .
Moje mišljenje...
Fraja voli BMW, a ko to ne voli??
Jel treba da jaše magarca samo zato što radi u IZ??
Moje mišljenje...
Fraja voli BMW, a ko to ne voli??
Jel treba da jaše magarca samo zato što radi u IZ??
- MOSALJOZE
#62 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Ovaj ef.je uvijek realan i odmjeren u svojim izjavama.Imao sam priliku pričati sa čovjekom,i ako je bilo na kratko vidio sam da je prilično iskren,i sigurno da ovdje ima dobre istine,i da ovo ne bi pričao bez razloga.Ova priča se već dosta godina provlači,ali nikako "da dobije na značaju".Iskreno se nadam da ovo neće utjecati na sadašnjeg poglavara IZ,jer radi dobar posao.m_l wrote:Ja licno ne vjerujem u njegovu dobru namjeru da je spreman zrtvovati se za ovaj narod i BiH, ostali ne znam.
Efendija Hodzic, veliki respekt, da te Bog dragi cuva!
Koliko Cerić ganja svoj,a ne interes svoga naroda to ostaje da se vidi.
-
Cicero
#63 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Rijetko kad šta lanem na forumu, a godinama sam član. Sad moram, isprovociran sam ovom viješću.
Kleo sam se do neki dan u muftiju Zukorlića, jer je zaista ono što mnogi od vas ovdje i rekoše - najelokventniji, a možda i najpametniji u Bošnjaka. Sve što je radio, podržav'o sam do momenta kada je otiš'o sa Čedom "Praškom" u koaliciju na parlamentarnim izborima u Srbiji. To mi je srozalo njegovu veličinu u mojoj skromnoj percepciji realnosti da sam se sam sebi gadio - kako sam, uopšte, mogao da budem za čovjeka kome nije problem da uđe u koaliciju sa jednom tako ekstremno liberalnom partijom kakva je Čedin LDP?
Zato, s ove pozicije, kažem vam - nije dobro da se oni bave politikom Bošnjaka - ni Cerić, ni Zukorlić. Mogu i dalje da trune u SBK, BKZ, BDZ, BNF, SABA i ostalim mnogobrojnim organizacijama koje su osnovali u posljednjih nekoliko godina, ali neka se oni manu dušebrižništva za nas i u naše ime, jer im ništa nije sveto pa ni islamske vrijednosti - čim su mogli jednu partiju u čijem fundamentu je, načelno, islamska tradicija, poistovjetiti sa ekstremnim liberalima i tako izdati i ono malo časti što je ovom narodu ostalo.
Kleo sam se do neki dan u muftiju Zukorlića, jer je zaista ono što mnogi od vas ovdje i rekoše - najelokventniji, a možda i najpametniji u Bošnjaka. Sve što je radio, podržav'o sam do momenta kada je otiš'o sa Čedom "Praškom" u koaliciju na parlamentarnim izborima u Srbiji. To mi je srozalo njegovu veličinu u mojoj skromnoj percepciji realnosti da sam se sam sebi gadio - kako sam, uopšte, mogao da budem za čovjeka kome nije problem da uđe u koaliciju sa jednom tako ekstremno liberalnom partijom kakva je Čedin LDP?
Zato, s ove pozicije, kažem vam - nije dobro da se oni bave politikom Bošnjaka - ni Cerić, ni Zukorlić. Mogu i dalje da trune u SBK, BKZ, BDZ, BNF, SABA i ostalim mnogobrojnim organizacijama koje su osnovali u posljednjih nekoliko godina, ali neka se oni manu dušebrižništva za nas i u naše ime, jer im ništa nije sveto pa ni islamske vrijednosti - čim su mogli jednu partiju u čijem fundamentu je, načelno, islamska tradicija, poistovjetiti sa ekstremnim liberalima i tako izdati i ono malo časti što je ovom narodu ostalo.
-
semirizsvemira
#64 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Srbi i H>rvati bi najradije da Bosnjake vode Suljo i Mujo iz viceva . Uglavnom ko god govori istinu njima ne valja pa bio to Izetbegovic , Silajdzic , Ceric, pa novinar i publcista Fatmir.A i mnogi drugi .
- DiazBrother
#65 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Pa 100% si upravu tok,
Ja ne mogu da podnesem ove što umjesto ispravnog/argumentiranog mišljenja imaju pun vokabular uvreda, pošalica..
Muftija je gradjanin Srebrenice, samo da vas podsjetim..
Ja ne mogu da podnesem ove što umjesto ispravnog/argumentiranog mišljenja imaju pun vokabular uvreda, pošalica..
Muftija je gradjanin Srebrenice, samo da vas podsjetim..
-
hAZNADAR
#66 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Taman kada pomislis da je toliko puno partija u Bosnjaka, preko svake mjere, da jedan mali narod ne moze podnijeti toliki broj - evo jos jedne.
Nebi se trebali iznenaditi jednog lijepog dana da jedna od partija iz RS bude najveca u drzavi,. samo zato sto je bosnjacko biracko tijelo rasuto u jedno 6,7 podjednako jakih i istovremeno nabrijanih jedni na druge. Volio bih da je situacija slicna kao u Americi - imas dvije dominantne kao republikance i demokrate i uglavnom se te dvije mijenjaju a i jedna i druga nedvojbeno patriotska i zastitnicka.
Efendiji Cericu opet zelim svako dobro jer je konacno i legalno u svom elementu. Postenije je biti politicar sa zvanjem politicara negoli reis a politicar.
Nebi se trebali iznenaditi jednog lijepog dana da jedna od partija iz RS bude najveca u drzavi,. samo zato sto je bosnjacko biracko tijelo rasuto u jedno 6,7 podjednako jakih i istovremeno nabrijanih jedni na druge. Volio bih da je situacija slicna kao u Americi - imas dvije dominantne kao republikance i demokrate i uglavnom se te dvije mijenjaju a i jedna i druga nedvojbeno patriotska i zastitnicka.
Efendiji Cericu opet zelim svako dobro jer je konacno i legalno u svom elementu. Postenije je biti politicar sa zvanjem politicara negoli reis a politicar.
- @mba
#67 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
i moj glas najvjerovatnije ima!
- Havatar
#68 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
To nije moguce sve dok postoje partije nasljednice komunisticke partije a za koje glasaju jedino Bosnjaci posto su takve partije protiv svega sto je u interesu Bosnjaka i dokle god postoje takve partije ne moze doci ni do minimuma konsenzusa posto lahko bi se dogovorile bosnjacke partije oko onoga sto je zajednicki interes ali kako da se dodje do tog svima prihvaljivog interesa kada ne postoji ni jedna stranka koja je nacionalna stranka nego se politicka scena kod Bosnjaka dijeli na "komunisticke" , "menadzersko-pragmaticne" i na "narodnjacke" stranke. Sto se tice Cerica i Zukorlica to bi mogla da bude prva bosnjacka stranka nakon sto je SBIH propala na izborima a SDA se odrekla te politike ali je tu glavni problem to sto su oni amateri kad je u pitanju stranacka politika i politicka strategija i jedino ako bi u tu stranku pozvali i ljude koji su dobri sto se toga tice mogli bi da budu pozitivna stvar na politickoj sceni i stvar koja bi mogla da donese to da Bosnjaci rade aktivno na tome da zastite svoje interese a ne da djeluju defanzivno i da samo reaguju kada se nesto dogodi .hAZNADAR wrote:Taman kada pomislis da je toliko puno partija u Bosnjaka, preko svake mjere, da jedan mali narod ne moze podnijeti toliki broj - evo jos jedne.
- SmokingMan
#69 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Evo nama bošnjačkog Envera Hoxhe,blaža verzija.
- DiazBrother
#70 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Ove ce biti jedina Bosnjačka stranka, ali nadam se da nece stati samo na tome.
Barem treba dati momcima šansu,
ne znam kakav um moze da glasa za stranku/partiju koja je na vlasti jos od rata?
Ne potenciram samo na SDA nego i ostale,
ukljucujuci Fahraona...
Ne znam sta je to Zeljko Komsic uradio da glasam za njega?
Barem treba dati momcima šansu,
ne znam kakav um moze da glasa za stranku/partiju koja je na vlasti jos od rata?
Ne potenciram samo na SDA nego i ostale,
ukljucujuci Fahraona...
Ne znam sta je to Zeljko Komsic uradio da glasam za njega?
-
VjecitiStudent
#71 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Ko je na čelu politibiroa, Mu Ce Tung?
- raskopusa
#72 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
nek si ga prosvjetlio.toktok wrote:O cemu ti pricas covjece? Enver Hoxha samo ima takvo prezime, nikad i nije bio nekakav islamski zvanicnik u Albaniji, nego diktator komunisticki.SmokingMan wrote:Evo nama bošnjačkog Envera Hoxhe,blaža verzija.
- SmokingMan
#73 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Mantili se lahko mjenjaju.toktok wrote:O cemu ti pricas covjece? Enver Hoxha samo ima takvo prezime, nikad i nije bio nekakav islamski zvanicnik u Albaniji, nego diktator komunisticki.SmokingMan wrote:Evo nama bošnjačkog Envera Hoxhe,blaža verzija.
- jon_jovi
#74 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Prvo, gdje ti vidiš stranke kod Bošnjaka? SDA je privatna prćija Izetbegovića a ne nikakova stranka i ne predstavlja Bošnjake. Taj uzus važi za sve ostale stranke kod bošnjaka. Privatna sijela.hAZNADAR wrote:Taman kada pomislis da je toliko puno partija u Bosnjaka, preko svake mjere, da jedan mali narod ne moze podnijeti toliki broj - evo jos jedne.
- Danguba
#75 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Ima Cerke da ih razbuca k'o baba bukvar.
moramo traziti od administracije novi smajlic...
moramo traziti od administracije novi smajlic...
Last edited by Danguba on 12/04/2014 21:35, edited 1 time in total.